Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1847)

 


 

 

 

Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας – Κύπρου…

Διάβασα προ διημέρου μία φαρμακερή δήλωση του Προέδρου της Τουρκίας Τ. Ερντογάν με την οποία εξέφρασε την πρόθεση του να επεκτείνει τα αποτελέσματα κτίζοντας περίπου 2000 κατοικίες στο τουρκικό στοιχείο της Μεγαλονήσου Κύπρου. Αυτό σημαίνει νομιμοποίηση των ορδών μεταναστών που στέλνει στο νησί για να αλλοιώσει το ισοζύγιο πληθυσμού με απαίτηση λύσης δύο κρατών από ένα που είναι σήμερα. Ατυχώς ο παραφουσκωμένος στη θεωρεία ΟΗΕ δεν έχει τη θέληση και τη δύναμη να εφαρμόσει τις αποφάσεις του κι έτσι η κατάληψη των κατεχομένων καλά κρατεί.

Ο Πολιτικός αυτός τη γειτονικής χώρας από τότε που ενεπλάκη στην διακυβέρνηση της Τουρκίας δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να δημιουργεί καταστάσεις αναθεωρητισμού της περιοχής αναζητώντας πάντα τον αδύναμο ¨Αποδιοπομπαίο τράγο και υποτιθέμενο εν δυνάμει εχθρό¨  δείχνοντας την Ελλάδα και την Κϋπρο. Η σκοπιμότητα είναι γνωστή. Τρέμει για τις δικές του εσωτερικές παρανομίες και προσπαθεί να συσπειρώσει τον Τουρκικό Λαό σε βάρος της δικής μας χώρας, ενώ παράλληλα με το καθεστώς που έχει επιβάλλει εκλέγεται με αντιδημοκρατικές διαδικασίες σκοπεύοντας στην δόξα του Κεμάλ Ατατουρκ.

Υπάρχουν πράγματι  ισχυρές ενδείξεις για το τι θα μπορούσε να είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει. Αλλά αυτό, που έχει σημασία είναι τι μορφή θα έχει αυτή η ενέργεια σε βάρος της χώρας μας και της μαρτυρικής Κύπρου. Και πρέπει όλοι σοβαρά να σκεφτούμε την επόμενη κίνησή της Τουρκίας, που καθημερινά ο ένας μετά τον άλλον οι Κυβερνώντες κάνουν δηλώσεις για να πιέσουν και να πετύχουν το βάθεμα του ¨γκριζαρίσματος¨περιοχών του Αιγαίου, που άρχισε με την εποχή του Κ. Σημίτη και τα Ίμια.  Επειδή τα πράγματα είναι εξαιρετικά κρίσιμα και σοβαρά θα πρέπει όλοι μας ,παρά την όποια συναισθηματική φόρτιση να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε με την ανάλογη σοβαρότητα αυτά, που έρχονται.

Προσωπικά έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στη Στρατιωτική Ηγεσία όταν αυτή αφήνεται ελεύθερη από την Πολιτική τοιαύτη να επιτελέσει το έργο της. Η όποια στρατιωτική προετοιμασία γίνεται για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού κράτους είναι βέβαιο πωε είναι καλά σχεδιασμένη. Έχει ξεκάθαρους στόχους και αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους, θα πρέπει να ισχύσει το «Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα ΕΛΛΑΔΑΣ και ΚΥΠΡΟΥ». Με τη δημιουργία ενός συμπαγούς στρατιωτικού μετώπου, που μόνο με τη δημιουργία του θα εκπέμπει την αποφασιστικότητα έναντι του τέρατος βίας της Τουρκίας του Ερντογάν. Με το δόγμα αποτροπής..  

Ο» ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



Διάβασα εν όψει εκλογών του 2019: «Λάβαμε την πάρα κάτω Aνακοίνωση από τον Επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών, Βασίλη Νανόπουλο, Υποψήφιο Δήμαρχο Κορινθίων, στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές: «Ενημερώθηκα για την δήλωση ανεξαρτητοποίησης από την «Συμμαχία Πολιτών» του Χρήστου Κορδώση. Θέλω με την σειρά μου να τον ευχαριστήσω για την συνεργασία μας μέχρι πρόσφατα. Είναι αυτονόητο πως κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του, οι οποίες και κρίνονται από τους πολίτες . Αυτές, με τον τρόπο και το χρόνο κατά τον οποίο εκδηλώνονται, προσδιορίζουν την στάση μας απέναντι στα δημόσια πράγματα . Έχω απόλυτη  εμπιστοσύνη στην κρίση των συνδημοτών μας που θα μας αναγνωρίσουν την  υπεύθυνη παρουσία μας και  πολυεπίπεδη προσφορά μας. Έχω επίσης  την βεβαιότητα  και θα αποδώσουν σε όλους αυτό που μας  αξίζει. Σε κάθε περίπτωση η Συμμαχία Πολιτών συνεχίζει αταλάντευτη την πορεία της για ένα δήμο για όλους , τη νίκη στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου και την αλλαγή διοίκησης στον Δήμο.    Β. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ  Κόρινθος 26.11.2018». Η πλειοψηφία των Κορινθίων, που ήταν στις προηγούμενες εκλογές μαζί του και έχασε τη νίκη για 28 ψήφους, αρχίζει να αγανακτεί για τα παιχνίδια μερικών που διχάζουν την Παράταξη…». Οι πολίτες έδωσαν την ψήφο τους στον σημερινό Δήμαρχο!



Με αφορμή φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο στην οποία ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, εικονίζεται μπροστά από πανό στο οποίο υπάρχει αναφορά στην «τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης», ο Άκης Σκέρτσος  κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις.  Ειδικότερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφορικά με την υπόθεση των δύο υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη ο Άκης Σκέρτσος, επέμεινε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο βουλευτές του εξακολουθούν να κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο σαν στρουθοκάμηλοι».

 

 


 

Ο Λαός «πληρώνει τους επίορκους»

Είχα γράψει: «Το μούδιασμα που έχει καταφέρει κατά του Ελληνικού Λαού η συμφορά του Μνημονίου έχει φανεί με έντονο τρόπο στις διαδικασίες και τον προεκλογικό αγώνα Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών Εκλογών που, θα γίνουν στις 18 και 25 Μαϊου 2019.  Οι πολίτες, γονατισμένοι από τα Οικονομικά προβλήματα, που έχουν επισωρεύσει επί των ώμων τους οι Κυβερνήσεις, δεν έχουν το πάθος και το ενδιαφέρον παλαιοτέρων εποχών. Δείχνουν μία ασυγχώρητη, κατά τη γνώμη μας αδιαφορία, γιατί με τη στάση τους  - βάσει ελληνικών δεδομένων – φαίνονται σαν να μην τους ενδιαφέρει να προσπαθήσουν να δείξουν πως αγωνίζονται ακόμη για τα δίκαιά τους. Σαν να έχουν παραδοθεί αμαχητί στην κακή τους μοίρα που τους οδήγησε η αντεθνική πολιτική του πρωτεργάτη της δυστυχίας Γ.Παπανδρέου.

Θα μπορούσαμε κάλλιστα να πούμε ότι και ο Λαός είναι συνένοχος σε αυτό που συνέβη στη χώρα μας, αφού δεν λέγει να βάλει μυαλό και να αναλογισθεί, πως και γιατί φτάσαμε έως εδώ. Αποτελεί μεγάλης ολκής παραδοξότητα το γεγονός ότι πριν κάποιο χρονικό διάστημα, στην Κρήτη, στα Ανώγεια, κάποιοι αμετανόητοι για να μην πω ανόητοι πολίτες, επεφύλαξαν υποδοχή – ίσως ήταν στημένη – στον ολετήρα Γ. Παπανδρέου, που θα τη ζήλευε και ο πιο μεγαλύτερος πολιτικός άνδρας της εποχής των ένδοξων ημερών του ΠΑΣΟΚ. Ο Άνθρωπος αυτός που ευθύνεται ατομικώς και οικογενειακώς για όλα προσπαθεί να νεκραναστηθεί πολιτικά και αποτελεί παραδοξολογία ο τρόπος που αντιμετωπίζεται από τους πολίτες, που δεν τον περνάνε από Λαϊκά Δικαστήρια για τη σφαγή του Ελληνικού Λαού και την παράδοση της Ελλάδος στα χέρια της Τρόϊκα.

Ο ηγέτης που μας παρέδωσε αύτανδρους στα χέρια των Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των τοκογλύφων τύπου Σόρος, δεν έχει ακόμη παραδοθεί στη Δικαιοσύνη και όσο ο Νόμος δεν τον αγγίζει, αυτόν και το Οικογενειακό του περιβάλλον, τόσο αποθρασύνεται. Μέχρι πότε όμως θα περιμένει με αγωνία και ενδιαφέρον η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού να δει αυτόν τον επίορκο πρώην Πρωθυπουργό να μη διαφεύγει από τα δίκτυα της Δικαιοσύνης; Έως πότε;».

Και ο Λαός δεν ξεχνά, τον κατέβασε στα τάρταρα!..

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

Το βάρος της ευθύνης… Οσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό που θα πάρουμε τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το βάρος της ευθύνης μου» επιμένει να λέει ο αρχηγός της ΝΔ, προσπαθώντας να αντικρούσει τα «πυρά» του ΣΥΡΙΖΑ και τις αντίστοιχες βολές του ΠΑΣΟΚ για μια ηγεμονία Μητσοτάκη. Γαλάζιος στόχος να μπλοκάρουν τυχόν δεύτερες στους ψηφοφόρους για χαλαρή ψήφο ή ακόμα περισσότερο για εκλογικό «κόντεμα» της ΝΔ. Είναι ο λόγος που ο Μητσοτάκης όσο κι αν θέλει να εκπέμπει μήνυμα νίκης, σπεύδει να ξορκίζει τον εφησυχασμό των ψηφοφόρων από την προεξόφληση του αποτελέσματος. Τα είπαν όλα οι Έλληνες πολίτες δίνοντας μας υπερδιπλάσιο σκορ από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ» είπε για το αποτέλεσμα του Μαΐου ο Μητσοτάκης, μιλώντας για τιμωρία όσων επένδυσαν στον διχασμό, στο ψέμα, στο «μαύρο» και στην τοξικότητα. «Ανοιξε ένας κύκλος ενότητας» σημείωσε αλλά μετέφερε εκ νέου το μήνυμα ότι «η δουλειά δεν έχει τελειώσει, στις 25 Ιουνίου οι κάλπες θα είναι άδειες».

 


Πρώην Πρόεδρος της Βουλής και σημερινή κομματάρχης Ζωή Κωνσταντοπούλου:  «Αν μπει η Πλεύση Ελευθερίας και η Ζωή στη Βουλή, καταρχάς θα τους αλλάξουμε τα φώτα, δεν θα τους αφήσουμε σε ησυχία. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε αφύλαχτα τα δικαιώματα των πολιτών και να μην σταθούμε τείχος προστασίας. Αν μπει η Πλεύση Ελευθερίας, θα μπουν οι πολίτες στη Βουλή. Αυτό το καταλαβαίνει το σύστημα, για αυτό δεχόμαστε αυτή τη λυσσαλέα επίθεση…».

 


  

Οι ΑΝΕΛ «πλήρωσαν» τις Πρέσπες, απομένει ο ΣΥΡΙΖΑ…

«Αναρωτιόνται αρκετοί συμπολίτες μας, για να μην αναφερθώ στην πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, που βρίσκει το θάρρος ένα κρατίδιο που δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν, το κράτος των Σκοπίων, να επιδεικνύει τόσο μεγάλο θράσος, ώστε να οικειοποιείται την ιστορία της Ελλάδας, τη γλώσσα και τον Μεγάλο Στρατηλάτη Αλέξανδρο. Τι κρύβεται από πίσω και σε ποίες δυνάμεις στηρίζει την αδιαλλαξία και την εχθρότητά του; Αυτά είναι καυτά ερωτήματα, που απασχολούσαν τον γράφοντα, όταν ως νεαρός Εύελπις τη δεκαετία του “50”, άκουγε στο Αμφιθέατρο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, τον θεωρητικό της Προπαγάνδας Καθηγητή τότε, Γεώργιο Γεωργαλά, απόφοιτο της σχετικής Σχολής του Κιέβου, να μας λέγει προφητικά αυτά που συνέβησαν με  την Ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά συμβαίνουν και σήμερα, αφού δεν τηρούν μονομερώς τους όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μας είχε πει τότε ο Στρατάρχης και Πρόεδρος της τότε Γιουγκοσλαβίας, Τίτο, έδωσε σε συνεννόηση με τον αιμοσταγή Στάλιν, την ονομασία “Μακεδονία” στη Νότια περιοχή του κράτους που λεγόταν Βαρντάρσκα (Περιοχή του Βαρδάρη) με αλυτρωτικό σκοπό, τη διεκδίκηση της Μακεδονίας του ΑΙγαίου, να βγει η Γιουγκοσλαβία στο Αιγαίο. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίον είχε συναινέσει τότε και το παράνομο ΚΚΕ. Μας είχε αναφέρει ο ομιλητής για όλο το σχεδιασμό, αλλά δεν τολμούσε να πει και για τους εγχώριους πεμπτοφαλαγγίτες της εποχής εκείνης, που σήμερα αποδεικνύονται ''Νεοταξικοί”. Όλες, μα όλες οι μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο Ελληνικές κυβερνήσεις με ελάχιστες εξαιρέσεις, άφησαν – ιδιαίτερα μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας – να εξυφανθεί η όλη “ψευτοϊστορία”..

Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι η Τουρκία ενδυναμώνει την ανθελληνική αδιαλλαξία των Σκοπιανών, ότι ο Τζορτζ Σόρος  εργάζεται με τις ΜΚΟ και τα Ιδρύματα που έχει στήσει στα Σκόπια επ ωφελεία των Σλάβων; Μήπως δεν είναι αλήθεια  πως το κρατίδιο αυτό που αποτελεί τον “πολιορκητικό κριό” της ανθελληνικής προπαγάνδας στα Βαλκάνια, στηρίζεται άμεσα στην ανθελληνική του αδιαλλαξία με όλα τα μέσα από την Τουρκία;  …»  Με τα λόγια αυτά περιγράφαμε μερικά χρόνια στη στήλη ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ με τίτλο Πως “Στήθηκε” το κρατίδιο των Σκοπίων...και κλείναμε: « … Ας ελπίσουμε πως δεν θα έχουμε ακόμη μία περίπτωση Προδοσίας σαν της Κύπρου...». Δυστυχώς η Κυβέρνηση Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑ  - ΑΝΕΛ μας επαλήθευσαν. Και οι μεν ΑΝΕΛ εξαφανίστηκαν με την ψήφο των Ελλήνων. Μήπως ήλθε και η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ;

  Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 


   Η Ελλάδα να απαιτήσει αλλαγές στο Μεταναστευτικό

Την άποψη ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με εθνικές περιπέτειες, παραμένοντας η μόνη χώρα, που μιλάει για ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα των προσφύγων-μεταναστών την ώρα, που όλες οι χώρες ακολουθούν εθνικές πολιτικές περιχαράκωσης των συνόρων τους. Ακόμη και η Γερμανία βολεύεται από αυτό, είχε πει μιλώντας στο Ράδιο 9.84 ο αναλυτής και εκδότης του «Ινφογνώμων» Σάββας Καλεντερίδης, ο Έλληνας Αξιωματικός της πρώην ΚΥΠ, που παρέδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους πράκτορες, κατ΄εντολήν του Κ. Σημίτη. Όπως είχε πει επί Κυβέρνησης Τσίπρα , ήδη η πολιτική ανοιχτών συνόρων και έλλειψη στρατηγικής βάθους, πιέζει την Ελλάδα για παραχωρήσεις στην Ε.Ε., στη Ν.Τ.Π. και την Τουρκία, ώστε η τελευταία από κράτος πρόβλημα στη περιοχή σήμερα με τις ευλογίες Ευρωπαίων και την ανεξήγητη συμπεριφορά μερικών Ελλήνων, να εμφανίζεται, ως παράγοντας λύσης του προβλήματος.

Κατά τον Σάββα Καλεντερίδη, λύσεις υπάρχουν έστω και τώρα, καταγγέλλοντας με στοιχεία τον ρόλο της Τουρκίας, αλλάζοντας την πολιτική για τους μετανάστες και ζητώντας η πιστοποίηση όλων να γίνεται στα ευρωπαϊκά προξενεία στη Τουρκία . Όπως είπε , με την απουσία εξωτερικής πολιτικής βάθους, έχουμε διαρκώς διπλωματικές ήττες, άνευ λόγου, μετατρέποντας ακόμη και την ανυπόληπτη FYROM, αφού έκλεισε τα σύνορά της, σε παράγοντα λύσης για την Ε.Ε. του προσφυγικού. Δεν μπορεί μόνον η Ελλάδα να εξυπηρετεί τα συμφέροντα άλλων χωρών και να γίνεται αποθήκη ανθρώπων , ούτε το ΝΑΤΟ να εθελοτυφλεί.

Οι απόψεις του αρθρογράφου Αξιωματικού, που έχει, ως Πόντιος στην καταγωγή, ενδιατρίψει στην Τουρκική ιστορία, έχουν μεγάλο κύρος και θα έπρεπε οι Ελληνικές Κυβερνήσεις να προσλαμβάνουν αυτό το είδος Ειδικών Συμβούλων στα διάφορα Υπουργεία και όχι τους σημαιοφόρους των κομματικών γραφείων της εκάστοτε εξουσίας. Δυστυχώς για την Ελληνική πραγματικότητα οι πολιτικοί ταγοί ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον σε Εθνική μειοδοσία, γιατί τι άλλο μπορεί να ήταν η ανερυθρίαστη δήλωση μοιραίου ηγέτη της αριστεράς, που έλεγε ότι όλα τα μικρά αεροδρόμια ανήκουν πλέον στη Γερμανία;

Και το χειρότερο, εξακολουθούν οι αμετανόητοι να λένε ΝΑΙ σε Συμφωνία Ανοιχτών Συνόρων για τους Μετανάστες όλου του κόσμου, όταν οι ΗΠΑ  αρνούνται ενώ ακολουθούν Αυστρία, Ουγγαρία, και άλλες χώρες. Ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με εθνικές περιπέτειες είναι υπαρκτός, αν δεν εφαρμοστεί μία αυστηρή, αλλά δίκαιη συμμετοχή εταίρων στο Μεταναστευτικό… 

 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια