Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1853)

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                   

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ      

Γραφείο Τύπου Δημάρχου     

  Υπεύθυνη: Χριστίνα Τσιορωτά

Email: grafeiotypou@korinthos.gr,

Τηλέφωνο: 27413 61045 

 

 Κόρινθος, 25 Ιουλίου 2023

Δήμος Κορινθίων :

Απάντηση σε κριτική για «λίγα δέντρα στην πλατεία»

 

 

Ο Δήμος Κορινθίων επιθυμεί με αυτήν την ανακοίνωση να διαχωρίσει τις έννοιες «πλατεία» και πάρκο» δεδομένου ότι κατά καιρούς δημιουργείται σύγχυση από αναφορές συμπολιτών μας αναφορικά  με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των πλατειών της πόλης. Στο κέντρο της Κορίνθου  σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε, με την καθοριστική συμβολή για την απεμπλοκή του έργου της σημερινής δημοτικής αρχής, πλατεία και όχι πάρκο.

Πλατεία είναι ένας επίπεδος, διαμορφωμένος χώρος μέσα σε κατοικημένη περιοχή που περιβάλλεται από κτίρια ή και δρόμους. Η δημοτική αρχή φρόντισε σε αυτόν τον χώρο να υπάρχει το πράσινο που χρειάζεται αλλά και μια παιδική χαρά την οποίαν καθημερινά απολαμβάνουν δεκάδες παιδιά. Οι κατά καιρούς ενστάσεις και δημοσιεύσεις  φωτογραφιών συγκρινόμενες με την πλατεία της Παναγή Τσαλδάρη, στο διαδίκτυο αναφέρονται σε  πάρκα!

Ο διαχωρισμός είναι σαφής και πρέπει να είναι αφού ,ως πάρκο λογίζεται μια περιοχή ανοιχτού χώρου που προβλέπεται για ψυχαγωγική χρήση. Μπορεί να είναι σε μια φυσική ή ημι-φυσική κατάσταση. Μπορεί να αποτελείται από βράχους, χώμα, το νερό, τη χλωρίδα και την πανίδα και χώρους πρασίνου, αλλά μπορεί επίσης να περιλαμβάνει και κτίρια και άλλα αντικείμενα, όπως παιδικές χαρές. Πολλά φυσικά πάρκα προστατεύονται από το νόμο. 

Ιδία αντίληψη διέπει και τις έτερες πλατείες, στον Άγιο Γεώργιο, τον Συνοικισμό κτλ. Άλλωστε οι δεκάδες πολίτες, όλων των ηλικιών, που καθημερινά τις απολαμβάνουν είναι η ηχηρότερη απάντηση για την υλοποίηση και χρήση τους.

Παραθέτουμε φωτογραφίες από πλατείες στον κεντρικό ιστό των πόλεων από ευρωπαϊκές χώρες αλλά και πόλεις – πρωτεύουσες της Πελοποννήσου.

 

Πλατεία Άρεως – Τρίπολη


Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου  - Καλαμάτα


 Πλατεία Αριστοτέλους – Θεσσαλονίκη


«Κόκκινη Πλατεία» - Μόσχα




Plaza Mayor” - Μαδρίτη

 



Plazza Navona” – Ρώμη, χτίστηκε πριν από 2.000 με τους δημιουργούς να ακολουθούν τον όρο «πλατεία» με ευλάβεια


 Plazza del Campo Σιένα


Πράγα – Πλατεία Παλιάς Πόλης



 Το διάστημα αυτό στις πλατείες της Κορίνθου γίνονται παρεμβάσεις τοποθέτησης σκιάστρων με την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι η δημιουργία του πολυθεματικού πάρκου στον Άσσο (περιλαμβάνει και ανοιχτό θέατρο) προϋπολογισμού 1 εκ ευρώ. Τις επόμενες ημέρες ξεκινά η εκ θεμελίων ανάπλαση

·       Της πλατείας Γεωργίου στα Αθίκια

·       Της πλατείας Σταύρου Ηλιόπουλου στο Συνοικισμό

·       Στο Πάρκο Πρόνοιας στην Κόρινθο

Οι προτάσεις και η κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενες αρκεί βεβαίως να γίνονται επι ιδίου αντικειμένου. Οτιδήποτε άλλο αδικεί τους πολίτες , την συζήτηση – διαβούλευση και το έργο της δημοτικής αρχής.

 

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων: Χορήγηση Οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες από την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2023

 

 Παράλληλα με την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών που πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Δυτικής Ελλάδας (ΔΑΕΦΚ – ΔΕ), και την ενεργοποίηση της πλατφόρμας arogi.gov.gr για την υποβολή αίτησης για την πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής για τα πυρόπληκτα κτίρια, ξεκινάει η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων πολιτών που επλήγησαν από την πυρκαγιά και είναι δικαιούχοι οικονομικής ενίσχυσης.

Συγκεκριμένα, δικαιούχοι των παροχών που προβλέπονται από την ΚΥΑ ΦΕΚ 1699/Τ Β΄/2019 με θέμα: «Διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές» είναι τα νοικοκυριά που έχει πληγεί η κύρια κατοικία τους.

Η κατάθεση των αιτήσεων πρέπει να γίνει εντός ενός μηνός από την ημερομηνία της πυρκαγιάς και υποβάλλεται στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δημαρχείου Λουτρακίου (Ιάσονος 1 & Εθνικής Αντίστασης, 20300 Λουτράκι). Εναλλακτικά, μπορείτε να αποστείλετε την αίτηση συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά στο mail: e-protokollo@loutraki.gr .

Προβλέπονται οι ακόλουθες κατηγορίες παροχών: Αποζημιώσεις για τις πρώτες ανάγκες των νοικοκυριών και για οικοσκευή

Στα πληγέντα από την πυρκαγιά νοικοκυριά θα καταβληθούν, σε συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, χρηματικά ποσά ενισχύσεων, ανάλογα με την καταγραφή των ζημιών. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η καταβολή αποζημιώσεων προς τα νοικοκυριά που επλήγησαν, ως εξής:

(α) οικονομική ενίσχυση, ποσού 600 ευρώ, σε κάθε νοικοκυριό που έχει πληγεί η κύρια κατοικία του, για την κάλυψη των πρώτων αναγκών του, προσαυξημένο ανάλογα για πολύτεκνες οικογένειες και άτομα με ειδικές ανάγκες,

(β) οικονομική ενίσχυση ποσού μέχρι 6.000 ευρώ ανά νοικοκυριό, για την επισκευή ή την αντικατάσταση οικοσκευής της κύριας πληγείσας κατοικίας, ενώ η εν λόγω ενίσχυση περιορίζεται στο 50% για τις περιπτώσεις δευτερεύουσας κατοικίας, και

(γ) οικονομική ενίσχυση 4.500 ευρώ σε άτομα που υπέστησαν αναπηρία (67%) από τραυματισμό στη φυσική καταστροφή.

Για την διαδικασία υποβολής αιτήσεων, καθώς επίσης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά παρακαλούμε όπως επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Δήμου στο link https://loutraki.gov.gr/en/perivallon/politiki-prostasia/diaxeirisikrishs2023/, στο πεδίο: «Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 27443 60151 (κ. Καρράς) & 27443 60166 (κα. Κώτσιου).

Γραφείο Τύπου

 

 

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Τρίαθλο στον Φενεό: Πλημμύρισε με αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών η λίμνη Δόξα

Με μεγάλη επιτυχία και εκατοντάδες συμμετοχές έγινε και φέτος ο αγώνας Τρίαθλου στην λίμνη Δόξα στον Φενεό. Στο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, τοπίο της λίμνης Δόξας, με τις κορφές  της Ντουρντουβάνας, του Χελμού και της Ζήρειας να καθρεφτίζονται στα νερά της το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου 2023 εκατοντάδες αθλητές, οικογένειες με παιδιά, παρέες και επισκέπτες από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν στην καθιερωμένη γιορτή του αθλητισμού.

Φέτος, ο αγώνας περιελάμβανε sprint απόσταση τριάθλου (750 μ. κολύμπι, 20 χιλ. ποδήλατο, 5 χιλ. τρέξιμο), ατομικό και ομαδικό καθώς & Aquabike, κολύμπι-ποδήλατο. Επιπλέον την Κυριακή το πρωί προστέθηκαν δύο νέοι αγώνες 5 και 10 χλμ. περιμετρικά της λίμνης Δόξα.

Η όλη διοργάνωση είχε την απόλυτη στήριξη του δήμου Σικυωνίων και του δημάρχου Σπύρου Σταματόπουλου, καθώς εντάσσεται στις δράσεις και πρωτοβουλίες ανάπτυξης ήπιων μορφών τουρισμού στην ορεινή ζώνη του δήμου. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η υποστήριξη τέτοιων αθλητικών γεγονότων, που αφενός μεν αναδεικνύουν τον φυσικό πλούτο και τις ασύγκριτες ομορφιές του δήμου Σικυωνίων, αφετέρου δε γίνονται πόλοι έλξης μεγάλου αριθμού επισκεπτών και τουριστών.

Συγχαρητήρια, στους αθλητές για την συμμετοχή και τις επιτυχίες τους. Συγχαρητήρια, σε όλους για την άψογη διοργάνωση. Και του χρόνου ακόμη καλύτερα, ακόμη ψηλότερα!

 

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

 

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να είμαστε μέλος αυτής της μεγάλης ομάδας!"


Στην επίσημη παρουσίαση του EKO  AcropolisRally 2023 παρέστη ο Δήμαρχος Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Πλατεία Νερού στο Δέλτα Φαλήρου.

Σε απόσταση αναπνοής από το χώρο που θα φιλοξενήσει την υπερειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 αποκαλύφθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες του αγώνα, που διοργανώνεται στις 7-10 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος παράλληλα με τα νέα του καθήκοντα ανέλαβε και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα.

Ο κ. Οικονόμου αποκάλυψε πως ο αγώνας στην 70ή του επέτειο θα ξεκινήσει μπροστά από αυτό που χαρακτηρίζει καλύτερα την Ελλάδα, κοινώς τη θάλασσα. Όπως ο ίδιος επεσήμανε σχετικά «Το φετινό EKO Ράλλυ Ακρόπολις θα είναι το επιστέγασμα της 70χρονης ιστορίας του αγώνα. Φέτος, στοχεύουμε να προβάλλουμε ακόμα ένα δυνατό σημείο της Αθήνας, το παραλιακό μέτωπο. Πρόκειται για μια μοναδική τοποθεσία, ανάμεσα σε εμβληματικά σημεία όπως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το Ελληνικό, το Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, η Μαρίνα Φλοίσβου, με κέντρο πάντα την Ακρόπολη. Η Αθήνα της ιστορίας συναντά την Αθήνα του 21ου αιώνα».

Σε κλίμα συγκίνησης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, προέβη σε μια ανασκόπηση των όσων «έφεραν» το 2021 το Ράλλυ Ακρόπολις και πάλι στο WRC, επισημαίνοντας κατά την ομιλία του πως «η σημερινή είναι μια δύσκολη μέρα, καθώς ολοκληρώνεται ένας όμορφος κύκλος».

Η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, από την πλευρά της, τόνισε «Στηρίζουμε διοργανώσεις όπως το Ράλλυ Ακρόπολις, που αποτελεί μια σημαντικότατη ευκαιρία προβολής της Ελλάδας, όπως και κομμάτι του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού».

Ο Δήμαρχος κ. Γιωργος Γκιωνης δήλωσε τα εξής: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να είμαστε μέλος αυτής της μεγάλης ομάδας! Το Λουτράκι δεν είναι η καρδιά του αγώνα, αλλά αισθανόμαστε υπερήφανοι που μετά την υπερειδική διαδρομή, το καθαρά αγωνιστικό μέρος του παγκόσμιου αθλητικού γεγονότος, θα ξεκινήσει με τις δύο ειδικές διαδρομές, στο “Λουτράκι” και τα “Πίσια”». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που δημιουργεί η διεξαγωγή του κορυφαίου αγώνα του θεσμού στην οικονομία, τον τουρισμό και τον πολιτισμό της χώρας και δεσμεύτηκε πως ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων θα συνδράμει με κάθε πρόσφορο μέσο για την άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργο Γκιώνη, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός, καθώς και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, «παραδοσιακού» πλέον υποστηρικτή του αγώνα, Dr Αντώνης Αυγερινός.

Την αποδεδειγμένη στήριξή τους επιβεβαίωσαν για ακόμα μία φορά στελέχη των χορηγών. Ανάμεσά τους χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της HELLENiQ ENERGY, Σωτήρης Αναστασιάδης, ο επικεφαλής Marketing και μέλος του ΔΣ της Κωτσόβολος, Κώστας Σταματάκης, o Διευθύνων Σύμβουλος της «Νέα Οδός - Κεντρική Οδός», Ροδιανός Αντωνακόπουλος, και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Ελλάς, Hermann Riedl.


 Σε λειτουργία ακόμα μία μονάδα αφαλάτωσης, δωρεά της Μότορ Όιλ

 

korinthosTV
Ο όμιλος ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, αφουγκραζόμενος το πρόβλημα λειψυδρίας και γνωρίζοντας τις υψηλές απαιτήσεις που έχει η ευρύτερη περιοχή των Αγίων Θεοδώρων αυτήν την περίοδο, προχώρησε σε δωρεά μίας μεγάλης μονάδας αφαλάτωσης.
Η νέα μονάδα τοποθετήθηκε σε χρόνο ρεκόρ στο αμαξοστάσιο των Αγίων Θεοδώρων και έχει δυναμική να παράγει περίπου 1500 κυβικά νερού ημερησίως.
Στο σημείο βρέθηκαν σήμερα για να επιθεωρήσουν την λειτουργία της νέας μονάδας, ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, ο Γενικός Διευθυντής του διυλιστηρίου κ. Μιχάλης Στειακάκης, ο Διευθυντής Ανθρώπινου δυναμικού της Μότορ Όιλ Δημήτρης Μαρδίκης, ο αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Σπύρος Ράτης και ο Πρόεδρος της τοπικής ενότητας Άρης Κωνσταντής.
Ο κ. Στειακάκης τόνισε ότι, ο όμιλος ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ συμμερίζεται τα προβλήματα των κατοίκων στους Αγίους Θεοδώρους και βοηθάει συνέχεια την τοπική κοινωνία.

 

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡIΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΜΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΤΜ 

 

Στο Δήμο Νεμέας η Τράπεζα Πειραιώς επίλεξε να παύσει τη λειτουργία του υποκαταστήματός της και αντ’ αυτού προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πελάτες της τοποθετήθηκε ένα (1) ΑΤΜ .

Δυστυχώς και ενώ πολλάκις έχουμε διαμαρτυρηθεί για τη δυσλειτουργία του βρισκόμαστε και πάλι στη δυσάρεστη θέση να σας επισημάνουμε προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά. Τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας δεν υπάρχει η δυνατότητα ανάληψης χρημάτων με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός πολιτών να αδυνατεί να καλύψει βασικές του ανάγκες. Λάβετε υπόψη πως υπάρχει μεγάλο ποσοστό συνταξιούχων που δυσκολεύονται να διαχειριστούν άλλους τρόπους πληρωμής. Επίσης άλλες φορές λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν λειτουργεί και η αποκατάστασή του δυστυχώς είναι αρκετά χρονοβόρα.

Κατόπιν των παραπάνω και δεδομένου πως υπάρχει ένα μόνο ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς για την εξυπηρέτηση περίπου 10.000 πολιτών εφιστούμε την προσοχή σας και αιτούμαστε την άμεση επίλυση των προαναφερθέντων προβλημάτων σε άμεσο χρόνο.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Θ. ΦΡΟΥΣΙΟΣ

Loutraki odusseas blog Κορινθιακά Νέα, ΝΕΜΕΑ,

 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 

  Ο Δήμαρχος Νεμέας ,κος Φρούσιος ,ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου ,κος Καραμάνης και ο Πρόεδρος του Οιν/κου Συνεταιρισμού Νεμέας , κος Μάζος , συνυπέγραψαν επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ,κο Αυγενάκη , η οποία κοινοποιήθηκε στον Υφυπουργό Πολιτισμού, κο Δήμα,στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ,κο Ταγαρά ,στους Βουλευτές  ,κα Σούκουλη και κο Ψυχογιό, στον Περιφερειάρχη Πελ/σου, κο Νίκα και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κο Λυκουρέντζο. Η επιστολή έχει ως στόχο να τονίσει τις δυσμενείς συνθήκες που βιώνει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής λόγω του παρατεταμένου καύσωνα και να τονιστεί η ανάγκη άμεσης παρέμβασης .

Παρακάτω παρατίθεται το κείμενο της   επιστολής :

         Κε Υπουργέ,

  Η περιοχή της Νεμέας λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών (καύσωνας)  που επικράτησαν στην περιοχή , κατά το χρονικό διάστημα 13-27/7/2023, έχει υποστεί τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες μαύρης κορινθιακής σταφίδας ,σουλτανίνας αλλά και οινοποιήσιμων ποικιλιών.

  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γεωπόνων του Οιν/κου Συνεταιρισμού Νεμέας αλλά και αρμοδίων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Κορινθίας (ΔΑΟΚ) οι καταστροφές είναι μεγάλες και αγγίζουν σε μεγάλο ποσοστό το 100% καθώς

 οι θερμοκρασίες στο χρονικό διάστημα αυτό ξεπέρασαν τους 45ο  βαθμούς κελσίου(επισυνάπτουμε σχετικό στατιστικό δελτίο καταγραφής από μετεωρολογικούς σταθμούς που είναι εγκατεστημένοι στην περιοχή και παρακολουθούνται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

  Κε Υπουργέ ,σε συνάρτηση με τα αυξημένα καλλιεργητικά έξοδα και τις ενεργειακές ανατιμήσεις δυστυχώς πλέον ο κίνδυνος της άμεσης επιβίωσης εκατοντάδων οικογενειών ,που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας ,είναι  ήδη ορατός.

  Παρακαλούμε για τις άμεσες παρεμβάσεις σας κινητοποιώντας όλους τους εμπλεκομένους φορείς για την  αποκατάσταση του αγροτικού εισοδήματος στην ευρύτερη περιοχή της Νεμέας.  

  Τέλος επιζητούμε όσο το δυνατό συντομότερα μια συνάντηση μαζί σας για να σας εκθέσουμε όσα παραπάνω αναφέρονται.

 

 Με εκτίμηση                                               



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΦΡΟΥΣΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΔΗΜ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΝ/ΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ
ΜΑΖΟΣ ΗΛΙΑΣ

 

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ                                                                 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

  Υποβολή πρότασης για την οινοπαραγωγή, με επικεφαλής το Δήμο Νεμέας, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα IPA ADRION

 Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι με τη στήριξη του δικτύου Δήμων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ», υποβλήθηκε πρόταση για χρηματοδότηση στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα IPA ADRION με επικεφαλής το Δήμο Νεμέας.

Η πρόταση με τίτλο ‘Sustainable Wine Design EconomyCircular economy design and innovative packaging solutions (WinES), αφορά την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στον κλάδο της οινοπαραγωγής ώστε να διασφαλιστεί η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του οίνου, από το αρχικό στάδιο του σχεδιασμού μέχρι και την απόρριψη της συσκευασίας του.

Ο Δήμος Νεμέας με την υποστήριξη της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ, εφόσον εγκριθεί το έργο, θα ηγηθεί μίας διεθνούς ομάδας αποτελούμενης από φορείς από τις εξής χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Αλβανία, Κροατία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Σερβία.

Το συγκεκριμένο έργο θα αναδείξει το Δήμο καθώς και το φημισμένο κρασί της Νεμέας και θα δώσει την ευκαιρία να διαδραματίσει έναν συντονιστικό ρόλο σε μία τόσο αξιόλογη ομάδα φορέων.

Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ παραμένει δίπλα στο Δήμο και τον στηρίζει ενεργά σε κάθε προσπάθεια και στόχο που θέτει.

 

Απόσυρση υποψηφιότητας Σπυρ. Πανταζάτου
από τις εκλογές Δήμου Βέλου - Βόχας

 

 

Στις 2 Φεβ 2023, με ανάρτησή μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσα τη διάθεσή μου να προσφέρω στην τοπική κοινωνία, μέσα από το πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης και αποφάσισα να στηρίξω τον συνδυασμό της Δημοτικής Αλλαγής, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Βασίλη Τρωγάδη και με βασικό σύνθημα το «Μπορούμε Καλύτερα».
☆ Δυστυχώς, η διαδρομή μας αυτή - μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών του συνδυασμού μας - διακόπτεται και, συνακόλουθα, αποσύρεται και η δική μου υποψηφιότητα από τη διαδικασία των δημοτικών εκλογών. Στους λόγους για τη λήψη αυτής της δυσάρεστης, ομολογουμένως, απόφασης, έχει αναφερθεί εκτενώς ο επικεφαλής του συνδυασμού μας Βασίλης Τρωγάδης και δεν χρειάζεται κι εγώ να επαναλάβω.
☆ Επιθυμώ όμως, προσωπικά, να αναφέρω ότι, σαν άτομο και ενεργός πολίτης, παραμένω απόλυτα πιστός και αφοσιωμένος σε όσα δήλωσα στην ανάρτησή μου τον περασμένο Φεβρουάριο. Η τοπική αυτοδιοίκηση, ο πιο κοντινός θεσμός στον απλό πολίτη, θα αποτελεί πάντοτε για μένα μια διαρκή πρόκληση, υπό την έννοια της γνήσιας και ανιδιοτελούς προσφοράς στους ανθρώπους με τους οποίους συνοικώ και μοιράζομαι μαζί τους τα θετικά και τα αρνητικά αυτού του μεγάλου οίκου που λέγεται δήμος Βέλου-Βόχας, ενός δήμου ο οποίος, κατά την άποψή μου, έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.
☆ Το βέβαιο είναι ότι απόλαυσα αυτό το σύντομο «ταξίδι» και τις εμπειρίες που αποκόμισα από τη γνωριμία μου με αξιόλογα άτομα, με τα οποία διαπίστωσα ότι είχαμε τις ίδιες ανησυχίες και το ίδιο όραμα για τον τόπο μας. Άλλη μια διαδρομή μπορεί να έφτασε στο τέλος της αλλά το «ταξίδι» της αναζήτησης συνεχίζεται!
☆ Εύχομαι από καρδιάς στους παραμένοντες συνδυασμούς να έχουν ένα έντιμο εκλογικό αγώνα προς όφελος και των 15 κοινοτήτων του Δήμου μας. Τα προβλήματα είναι πολλά και η αντιμετώπισή τους επείγει.
☆ Κλείνοντας, νοιώθω την ανάγκη να παραθέσω ένα απόσπασμα του μεγάλου μας συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, που νομίζω ότι όλοι πρέπει να έχουμε κάθε στιγμή στο μυαλό μας, για να προσανατολίζει τη σκέψη και τις επιλογές μας:
« Ν΄ αγαπάς την ευθύνη, να λες εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω ».
☆ Ακολουθεί, για υπενθύμιση, η προσωπική μου ανάρτηση της 2ας Φεβρουαρίου 2023:
«Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τον τερματισμό της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στην έναρξη αυτής της δεκαετίας, το όνειρό μου να επιστρέψω, μόνιμα πλέον, στον τόπο των νεανικών μου αναμνήσεων, στον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν η μητέρα μου και η σύζυγός μου, έγινε επιτέλους πραγματικότητα.
Μπορεί, λοιπόν, μια διαδρομή ζωής να έφτασε στο τέλος της, ξεκίνησαν όμως άλλες, εξίσου δυνατές και συναρπαστικές!
Ως ενεργός πολίτης, απαλλαγμένος πλέον από μεγάλες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, έχω προσανατολίσει την καθημερινότητα μου σε εθελοντικές δραστηριότητες κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης προς την τοπική κοινωνία, συνδυάζοντας πρότερες και νεοαποκτηθείσες γνώσεις, καθώς και την πολυεπίπεδη εμπειρία μου.
Η αναζήτησή μου, επομένως, για ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις, για ακόμα καλύτερες διαδρομές είναι και θα είναι συνεχής. Διαδρομές σε έναν τόπο του οποίου την ιστορία, το περιβάλλον και τους ανθρώπους, αγάπησα πολύ, ήδη από τα νεανικά μου χρόνια. Και επειδή οι άνθρωποι γράφουν (και την τοπική) ιστορία, φιλοδοξώ να είμαι κι εγώ ένας από αυτούς!
Είναι όπως όταν πάμε με φίλους για μια ποδηλατάδα μέσα στη φύση ή δίπλα στη θάλασσα. Επιστρέφοντας, αναρωτιέσαι: Πώς θα μπορούσαμε να απολαύσουμε περισσότερο αυτή τη διαδρομή σε επόμενη εξόρμησή μας; Τι μπορούμε να βελτιώσουμε; Υπάρχουν κι άλλες διαδρομές που ίσως δεν έχουμε ακόμα ανακαλύψει;
Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν και άλλες δυνατότητες.
Ο Δήμος Βέλου - Βόχας έχει ήδη πετύχει αρκετά, έχει όμως και αρκετά ακόμα να κάνει. Με στοχευμένες παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά την επίλυση των προβλημάτων του και με προσεκτικά διαμορφωμένη στρατηγική σε ό,τι αφορά τις προοπτικές ανάπτυξής του, μπορεί να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημοτών του και να τους προσφέρει πραγματικές ευκαιρίες για την εξέλιξή τους.
Γιατί είναι σίγουρο ότι μπορούμε και καλύτερα!!!»

Βραχάτι, 28 Ιουλίου 2023
Σπυρίδων Πανταζάτος,
μόνιμος κάτοικος Βραχατίου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια