Header Ads

Μία παράσταση μπαλέτου που καταχειροκροτήθηκε! (Φ. 1850)

 Με το Bolero του Maurice Ravel έκλεισε η ετήσια παράσταση της Σχολής Κλασικού Μπαλέτου της Έλενας Μιχαηλίδου

 


  Γράφει-Επιμελείται: Παρασκευή (Εύη) Κοκκίνου*

Δεν είναι η πρώτη φορά που κατακλύζεται το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από φωτογραφίες και βίντεο από την ετήσια καλοκαιρινή παράσταση της Σχολής Κλασσικού Μπαλέτου της Έλενας Μιχαηλίδου, η οποία παρουσιάσθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαϊδης» στις 8 και 9 Ιουλίου 2023.

 

Άλλωστε η σπουδαία αυτή δασκάλα χορού μας έχει συνηθίσει σε υψηλού επιπέδου θεάματα, με δεδομένη τη βαθιά γνώση της, το πάθος της για το μπαλέτο, τη θέρμη με την οποία διδάσκει τα παιδιά των Κορινθίων δεκαετίες τώρα και τις αμέτρητες ώρες πρόβας, ώστε να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Φέτος επέλεξε ως βασικό θέμα της παράστασής της το κλασικό έργο, το «Bolero» του Maurice Ravel, το οποίο εκτέλεσαν με δεξιότητα και πάθος οι πιο έμπειρες χορεύτριές της, ενώ όλα τα τμήματά της παρουσίασαν τη δουλειά τους.

Το κοινό που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου «Θωμάς Θωμαϊδης» και τις δύο ημέρες των παραστάσεων κατενθουσιάσθηκε, ενώ το «Bolero» δεν έμεινε στα όρια του Δήμου Κορινθίων. Παρουσιάσθηκε και στο Λουτράκι στο πλαίσιο του πλούσιου καλοκαιρινού φεστιβάλ του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και επέστρεψε στην Κόρινθο σε μία πρωτότυπη σκηνοθεσία και τοποθεσία αφού οι χορεύτριες της κας Έλενας το χόρεψαν πάνω στα συντριβάνια του Φλοίσβου Κορίνθου, δίπλα στο άγαλμα του Πήγασου, μία έμπνευση της κας Μιχαηλίδου που ευτυχώς αποδέχθηκαν και επέτρεψαν οι αρμόδιοι του Δήμου Κορινθίων και του ΚΕΠΑΠ.

Είναι η πρώτη φορά ύστερα από 30 συναπτά έτη που δεν κατάφερα για λόγους οικογενειακούς να παρακολουθήσω την παράσταση της Σχολής, αλλά μπορώ πράγματι να φαντασθώ την ένταση του συναισθήματος που διακατείχε το κοινό…

Εξάλλου μία πρόγευση αυτού βιώσαμε και όσοι απολαύσαμε το Bolero της κας Μιχαηλίδου στις 5 Μαϊου 2023, στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου «Κόρινθος, μητρόπολη και αποικίες» ως παράλληλη εκδήλωση. Η κα Μιχαηλίδου στο κάλεσμά μου να συμμετάσχει η Σχολή της σε αυτήν την ιστορική για την πόλη μας 1η επαφή με τις αποικίες της μέσω του Αρχαίου Δράματος δέχθηκε να πλαισιώσει το φεστιβάλ με τη μαγεία του χορού της παρουσιάζοντας το Bolero που τότε προετοίμαζε στον Ναό του Απόλλωνα στην Αρχαία Κόρινθο. Λόγοι κακοκαιρίας δεν το επέτρεψαν κι έτσι το Bolero παρουσιάσθηκε στο Δημοτικό Θέατρο στις 5/5 για το Διεθνές Φεστιβάλ και ταξίδεψε στην Ιταλία, στις Συρακούσες, στην Αλβανία, στην Κέρκυρα, το Αντίρριο, την Λευκάδα και σε όλη την Ελλάδα, ενώ την επομένη ημέρα παιδιά από τις Συρακούσες έπαιζαν στο φλάουτο τη μουσική του και χόρευαν στον ρυθμό του.

Αυτή είναι η μαγεία της Τέχνης της Μουσικής και του Χορού!

Ευχόμασθε στην κα Μιχαηλίδου να είναι καλά και να συνεχίσει να μας προσφέρει τέτοιες συγκινήσεις!

Και του χρόνου!

 

*Παρασκευή (Εύη) Κοκκίνου-Κελλάρη

Δικηγόρος

Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια

Σύμβουλος Προστασίας Προσωπικών δεδομένων (DPO)

MSc Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων

Απ. Παύλου 40-Κόρινθος

Τηλ. 2741084568 & 6944964225

 

Δεν υπάρχουν σχόλια