Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ (Φ. 1851)

 Τρία σημαντικά θέατρα για την Κορινθία

 


Το τελευταίο διάστημα στην Κορινθία είχαμε τα εγκαίνια δύο νέων ανοιχτών θεάτρων και την  ονοματοδοσία ενός τρίτου.
Πρόκειται για το ανοιχτό θέατρο Χιλιομοδίου «Ειρήνη Παππά», χωρητικότητας 800 θεατών, που  εγκαινιάστηκε και λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες, φιλοξενώντας παραστάσεις και άλλες καλλιτεχνικές δράσεις. Η πλήρης χρηματοδότηση του έργου με 440.000 € εξασφαλίστηκε από τον  Δήμο Κορινθίων πριν από τρία περίπου χρόνια, από το πρόγραμμα Leader με φορέα διαχείρισης την  Αναπτυξιακή Βορείου Πελοποννήσου (ΑΝΒΟΠΕ) ενώ σημαντικός ήταν ο ρόλος του Χρίστου Δήμα στην  εξασφάλιση της πλήρους χρηματοδότησης τόσο του συγκεκριμένου έργου όσο και μιας σειράς  άλλων έργων (αναβάθμιση γηπέδου Κρυονερίου, βελτίωση οδικού δικτύου Τρικάλων κ.α.) που  χρηματοδοτήθηκαν μέσω της ΑΝΒΟΠΕ.
Στις αρχές Ιουλίου όμως εγκαινιαστηκε από τον Δήμο ένα ακόμη πολύ όμορφο ανοιχτό θέατρο, στο  Λουτράκι, το οποίο ονομάστηκε «Παντελής Ζερβός» στην μνήμη του σημαντικού Έλληνα ηθοποιού. Ο  Χρίστος Δήμας ως υφυπουργός Πολιτισμού παραβρέθηκε στην πρώτη πολιτιστική εκδήλωση που  έλαβε χώρα στο ολοκαίνουριο αυτό θέατρο. Τέλος πριν από λίγες ημέρες στο Σοφικό, ο Χρίστος  Δήμας παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την ονοματοδοσία του θεάτρου «Αθανάσιος Δημητρίου  Τούσουλη».
Ο υφυπουργός, αναφερόμενος στον Θανάση Τουσουλη, σχολίασε: «Δικαίωση για έναν Δήμαρχο ο  οποίος οραματίστηκε και δημιούργησε μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο Σολυγείας ένα σπουδαίο θέατρο». 


Ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας παρών στον συντονισμό για την πορεία της φωτιάς στο Λουτράκι

 

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας ήταν παρών στον συντονισμό και την ενημέρωση για την πορεία της φωτιάς που ξέσπασε σήμερα στην περιοχή του Λουτρακίου.

Ο κος Δήμας ανέφερε πριν από μία περίπου ώρα : “Κύριο μέτωπο αυτή τη στιγμή ανατολικά του Αγίου Χαραλάμπους. Επιχειρούν μέχρι αυτή την ώρα 10 εναέρια μέσα (5 ελικόπτερα & 5 αεροπλάνα), 41 υδροφόρα οχήματα.

Πολύ σημαντική η συνεισφορά των εθελοντικών ομάδων Λουτρακίου, Κορίνθου, Σοφικού και Αγίων Θεοδώρων στο μέτωπο.

Ο συντονισμός Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Στρατού, Περιφέρειας και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδόρων συνεχίζεται αδιάκοπα και η περιπολία θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας στο ΚΤΕΛ Κορινθιας και στα τουριστικά γραφεία του Λουτρακίου που συνέβαλαν ουσιαστικά στις εκκενώσεις, αλλά και όλους όσους επιχειρούν ασταμάτητα στο μέτωπο.

Η κατάσταση είναι καλύτερη από πριν, όμως θέλει μεγάλη προσοχή, μάχη και επαγρύπνιση όλο το βράδυ.”


 





Δεν υπάρχουν σχόλια