Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1843)

 



Όπως το περιμέναμε, «Νοθεία» στην Τουρκία…


Οι εκλογές στην απέναντι Τουρκία σημαδεύτηκαν κατά πως περίμεναν οι περισσότεροι έγκυροι γεωπολιτικοί αναλυτές. Αν ήταν ποτέ δυνατόν ο Ρ, Ερντογάν, ο οποίος έχει επί 20 χρόνια βρεθεί καβάλα στους ώμους των θρησκόληπτων και Εθνικιστών πολιτών να αφήσει να ψηφίσουν ελεύθερα οι ταλαίπωροι Τούρκοι. Αυτό δεν είναι κατεστημένο, αλλά κάτι πολύ χειρότερο, που δεν το έχουμε ζήσει ούτε στον ύπνο μας εμείς οι Έλληνες. Οι Περισσότεροι αναλυτές πριν από τις εκλογές είχαν προβλέψει τον τρόπο με τον οποίον ο Ερντογάν θα έπαιρνε κεφάλι έναντι του αντιπάλου του. Κοινή διαπίστωση ήταν πως έχοντας είκοσι ολόκληρα χρόνια στην εξουσία ενός Λαού, που εύκολα παρασύρεται θα κάνει τα δικά του.

Και δεν έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους. Σύμφωνα με Διεθνές ΜΜΕ σε σχετική έκθεσή του ο ΟΑΣΕ αναφέρει ότι ο Ερντογάν απολάμβανε ένα αδικαιολόγητο πλεονέκτημα στις εκλογές, επισημαίνοντας, όπως αναφέρει το πάντα πληροφορημένο 5Αpostagma.gr , το αδικαιολόγητο "πλεονέκτημα" του Ερντογάν στις εκλογές. Η ευρεία νοθεία, η χρησιμοποίηση της κρατικής μηχανής, ο αποκλεισμός χιλιάδων Κούρδων εκτός κάλπης και άλλα εκλογικά τεχνάσματα έφεραν τα πάνω κάτω, αφού «απ΄ όλα έχει ο μπαξές». Ειδικοί λογισμικού και εκλογών διαπίστωσαν ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, ψήφισαν πολλές φορές με πλασματικές ταυτότητες.

¨Όταν πριν από λίγες εβδομάδες λέγαμε ότι έχει κάθε παράτυπο λόγο να μην παραδώσει αμαχητί την εξουσία ο Ταγίπ Ερντογάν δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από αυτό που συνέβη στη γειτονική μας χώρα. Οπωσδήποτε και στις επόμενες εκλογές, χωρίς καν κάποια δόση επιφύλαξης, ισχυρίζονται πολλοί ειδήμονες ότι θα ακολουθηθεί η ίδια συνταγή από το καθεστωτικό κόμμα μη λογαριάζοντας θεμελιώδεις αρχές της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών, που δεν τολμούν να εναντιωθούν στην βία, τον εκφοβισμό και τον μπαμπούλα της φυλακής στα τουρκικά μπουντρούμια. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα προς αποφυγή της ανύπαρκτης Δικαιοσύνης στη χώρα που επιθυμεί να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι μεγάλη η λίστα της νοθείας και της μη καθομιλουμένης βίας των Τουρκικών εκλογών. Σκεφθείτε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποψήφιος για την Προεδρία Κιλιτσντάρογλου δεν εμφανίστηκε, ως καλεσμένος, σε κανένα κρατικό μέσο ενημέρωσης. Είμαστε όλο περιέργεια μέχρι πού θα πάει αυτή η κατάσταση στη γειτονιά μας;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»









Να δημιουργηθεί Ταμείο Εθνικής Άμυνας…


Το Σάββατο σε συνέντευξη του Υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στον Ρ/Σ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1» και τον δημοσιογράφο Λάμπρο Καλαρρύτη, αποκαλύφθηκε ένα σοβαρό θέμα μεγάλης Εθνικής σημασίας που παραπέμπει στο απώτερο ιστορικό παρελθόν της νεότερης Ελλάδας. Αναζητούμε ένα δις ευρώ για την απόκτηση μίας ακόμη γαλλικής Φρεγάτας. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τυχόν προαίρεση τύχης της τέταρτης κορβέτας Belharra, ο ΥΠΑΜ απάντησε: « Δύσκολο να βρεθεί άλλο ένα δισεκατομμύριο για μια τέταρτη Belh@rra όταν ας πούμε επίκειται η απόφαση για τρεις κορβέτες, οι οποίες θα στοιχίσουν περίπου 1,6-1,7 δισεκατομμύριο περίπου.

Σε κάθε περίπτωση η οψιόν αυτή είναι στο τραπέζι ακόμα. Εμείς έχουμε το δεδομένο των τριών. Και μάλιστα οι δύο από τις τρεις, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να παραδοθούν αρχές προς τα μέσα και τέλος του 2025. Άρα σύντομα! Η ναυπήγηση αυτών των πλοίων είναι σε πολύ καλό επίπεδο σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, λίγο μπροστά από τα χρονοδιαγράμματα στη Γαλλία και έπεται συνέχεια. Πάντως επειδή η τέταρτη Belh@rra είναι άλλο ένα δισ. στον αμυντικό προϋπολογισμό, όπως καταλαβαίνετε, αυτό πρέπει να εξευρεθεί όταν έχουμε πάρει την απόφαση να επενδύσουμε και στις κορβέτες που είναι τρία καράβια κι επομένως καλύπτεται αυτό που πάντα έλεγε και χρειάζεται το Ναυτικό, δηλαδή τα περισσότερα πλοία, ή περισσότερες πλώρες με καινούργια καράβια…»

Και αναρωτιέμαι εγώ ο απλός πολίτης. Πού είναι οι πατριώτες Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες, οι Εφοπλιστές του Λονδίνου και του Πειραιά να δώσουν το «παρών» σ΄αυτό το ουσιώδες αίτημα των δύσκολων καιρών; Ενθυμούμαι, όταν ήμουν πιτσιρικάς μαθητής του δημοτικού Σχολείου μάθαινα για τη συμβολή όλων αυτών των παραγόντων της εποχής που έβαζαν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους και ενίσχυαν την Εθνική μας Άμυνα. Και ένιωθα τόσο υπερήφανος και ευγνώμων! Μήπως αποτελεί Εθνική ανάγκη να δημιουργηθεί άμεσα ταμείο εθνικής άμυνας για την συγκέντρωση χρημάτων αγοράς και από τους απόδημους Έλληνες για την αγορά μιας ακόμη Γαλλικής Φρεγάτας, η οποία θα αλλάξει τα πάντα στο Αιγαίο; Ακόμα ένα πολεμικό πλοίο αναλογικά με τα τότε και σημερινά δεδομένα τύπου «Αβέρωφ»; Μήπως;

Η χώρα μας θα είχε έτσι ταχύτατα έναν εκσυγχρονισμένο στόλο τουλάχιστον Οχτώ σύγχρονων μονάδων επιφανείας σε αντιδιαστολή με την σημερινή κατάσταση, δίνοντας μια τεράστια πνοή στο Πολεμικό Ναυτικό μας σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο.

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»







ΟΙ Απόδημοι στις κάλπες μαζί μας…

 

Αυτές οι βουλευτικές εκλογές της 21ης Μάϊου 2023, είχαν για πρώτη φορά την ελεύθερη επιλογή να ψηφίσουν οι απανταχού της γης Έλληνες πολίτες. Υπό ειδικούς όρους συμμετοχής. Ήταν ένα πάγιο αίτημα του Απόδημου Ελληνισμού, που το έκανε αποδεκτό η παρούσα Κυβέρνηση, αλλά οι όροι είναι απαγορευτικοί συμμετοχής.Αυτή είναι και η αιτία που μόνο 22.825 Έλληνες ήταν εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού. Οι επιθυμούντες να ψηφίσουν προσήλθαν στις κάλπες, το Σάββατο, μία ημέρα πριν από τις εκλογές στην ελληνική επικράτεια. Με μεγάλη προέλευση και απολύτως ομαλά ψήφισαν Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα για πρώτη φορά στις εκλογές 2023 σε μια ιστορική στιγμή. Οι ψηφοφόροι προσήλθαν στα εκλογικά τμήματα, που είχαν στηθεί σε διάφορες χώρες και πόλεις
με υψηλό ποσοστό συμμετοχής και άκρατο ενθουσιασμό. Το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε σε πολλές περιπτώσεις το 90%.Τα μηνύματα που δημοσιεύτηκαν και θα διαβάσετε σε άλλη σελίδα του παρόντος δείχνουν την ικανοποίηση και τη βεβαιότητα πλέον ότι, αν και είναι ξενιτεμένοι, διατηρούν τα δικαιώματα της υπηκοότητας και ιθαγένειας της Μητέρας Πατρίδας. Είναι βέβαιο ως την επόμενη φορά θα είναι ακόμη περισσότεροι.
Με το θέμα αυτό έχουμε ασχοληθεί και άλλη φορά και έχουμε κάνει τις επισημάνσεις μας. Δεν αποτελεί όμως εμπόδιο η προηγούμενη φορά επισήμανσης γιατί με την ευκαιρία των φετινών εκλογών μας δίδεται η ευκαιρία να επανέλθουμε. Κατά τη γνώμη μας, αποτελεί απαραίτητη ανάγκη να μελετηθούν οι λεπτομέρειες της «Πρώτης φοράς στην Ελλαδική κάλπη», να εξαχθούν συμπεράσματα και να τροποποιηθεί ο σχετικός νόμος με βελτιώσεις στους όρους συμμετοχής που να διευκολύνουν τη συμμετοχή πολύ περισσότερων Απόδημων Ελλήνων στο «πανηγυρι της δημοκρατίας», τις βουλευτικές Εκλογές. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που θα προέλθει από τις εκλογές αυτές έχει υποχρέωση να δώσει το δικαίωμα σε πολύ περισσότερους Απόδημους Συμπολίτες μας να ενδυναμώσουν τις σχέσεις με την Πατρίδα μας. Θεωρώ πως «δεν κομίζω γλαύκα εις τας Αθήνας» με την επισήμανση αυτή. Υπάρχουν πολιτικοί και Σύμβουλοι, οι οποίοι – ίσως – προηγούνται στις σκέψεις μας. Απλώς μια υπενθύμιση κάνω, Ας το δουν το θέμα καλοπροαίρετα. Και ας προχωρήσουν στην υλοποίηση της επισήμανσης.

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»







Να διαλυθούν οι δομές Μεταναστών τύπου Κορίνθου…



Την άποψη ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με εθνικές περιπέτειες, παραμένοντας η μόνη χώρα, που μιλάει για ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα των προσφύγων-μεταναστών την ώρα, που όλες οι χώρες ακολουθούν εθνικές πολιτικές περιχαράκωσης των συνόρων τους. Ακόμη και η Γερμανία βολεύεται από αυτό, εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο 9.84 πριν από χρόνια ο αναλυτής και εκδότης του «Ινφογνώμων» Σάββας Καλεντερίδης, ο Έλληνας Αξιωματικός της πρώην ΚΥΠ, που παρέδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους πράκτορες, κατ’΄ εντολή του Κ. Σημίτη. .Όπως είχε πει, ήδη η πολιτική ανοιχτών συνόρων και έλλειψη στρατηγικής βάθους, επί εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ, πιέζει την Ελλάδα για παραχωρήσεις στην Ε.Ε.και την Τουρκία, ώστε η τελευταία από κράτος πρόβλημα στη περιοχή σήμερα με τις ευλογίες Ευρωπαίων και την ανεξήγητη ανοχή της ελληνικής πλευράς, να εμφανίζεται, ως παράγοντας λύσης του προβλήματος. Κατά τον Σάββα Καλεντερίδη, λύσεις υπάρχουν έστω και τώρα. Να καταγγελθεί με στοιχεία ο ρόλος της Τουρκίας, αλλάζοντας την πολιτική για τους μετανάστες και ζητώντας η πιστοποίηση όλων να γίνεται στα ευρωπαϊκά προ- ξενεία στη Τουρκία . Όπως είπε , με την απουσία εξωτερικής πολιτικής βάθους, έχουμε διαρκώς διπλωματικές ήττες άνευ λόγου, μετατρέποντας ακόμη και την ανυπόληπτη πρώην FYROM, σε παράγοντα λύσης για την Ευρωπαϊκή ΄Ένωση του προσφυγικού, αφού έκλεισε τα σύνορά της με την Ελλάδα Οι απόψεις του αρθρογράφου Αξιωματικού, που έχει, ως Πόντιος στην καταγωγή, ενδιατρίψει στην Τουρκική ιστορία, έχουν μεγάλο κύρος και θα έπρεπε οι Ελληνικές Κυβερνήσεις να προσλαμβάνουν αυτό το είδος επαϊόντων, ως Ειδικών Συμβούλων, στα διάφορα Υπουργεία και όχι τους σημαιοφόρους των κομματικών γραφείων της εκάστοτε εξουσίας. Δυστυχώς για την Ελληνική πραγματικότητα μερικοί πολιτικοί ταγοί ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον σε Εθνική μειοδοσία, γιατί τι άλλο μπορεί να είναι η ανερυθρίαστη δήλωση Μοιραίου ηγέτη, που έλεγε ότι όλα τα μικρά αεροδρόμια ανήκουν πλέον στη Γερμανία; Και το χειρότερο, ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ΝΑΙ στην τακτική των Ανοιχτών Συνόρων για τους Μετανάστες όλου του κόσμου, όταν άλλες χώρες με πρώτη και καλύτερη τις ΗΠΑ να αρνούνται και να ακολουθούν Αυστρία, Ουγγαρία, και άλλες χώρες της Ε.Ε. Ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με εθνικές περιπέτειες είναι υπαρκτός, αν λάβουμε υπόψη μας τις δομές Μεταναστών τύπου Κορίνθου, οι οποίοι τρώνε, πίνουν και γεννοβολούν προς ελληνοποίηση παιδιά…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»












Δεν υπάρχουν σχόλια