Header Ads

Από τις Αναρτήσεις στο facebook του υποψήφιου Βουλετή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Ψυχογιού (Φ. 1847)

 


Με τον Συντονιστή του Τομέα Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος , συνυποψήφιους και μέλη του Συριζα - Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας περπατήσαμε το πρωί της Πέμπτης στην αγορά της Κορίνθου και συνομιλήσαμε με επαγγελματίες και πολίτες, παραχωρησαμε συνέντευξη Τύπου σε τοπικά ΜΜΕ και το απόγευμα παρευρεθήκαμε στα εγκαίνια και περιοδευσαμε στην Έκθεση «ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2023» συνομιλωντας με εκθέτες από διαφορετικά πεδία.

Αν και η ανείπωτη τραγωδία με το ναυάγιο και την απώλεια εκατοντάδων ανθρωπίνων ζωών ανοιχτά της Πύλου επισκιάζει τα πάντα, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στα όσα καταφέραμε ως κυβέρνηση, κάτω από αντίξοες συνθήκες, αλλά και σε όσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα μας για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους.

Στηρίζουμε τις ΜµΕ με μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, 120 δόσεις για ρύθμιση ιδιωτικού χρέους, προστασία α' κατοικίας και επαγγελματικής στέγης, χωρίς να μένει ανασφάλιστος κανένας επαγγελματίας που λόγω κρίσεων οφείλει ορισμένες δόσεις στον ΕΦΚΑ.

Ανακατευθύνουµε τους πόρους του Ταµείου Ανάκαµψης µε µέριµνα στη χρηµατοδότηση αγροτών, µικροµεσαίων επιχειρήσεων και Ενεργειακών Κοινοτήτων.

Ανακτούµε τον δηµόσιο έλεγχο στη ΔΕΗ. Όλοι οι φορείς διαχείρισης νερού (π.χ., ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ) θα παραµείνουν δηµόσιοι, γιατί το νερό είναι κοινωνικό αγαθό.

Μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας ενισχύουµε τις µικροπιστώσεις για αυτοαπασχολούµενους, αγρότες και πολύ µικρές επιχειρήσεις.

Αναβαθµίζουµε και ενισχύουµε τα χρηµατοδοτικά προγράµµατα Equifund και «Ερευνώ - Δηµιουργώ - Καινοτοµώ» για την προώθηση της καινοτόµου επιχειρηµατικότητας και τη σύνδεση της έρευνας µε την παραγωγή.

Χθες το βράδυ στο Κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου παρακολούθησα το φιλικό μεταξύ Αθλητικός Όμιλος Ξυλοκάστρου και Ηρακλής Ξυλοκάστρου 1928, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας SBMT Racing Team του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου, που κατάκτησε φέτος την 5η θέση το μονοθέσιο τους, στους αγώνες ταχύτητας πίστας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και προκρίθηκε στην τελική φάση #F1InSchools στους παγκόσμιους τελικούς στην Σιγκαπούρη.

Στηρίζουμε, εδώ και χρόνια, έμπρακτα τις ομάδες του σχολείου απ' όπου κι εγώ αποφοίτησα, και μας κάνουν υπερήφανους αποδεικνύντας τη δύναμη των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας.

Συγχαρητήρια σε όλους και κυρίως στα παιδιά, τις καθηγήτριές τους και τους γονείς!

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια