Header Ads

UNICS - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ FACEBOOK (Φ. 1854)

 

 

 

   Από Unics (Δημοσιεύσεις Facebook)

 

*Η λαμινίνη - μία πρωτε'ί'νη απαραίτητη για τον οργανισμό μας, έχει σχήμα σταυρού με τρεις μικρούς και ένα μεγάλο βραχίονα.

 

 

Η Λαμινίνη (laminin) είναι μια γλυκοπρωτεΐνη η οποία είναι μέρος της εξωκυττάριας μήτρας σε ανθρώπους και ζώα. Η εξωκυτταρική μήτρα (ECM) βρίσκεται έξω από τα κύτταρα και παρέχει υποστήριξη και προσάρτηση για τα κύτταρα στο εσωτερικό των οργάνων (μαζί με πολλές άλλες λειτουργίες). Η Λαμινίνη είναι ουσιαστικά η «κόλλα» των κυττάρων. «Κρατά» τα κύτταρα στη θέση τους και τους επιτρέπει να λειτουργήσουν σωστά. Το γονίδιο της Λαμινίνης γ3 (LAGMC3) είναι εκείνο που «έχτισε» τον εγκεφαλικό φλοιό του ανθρώπου χαρίζοντάς του τις χαρακτηριστικές «πτυχώσεις», οι οποίες βοηθούν στη μνήμη και στην πολύπλοκη σκέψη.

Δεν είναι εκπληκτικό ;

Το υλικό που συγκρατεί το σώμα μας, το δέρμα πάνω μας, έχει το σχήμα του σταυρού !

Ο σταυρός είναι η ζωή μας, ένα παγκόσμιο σύμβολο κι αρχέτυπο ενότητας του Άνω με το Κάτω, εντυπωμένος ως αναπαραγόμενο πρότυπο και μοτίβο μέσα στα κύτταρά μας από το χέρι του Δημιουργού Θεού !

Για να θυμόμαστε, να μην ξεχνάμε, να μένουμε ξύπνιοι (έξυπνοι), μακριά από τη φθοροποιό λήθη του πνευματικού ύπνου!

' Και Αυτός (Ο Χριστός), άναρχος και προαιώνιος, υπάρχει πριν από όλα, και τα πάντα συγκρατούνται εις την υπάρξιν και κυβερνώνται από Αυτόν ''

(Κολοσσαείς 1,17 )

 

 

** Ένα ανθρώπινο ον είναι ένα μέρος του όλου, που ονομάζεται "Σύμπαν", ένα μέρος περιορισμένο στο χρόνο και στο χώρο. Βιώνει τον εαυτό του, τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του ως κάτι διαχωρισμένο από τα υπόλοιπα - ένα είδος οφθαλμαπάτης της συνειδητότητάς του. Αυτή η οφθαλμαπάτη είναι ένα είδος φυλακής για εμάς, που μας περιορίζει στις προσωπικές μας επιθυμίες και στην τρυφερότητα προς λίγα άτομα, τα πιο κοντινά μας. Ως αποστολή μας πρέπει να έχουμε την απελευθέρωση του εαυτού μας από αυτή τη φυλακή με το να διευρύνουμε τον κύκλο της συμπόνιας μας, ώστε να αγκαλιάσουμε όλα τα έμψυχα όντα και ολόκληρη τη φύση με την ομορφιά της.

Η αξία ενός ανθρώπου θα πρέπει να εξετάζεται με βάση ό,τι δίνει και όχι ό,τι μπορεί να λάβει. Προσπάθησε να μην γίνεις ένας άνθρωπος της επιτυχίας, αλλά ένας άνθρωπος της αξίας.

Αν σκεφτείς τους 5 κορυφαίους ανθρώπους στον κόσμο, θα δεις ότι έχουν προσθέσει κάτι που έχει αξία για τον κόσμο. Όταν ο σκοπός σου είναι η συμβολή και η προσθήκη αξιών στον κόσμο, θα ανεβαίνει υψηλότερα και το επίπεδο ζωής σου.

Albert Einstein 1950

 

*O Κυριάκος Ε. Κόκκινος, είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Συστημικός Αναλυτής CSAP, Coach, Διαμεσολαβητής

 

Δεν υπάρχουν σχόλια