Header Ads

Ξενάγηση επισκεπτών σε τμήμα του Ιουστινιάνειου Τείχους (Φ. 1844)

 


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το Ιστορικό  Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, συνδιοργάνωσαν εκπαιδευτική  πίσκεψη σε τμήμα του Ιουστινιάνειου Τείχεους των Εξαμιλίων.
Με σημείο συνάντησης το Αρχαιολογικό Μουσείο Ισθμίας, στην Κυρά-Βρύση Ισθμίας, η αρχαιολόγος  Ελένη Ανδριανού, ξενάγησε τους επισκέπτες σε ένα εύκολα προσβάσιμο, ορατό, τμήμα του Ιουστινιάνειου Τείχους, μήκους 155 μέτρων, οι εργασίες αποκατάστασης του οποίου ολοκληρώθηκαν  τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και το οποίο εκτείνεται παράλληλα με την Παλαιά  Εθνική οδό Κορίνθου-Επιδαύρου, μετά τον κόμβο της Κυρά-Βρύσης με κατεύθυνση προς τα Λουτρά  Ωραίας Ελένης).

 


Η ξενάγηση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι-Ιστορίες- Μνήμες». Οι εργασίες αποκατάστασης του τμήματος του Τείχους διενεργήθηκαν στο πλαίσιο της  πράξης «Στερέωση-Αποκατάσταση και Ανάδειξη Τμήματος του Εξαμιλίου (Ιουστινιάνειου) τείχους».  Το έργο χρηματοδοτήθηκε από Ε.Π. «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» 2014-2020., υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και δικαιούχος του έργου είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Πολεοδομίας κ. Σωτήρης Πέρρας δήλωσε: “Η διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η ανάδειξη των αρχαιολογικών μας χώρων, όπως  το Ιουστινιάνειο Τείχος, αναμένεται να συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας του χώρου και  την ενίσχυση του πολιτιστικού κεφαλαίου του τόπου μας”.
Στην όλη εκδήλωση αισθητή ήταν η παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων & Πολεοδομίας Σωτήρη Πέρρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια