Header Ads

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1853)

 

ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ


 

Επίσκεψη πραγματοποίησαν την Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Κορινθίας, Αντιπύραρχος κ. Δημήτριος Λερής συνοδευόμενος από τον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, τον Επιπυραγό κ. Μιχαήλ Φιλάνδρο, τον Ανθυποπυραγό κ. Γεώργιο Στέφα και τους Πυρονόμους κ. Χρήστο Καραθανάση και κ. Ευάγγελο Κουγιά στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας, όπου είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο.

Κατά την διάρκεια της επισκέψεως, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας, Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος και οι κύριοι Αξιωματικοί αντάλλαξαν απόψεις και σκέψεις για υπηρεσιακά, κοινωνικά και φιλανθρωπικά θέματα αλλά και για την τρέχουσα επικαιρότητα. Ειδική αναφορά και ενημέρωση έγινε φυσικά και για την προστασία των δασικών εκτάσεων κατά την καλοκαιρινή περίοδο, που διανύουμε, κατά την οποία οι πιθανότητες πυρκαγιάς αυξάνονται σημαντικά.

Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τους κ. Αξιωματικούς για την ευγενική επίσκεψή τους και ευχήθηκε όπως ο Κύριος τους φωτίζει, τους καθοδηγεί και τους προστατεύει ώστε να επιτελούν τα υψηλά καθήκοντά τους με χρηστότητα και ζήλο προς εξυπηρέτηση του ευγενούς Λαού της Κορινθίας μας και σωτηρία των πολύτιμων, για την υγεία μας, δασών!

 


Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Στην μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού και Αναργύρου ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος λειτούργησε στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό στην Τραγάνα Κορινθίας σήμερα, 27 Ιουλίου 2023. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, Εφημέριος Ι. Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου, οι Αιδεσ. π. Ξενοφών Κατσαούνης, Εφημέριος Ι. Ναού Αγίου Φανουρίου Βέλου, π. Γεώργιος Καλαντζής, Εφημέριος Αγίου Δημητρίου Μελισσίου, π. Φίλιππος Δημητρέλλος, Εφημέριος του Πανηγυρίζοντος Ι. Ναού και οι Διάκονοι π. Δαμασκηνός Γεννηματάς και π. Χρήστος Χίλιας.

Στον λόγο του ο Ποιμενάρχης μας, αφού εξέφρασε την χαρά του γιατί μετά από αρκετό χρονικό διάστημα, εξαιτίας της πανδημίας, βρέθηκε και πάλι στον ως άνω Ι. Ναό, ερμηνεύοντας την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, επεσήμανε ότι ο Άγιος δεν φοβήθηκε τον κόσμο, αλλά αντίθετα ο κόσμος ήταν αυτός που Τον «φοβήθηκε» γιατί ήταν κοντά στον Θεό. Ο Κύριος μας διαβεβαιώνει ότι, «ἐγὼ ἦλθον ἵνα ζωὴν ἔχωσι καὶ περισσὸν ἔχωσιν» (Ιω. ι’, 10) επομένως, όποιος βρίσκεται πλησίον του Θεού έχει ποιότητα ζωής, αναφαίρετη χαρά και δεν του λείπει τίποτα. Αυτή η σχέση δεν χαρακτηρίζεται από το «δούναι και λαβείν» αλλά από την αγάπη του Θεού προς τους ανθρώπους και τον σεβασμό των ανθρώπων προς τον Θεό, που χαίρεται όταν βοηθούν οι άνθρωποι τον συνάνθρωπό τους, ώστε να μην του λείψει τίποτα και από τα επίγεια, κυρίως όμως από τα ουράνια! Αυτό έπραττε και ο Άγιος Παντελεήμων και ας προσευχηθούμε να μας λυτρώσει με τις ιαματικές και ανάργυρες πρεσβείες Του από ασθένειες, πανδημίες και κάθε κακό υλικό και πνευματικό!

Ολοκληρώνοντας ο Μητροπολίτης μας τέλεσε Νεκρώσιμο Τρισάγιο καλώντας τους Πιστούς να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Προκατόχου Του κυρού Παντελεήμονος (Καρανικόλα) και των αδικοχαμένων πιλότων Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη.

 

           ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ανακοινώνεται ότι από την Τρίτη 1 Αυγούστου έως και την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 τα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας θα παραμείνουν κλειστά, με εξαίρεση το Γραφείο Γάμων και το Λογιστήριο, που θα εξυπηρετούν το κοινό κάθε Παρασκευή από ώρα 10:00 έως ώρα 12:00!

 

ΕΚ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια