Header Ads

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ (Φ. 1854)

 

Στο Ισραήλ ο ΥΕΘΑ Ν. Δένδιας: Στην κορυφή της ατζέντας η εμβάθυνση της Στρατηγικής Αμυντικής Σχέσης Ελλάδας–Ισραήλ



Πηγή:  Newsroom 8/8/20236

ΥΠΕΘΑ Δένδιας από Τελ Αβίβ: «Εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ ΕΔ Ελλάδας-Ισραήλ»-«Θα εμβαθύνουμε την Στρατηγική Αμυντική Σχέση»

«Στη σημερινή μας συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, κ. Ιώβ Γκάλαντ συζητήσαμε για τα σημαντικά επιτεύγματα της Στρατηγικής Αμυντικής Σχέσης μας και εκφράσαμε την επιθυμία μας να την εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση

Ολοκληρώθηκε η σημαντική συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια με τον Ισραηλινό ομόλογό του στο Τελ Αβίβόπου τονίστηκε εκ νέου το εξαιρετικό επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας με ανάρτησή του στο Twitter, «συζητήσαμε για τα σημαντικά επιτεύγματα της Στρατηγικής Αμυντικής Σχέσης μας και εκφράσαμε την επιθυμία μας να την εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο».

«Συμφωνήσαμε επίσης να ενισχύσουμε την αμοιβαίως επωφελή συνεργασία μας στον τομέα αμυντικής έρευνας και τεχνολογίας με συμμετοχή της αμυντικής βιομηχανίας, ερευνητικών ιδρυμάτων και άλλων φορέων ανάπτυξης και καινοτομίας»πρόσθεσε ο ΥΠΕΘΑ στην ίδια ανάρτηση.

Στην ατζέντα βρέθηκαν και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή, τους δύο Υπουργούς να δεσμεύονται για «ενίσχυση της συνεργασίας μας για να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας».  

Τέλος, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στον πόλεμο στην Ουκρανία τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτη κάθε μορφή επιθετικού αναθεωρητισμού.

«Αποτελεί παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας και απόπειρα αλλαγής συνόρων με χρήση βίας»κατέληξε ο ίδιος.

Αναρωτιέμαι τι θα συνέβαινε με άλλη Ελληνική Κυβέρνηση χωρίς αυτές τις διμερείς και πολυμερείς Συμφωνίες που έχει συνάψει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, που αποτελούν φραγμό στις ορέξεις της «αρπακτικής Τουρκίας», που αλωνίζει χωρίς μεγάλα εμπόδια στην ευρύτερη περιοχή μας.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια