Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ (Φ. 1854)

 


Μόνο η συνθηκολόγηση του Κιέβου θα βάλει τέλος στη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, επανέλαβε σήμερα η Μόσχα, δύο ημέρες μετά τη διάσκεψη που έγινε στη Σαουδική Αραβία με θέμα τη σύγκρουση και δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί πρόοδος προς μια διευθέτηση. .«Είμαστε πεπεισμένοι ότι μια αληθινά συνολική, βιώσιμη και δίκαιη διευθέτηση δεν είναι δυνατή παρά μόνο αν το καθεστώς του Κιέβου βάλει τέλος στις εχθροπραξίες και στις τρομοκρατικές επιθέσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα. «Η νέα εδαφική πραγματικότητα (σ.σ.: στην ανατολική και τη νότια Ουκρανία) πρέπει να αναγνωριστεί, η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας (...) πρέπει να εξασφαλισθούν», τόνισε ακόμη, απαιτώντας «την επιβεβαίωση» των «αρχικών θεμελίων της κυριαρχίας της Ουκρανίας: του ουδέτερου, αδέσμευτου και αποπυρηνικοποιημένου καθεστώτος της». Τα αιτήματα αυτά, τα οποία είχαν ήδη διατυπωθεί από τη Μόσχα όταν αυτή εξαπέλυσε τη στρατιωτική επίθεσή της το Φεβρουάριο του 2022, έχουν απορριφθεί από το Κίεβο… Δηλαδή είναι σαν να λέγει, εμείς πετύχαμε τον αρχικό Αντικειμενικό Σκοπό της Ανατολικής Ουκρανίας…


« Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό στη βιώσιμη ανάπτυξη όλης της επικράτειας, τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και της καθημερινότητας όλων των πολιτών της χώρας επεσήμανε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξη στην εφημερίδα RealNews. «Παράλληλα, επιδιώκουμε την ενίσχυση  των “πράσινων” υποδομών και μεταφορών και την ορθολογική αξιοποίηση των πολύτιμων υδάτινων πόρων. Στον πυρήνα της στρατηγικής  μας στόχευσης έως το 2030, βρίσκεται μία δέσμη 188 έργων ύψους 27,6 δισ. ευρώ, για σύγχρονες υποδομές και ασφαλείς μεταφορές», σχολίασε.

 

 

 Είδα μετά τη διαρροή πληροφοριών για το πόρισμα της ΕΔΕ το σχετικό με τις πυρκαγιές στην Αγχίαλο, μία ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, που αποδίδει ευθύνες στο πρώην Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ειδικά του Χαρδαλιά. Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι οι πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το πόρισμα της ΕΔΕ, καταδεικνύουν τις σοβαρές ευθύνες της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας χωρίς να λαμβάνει υπόψη του ότι σαυτό επισημαίνεται η ύπαρξη στοιχείων για έξωθεν παρέμβαση σε ταυτόχρονες πυρκαγιές. ¨όταν απαντώντας σε ερώτηση αναγνώστου, αν θεωρούσα πιθανή ενέργεια εμπρησμού από ξένες δυνάμεις, απάντησα ότι δεν το αποκλείω, που με τα συμφραζόμενα σήμαινε ΝΑΙ. Έχουμε από τις ενημερωτικές στήλες γνώμης πολλές φορές αναφέρει ότι οι Τούρκοι, μαζί με τους λαθρομετανάστες αποστέλλουν και Πράκτορες και Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίοι μπορούν να διεισδύσουν ακόμα και σε φυλασσόμενα Αεροδρόμια δημιουργώντας συνθήκες κολάσεως. Αυτό το γνωρίζουν τα Αρχηγεία των Ενόπλων Δυνάμεων και προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, δηλαδή, έστω και αργά «να πάρουν κεφάλια». Στο πνεύμα αυτό ήταν και το πρωτοσέλιδο άρθρο μας στο προηγούμενο φύλλο με τίτλο: «Η Αντιμετώπιση κρίσεων θέλει τον μάστορά της…»

 

Την Μεσσήνη επισκέφθηκε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού, που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023.   εκδήλωση, που έχει αναβληθεί δύο φορές λόγω των πυρκαγιών, πραγματοποιήθηκε στη Μεσσήνη και συγκεκριμένα στο Δημαρχείο της πόλης, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Δήλωσε ότι βρίσκεται σήμερα στην Μεσσήνη, για να ευχαριστήσει τον Παναγιώτη Νίκα για το έργο που έκανε στην Περιφέρεια και, ταυτόχρονα, γιατί θέλει να ενθαρρύνει τον Δημήτρη Πτωχό, ένα νέο πολιτικό που, όπως είπε, θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια