Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1844)

 

Μήνυμα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

 

Σας καλωσορίζω στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Με κύριο κριτήριο το σεβασμό προς εσάς, δημιουργήσαμε μια ιστοσελίδα προσβάσιμη σε όλους, για την αντικειμενική ενημέρωση και την υποδειγματική εξυπηρέτησή σας.

Αποτελεί ισχυρή πεποίθησή μας η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, γι’ αυτό σε κάθε ενέργεια και δράση μας θα υπάρχει η καλύτερη δυνατή δημοσιότητα, ώστε, με τη σωστή πληροφόρηση να διαμορφώνεται η αμερόληπτη κρίση, η οποία οδηγεί πάντοτε στη δημιουργική κριτική.

Πέντε Περιφερειακές Ενότητες: Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία είναι πέντε ιστορικοί τόποι, στους οποίους κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε νέα και ανακοινώσεις αλλά και θα ενημερωθείτε άμεσα και αποτελεσματικά για κάθε επιμέρους τομέα και ενότητα.

Το δικό μας όραμα για την Πελοπόννησο είναι να αξιοποιήσουμε όλα μας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και να οδηγήσουμε την Περιφέρειά μας στη θέση που της αξίζει. Σε αυτήν την κατεύθυνση η επικοινωνία μαζί σας, θέλω να γνωρίζετε πως είναι παραπάνω από πολύτιμη.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Παναγιώτης Ε. Νίκας

 

 

Σε διαδικασία αδρανοποίησης από 6 Ιουνίου η “Πελοπόννησος Α.Ε.” – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ

 

29/05/2023

Από την Τρίτη 6 Ιουνίου θα τεθεί σε διαδικασία αδρανοποίησης η “Πελοπόννησος Α.Ε.” – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το διοικητικό της συμβούλιο, σήμερα Δευτέρα 20 Μαΐου, στην υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα συνεδρίασή του.

Η πιο πάνω απόφαση -κι ενώ είχε προηγηθεί η έγκριση από το Δ.Σ. του οικονομικού απολογισμού εταιρικής χρήσης των ετών 2021 και 2022, όπου διαπιστώθηκε έλλειμμα- σημαίνει ότι η εν λόγω εταιρεία είναι φορολογικά σε αδράνεια καθώς δεν έχει πλέον έσοδα και ούτε παράγει έξοδα, ενώ παύει και η αμοιβή του διευθύνοντος συμβούλου της.

Οσον αφορά στο προσωπικό της “Πελοπόννησος Α.Ε.”, αυτό μετακινήθηκε στον ΑΟΤΑ “Μοριάς Α.Ε.” -τηρήθηκε στο ακέραιο, επομένως, η δέσμευση του περιφερειάρχη Π. Νίκα προς τους εργαζόμενους στην “Πελοπόννησος Α.Ε.” ότι “κανείς δεν θα μείνει χωρίς δουλειά”.

Στο πλαίσιο της απόφασης αδρανοποίησης, μεταξύ άλλων, διασφαλίζεται το αρχείο της εν λόγω εταιρείας.

 

27 οι νοσηλείες covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέχρι και χθες Κυριακή 28 Μαΐου





Mε βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Δευτέρα 29 Μαΐου, στις κλινικές covid-19 των νοσοκομείων της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Κυριακή 28 Μαΐου- συνολικά 27 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 3, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 1, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 4, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 11 (το ένα στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 4 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 4.

 

Προσληφθέντες μόνιμοι υπάλληλοι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ορκίστηκαν και ανέλαβαν υπηρεσία

 

 

26/05/2023

Επιπλέον νέοι μόνιμοι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσαν το πρωί σήμερα, Παρασκευή 26 Μαΐου, τον νενομισμένο όρκο ενώπιον του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και ανέλαβαν καθήκοντα σε υπηρεσίες.

Οι ειδικότητες των νέων μόνιμων υπαλλήλων είναι γεωπόνοι, κτηνίατροι και μηχανικοί, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είχαν να γίνουν εδώ και μια δεκαετία περίπου.

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια