Header Ads

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1855)

 

Μοιραία νίκη της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ! Το έληξαν με 1-2 απέναντι στη Ντιναμό- Επική εμφάνιση της Ένωσης στην έδρα των "Bad Blue Boys"

 


 Newsroom

Με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουλάτ οι Κροάτες άνοιξαν το σκορ στο 39' - Ισοφάρισε σε 1-1 στο 59' ο Τσούμπερ - Το 1-2 από τον Γαλανόπουλο στο 90'

Μια ποδοσφαιρική νίκη δεν θα μπορούσε ποτέ να σβήσει ένα τραγικό γεγονός. Η ΑΕΚ πήρε μεγάλο «διπλό» επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και θα προσπαθήσει να «σφραγίσει» την πρόκρισή της στα playoffs του Champions League μέσα στην OPAP Arena. Ο Λιβάκοβιτς κράτησε σε… χαμηλά επίπεδα το σκορ για τους Κροάτες, που προηγήθηκαν μετά από μια αμφισβητούμενη φάση.

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ προσπάθησε να μπει δυνατά στο ματς και να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ. Μόλις στο 24 δευτερόλεπτο από τη «σέντρα» του αγώνα, ο Μπουλάτ έπιασε ωραίο φαλτσαριστό σουτ από το όριο της περιοχής. Έπεσε σωστά ο Στάνκοβιτς, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

 

Οι Κροάτες επέλεξαν αρχικά να επιτεθούν από την δεξιά πτέρυγα της ΑΕΚ, «χτυπώντας» στον Σιντιμπέ, ενώ στη συνέχεια πήρε προσπάθειες ο Λιούμπιτσιτς, από τα δεξιά. Η Ένωση όμως ήταν αυτή που έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 16’. Οι «κιτρινόμαυροι» έτρεξαν σε αντεπίθεση, Οινέδα και Τσούμπερ συνεργάστηκαν, ο Ελβετός είδε το ανέβασμα του Λιβάι Γκαρσία στην απέναντι γωνία της μικρής περιοχής και του πέρασε την μπάλα, αλλά ο Λιβάκοβιτς έβαλε εκπληκτικό «στοπ» στον 25χρονο φορ διώχνοντας σε κόρνερ.

Οι παίκτες της ΑΕΚ προσπάθησαν να κρατήσουν την μπάλα και να ρίξουν το ρυθμό του ματς, με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ να βλέπει τον Στάνκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Πέτκοβιτς (20’). Οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη παρουσία στο χώρο του κέντρου και ήταν ταχύτατοι στο τρανζίσιον (ο Πινέδα δεν βοήθησε αρκετά μεσοαμυντικά). Στο 26’ όμως, απείλησαν από «στημένη» φάση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ριστόβσκι έπιασε το δυνατό γυριστό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, αλλά η μπάλα πήγε στο κεφάλι του Μιχαϊλιτσένκο.

Η ΑΕΚ είχε αρκετά προβλήματα στο σετ παιχνίδι, αλλά δέχτηκε το γκολ από στατική φάση. Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ σκόραρε λίγο πριν βγει το πρώτο ημίχρονο (39’), μετά από ένα αμφισβητούμενο σφύριγμα του διαιτητή. Ο Πορτογάλος ρέφερι έδωσε φάουλ σε ένα μαρκάρισμα του Γιόνσον (στο ριπλέο φάνηκε ο Δανός να μην βρίσκει τον αντίπαλό του), ο Μπουλάτ ανέλαβε την εκτέλεση, έδωσε πολλά φάλτσα στην μπάλα και νίκησε τον Στάνκοβιτς για το 1-0.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους Κροάτες να έχουν σημαντική ευκαιρία να σκοράρουν στις καθυστερήσεις. Ο Ελίασον προσπάθησε να μαρκάρει τον Σπίκιτς σε ρόλο δεξιού μπακ, όμως γλίστρησε. Ο παίκτης των γηπεδούχων έπιασε το σουτ ενώπιον του Στάνκοβιτς, ο οποίος έκανε τεράστια επέμβαση.

Έχοντας πλέον το σκεπτικό, να πρεσάρει μπροστά και να φτάσει στο γκολ -έστω κι αν αυτό σήμαινε πως θα άφηνε κενούς χώρους στην άμυνά της- η ΑΕΚ μπήκε επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να κάνει το 1-1. Η πίεση από τον Σιμάνσκι βοήθησε τον προωθημένο Βίντα να κλέψει και να περάσει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Εκεί οι Λιβάι Γκαρσία και Τσούμπερ συνδυάστηκαν άψογα, με τον δεύτερο να ελίσσεται και να πλασάρει ψύχραιμα! Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 63’, με την γυριστή κεφαλιά του Εμρέλι να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σιμάνσκι.

Θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του, ο Ματίας Αλμέιδα πέρασε τον Γαλανόπουλο στη θέση του κουρασμένου Γιόνσον. Η ΑΕΚ ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και είδε τον Πινέδα να σκοράρει το 72’ από θέση οφσάιντ. Ο τεχνικός της Ένωσης «έριξε» στο ματς και τους Πισάρο, Μάνταλο και Αραούχο, ψάχνοντας τη νίκη. Στο 84’ και μετά από πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ -σχεδόν σαν κάθετη- ο Λιβάι Γκαρσία ξεμαρκαρίστηκε, έπιασε μέσα από την περιοχή το πλασέ, αλλά ο Λιβάκοβιτς έπεσε και μπλόκαρε.

Η Ένωση προσπάθησε να «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο ματς, αλλά ο τερματοφύλακας Λιβάκοβιτς έδειξε τρεις φορές την τεράστιά του κλάση, νικώντας το σουτ του Λιβάι Γκαρσία, αλλά και τον Βίντα, σε δυο πολύ δύσκολες κεφαλιές του Κροάτη αμυντικού.

 

Ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΡΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΑΝΟΔΟΥ - Μεταγραφή επιθετικού παίκτη

*    

 

 

Ο Όμηρος Συρεγγέλας είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΣ Κόρινθος για την γραμμή κρούσης.  Ο 26χρονος επιθετικός υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο. Με μεγάλη εμπειρία και παρουσία σε Αστέρα Τρίπολης, Παναρκαδικό, Αιγάλεω, Σαντορίνη, Παναργειακό και Άγιο Ιερόθεο ήρθε για να δώσει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι της  ομάδας.

Ο Πρόεδρος Αλέξης Κούγιας με τη συμπαράσταση των συνεργατών του στο Δ.Σ. και των φιλάθλων της Κορινθίας, προσπαθεί να δημιουργήσει ομάδα ικανή να σταθεί πρωτοποριακά απέναντι σε ισχυρές ιστορικές αντίπαλες ομάδες.

Όμηρε σου ευχόμαστε μια χρονιά με υγεία και πολλά γκολ! ,

 

ΦΙΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Κόρινθος 0-0

Ισόπαλος με 0-0 αναδείχθηκε ο ΠΑΣ Κόρινθος με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης U19 σε φιλική αναμέτρηση στον εκτός έδρας αγώνα την προηγούμενη εβδομάδα.  Ο ΠΑΣ έδειξε πολύ θετικά στοιχεία και είχε αρκετές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ με Rojano, Γεωργίου και Πέτρου στο πρώτο ημίχρονο και Βαφειάδη,Παπανικολάου και Χαρτσιά στο δεύτερο. Οι προπονητές Α. Μπαρμπολούτσι και Γ.Νούλας, παρέταξαν την ομάδα σε ρόστερ διαφορετικό σε κάθε ημίχρονο, διερευνώντας τις καλύτερες δυνατότητες και αποδόσεις των παικτών με σκοπό την τελική επιλογή της ομάδας που θα δώσει τις επικές μάχες στη Γ΄ Εθνική κατηγορία από τον επόμενο μήνα.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν ήταν :

Α' Ημίχρονο

Διάσσινος, Αργυρόπουλος, Νικολάου, Καλούσης, Κυριαλάνης, Μερκούρης, Χαλάτσης,  Αμαραντίδης, Πέτρου, Γεωργίου, Rojano.

Β' Ημίχρονο

Τριαντάφυλλος, Χατζής. Γκούμας. Δημητρίου. Παπαχρήστος. Κουιμελής, Παπανικολάου Ευθυμίου. Κουτσουμπέλας, Χαρτσιάς, Βαφειάδης

Στο 65' αγωνίστηκαν και οι Τζαναβάρας και Κορωνιώτης.

 

Αστέρας Βάρης – ΠΑΣ Κόρινθος 1-0

 

Ο ΠΑΣ Κόρινθος αντιμετώπισε στο Δημοτικό Στάδιο Βάρης Αττικής τον Αστέρα σε φιλικό παιχνίδι, στα πλαίσια της προετοιμασίας το Σάββατο 12/8/2023 και ήταν το δεύτερο από τα πολλά φιλικά που θα αγωνιστεί η ομάδα μας.

Σε ένα μέτριο ποιοτικά αγώνα ο ΠΑΣ Κόρινθος ηττήθηκε στην Βάρη από τον τοπικό Αστέρα, αφού δέχτηκε ένα γκολ με απευθείας φάουλ στον 62', ανοίγοντας το σκορ σε 1-0 που ήταν και το οριστικό.  

Ο αγώνας επιδέχεται σχολιασμό και κριτική από μέρους των Προπονητών, οι οποίοι έβγαλαν τα συμπεράσματά τους προκειμένου να προβούν σε απαραίτητες διορθώσεις χρησιμοποίησης παικτών, τακτικής, ομαδικού αγωνιστικού πνεύματος και απαραίτητης απόδοσης.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν σε

Α' ημίχρονο / Β' ημίχρονο

1) Διάσσινος / Τριαντάφυλλος ( 70')

2) Χατζής / Τζαναβάρας

3) Παπαχρήστος / Καλούσης

4) Δημητρίου

5) Αργυρόπουλος / Κυριαλάνης

6) Χαλάτσης / Μερκούρης

7) Μερκούρης / Πέτρου

8) Γεωργίου / Παπανικολάου

9) Χαρτσιάς / Κουιμελής

10) Αμαραντίδης / Βαφειάδης

11) Rojano / Κουτσουμπέλας

Αγωνίστηκαν και οι

Ευθυμίου 65',Γκούμας 65'

Κορωνιώτης 75',Συρεγγέλας 75'

Είμαστε κοντά στην αναγεννημένη «Μπάρτσα», στηρίζουμε το όνειρο !!

 

Νέα μεγάλη απώλεια για την Εθνική

 


Σύνταξη ΙΝ

13 Αυγούστου 2023, 15:17

Μετά την ανακοίνωση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, σειρά παίρνει ο Κώστας, που θα μείνει εκτός της Εθνικής Ελλάδας ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μετά τον Γιάννη, εκτός Εθνικής μένει και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, αφού η τελευταία εκτίμηση των γιατρών που τον παρακολουθούσαν ήταν ότι δεν θα προλάβει να είναι έτοιμος για τις ημέρες του Παγκοσμίου Κύπελλου, με αποτέλεσμα να μένει εκτός συνέχειας.

Με την «γαλανόλευκη» δεν θα συνεχίσει ούτε ο Βασίλης Τολιόπουλος και δεν θα ακολουθήσει την αποστολή στο Αμπού Ντάμπι για το τουρνουά προετοιμασίας με τις ΗΠΑ (18/8) και Γερμανία (19/8).

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Τους 14 παίκτες που θα ταξιδέψουν για το Αμπού Ντάμπι και το σημαντικό τουρνουά προετοιμασίας με αντιπάλους τις ΗΠΑ (18/8) και Γερμανία (19/8), από τους οποίους και θα προκύψει η τελική 12άδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ανακοίνωσε ο Δημήτρης Ιτούδης με το τέλος της σημερινής (13/8) προπόνησης της Εθνικής Ανδρών στο ΟΑΚΑ.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο τέθηκε οριστικά εκτός Εθνικής ομάδας στην πορεία προς το Παγκόσμιο κύπελλο. Η τελευταία εκτίμηση των γιατρών που τον παρακολουθούσαν όλο το διάστημα της εντατικής προσπάθειας που έκανε ακολουθώντας ταυτόχρονα πρόγραμμα αποθεραπείας και ατομικής εκγύμνασης, ήταν ότι δεν προλαβαίνει να είναι στην επιθυμητή κατάσταση τις ημέρες της διοργάνωσης και κατόπιν αυτού, τέθηκε εκτός συνέχειας.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν ο παίκτης, από τους 15 που συμμετέχουν στο κανονικό πρόγραμμα της προετοιμασίας, ο οποίος δεν θα ακολουθήσει την αποστολή. Στο τέλος της προπόνησης εισέπραξε το “ζεστό” χειροκρότημα όλης της ομάδας και τις ευχαριστίες του κόουτς για την ουσιαστική του συμβολή στη δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα.

Οι 14 παίκτες που θα συμμετάσχουν στην αποστολή είναι οι: Κώστας Παπανικολάου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Παπαγιάννης, Μιχάλης Λούντζης, Ντίνος Μήτογλου, Λευτέρης Μποχωρίδης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Δημήτρης Μωραΐτης, Τόμας Ουόκαπ, Γιώργος Τσαλμπούρης και Μανώλης Χατζηδάκης.

 

 

Εθνική Παίδων: Ηττήθηκε με 71-60 και κατέλαβε την 8η θέση

 

Σύνταξη ΙΝ 

13 Αυγούστου 2023, 18:20

Με τρεις ήττες ολοκλήρωσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Εθνική Παίδων και συμβιβάστηκε με την 8η θέση στο ταμπλό του τουρνουά.

Τρεις διαδοχικές ήττες και συμβιβάσμός με την κατάληψη της 8ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για την Εθνική Παίδων της χώρας μας, που ολοκληρώνεται απόψε (13/8) στα Σκόπια.

Στο τελευταίο παιχνίδι της, απέναντι στη Σερβία, η εθνική παίδων γνώρισε την ήττα με 71-60. Ο Αλέξανδρος Αλεξάκης σημείωσε 24 πόντους, αλλά ήταν ο μόνος «διψήφιος» για την Ελλάδα. Στον αντίποδα, η 7η Σερβία πήρε 23 πόντους από τον Ντάρις Σίγιαριτς και 10 από τον Όγκνιεν Σρζέντιτς.

Η εθνική πήρε γρήγορα το προβάδισμα (6-0 στο 1’30’’, 10-3 στο 4’) με τους Αλεξάκη και Παπασταύρου να είναι οι κύριοι εκφραστές επιθετικά. Οι Σέρβοι άρχισαν σταδιακά να αντιδρούν, να βρίσκουν τον ρυθμό τους και πλησίασαν, κάνοντας την αντεπίθεσή τους στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου. Εκεί όπου το 21-17 (11’20’’) έγινε 21-28 (16’45’’) με ένα 11-0 σερί από την πλευρά τους. Αυτός που έδωσε τέλος στο σερί τους με πέντε συνεχόμενους πόντους ήταν ο Αλεξάκης (26-28, 17’25’’), με τον Καζαμία να δίνει ξανά το προβάδισμα στην Ελλάδα με ένα μακρινό τρίποντο στη λήξη της επίθεσης (29-28, 18’40”).

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν «χέρι-χέρι» στο σκορ και το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς (34-31 στο 20’20’, 37-38 στο 22’45”, 42-40 στο 26′, 42-43 στο 26’30”). Η Σερβία άρχισε να χτίζει μια διαφορά στα τέλη της τρίτης περιόδου, για να φτάσει στο +8 (44-52) με την έναρξη της τέταρτης και στο +11 (51-62) στα μισά της. Η Ελλάδα πλησίασε και πάλι (55-62, 36′). αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει με τη νίκη να μένει στα χέρια των Σέρβων για το τελικό 60-71.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 32-31, 44-50, 60-71.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιάννης Καλαμπόκης): Αλεξάκης 24 (1), Καζαμίας 6 (1), Μουτάφης, Παπασταύρου 8 (1), Σερμπεζής 2, Καραθανάσης 3, Λέφας 6, Μακαρατζής 4, Ντάπσης 5, Πουρλίδας, Σκληρός, Στέβοβιτς 2.

 

 Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Αυτοί είναι οι 22 Έλληνες αθλητές που ταξιδεύουν στη Βουδαπέστη

 


Σύνταξη ΙΝ

 9 Αυγούστου 2023, 17:20

Με όλα τα αστέρια θα ταξιδέψει η Εθνική στίβου στη Βουδαπέστη για τον Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου το οποίο θα διαρκέσει από τις 19-27 Αυγούστου πλησιάζει και η Εθνική στίβου πηγαίνει στη Βουδαπέστη με όλα της τα αστέρια.

Μίλτος Τεντόγλου, Εμμανουήλ Καραλής και Κατερίνα Στεφανίδου είναι μερικά από τα ονόμα της αποστολής της χώρας μας που θα κυνηγήσουν τις διακρίσεις στη μεγαλύτερη διοργάνωση του στίβου.

Αναλυτικά η ελληνική ομάδα:

Άνδρες

Επί κοντώ: Εμμανουήλ Καραλής (ΟΣΦΠ)

Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς)

Τριπλούν: Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ)

Τριπλούν: Ανδρέας Πανταζής (ΑΟ Μεγάρων)

Τριπλούν: Νίκος Ανδρικόπουλος (Αμεινίας Μεσογείων)

Σφαιροβολία: Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος)

Σφυροβολία: Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)

Σφυροβολία: Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)

Σφυροβολία: Κώστας Ζάλτος (ΓΣ Μανδρών)

20χλμ. βάδην/35χλμ. βάδην: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου)

Γυναίκες

200μ.: Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας)

400μ. εμπόδια: Δήμητρα Γναφάκη (ΠΑΟ)

Ύψος: Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς)

Ύψος: Παναγιώτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)

Επί κοντώ: Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης)

Επί κοντώ: Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων)

Σφυροβολία: Σταματία Σκαρβέλη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)

Ακοντισμός: Ελίνα Τζένγκο (ΑΣ Κένταυρος)

20χλμ. βάδην/35χλμ. βάδην: Κυριακή Φιλτισάκου (Ανατολή Νέας Ιωνίας)

20χλμ. βάδην/35χλμ. βάδην: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας)

35χλμ. βάδην: Όλγα Φιάσκα (ΑΣ Αθλονίκηση Μυτιλήνης)

20χλμ. βάδην/35χλμ. βάδην:

 Χριστίνα Παπαδοπούλου (Πανελλήνιος ΓΣ)

 

 

 

Ισόπαλο το παιχνίδι του ΠΑΣ Κόρινθος με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης U19

korinthosTV

 

Ισόπαλος με 0-0 αναδείχθηκε ο ΠΑΣ Κόρινθος με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης U19 σε φιλική αναμέτρηση στην Τρίπολη

 

Ο ΠΑΣ έδειξε πολύ θετικά στοιχεία και είχε αρκετές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ με Rojano, Γεωργίου και Πέτρου στο πρώτο ημίχρονο και Βαφειάδη,Παπανικολάου και Χαρτσιά στο δεύτερο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια