Header Ads

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ (Φ. 1855)

 Ο Συνοικισμός είναι  στην προτεραιότητα των ενεργειών μας

 Εμείς όμως, θα πει ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, θα στρέψουμε και τη θάλασσα προς τον Συνοικισμό για να θυμίζει στις επερχόμενες γενιές τα παράλια της αλησμόνητης πατρίδας, της Σμύρνης. Θα δημιουργήσουμε τη δική τους παραλία, τη δική τους Μαρίνα, τη Μικρασατική τους Στέγη, το δικό τους πάρκο αναψυχής και το δικό τους Ιστορικό Μουσείο με ό,τι άλλο συμπληρωματικό έργο θα απαιτηθεί γιατί το χρωστάει ο Δήμος στις ψυχές αυτών που έφυγαν, σ΄αυτούς που σήμερα είναι κοντά μας και σ΄αυτούς που θε νά ΄ρθούν...

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ!...

 

Περισσότερο φως

Στις δεσμεύσεις του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου ήταν  ενοποίηση του παραλιακού μετώπου. Αρχικά είδαμε την αναβάθμιση στην κεντρική παραλία της πόλης, τα Καλάμια, με την ένταξη στο πρόγραμμα της Γαλάζιας Σημαίας, την σοβαρότατη προσέλκυση λόγω κινήτρων που δόθηκαν από τον δήμο, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και βεβαίως την αλλαγή όλων των βασικών υποδομών.

 

Κατόπιν, ξεκίνησε το έργο ανάπλασης του παλιού σταθμού του ΟΣΕ – περιλαμβάνει μουσείο τραίνου και ένα πάρκο 16 στρεμμάτων , έργο που συνδέεται βεβαίως  με την ανάπλαση και ενοποίηση του παραλιακού μετώπου Κορίνθου – Λουτρακίου, ένα εμβληματικό έργο ύψους 12 εκ ευρώ που βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης. 

 


Η παραχώρηση των μπαζωμάτων Αγίου Νικολάου, η χωροθέτηση Μαρίνας και η αξιοποίηση των 50 σχεδόν στρεμμάτων , αποτελεί μια ακόμα παρέμβαση στο παραλιακό μέτωπο και στην ενοποίηση του.

Θα δώσουμε στον Συνοικισμό αυτά που του χρωστάμε επί έναν αιώνα, ως Δήμος

Ο Συνοικισμός Κορίνθου, όπως ονομάζεται, αποτελεί μία οικιστική Κυψέλη με απόγονους Μικρασιατών, οι οποίοι διωχθέντες από τις πατρογονικές του εστίες πριν από εκατό χρόνια  ήλθαν με την ανταλλαγή των πληθυσμών στην Κόρινθο. Συνέβαλαν με τον τίμιο υδρώτα τους και την εργατικότητά τους στην ανάπτυξη της Νέας Κορίνθου, χωρίς όμως να τύχουν ανάλογης ανταποδοτικής προσφοράς στην περιοχή τους. Αυτά που έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί εκεί επί έναν αιώνα αποτελούν ελάχιστο δείγμα ενδιαφέροντος και προσφοράς. Ο Δήμος, αν αναλογιστεί κανείς, τους χρωστάει πολλά.  Εμείς, θα πει ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, θα στρέψουμε και τους κατοίκους προς την θάλασσα για να θυμίζει στις επερχόμενες γενιές τα παράλια της αλησμόνητης πατρίδας, της Σμύρνης. Θα δημιουργήσουμε τη δικής τους παραλία, τη δική τους Μαρίνα, τη Μικρασατική τους Στέγη, το δικό τους πάρκο αναψυχής και το δικό της Ιστορικό Μουσείο με ό,τι άλλο συμπληρωματικό έργο θα απαιτηθεί γιατί το χρωστάει ο Δήμος στις ψυχές αυτών που έφυγαν, σ΄αυτούς που σήμερα είναι κοντά μας, σ΄αυτούς που θε να ΄ρθούν.

Πριν από λίγες ημέρες η δημοτική αρχή εγκαινίασε την επέκταση του παραλιακού πεζόδρομου στο Κεραμιδάκι, μια διάνοιξη που ουσιαστικά ενώνει τα Καλάμια με τα 5ΦΙ σε πρώτο στάδιο και εν συνεχεία με την παραλία Κανταρέ.


 Η τοποθέτηση νέου προβλήτα στον Κόρφο και οι εργασίες εκβάθυνσης στο λιμανάκι του Άσσου είναι δυο σημαντικές παρεμβάσεις που επι σειρά ετών ζητούσαν οι περιοχές και είδαμε να γίνονται πραγματικότητα

Η φράση: Visit Corinth - Επισκεφτείτε την Κόρινθο, εντός ολίγου χρόνου θα είναι το κάλεσμά μας προς ξένους και ντόπιους επισκέπτες, γιατί τότε θα είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τις απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες στον τουριστικό τομέα όπως εμείς το οραματιζόμαστε.

 

Aπό την πρώτη στιγμή «έτρεξε» η τουριστική καμπάνια του δήμου Κορινθίων, με τηλεοπτικά spot, με την δημιουργία της πλατφόρμας visit Corinth (site, social media ,app), την έκδοση φυλλαδίων σε 5 γλώσσες, την φιλοξενία ξένων τουριστικών πρακτόρων, την παρουσία σε πανελλαδικής εμβέλειας δίκτυα, την συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού εντός και εκτός Ελλάδος. Η Κόρινθος «χτίζει» μεθοδικά και με συνέπεια την τουριστική ταυτότητα της έχοντας προετοιμάσει ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη τουριστικών επενδύσεων στο άμεσο μέλλον για την φιλοξενία και  πανευρωπαικών και παγκόσμιων αθλητικών γεγονότων, όπως είναι το Πανευρωπαικό Σκοποβολής (Σεπτέμβριος 2023). Η πλήρης αναβάθμιση των παραλιών της και η επιβράβευση 5 από αυτών με το σύμβολο της Γαλάζιας Σημαίας αποτελούν αναμφισβήτητα ισχυρό κίνητρο επίσκεψης και διαμονής. Η δε σύνδεση της πόλης και της παραλίας με τον Προαστιακό σιδηρόδρομο (αστική συγκοινωνία) είναι ένα ακόμα επίτευγμα της δημοτικής αρχής που θα ενισχύσει την τουριστική της ροή!

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια