Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1855)

 

 

 

Ανάγκη σύστασης Εθνοφυλακής σε πόλεις Εσωτερικού…

    

Με το θέμα της Εθνοφυλακής είχαμε ασχοληθεί κατ΄ επανάληψη μετά την κατάργηση των Ταγμάτων Εθνικής Άμύνης (ΤΕΑ) το 1982, κυρίως μετά το 1990 που άρχισαν να μας έρχονται οι Λαθρομετανάστες, οι οποίοι δρουν οι περισσότεροι εχθρικά προς την Ελλάδα. Αφού το θέμα πέρασε από διάφορες φάσεις ψηφίστηκε ο νόμος 5018/2023, που επανέφερε τον θεσμό για λόγος ειδικούς.  Η Εθνοφυλακή, ως οργανική ένοπλη δύναμη του Στρατού Ξηράς, συγκροτείται στην περίοδο ειρήνης για την ενίσχυση και υποβοήθηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην εκπλήρωση της αποστολής τους σε περιόδους ειρήνης, επιστράτευσης (γενικής ή μερικής) και πολέμου.

     Οι Εθνοφύλακες λοιπόν ξαναήλθαν  πάλι στο προσκήνιο και είναι μια ευκαιρία για γνωριμία μαζί τους, καθώς πολλοί από τους Έλληνες πολίτες αγνοούσαν μέχρι πρότινος την ύπαρξή τους και τον σκοπό που επιτελούν, Καρά τη γνώμη μας, αν δεν συμβαίνει να απασχολεί τα υψηλά κλιμάκια της Εθνικής Άμυνας της χώρας να επεκταθεί ο θεσμός πέραν των σημερινών ορίων, που είναι οι παραμεθόριες περιοχές. Όταν αναφέρουμε τις λέξεις «παραμεθόριες περιοχές» εννοούμε τα σύνορα με τις βόρειες περιοχές Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και αυτές του συγκροτήματος Ελληνικών νήσων του Ανατολικού Αιγαίου. Να επεκταθεί και προς το εσωτερικό της χώρας σε άλλες πόλεις.

     Η γενικότερη κατάσταση σε άλλες χώρες της Ευρώπης έχει γίνει αφόρητη με τις απαιτήσεις των φιλοξενουμένων μουσουλμάνων, που δημιουργούν εντάσεις για να μην αναφερθούμε σε προσπάθειες αποσταθεροποίησης Κυβερνήσεων. Τα επεισόδια στην Ιταλία, τη Γαλλία, τις Ιβηρικές χώρες και αλλού έχουν κάνει τη ζωή των κατοίκων μαρτυρική. Κι εδώ στην Ελλάδα έχουμε γίνει μάρτυρες επεισοδίων σε κέντρα κράτησης, ειδικότερα στα νησιά του Αιγαίου, όπου οι λαθρομετανάστες έκαψαν εγκαταστάσεις, έκλεψαν και δημιούργησαν έκνομες καταστάσεις. Όταν στον γείτονά σου γίνονται ταραχές περίμενε να έλθουν και στην πόρτα σου. Και εδώ ισχύει το γνωστό «πρόλαβε το κακό πριν σε κτυπήσει».

     Από αυτά που συμβαίνουν γύρο μας και με δεδομένο ότι η Τουρκία ελέγχει οπωσδήποτε τους απεσταλμένους της θα πρέπει να ληφθούν μέτρα Τοπικής Άμυνας σε περίπτωση ανάγκης και σε πόλεις του εσωτερικού με κλειστές ή Ανοικτές Δομές Φιλοξενίας, όπως είναι και στην Κόρινθο. Να συσταθούν Τάγματα Εθνοφυλακής, τα οποία θα συνδράμουν, αν το απαιτήσουν έκτακτες ανάγκες διατάραξης της ασφάλειας. Καλό είναι να απασχολήσει κυβέρνηση και ΓΕΕΘΑ το θέμα.   

 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 



Οι προφητικές δηλώσεις του Μ. Θεοδωράκη…

Για να θυμόμαστε το παρελθόν: Ο Μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης, πριν μερικά χρόνια, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι «όχι μόνο δεν ξέρει να κυβερνά αλλά με τις παράλογες ενέργειές της μας έχει οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού.  Πρόσθετε δε πως η κυβέρνηση «με τις αποφάσεις της δεσμεύει το μέλλον του Λαού μας για πολλές δεκαετίες καταστρέφοντας όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον της χώρας. Είπε: «Ας δούμε τώρα σε τι ζημιώθηκε ο Λαός μας από το γεγονός ότι η ηγεσία του ΚΚΕ τότε δεν έδωσε την δέουσα σημασία στις προτάσεις μου.   Πρώτον: Με την αναθεώρηση του 1986 θα καθιερωνόταν Συνταγματικά το σύστημα της αναλογικής στην διεξαγωγή των εθνικών εκλογών. Είναι περιττό νομίζω να αναφερθώ στην ιστορική σημασία που θα είχε για τον Λαό μας το γεγονός αυτό.  Δεύτερον: Παραλείποντας να αναφερθώ στο παρελθόν, θα μιλήσω μονάχα για το παρόν. Δηλαδή δεν θα είχαμε σήμερα τον κύριο Τσίπρα να κυβερνά τη χώρα μας έχοντας μόνο το 20% των ψηφισάντων στις τελευταίες εκλογές και ίσως πολύ λιγότερο κι απ’ αυτό.  Το τραγικό είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση όχι μόνο δεν ξέρει να κυβερνά, αλλά με τις παράλογες ενέργειές της μας έχει οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού. Και το πιο σπουδαίο ίσως είναι ότι με τις αποφάσεις της δεσμεύει το μέλλον του Λαού μας για πολλές δεκαετίες. Με τον τρόπο αυτόν, δεν καταστρέφει μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον της χώρας.

Και μιας και ο «Σπινθήρας» ασχολήθηκε με την αλλεργία που προκαλεί σε κάποιους ακόμα και το όνομά μου, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην άποψή μου ότι χάσαμε μια ακόμα ιστορική ευκαιρία να οδηγήσουμε την χώρα στο δρόμο της κατάκτησης της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Γιατί μετά το 2011 υπήρχαν οι αντικειμενικές συνθήκες για να δημιουργηθεί το Πανεθνικό-Παλλαϊκό Μέτωπο που είναι το βασικό όπλο ενός Λαού όταν και εφ’ όσον στοχεύει στην κατάκτηση της ελευθερίας του. Ποιος το εμπόδισε να γίνει; Σύμπασα η Αριστερά!  Η Λυδία λίθος για να δούμε ποιος είναι ανεξάρτητος από τις εντολές και αξιώσεις των ξένων είναι μεταξύ άλλων και η ΑΟΖ. Όταν βλέπουμε να την έχουν ανακηρύξει όλα τα κράτη εκτός από την Ελλάδα, το γεγονός αυτό «μυρίζει». Μυρίζει υποταγή στα κελεύσματα των αρχόντων του προτεκτοράτου «ΕΛΛΑΣ». Και αυτό ακριβώς έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα στην ολότητά της. Τότε που συμμετείχαν κι αυτοί που γιόρτασαν με την ευκαιρία του βιβλίου της κυρίας Βαλαβάνη. Δηλαδή τα στελέχη και οι υπουργοί της αρχικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Στις 2 του Φλεβάρη του 2012 δεν είχαμε μείνει σύμφωνοι ο κ. Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψουν την βουλή και να έλθουν εκεί που δεχόμουν τα δακρυγόνα και τα χημικά των ΜΑΤ, αλλά επέλεξαν τη σιγουριά της «αμαρτωλής» βουλής;  Με έκαναν ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ!  Και σας ρωτώ, υπάρχει μεγαλύτερη τιμή και έπαινος για μένα;  Προφητικά λόγια…    

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 


 

Σκέψεις και απόψεις για τις Δημοτικές εκλογές 2023...

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της λειτουργίας της, ως θεσμός,  της τελευταίας 50ετίας. Ακόμη βρίσκεται στο νήμα των βουλευτικών εκλογών του τρέχοντος έτους 2023, που οδηγήθηκαν κάτω από την εμμονή κομμάτων της Αντιπολίτευσης, που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Η έννοια της Συναίνεσης, ως Εθνικής αδήριτης ανάγκης, ήταν “Άγνωστή” για αυτά τα κόμματα και τις ηγεσίες τους. Η ιδιοτέλεια, το κομματικό συμφέρον και το πνεύμα στείρας αντιπολίτευσης, συνέπλεαν με τη σκοπιμότητα της κομματικής εκμετάλλευσης του...”Γαία πυρή μειχθείτο...” 

Οι ψηφοφόροι την επόμενη χρονική περίοδο από τις και σε μία      Εκλογές, βρίσκονται μπροστά στις Αυτοδιοικητικές εκλογές για την ανάδειξη Περιφερειακών και Δημοτικών Οργάνων Διοίκησης. Εδώ η κομματικοποίηση των εκλογών στην πραγματικότητα θα έπρεπε να μην αποτελε ί θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά μια παλιά συνήθεια δεν κόβεται τόσο εύκολα. Πολύ σοφά ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επέλεξε, για πρώτη φορά, να χαράξει μια άλλη γραμμή. Όπως ο ίδιος δήλωσε, έδωσε κομματικό χρίσμα μόνο στις 12 Περιφέρειες και σε μία συνέπλευσε στην Κρήτη με την επιλογή του ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά τις επιλογές των Δήμων, επέλεξε να δώσει κομματική χροιά στους μεγάλους Δήμους της χώρας και στην υπόλοιπη Ελλάδα άφησε ελεύθερα τα πράγματα να τα χειριστούν, κατά το δοκούν, οι Κομματικές Οργανώσεις. Κατά παράδοση σχεδόν όλοι  οι πολίτες έχουν διαπιστώσει ότι στις Δημοτικές και όχι μόνο εκλογικές αναμετρήσεις η Ποιότητα και η Αξιοκρατία των υποψηφίων είναι με το μέρος της Κεντροδεξιάς Παράταξης. Δεν αποτελεί μόνο δική μας άποψη, αλλά αν το σκεφτείτε, κατά τεκμήριο, οι δήμαρχοι της Κ/Δ αξιολογούνται με πλείστα όσα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα περισσότερο ικανοί, αποδοτικοί και καθαροί στη διαχείριση των κοινών. 

Επικρατεί στην κοινή γνώμη η άποψη ότι η ευθύνη των επικεφαλής υποψηφίων Δημάρχων, είναι σοβαρή και κατακριτέα όταν, ως αυτοσκοπό έχουν μόνο την «καρέκλα», μαζεύοντας πατεντάτες περιπτώσεις αποδιοπομπαίων ή τυχάρπαστων υποψηφίων στα ψηφοδέλτιά τους. Δεν είναι ανάγκη, καθόλα τίμιοι και άμεμπτοι να επωμίζονται τις αμαρτίες άλλων, κατά το γνωστό «Πες μου με ποιους κάνεις παρέα, να σου πω ποιος είσαι». Στον χώρο της Α΄βάθμιας Αυτοδιοίκησης υπάρχουν αξιόλογα άτομα με αποδοτικό και τίμιο έργο, υπάρχουν όμως και κάποιοι που το έχουν κάνει επάγγελμα επιζητώντας «Σημαία Ευκαιρίας» και ο νοών νοείτο…

«Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 


Με αφορμή τον θάνατο ενός συμπολίτη μας

Με αφορμή την είδηση θανάτου ενός συμπολίτη μας, Επιχειρηματία της Κορίνθου, που καταγόταν από μια μεγάλη και παλαιά εμπορική οικογένεια της πόλεώς, μας ετέθη το ερώτημα στη συντροφιά του καφέ: Γιατί πρέπει να πεθαίνουν οι άνθρωποι; Μεταξύ των άλλων απόψεων εξέφρασα την άποψή μου, η οποία σε γενικές γραμμές ήταν μια απάντηση, χωρίς Θεολογική ανάλυση, όπως ΕΤΣΙ ακριβώς την ένιωθα:

Ο άνθρωπος σύμφωνα με την θρησκεία μας είναι το μοναδικό δημιούργημα του Θεού μας, που διαθέτει νουν και ελευθερία. Είναι μόνον ο άνθρωπος που σκέπτεται και δρα, γιατί είναι ο μόνος που έχει πλαστεί «κατ΄ εικόνα και ομοίωση Θεού». Αυτό που κάνει ο άνθρωπος που σκέπτεται και είναι ελεύθερο πλάσμα, είναι δώρο του Θεού. Όσον αφορά τον θάνατο, υπήρξε κατά την άποψη των Πατέρων της Εκκλησίας αποτέλεσμα του Προπατορικού Αμαρτήματος. Μέχρι εκείνη την ώρα η ανθρώπινη οντότητα ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, δηλαδή είχε τη δυνατότητα να αποθάνει, αλλά και να μην αποθάνει, αρκεί να τηρούσε τις εντολές του Κυρίου.

Τα ερωτήματα γύρο από τον θάνατο είναι πολλά που ανάγονται στην υπερκόσμια πλευρά, την μεταφυσική και την Ουράνια Βασιλεία. Δεν αναλύονται σε ένα άρθρο 400 λέξεων γι΄αυτό και θα είμαι περιληπτικά σύντομος. Η Αγία Γραφή εμφανίζει τα τρία πρόσωπα της «Παναγίας Τριάδος να λέγουν «Ποιήσωμεν άνθρωπον  κατ΄εικόνα ημετέραν και ομοίωσιν», δηλαδή  « Ας κατασκευάσουμε άνθρωπό, ο οποίος θα είναι κατά τη δική μας εικόνα»

Μετά την αποπομπή του ανθρώπου από τον Παράδεισο, σύμφωνα με τα «πατρολογικά» διαχωρίζεται η ψυχή από το σώμα και η μεν ψυχή πηγαίνει σε μία κατάσταση αναμονής της τελικής κρίσεως του Θεού, το δε σώμα διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη. «Χους ήν και εις χουν απελεύσει…», μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η κάθε θρησκεία έχει τη δική της θεώρηση περί της δημιουργίας των ανθρώπου, της ψυχής και του φυσικού σώματος, δίνει δε διαφορετική άποψη για την ύπαρξη και τον ρόλο της ψυχής. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Θρησκεία απορρίπτει ιδέες άλλων Θρησκειών, που μιλάνε για μετενσάρκωση ή προϋπαρξη της ψυχής από το σώμα.  

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

Η Κούρσα για τέσσερις στον ΣΥΡΙZA έχει φουντώσει για τη διαδοχή στην προεδρία του κόμματος στη μετά Τσίπρα εποχή. Κάτω από την συμφωνία της δομικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση σε μια σειρά πεδία -προστέθηκε η δολοφονία του νέου στην Νέα Φιλαδέλφεια από κροάτες νεοναζί χούλιγκανς- εξελίσσεται η κούρσα της διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με έναν καλώς εννοούμενο διαγκωνισμό, αλλά και με διακριτές τις πολιτικές γραμμές των τεσσάρων υποψηφίων για την Προεδρία: Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας μέχρι το Διαρκές Συνέδριο της 2ας Σεπτέμβρη μοιράζονται με τοποθετήσεις, συνεντεύξεις, παρεμβάσεις στα κοινωνικά δίκτυα την δική τους σκέψη για την επόμενη ημέρα του κόμματος και στον απόηχο ενός μπρα ντε φερ που σημειώθηκε για το χρίσμα στον Δήμο της Αθήνας. Πίσω από τις γραμμές κανείς εντοπίζει τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που ο κάθε υποψήφιος θέλει να προσδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ και σε μια συγκυρία που επίσης τρέχει η υποχρέωση για έλεγχο της κυβέρνησης και άσκησης κριτικής. Για να δούμε τι θα δούμε στο υπό διάλυση αριστερό κόμμα;

 

 


 

«Δεν επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ επί της ΝΔ στη Ροδόπη, αλλά το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής». Ο Θανάσης Καλογιαντσίδης, ο οποίος παραιτήθηκε, όπως είχε δηλώσει, από τη θέση του στον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, «ανθρωποφαγίες, μηχανισμούς, εσωστρέφεια» και «παράδοση στο Προξενείο», είχε προβεί σε ανάρτηση την Κυριακή, στην οποία έκανε λόγο για επικράτηση στο νομό Ροδόπης του τουρκικού προξενείου, με τον Φερχάτ, σύμφωνα με τον ίδιο, να πριμοδοτείται «με συμπαγώς κατευθυνόμενη ψήφο», έναντι του συνυποψηφίου του…

 

 

 

Κροάτης πρόεδρος: «Πήγαν για να κάνουν επεισόδια, αλλά αν η Αθήνα κρατήσει και τους 100, θα ανοίξει βεντέτα». Εν τω μεταξύ, σε τρεις κατευθύνσεις κινείται η κυβέρνηση μετά τα τραγικά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας:  Προτεραιότητα έχει να συλληφθούν οι ένοχοι και θα αποδοθεί Δικαιοσύνη.  Στο επιχειρησιακό σκέλος: σε εξέλιξη βρίσκεται ο εσωτερικός έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ και το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση είναι ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν σε ανώτατο επίπεδο.  Δεδομένου ότι η οπαδική βία αποτελεί διεθνές πρόβλημα – καθώς υπάρχει ένας ακήρυχτος πόλεμος των χούλιγκαν – κρίνεται εξαιρετικά σημαντική η συνάντηση του πρωθυπουργού την Τετάρτη με τον πρόεδρο της Ουέφα, ο οποίος διαθέτει διεθνή τεχνογνωσία για το θέμα αλλά και στη συνέχεια η απόφαση για διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών και των ιδιοκτητών των ΠΑΕ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δείχνει ότι η κυβέρνηση σε κορυφαίο επίπεδο είναι αποφασισμένη να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα βάλουν τέλος στη μάστιγα αυτή εστιάζοντας στην πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του αθλητικού νόμου αλλά και σε νέες προτάσεις από τις ομάδες, οι οποίες καλούνται να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί

 


 

«Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της» τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, απαντώντας στις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις του Κροάτη προέδρου για τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, ότι «εάν η ελληνική κυβέρνηση κρατήσει και τους 100, θα είναι κάποιου είδους βεντέτα».  Σημειώνεται ότι 71 χούλιγκαν έχουν πάρει τον δρόμο για την φυλακή, ενώ οι τελευταίοι 33 απολογούνται σήμερα ενώπιον των ανακριτών για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια