Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1846)

 

 


Θα το βρουν μπροστά τους ακόμη μία φορά…

Αυτές τις ημέρες των βουλευτικών επαναληπτικών εκλογών οι υγιώς σκεπτόμενοι Έλληνες βρίσκονται να παρακολουθούν εμβρόντητοι τους Προέδρους των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, πεσμένους κάτω στο καναβάτσο της Εκλογικής Αρένας, ηττημένους, αλλά και αμετανόητους. Όπως και να το δούμε το θέμα τα αποτελέσματα εκεί τους οδηγούν. Τον Αλ. Τσίπρα, Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ γιατί συρρικνώθηκε στον πρώτο γύρο κατά 50% περίπου της δυνάμεώς του. Τον είδαν με την αναγγελία των αποτελεσμάτων να χαμογελάει με την επίπλαστη συνήθεια δεχόμενος συγχαρητήρια χειροκροτούμενος από τους οπαδούς του που ήταν με δακρυσμένα μάτια. Τον δεύτερο, τον Νίκο Ανδρουλάκη, να στήνει κομματική φιέστα μεγαλείου επειδή προσέγγισε τον στόχο του κόμματος, χωρίς όμως να διεκδικεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση.  

Από την άλλη πλευρά, τον κομματικό χώρο του νικητή, που πήρε πάνω από 41% χωρίς να το προβλέψει ούτε μία εταιρεία δημοσκοπήσεων, η εικόνα ήταν σοβαρή, χωρίς έπαρση, με πολλά ευχαριστήρια στον κυρίαρχο Σκεπτόμενο Ελληνικό Λαό και Οδηγίες προς τους κομματικούς για χαμηλούς τόνους. Το παράπλευρο μήνυμα το εισέπραξαν οι πολίτες. «Άσχετα με τους νικητές και ηττημένους, είμαστε όλοι Έλληνες!». Και τότε, ανάμεσα σε όλα αυτά, ο Πρωθυπουργός άφησε κατά μέρος νικητήριες στιγμές ενθουσιασμού και εστίασε στην έξωθεν υποκινούμενη ύβρη. Προκάλεσε η Τουρκική πλευρά του Ερντογάν με την αποδεδειγμένη παρέμβαση στα εσωτερικά μιας γειτονικής Δημοκρατικής, Δημοκρατικότατης  Χώρας και τους τα έψαλε όσο κανένας άλλοτε Πρωθυπουργός. Αναφέρομαι σε προγενέστερους Πρωθυπουργούς γιατί δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε αυτό η Τουρκία. 

Και εδώ αποτελεί παραδοξολογία στις ενέργειες των δύο παραπάνω κομμάτων. Ήλθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις εκλο0γές και αφού συνέλεξε πληροφορίες για την παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, έκανε τις δηλώσεις – Συστάσεις προς την Τουρκία και τα Ελληνικά κόμματα. Τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν παρεξέκλιναν από τους όρους της Συνθήκης της Λοζάνης στο θέμα Μουσουλμανικού και Χριστιανικού στοιχείου και αντί Τσίπρας και Ανδρουλάκης να σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας, υπεραμύνθηκαν αυτών που εκδίωξαν τον Ελληνισμό από την Πόλη, την Ίμβρο και την Τένεδο. Γι’΄ αυτό και με όλη τη δύναμη της ψυχής μου πιστεύω πως θα τιμωρηθούν ακόμη άλλη μία φορά… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



Νίκος Χριστοδουλίδης: 49 χρόνια κατοχής και διαίρεσης στην καρδιά της Ευρώπης είναι πάρα πολλά . Όσο η Κύπρος είναι διαιρεμένη, η Ευρώπη δεν θα είναι ποτέ ολοκληρωμένη, τόνισε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, σε δηλώσεις της το πρωί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, με τον οποίο είχε συνομιλίες πριν αυτός προσφωνήσει την Ολομέλεια του Σώματος. Η κ. Μέτσολα είπε πως «δεν είστε μόνοι στην επιθυμία σας να δείτε το νησί σας επανενωμένο» και υπογράμμισε πως «η μόνη οδός προς τα μπρος είναι να υπάρξει ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία σύμφωνα με ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών». Οι Αμερικανοί του Κίσσιγκερ το 1974, λέμε εμείς, έδωσαν το δικαίωμα στην Τουρκία να καταλάβει τη μισή σχεδόν Κύπρο. Σήμερα μετά από μισό αιώνα τα πράγματα τείνουν να αλλάξουν και είναι μάλλον καιρός οι φίλοι μας να δουν τι σημαίνει για το μέλλον να έχεις δήθεν σύμμαχο την Τουρκία του Ερντογάν…




Υπό διαμόρφωση και όχι με κλειδωμένη μια επίσκεψη και στη Ροδόπη ήταν μέχρι προχθές, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα. Η μετάβαση του προέδρου της ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια για την οποία εξελίσσεται σφοδρή κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι με ερωτηματικό. Προφανώς ζυγίζονται όλα και μέχρι στιγμής ο μοναδικός κλεισμένος σταθμός του Μητσοτάκη είναι η ανοιχτή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη χθες Τετάρτη 21 Ιουνίου. 



 

Ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας, της ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ, τόνισε ότι οι χειρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Ροδόπης είναι εθνικά επιζήμιοι και ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση δεν γίνεται για μερικές χιλιάδες ψήφους. "ΟΣΥΡΙΖΑ μένει πιστός στη συνηθισμένη του τακτική να διαστρεβλώνει τα πράγματα, προσπαθώντας να παραποιήσει τα δεδομένα. Τα της μειονότητας έχουν ξεκαθαριστεί από τη Συνθήκη της Λωζάνης. Σε ό,τι αφορά στη μειονότητα, πέραν αυτών που ορίζει η Συνθήκη της Λωζάνης, είναι εθνικά επιζήμια. "Εξαιτίας της αντίδρασης του ΣΥΡΙΖΑ στην πληροφόρηση και την ενημέρωση που είχε για τις προκλητικές ενέργειες επιρροής του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων στη Θράκη, έχει δημιουργηθεί ένα ζήτημα και είναι εμφανής ο κίνδυνος να εργαλειοποιηθεί η μειονότητα από δυνάμεις εκτός της χώρας για τους δικούς τους σκοπούς. Με όργανα και εργαλεία ανθρώπους που εξελέγησαν από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πρωτοφανή επιρροή του τουρκικού προξενείου. Αυτά έχουν αναδειχθεί εδώ και καιρό από υπηρεσιακούς παράγοντες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για προκλητική προπαγάνδα -"δεν κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ, κέρδισε το τουρκικό προξενείο…


Μία πολύ σοβαρή καταγγελία έκανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης. Την ώρα που το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαϊου στην Ροδόπη, άνοιξε νέες συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων για την περιοχή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έκανε μία πολύ σοβαρή καταγγελία. Μιλώντας, στην εκπομπή του Γιάννη Πολίτη στο ONE, ο κ. Φλωρίδης ανέφερε πως στις εκλογές έγινε καθαρή παρέμβαση του προξενείου, κόντρα στα όσα προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάνης. Ο ίδιος ανέφερε «Έχουμε πια, μια καθαρή, καθαρότατη παρέμβαση κόντρα στη Συνθήκη της Λωζάνης»….


Οι νέες δηλώσεις του Ερντογάν προβληματίζουν...

Άκουσα προ τριημέρου μία φαρμακερή δήλωση του Προέδρου της Τουρκίας Τ. Ερντογάν που με προβλημάτισε ακόμη μία φορά. Είπε κοντολογίς ότι τυχόν πρόθεση της Ελλάδας να ακολουθήσει τις διεκδικήσεις της Τουρκίας σημαίνει Ειρήνη μεταξύ των δύο χωρών. Αν η Ελληνική κυβέρνηση που θα προέλθει από τις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 επιμείνει στις πάγιες θέσεις της Ελλάδας, που δεν συμβαδίζουν με τις αναθεωρητικές δικές του απόψεις θα ακολουθήσει, εμμέσως πλην σαφώς, ο «Πόλεμος ή η Ειρήνη». Μετά από την «Αιτία Πολέμου», που μας έχει ανακοινώσει η Τουρκία για το δικαίωμα στα θαλάσσια όρια από έξι σε δώδεκα μίλια, βρήκε να μας υπενθυμίσει πως δεν αλλάζει τακτική.

Ο Πολιτικός αυτός τη γειτονικής χώρας από τότε που ενεπλάκη στην διακυβέρνηση της Τουρκίας δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να δημιουργεί καταστάσεις ¨Αποδιοπομπαίου τράγου και υποτιθέμενου εν δυνάμει εχθρού¨  δείχνοντας την Ελλάδα. Η σκοπιμότητα είναι γνωστή. Τρέμει για τις δικές του εσωτερικές παρανομίες και προσπαθεί να συσπειρώσει τον Τουρκικό Λαό σε βάρος της δικής μας χώρας, ενώ Κύριος Αντικειμενικός Σκοπός του είναι ο διαμελισμός των χωρικών υδάτων του Ελληνικού Αιγαίου με έπαθλο τα μισά Αιγαιοπελαγίτικα νησιά και  υποθαλάσσια Ενεργειακά Αποθέματα. Υπάρχουν πράγματι  ισχυρές ενδείξεις για το τι θα μπορούσε να είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει.

Αλλά αυτό, που έχει σημασία είναι τι μορφή θα έχει αυτή η ενέργεια σε βάρος της χώρας μας και ποια Κυβέρνηση θα βρει απέναντί του. Ένα όμως είναι φανερό ότι ο Ερντογάν δεν επιθυμεί κυβέρνηση και μάλιστα Αυτοδύναμη στην Ελλάδα. Αυτό είναι φανερό γιατί η Ελλάδα σήμερα δεν είναι η Ελλάδα του Τσίπρα που ξεπούλησε τη Μακεδονία στους Σλάβους. Οφείλουμε όλοι να σκεφτούμε την επόμενη κίνησή της Τουρκίας, που καθημερινά ο ένας μετά τον άλλον οι Κυβερνώντες κάνουν δηλώσεις για να πιέσουν και να πετύχουν το βάθεμα του ¨γκριζαρίσματος¨περιοχών του Αιγαίου, που άρχισε με την εποχή του Κ. Σημίτη με τα Ίμια.  

Επειδή τα πράγματα είναι εξαιρετικά κρίσιμα και σοβαρά δεν θα πρέπει όλοι μας , παρά την όποια συναισθηματική φόρτιση, να αντιμετωπίσουμε με την ανάλογη σοβαρότητα αυτά, που έρχονται; Καλού κακού το αίτημα της Παλαϊκής Άμυνας ορθώς δεν αποτελεί την Κορωνίδα των Σχεδίων του ΓΕΕΘΑ;... 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



Ο Ελληνικός Λαός θα δώσει παράταση ...

Εκρηκτικές διατάσεις τείνει να λάβει το ζήτημα της εισροής παράνομων μεταναστών στην χώρα μας σύμφωνα με την καθημερινότητα, την οποία μάλιστα δεν μας κρύβει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη , ότι διαβλέπει το επόμενο διάστημα το φαινόμενο θα οξυνθεί. Σε παρέμβασή του στην Βουλή πρώην υπουργός Εσωτερικών της τότε Κυβέρνησης Τσίπρα είχε αναφέρει ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 παρατηρήθηκε αύξηση κατά 130% των προσφύγων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Μιλάμε για μια έξαρση, η οποία είχε προαναγγελθεί από πολιτικούς παράγοντες της Κυβέρνησης αμέσως μετά τα πρώτα μέτρα για τους λαθρομετανάστες, που είχε λάβει η Κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα..

Την κατάσταση με την τακτική των ανοικτών θυρών ζήσαμε όλοι οι Έλληνες την Ειρηνική κατάληψη της Ελλάδας από τους πάσης φύσεως, λαθρομετανάστες. Επίσημες πληροφορίες μιλούσαν για 3-4 εκατομμύρια ψυχών στην απέναντι Τουρκία, που περίμεναν να διακινηθούν από το επίσημο κράτος στα Ελληνικά εδάφη. Γέμισε η Ελλάδα από κλειστές και ανοικτές δομές που μας ήλθαν για να μείνουν χωρίς να έχουν νόμιμα δικαιώματα προς τούτο. Ας είναι καλά ο τότε πρωθυπουργός και το σινάφι του. Χάρη στη μεγαλοσύνη του για πρώτη φορά Πρωθυπουργού Έχει ήδη υλοποιηθεί με τη δική του ευθύνη η Ειρηνική όπως είπα προηγουμένως Κατάληψη της Ελλάδας.

Ευτυχώς τα αντανακλαστικά του Ελληνικού ΛΑΟΎ διείδαν στο πού οδηγούσε τη χώρα το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τος έδωσε την απάντηση στις εκλογές του 2019. Αποτελεί μεγάλης σημασίας γεγονός ότι η επελθούσα με τις κάλπες Κυβέρνηση της Κεντροδεξιάς με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν «διαβασμένη».. Γνώριζε ότι ο μισέλληνας Ερντογάν εφαρμόζει κατά της Ελλάδας το λεγόμενο « Δόγμα Οζάλ «, ο οποίος είχε ισχυρισθεί παλαιότερα τα “Περί Διάλυσης της Εθνολογικής και Κοινωνικής συνοχής. της Ελλάδος”. Ένα σχέδιο που ξέρουν πολύ καλά οι Τούρκοι να εφαρμόζουν βρίσκεται από ετών σε πλήρη εφαρμογή. Πρόκειται για εφαρμογή στην πράξη του δόγματος Οζάλ, ότι «δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αφού αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από εδώ μεριά και να τελειώνουμε μ’ αυτούς».

Βεβαίως η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μέχρι στιγμής έβαλε τάξη και σ΄αυτό το θέμα. Ασφάλισε τα σύνορά μας, προσέφυγε δυναμικά και κατήγγειλε τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας, αντιμετώπισε τις ορδές των Λαθροκινουμένων και απελευθέρωσε τα νησιά από τις δομές της λεηλασίας και προσβολής της Εθνικής μας αξιοπρέπειας. Αυτό ήταν η πρώτη φάση γι’ αυτό απαιτείται να πάρει παράταση… Ο « ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»







Ο πόλεμος στη Συρία ξεχάστηκε από τα ΜΜΕ…

Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η ανθρωπότητα στην πλειοψηφία της γεύτηκε τα αγαθά της Ειρήνης στην πλειοψηφία των Λαών του Πλανήτη μας. Μιλάω για πλειοψηφία γιατί ακόμη και στο μεσοδιάστημα, την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ Ανατολής και Δύσης δεν έλλειψαν οι τοπικοί πόλεμοι. Όλοι έχουμε πάρει μία γεύση από τους πολέμους στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία, στη Λιβύη, στη Γεωργία, στη Συρία, σε πλήθος χωρών της Αφρικής και σήμερα, επί έναν και πλέον χρόνο στη μαρτυρική Ουκρανία. Σαυτόν τον τελευταίο όλως παραδόξως έχουν στραφεί τα βλέμματα όλων των Ευρωπαίων. Όλα τα διεθνή ΜΜΕ εστιάζουν σε καθημερινή βάση με το τι συμβαίνει στη μαρτυρική ιστορική Ουκρανία.

Αυτός ο πόλεμος δεν έπρεπε να έχει αρχίσει, αλλά τον σχεδίασαν οι γνωστοί άγνωστοι αφέντες της Γης και δεν ξέρουμε πού θα μας βγάλει. Όλα τα σενάρια που κυκλοφορούν από τις πηγές που προηγούνται των γεγονότων μιλούν για κακή κατάληξη. Για τον Αρμαγεδώνα.

Αυτές τις ημέρες πολύ κοντά μας, στην απέναντι της Κύπρου Συρία, συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση και πολύ υποκρισία από μέρους των ισχυρών της Γης, ο πολυετής πόλεμος, που έχουν κηρύξεις οι δολοφόνοι των Λαών. Τις σκηνές που περιγράφονταν από τα ελεύθερα ακόμη διεθνή ΜΜΕ, στα πρώτα χρόνια θύμιζαν τους πολέμους των Ελλήνων κατά “Εχθρών και Αδελφών”, προκειμένου να εμπεδωθεί η Ελευθερία. Σήμερα μπροστά στα σχέδια των μεγάλων για τον Ρωσοουκρανικό πόλεμο δεν κινείται φύλο. Σπάνια μιλάει κανένα ΜΜΕ για το τι συμβαίνει στη Συρία.

Ασύλληπτες σκηνές ηρωισμού και θηριωδίας εκτυλίσσονται στους κατεχόμενους και εναπομείναντες θύλακες περιοχών και πόλεων που έχουν καταντήσει φαντάσματα του περιβάλλοντος από τις μάχες και την αγριότητα των πολεμικών επιχειρήσεων. Από κοντά και οι αιματηρές Επιχειρήσεις Εθνοκάθαρσης που ενεργεί ο Ερντογάν με τις Δυνάμεις Στρατού – Στρατοχωροφυλακής και Αεροπορίας της Τουρκίας όπου Κούρδοι και Κούρδισες υπερασπίζονται με λιανοτούφεκα τις πόλεις και τα χωριά τους απέναντι στα στίφη των Ισλαμιστών της Τουρκίας.

Η Νατοϊκή Τουρκία, που υποτίθεται ακολουθεί τις διακηρυγμένες προθέσεις του ΝΑΤΟ, “περί αντίδρασης στα σχέδια της ISIS, φυγαδεύει τους Ισλαμιστές στο έδαφός της, ενώ παράλληλα την ίδια στιγμή, Κούρδοι άμαχοι που επιχειρούν να διαφύγουν εντός Τουρκίας, αναχαιτίζονται από τις δυνάμεις του Ισλαμικού και τουρκικού καθεστώτος και αφήνονται έρμαια στα χέρια των μισθοφόρων και φανατικών δολοφόνων…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια