Header Ads

Ο καθένας από το μετερίζι του έχει χρέος να προστατεύει την Πατρίδα μας (Φ. 1853)

 



«Το δάσος που λαχτάριζες ώσπου να το περάσεις,

τώρα να το ξεχάσεις διαβάτη αποσπερνέ.»

(Μιλτ. Μαλακάσης)




Αχ, αυτός ο Ιούλιος, με τα κυνικά του καύματα!

Θερμοκρασίες που καίνε την Πατρίδα μας σχεδόν κάθε χρόνο. ΝΑΙ κάθε καλοκαίρι!

Και φέτος η Ελλάδα καίγεται!

Τα λιγοστά πια δάση μας εξαφανίζονται μέσα σε μία κόλαση πυρός! Αφανίζοντας τα ρητινοφόρα πεύκα μας με τους θάμνους κι όλη τη χλωρίδα και μαζί τα λιγοστά πια ζώα της άγριας πανίδας καθώς και κοπάδια από ήμερα ζώα αλλά και πόλεις και χωριά και ανθρώπους δυστυχώς!

Θλίψη και πόνος κυριαρχεί για τον αφανισμό χωριών, οικισμών, σπιτιών, περιουσιών του κόπου των ανθρώπων μιας ολόκληρης ζωής πού προχθές δυστυχώς κορυφώθηκε με τη θυσία των δύο νεαρών αεροπόρων του μοιραίου καναντέρ που έπεσαν μαχόμενοι πάνω στα νιάτα τους!

Ήρωες πολέμου σε πόλεμο πυρκαγιών.

«Πόλεμος πάντων πατήρ»!

Πόλεμος κι αυτός αδυσώπητος, στυγνός και ανελέητος που πολλές φορές ο άνθρωπος είναι αδύναμος ν’ αντιμετωπίσει τη ΦΥΣΗ, που ανυπεράσπιστη καίγεται στη γέενα του πυρός και χάνεται μέσα στο έλεος των ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών. Αλλά κυρίως εξαιτίας εγκληματικών εμπρησμών. Ναι, εμπρησμών που ανόητοι ή διεστραμμένοι προκαλούν.

Έλεος!! «Αιδώς Αργείοι»!!!

Κι όμως, μέσα στον πολυήμερο πόλεμο που κατακαίει τη Χώρα, αναδεικνύονται ήρωες Πυροσβέστες, απλοί Πολίτες, υπεύθυνοι Υπηρεσιών, Τοπικές Αρχές, Αστυνομικοί, Δασικοί αλλά και Εθελοντές, που δίνουν μάχη στα πύρινα μέτωπα και παλεύουν να κατασβέσουν το «πυρ το εξώτερον». να περιορίσουν τις φλόγες, να διασώσουν χωριά και ανθρώπους πληρώνοντας πολύ ακριβά ενίοτε τις εγκληματικές πράξεις αμέλειας, ανοησίας ή ψυχολογικής διαστροφής κάποιων «βάρβαρων εχθρών εντός των τειχών» μας!

«Νυν υπέρ πάντων αγών»!

Όλη η Ελλάδα μάχεται.

Ας αγρυπνούμε όλοι ολοχρονίς!

Ας καιροφυλαχτούμε Υπηρεσίες, Δήμοι, Στρατός, Πολίτες και ας ψηφιστούν επιτέλους βαρύτατες κυρώσεις για τους υπαίτιους των πυρκαγιών. Ίσως να σβήνουν ισόβια πυρκαγιές…!

Έτσι για τη μνήμη των δύο ηρώων νεαρών αεροπόρων μας, που «έπεσαν» πάνω στα νιάτα τους για να υπερασπιστούν τη Φύση, τη Ζωή την ίδια, την Πατρίδα!

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια των δύο ηρώων που χάθηκαν πάνω στη μάχη, μη φειδόμενοι της ζωής τους αλλά και των άλλων αθώων πολιτών που κάηκαν.

Ας είναι αυτή η τελευταία θυσία στο βωμό της ανευθυνότητας και του «ωχαδερφισμού».

Συλλυπούμεθα εκ βάθους ψυχής τις οικογένειες των νεαρών ηρώων του καναντέρ ευχόμενοι να εμπνέουν την αγάπη για την προστασία της Ελλάδας.

Η θυσία τους αξίζει μνημείο!!

Συμπάσχουμε και απαιτούμε μέτρα ολοχρονίς για την προστασία των δασών αλλά και Αγωγή του Πολίτη από την παιδική ηλικία στα Σχολεία, όπως παλαιότερα. «Ίτε παίδες Ελλήνων». Ο καθένας από το μετερίζι του έχει χρέος να προστατεύει την Πατρίδα μας.

Από τη Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου

Ευστρατιάδου Βασιλική

Δεν υπάρχουν σχόλια