Header Ads

UNICS - ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ (Φ. 1851)

 

 

 Από Unics (Δημοσιεύσεις Facebook)

Κυριάκος Κόκκινος *  

 

ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, 16 Ιουλίου 2023, ετήσια συνάντηση με τον Παναγιώτη Ήφαιστο, Μεταμορφωτικός Διάλογος, Συλλογή Σπαθόχορτου

 

Ολοκληρώθηκε η ετήσια συνάντηση του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ με τον εκλεκτό καθηγητή, πολυγραφότατο συγγραφέα και ένθερμο Έλληνα διανοούμενο και αγωνιστή Παναγιώτη Ήφαιστο, με Μεταμορφωτικό Κριτικό Διάλογο Οργανικότητας για τα εθνικά θέματα και η συλλογή σπαθόχορτου για παρασκευή βαλσαμέλαιου, του πολύχρηστου φυσικού φαρμάκου με πλείστες εφαρμογές.

Καθώς όλη η Ελλάδα συνεχίζει να πορεύεται εξαφανιζόμενη δημογραφικά, κλυδωνιζόμενη υπαρξιακά, αναζητώντας συνεχώς στιβαρή εθνική διοίκηση με διάρκεια και όραμα, για να μπορεί να παίξει εκ νέου το ρόλο του λαμπαδηφόρου σε ένα κόσμο, που βράζει από ποικίλα προβλήματα και δυναμικές εξελίξεις, το ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ επιχειρεί τη δική του παρέμβαση στα τόσο δυσεπίλυτα και ευαίσθητα εθνικά μας και διεθνή ζητήματα .

Μετά τα άκρως δημιουργικά, αλλά παράνομα (κατά το εθνικό και διεθνές δίκαιο) και αντισυνταγματικά επιβεβλημένα μνημόνια, την πρωτοφανή και διεθνώς μοναδική διαφοροποίηση της ονομασίας ενός κράτους (Βόρεια Μακεδονία), από την υπηκοότητα των κατοίκων του (Μακεδόνες) και το ξεπούλημα μετά από τα ασημικά και της ιστορίας και της ταυτότητας του Ελληνισμού, έφτασε η κρίσιμη ώρα του Αιγαίου, ζήτημα που όπως διαφαίνεται θα αποτελέσει το σημαντικότερο διακύβευμα της παρούσας κυβέρνησης ... Η έως σήμερα διαχείριση των εθνικών μας ζητημάτων, με κυρίαρχο το Κυπριακό, για το οποίο για πρώτη φορά δεν ακούστηκε λέξη στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, με φωτεινή εξαίρεση τα εξοπλιστικά προγράμματα και την αναδιάταξη του στρατού μας σε σχέση με μία πιο διεκδικητική και εμφανή διεθνή διπλωματία, δεν προοιωνίζει κάτι καλό για την Ελλάδα. Ενδεχομένως βρισκόμαστε προ νέων μονομερών πάντα υποχωρήσεων, με περυτίλυγμα κι εν αμαρτίαις πρόφαση το ιδεολόγημα μιας δήθεν "διεθνούς επιτυχίας" για την ειρήνη! Καμμία άλλωστε από τις λύσεις, που βίαια μας επιβλήθηκαν, δεν έγινε για το καλό μας και δεν ήρθε για να ειρηνεύσει την περιοχή, αλλά για να αποτελέσει δικλείδα έξωθεν και διαρκούς ελέγχου μας, διασφαλίζοντας τη διαιώνιση της ανάγκης ύπαρξης έξωθεν πατρόνων, ρόλο που πλέον φιλοδοξεί να καταλάβει κι η Τουρκία!

Αυτά και άλλα πολλά συζητήσαμε, στην ετήσια συνάντησή μας, με τον εκλεκτό καθηγητή και διεθνολόγο του Πανεπιστημίου Πειραιά Παναγιώτη Ήφαιστο, επ' ευκαιρία συλλογής σπαθόχορτου ή υπερικού ή βαλσαμόχορτου, για να φτιάξει καθένας μας βαλσαμέλαιο, με πολλές και σπουδαίες χρήσεις .

Βρεθήκαμε στο Ναυτικό Όμιλο Βάρκιζας, όπου δυστυχώς είχε εκκαθαριστεί η φυτεία σπαθόχορτου, με συνέπεια ο αγαπημένος μας καθηγητής και έμπρακτος αναζητητής του αληθούς και χρήσιμου, να μαζέψει και μας φέρει 3 τσάντες από άλλα γνωστά σε αυτόν σημεία. Τον ευχαριστούμε θερμά για τη θερμή του κίνηση προσφοράς! Έγινε αναφορά στο βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο και στη διαδικασία δημιουργίας βαλσαμέλαιου και τις χρήσεις του.

Μετά επακολούθησε συζήτηση με τον καθηγητή σε ταβέρνα της περιοχής επί των εθνικών θεμάτων, που βασανίζουν όλους μας, σε ένα ακόμη "Μεταμορφωτικό Κριτικό Διάλογο Οργανικότητας", πάντα με πρακτικές αναζητήσεις!

Η παρουσία και η ενεργητική παράθεση της απόψεως όλων, υπήρξε για το ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, πολύτιμη, ως στοιχείο της οργανικής αντίληψης για την κοινωνική και πολιτική μεταμόρφωση κάθε υγιούς πολιτείας.

Κι έτσι συλλογικά αγωνιζόμενοι, πορευόμαστε προς τα ύψιστα πεπρωμένα μας!!!


 

*O Κυριάκος Ε. Κόκκινος, είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Συστημικός Αναλυτής CSAP, Coach, Διαμεσολαβητής

Δεν υπάρχουν σχόλια