Header Ads

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ (Φ. 1855)

 ΟΜΙΛΟΣ ΟΙΚΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΚΑΡΜΠΟΥΝΑΡΙ» ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

 ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


ΘΕΜΑ: Επικίνδυνη συνέχιση λειτουργίας αποτεφρωμένου πρόχειρου στάβλου ζώων στην οικιστική περιοχή «Καρμπουνάρι» - Εξακολούθηση κατάκαυσης εγκαταστάσεων, μετά τις πρόσφατες πυρκαϊές - Επικίνδυνες αναφλέξεις και λίαν ανθυγιεινές εκπομπές με έντονες αναθυμιάσεις.

 

Στη συνέχεια έντονων παραπόνων μας, σχετικά με τα εν θέματι προβλήματα, εξαιρετικά επικίνδυνα για την υγείας μας, με παράλληλο κίνδυνο ανάφλεξης νέων πυρκαϊών, ευρισκόμεθα στην ανάγκη να καταφύγουμε και πάλι στις Υπηρεσίες σας, προκειμένου και μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, λάβετε τα αντίστοιχα και αναλογούντα μέτρα. Πλέον συγκεκριμένα:

1.- Στην άνω μνημονευόμενη οικιστική τοποθεσία, όπου και οι κατοικίες μας, από πολλών ετών, εντός δασικής περιοχής, έστω και αναδασωτέας κατά τις πρόσφατες πυρκαΐές, δοθέντος ότι αποτεφρώθηκε πλήρως, ο κτηνοτρόφος Κωνσταντίνος Κορδαλής λειτουργεί κτηνοτροφική μονάδα, χωρίς μάλιστα να γνωρίζουμε το νομικό καθεστώς λειτουργίας της εν λόγω κτηνοτροφικής μονάδας. Η εν λόγω κτηνοτροφική μονάδα αποτεφρώθηκε πλήρως κατά την εκδηλωθείσα πυρκαϊά της 17-07-2023. Στη συνέχεια ο άνω κτηνοτρόφος, μετερχόμενος διάφορες, ύποπτεςνομικά και αμφιλεγόμενες μεθοδεύσεις, αγνοώντας, με πλήρη έλλειψη σεβασμού τους παρακείμενους οικιστές, πλέον της μέχρι σήμερα ανάφλεξης των συσσωρευμένων περιττωμάτων ζώων (κοπριών), δημιουργούντων έντονων κινδύνων ανάφλεξης και με έντονη την εκπομπή δυσοσμιών, γεγονός που έχει διαπιστωθεί από τη πυροσβεστική υπηρεσία, εξακολουθεί να συναποκομίζει διάφορες παλέτες και λαμαρίνες, ως και τη συσσώρευση ζωοτροφών (άχυρων), με σκοπό την επαναλειτουργία της καθ' όλα παράνομης λειτουργίας της κτηνοτροφικής του μονάδας, κατ' εξοχήν παράνομης.

Ειλικρινά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από ποίους και κατά πόσο αντλεί αυτές τις παράνομες δραστηριότητες του, δοθέντος ότι η εκ νέου εγκατάσταση και επαναλειτουργία της εν λόγω κτηνοτροφικής μονάδας ευρίσκεται εντός δασικής εκτάσεως, άλλως αναδασωτέας ενόψει της αποτέφρωσης της κατά τη πρόσφατη πυρκαϊά.

Ενόψει των ανωτέρω, διαμαρτυρόμενοι για την εν λόγω ανοίκεια και παράνομη συμπεριφορά, θερμή υποβάλλεται παράκληση όπως, μία εκάστη των Υπηρεσιών, στις οποίες απευθύνεται η παρούσα μας, επιληφθεί των αρμοδιοτήτων της και καταργήσει την άνω παράνομη δραστηριότητα, που προκαλεί κινδύνους στην υγεία μας, ως και κινδύνους νέας ανάφλεξης πυρκαϊών, της παρούσης μας επεχούσης παράλληλα και μηνυτήριας αναφοράς.-

Οι οικιστές.-

Κοινοποιείται:

1)  ΕΙΣΑΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

2) ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

3)  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

4)  ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

5) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

6) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

7) ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

8) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

9)  ΕΑΣΚ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

10) ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

11)  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

12) ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια