Header Ads

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ (Φ.1846)

 

Μερικές σκέψεις ενός 90ντάρη «Στρατιώτη» της Πατρίδας

 


Έχουμε αναφερθεί από τις στήλες της επαρχιακής μας εφημερίδας αρκετές φορές στις φράσεις «Μαύρες Επιχειρήσεις» και «Αποσταθεροποίηση Κυβερνήσεων». Έχουμε δε δώσει τον ορισμό κάθε μίας από αυτές τις λέξεις, όπως και στη φράση «Υβριδικός Πόλεμος». Η εμμονή μου πάνω σ΄ αυτά τα θέματα δεν έχουν σκοπό να διασπείρουν ανησυχία και ανασφάλεια. Αντίθετα αυτό γίνεται από την πίστη που πηγάζει από την προηγούμενη επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Τότε που ήμουν νεαρός Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων – Αλεξιπτωτιστών. Πίστη μου και δόγμα Ανορθοδόξου Πολέμου,  γιατί αυτό είναι όλα αυτά που προανέφερα. Ήταν και είναι πως η πληροφόρηση και η γνώση αποτελούν βασικές έννοιες της Αρχής «Προνοείν, προβλέπειν και προλαμβάνειν». Και αυτή η διδαχή δεν αποτελεί αντικείμενο μόνο του «Ηγήτορα - Στρατιώτη», αλλά και κάθε πολίτη που πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε έκτακτη ανάγκη στην καθημερινότητά του. Πριν από δύο χρόνια κανείς απλός πολίτης της Ουκρανίας ή της Συρίας δεν έκανε  σκέψεις γι΄αυτά που σήμερα βιώνει.

Η αιτία που με οδήγησε να αναφερθώ στο σημερινό μας άρθρο αποτέλεσαν κάποιες σκέψεις σχετικά με την Ελληνοτουρκική Κρίση. Όλοι οι Έλληνες εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζουν το φάσμα ενός Υβριδικού Πολέμου, ο οποίος θα μπορούσε να μετουσιωθεί σε πραγματικό Πόλεμο, αν δεν συνέτρεχαν μερικοί, αλλά ουσιώδεις παράγοντες. Αποτελεί πρόβλεψη (Προνοείν) το γεγονός ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση, την οποία ενέταξε η «Επάρατη Δεξιά», κατ΄ άλλους, δηλαδή στο ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους ΕυρωπαΪκούς Θεσμούς. Σημαντικό όμως κριτήριο των σκέψεών  μου είναι το γεγονός ότι ο Ελληνικός  Λαός, αφού έζησε το ξεπούλημα της Μακεδονίας από άλλα κόμματα, επέλεξε πάλι την Κεντροδεξιά παράταξη και της ανέθεσε την εξουσία (προβλέπειν), εν όψει χαλεπών καιρών.

Μέχρι σήμερα το παραπάνω γεγονός έχει αποβεί σωτήριο για την χώρα μας. Κι αυτό γιατί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ανέλαβε την εξουσία δεν κάθισε να κλαίει τη μοίρα του και να ζητάει το κεφάλι των ενόχων για την καθημαγμένη Ελλάδα που παρέλαβε. Αντίθετα έκανε τις ορθές επιλογές στα θέματα Εθνικής Άμυνας. Ανέθεσε τα Αρχηγεία των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων σε  Άξιους Ηγέτες, άκουσε τις προτάσεις τους και έδωσε προτεραιότητα στην αναστήλωση των ερειπίων που βρήκε μπροστά του.

Άκουσε επιτέλους ένας Πρωθυπουργός της Ελλάδας τη γνώμη των Στρατηγών του και όχι το χαμαιτυπείο της αντιδραστικής δημοσιογραφίας των ολίγων, που μέμφονται πάντα και με κάθε τρόπο και μέσο τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Κι αυτό  γιατί έτσι γαλούχησαν τα παιδιά και τα εγγόνια τους οι αρτηριοσκληρωτικοί, γνωστοί άγνωστοι, που αντιμάχονται δια παντός κάθε τι του Ελληνικού. Το Υπουργείο Εθνικής ΄Αμυνας σε άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών – Φλώρου και Δένδια - έκαναν θαυμάσια δουλειά (Προλαμβάνειν).

Μέχρι σήμερα το «Δόγμα Αποτροπής» για να πούμε και μία άλλη φράση, πέτυχε τον σκοπό του! Αυτό όμως δεν αποτελεί το άπαν στην απαιτούμενη διασφάλιση της Ακεραιότητας και Ανεξαρτησίας της χώρας. Ο Ελληνικός Λαός ήδη γνωρίζει τις σειρήνες του κακού και το σάλπισμα του καλού αγώνα ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ και θα ακολουθήσει όπως πάντα το δρόμο που του αξίζει!...

«Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια