Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1844)


SOS η Ελληνική Κύπρος εκτουρκίζεται…

Οι Τούρκοι άφησαν την Ελλάδα, λόγω εκλογών και επιδόθηκαν στην ειρηνική κατάληψη της Κύπρου. ”Σπρώχνουν” χιλιάδες μετανάστες, τους οποίους φέρνουν οι ίδιοι, να εισέλθουν στην πράσινη ζώνη, εκβιάζοντας έτσι την Λευκωσία, με εθνολογική αλλοίωση, όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy.  Η Κύπρος δεν ανήκει στο Σένγκεν λόγω της διχοτόμησης του νησιού, γεγονός που περιπλέκει την κατάσταση γι’’΄ αυτούς τους μετανάστες που στέλνουν οι Τούρκοι στην ουδέτερη ζώνη. Αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται λαθρομετανάστες σε εδάφη που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία ή από τη δύναμη του ΟΗΕ που κάνει τα στραβά μάτια στην «Πράσινη γραμμή» ή την «περίκλειστη», όπως υποτίθεται είναι, Αμμόχωστο.

Τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία ενθαρρύνει σκόπιμα και συστηματικά τους μετανάστες στο βορρά να χρησιμοποιήσουν την Πράσινη Γραμμή, ως σημείο διέλευσης προς το νότο και να τους εργαλειοποιεί να ασκήσουν πίεση στο κυπριακό κράτος». Χιλιάδες μετανάστες ακολούθησαν αυτή τη διαδρομή, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο τα τρία τελευταία χρόνια. Αν και ελάχιστα επηρεάστηκε από την προσφυγική κρίση της Συρίας το 2015, η Κύπρος έχει αναγνωριστεί από τους λαθρέμπορους, ως προσβάσιμη οδός από το 2018 λόγω της διχοτόμησης του νησιού και της βοήθειας από τους Τούρκους.

 «Ως χώρα πρώτης γραμμής, δεν μπορούμε πλέον να δεχόμαστε περισσότερους ανθρώπους, οι καταυλισμοί είναι κορεσμένοι», προειδοποιούν οι κρατικοί ταγοί, αλλά κανείς δεν τους ακούει. Μόνο το έτος 2021, το νησί  εξέτασε περισσότερες από 8.500 αιτήσεις ασύλου και απέρριψε περισσότερες από 7.000.  Για πρώτη φορά το πρόβλημα της Πράσινης Γραμμής θεωρείται ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Η νεκρή ζώνη δεν θεωρείται εξωτερικό σύνορο που μπορεί να παρακολουθείται με τον ίδιο τρόπο όπως άλλες περιοχές.  «Η κυβέρνηση προσπαθεί να τη μετατρέψει σε σκληρό σύνορο παρόμοιο με τον ποταμό Έβρο στην Ελλάδα», αλλά βρίσκει μπροστά της την επίμονη άρνηση των ΜΚΟ.  Το πρόβλημα παραμένει και διογκώνεται λόγω της Τουρκίας του Ερντογάν και των σχεδίων αλώσεως του ελληνισμού εκ των έσω. Ακόμα και η Ελλάδα δεν αντιστέκεται διεθνώς δυναμικά για το παράνομο άνοιγμα και τον εποικισμό της Αμμοχώστου. Κάτι πρέπει να γίνει…  Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 



Ερωτηματικά στον απόηχο των αποτελεσμάτων

 Η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος άρχισε στα κομματικά επιτελεία από τις πρώτες πρωινές ώρες της επομένης της κάλπης, αναφέρει το 5Apostagma,gr Στην πρώτη ανάγνωσή της η ΝΔ είδε ένα ρεύμα θετικής ψήφου προς το μέρος της και ταυτόχρονα την αποδοκιμασία της «τοξικότητας». Επιβραβεύτηκε, κατά τους επιτελείς του Μητσοτάκη, η προσπάθεια για ένα νέο «υπόδειγμα πολιτικής συμπεριφοράς».

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του παραδέχθηκε το ναυάγιο της απλής αναλογικής και έριξε ευθύνες γι’ αυτό στις υπόλοιπες «προοδευτικές δυνάμεις». Οι αναγνώσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δείχνουν ότι είναι εκ διαμέτρου αντίθετες και σε ό,τι αφορά το  διακύβευμα της δεύτερης κάλπης. Εκεί όπου πλέον στρέφεται η πολιτική συζήτηση.

Οι γαλάζιοι επιμένουν να μιλούν για «κυβερνησιμότητα», ζητώντας ουσιαστικά από τους πολίτες να ξεχάσουν το εντυπωσιακό εύρος της διαφοράς, που πέτυχε η κεντροδεξιά παράταξη από το δεύτερο κόμμα στην πρώτη κάλπη και να μην ξεχάσουν τις «διακυβεύσεις» και τις «προκλήσεις», που έχει μπροστά της η χώρα. «Να εμπεδώσουμε τώρα την κανονικότητα» είναι η φράση, που οι ίδιοι επιστρατεύουν ενόψει της 25ης Ιουνίου.

Από την Κουμουνδούρου φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη ουσιαστικά να αποτραπεί η νομιμοποίηση μιας ανεξέλεγκτης μονοκομματικής κυβέρνησης, –ενδεικτική αποστροφή το «ηγεμόνας πρωθυπουργός», που επέλεξε ο Τσίπρας.  Και από τη Χαριλάου Τρικούπη θέλουν να εμφανίσουν την ανάγκη για ισχυρή προοδευτική εναλλακτική απέναντι στην κεντροδεξιά παράταξη, διεκδικώντας προφανώς για τους εαυτούς τους αυτόν τον ρόλο.

Το βέβαιο είναι ότι με αναπροσαρμογές ή μη σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, οι πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά και αναλυτές και ειδικοί επί των εκλογικών διαδικασιών, έχουν από τώρα βάλει επί τάπητος τόσο τα διακυβεύματα της νέας εκλογικής μάχης όσο και τα διαφορετικά «μαθηματικά» της επικείμενης κάλπης. Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξή του, αναφέρθηκε στο διακύβευμα των νέων εκλογών της 25ης Ιουνίου, αλλά και στο πώς αισθάνθηκε ο ίδιος μετά τη νίκη στις πρώτες κάλπες.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκιαγραφεί την ταυτότητα της κυβέρνησης που προτίθεται να σχηματίσει, αντλώντας από τη δεξαμενή των νέων προσώπων που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ή δεν είναι έτσι τα πολιτικά πράγματα της χώρας;

Ο  «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 


Να υιοθετηθεί Εθνική Πολιτική για τη Θράκη…

Σε τουροποίησή της Θράκης μετατρέποντας κάθε μουσουλμάνο σε… Τούρκο και παραβλέποντας την πραγματική του καταγωγή στοχεύει η Άγκυρα. Το σχέδιο είναι καλά καταστρωμένο και σε αυτό έβαζε πριν πλάτη ακόμα και η ελληνική κυβέρνηση Τσίπρα, που νεμόταν την εξουσία ξεδιάντροπα με Συμμαχίες της πλάκας.  Η Τουρκία δεν έχει κρύψει ποτέ τις βλέψεις της στην περιοχή, την οποία εποφθαλμιά να μετατρέψει σε δούρειο ίππο για να παρεμβαίνει στο ελληνικό γίγνεσθαι και στην θέση της στην Ευρώπη.

Και επειδή ο πλέον ισχυρός συνδετικός κρίκος των εθνών είναι η γλώσσα η Άγκυρα θέλει να μετατρέψει την μειονότητα σε τουρκόφωνη, ώστε να μπορεί ευκολότερα να παίζει παιχνίδια. Ποιος αλήθεια έχει ξεχάσει την επίσκεψη Ερντογάν στην περιοχή και συγκεκριμένα στην Κομοτηνή; Ουδείς. Όπως ουδείς έχει ξεχάσει τα καρφιά του κατά της Αθήνας. Για τους δικούς της λόγους η Άγκυρα δείχνει να ξεχνά μόνιμα πως η μειονότητα είναι μουσουλμανική και όχι τουρκική.

Μάλιστα ο τότε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι σε δηλώσεις του έκανε πάλι αναφορά σε τουρκική «μειονότητα» στη δυτική Θράκη την οποία η Τουρκία προστατεύει! Για να εξυπηρετήσουν ακόμα καλύτερα τους σκοπούς τους και να χαρτογραφήσουν την περιοχή, οι Τούρκοι στέλνουν στην περιοχή κατάλληλα εκπαιδευμένους από την ΜΙΤ, ως ακόλουθους ασφαλείας στο προξενείο Κομοτηνής στην Ελλάδα. Εκείνοι που γνωρίζουν καλύτερα εξηγούν πως πρόκειται για πρόσωπα, που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.

Και ενώ οι Τούρκοι απροκάλυπτα πια παίζουν το δικό τους παιχνίδι, η Αθήνα το πάει με την αγιαστούρα παρέχοντας και επιπλέον διευκολύνσεις. Επιβάλλοντας τα τουρκικά στα μειονοτικά σχολεία και σε Έλληνες που μιλούν ελληνικά, αλλά και κάποια από τις γλώσσες της μειονότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει πάντα  στους 18.000 ψηφοφόρους που όπως υποστηρίζει ο ψευδομουφτής της Ξάνθης ελέγχει η Τουρκία, πράγμα που επιβεβαιώνεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Οι Τούρκοι δεν σταματάνε επί δεκαετίες να προβάλλουν διεκδικήσεις, ενώ εμείς δεν λέμε τίποτα για την εκδίωξη χιλιάδων Ελλήνων μετά τη συνθήκη της Λωζάνης.



Η δομή λαθρομεταναστών είναι ακόμη εδώ….

Πριν από μερικά χρόνια από αυτήν εδώ τη στήλη γράφαμε: «Την πλειοψηφία της Κορινθιακής κοινής γνώμης απασχολεί σοβαρά η δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση σχετικά με τα Κέντρα Κράτησης. Την ώρα, που η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να αφήσει ελεύθερους τους λαθρομετανάστες από τα κέντρα κράτησης, ανά την Ελλάδα εξαιτίας της «ντροπής» που νοιώθει, όπως ανέφερε, προκαλούν εθνικό σοκ τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο αριθμός των λαθρομεταναστών, που έχει κατακλύσει την χώρα τείνει να υπερβεί τον πληθυσμό των Ελλήνων εντός ολίγων ετών.

Ειδικά το προηγούμενο έτος «συνελήφθησαν», χωρίς δικαίωμα απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας 77.263 άτομα έναντι 43.002 το έτος 2013. Επάνω, που πήγαινε ο αριθμός να μειωθεί προέκυψαν οι εκλογές, που απαρίθμησαν κυβέρνηση και Υπηρεσίες Ασφαλείας με το παραπάνω επικίνδυνο εθνικά αποτέλεσμα.  Η καθένας μπορεί να κατανοήσει και να θορυβηθεί τι πρόκειται να συμβεί με την αλόγιστη πρόθεση της δικομματικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να απελευθερώσει χιλιάδες λαθρομετανάστες.

Θα κυκλοφορούν οι εν λόγω, αφού προηγουμένως θα έχει λαδωθεί το στομάχι τους και κορεσθεί από την πείνα, ως τρόφιμοι στα μετονομασθέντα «Κέντρα Φιλοξενίας», σε βάρος και από το υστέρημα του ελληνικού λαού, ο οποίος λιμοκτονεί, λόγω Μνημονίων.  Πέρα από την «ντροπή» που λέγει ότι αισθάνεται το περιβάλλον του Πρωθυπουργού  Αλ. Τσίπρα και τα άλλα θέματα που αφορούν μόνο τον ίδιον τον συναισθηματικό του ρόλο και κανέναν νομοταγή Έλληνα πολίτη, ο ελληνικός λαός απαιτεί άμεσα λύσεις για να σταματήσει αυτή η μάστιγα της λαθρομετανάστευσης σε μια χώρα με μικρό πληθυσμό, δημογραφικό πρόβλημα στο κόκκινο, που κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό του ξένου και παράνομου στοιχείου.

Αν θέλει η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να προσφέρει καλό στην πατρίδα μας, να καταγγείλει μονομερώς τις Συμφωνίες Μάαστριχτ και Δουβλίνο Ι και ΙΙ, ώστε να πάψει να υφίσταται κώλυμα απέλασης των λαθρομεταναστών.  Κάθε τι άλλο, παραπέμπει σε μελλοντικό αφανισμό του ελληνικού στοιχείου, το οποίο επιβουλεύονται, οι πάτρωνες της Ελλάδας και τα μίσθαρνα ντόπια όργανά τους…».  Πέρασαν τα χρόνια, η κατάσταση έγινε εφιάλτης με τον εκφυλισμό της πατρίδας μας. Η ΝΔ κάτι έκανε, αλλά η δομή της Κορίνθου είναι ακόμη εδώ. Οι οικογένειες που μας ήλθαν στο Στρατόπεδο του 6ου Σ.Π. με τρία – τέσσερα παιδιά σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 6-7… και με δικαιώματα παρακαλώ…  

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»












Δεν υπάρχουν σχόλια