Header Ads

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1853)

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 


 Συνελήφθησαν -43- άτομα, προσήχθησαν -71- και έγινε έλεγχος σε        -1.111-

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -827- οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά -349- παραβάσεις

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (25.7.2023), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε -1.111- άτομα, εκ των οποίων τα -895- ήταν ημεδαποί και -216- ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε -827- οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν -71- άτομα, από τα οποία -49- ήταν ημεδαποί και -22-ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν -43- άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

στην Κορινθία:

  • Ένας (1) ημεδαπός, για στέρηση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Εννέα (9) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Εξιχνιάστηκε:

  • από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπού, που έγινε την 17.11.2021 στην Καλαμάτα. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 49χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά -349- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

  • μικροποσότητα κάνναβης, στη Λακωνία,
  • μικροποσότητα ηρωίνης, ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -17,4- γραμμαρίων και -1- ναρκωτικό δισκίο, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Κόρινθος: Συνελήφθη 21χρονος – Εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης

korinthosTV

Συνελήφθη, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 21χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κορίνθου, για διακεκριμένες κλοπές.

 

Ξυλόκαστρο: Προσπάθησε να διαρρήξει όχημα και συνελήφθη – εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση

Συνελήφθη, (28.7.2023) το πρωί, στο Ξυλόκαστρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, 43χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε από την προανάκριση, λίγες ώρες νωρίτερα στο Ξυλόκαστρο, προσπάθησε να διαρρήξει όχημα ημεδαπής, δίχως να ολοκληρώσει την πράξη του. Επιπλέον, όπως προέκυψε, σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπή

 

Βανδαλισμοί και κλοπές στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και 3ο Νηπιαγωγείο Ζευγολατιού

korinthosTV

 Δυστυχώς για άλλη μία φορά η συγκεκριμένη σχολική μονάδα υπέστη σημαντικές καταστροφές από επιδρομή βανδάλων που λεηλάτησαν την σχολική μονάδα τόσο κτιριακά όσο και σε ηλεκτρολογικό-ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Αρχές της εβδομάδας και ενώ το σχολείο ήταν κλειστό λόγω των θερινών διακοπών άγνωστοι εισέβαλαν στο κτίριο του σχολείου προκαλώντας του τεράστιες φθορές.

Ήδη ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Α/βάθμιας εκπαίδευσης κ. Μιχάλης Σδράλης προέβη σε μήνυση προς παντός υπευθύνων στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, η οποία θα κοινοποιηθεί και στην Εισαγγελία Κορίνθου για περαιτέρω ενέργειες.

Ο Δήμος ήδη έχει ξεκινήσει την διαδικασία καταγραφής των ζημιών ώστε να προβεί στην αποκατάστασή τους και να λειτουργήσει και πάλι το σχολείο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Δήμος καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βανδαλισμού στα σχολικά συγκροτήματα και στέκεται απέναντι σε όλους όσους υποκινούν τέτοιες ενέργειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια