Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (Φ. 1856)

 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην έναρξη των Μεγάλων Ημερών της Νεμέας, το βράδυ σήμερα, στο Δημαρχείο της

 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη και χαιρέτισε  στην τελετή έναρξης των φετινών Μεγάλων Ημερών της Νεμέας, η οποία έλαβε χώρα στο Δημαρχείο της Νεμέας, το βράδυ σήμερα Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου.

Ο Π. Νίκας τόνισε, μεταξύ άλλων, τις αναπτυξιακές δυνατότητες που μπορεί να δώσει ο πρωτογενής τομέας στην Περιφέρεια, μέσα από την παραγωγή επώνυμων και ποιοτικών προϊόντων, όπως το Αγιωργίτικο, το κρασί ΠΟΠ που παράγεται στην περιοχή της Νεμέας.

Παράλληλα, όμως, σημείωσε ότι ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται στήριξη και πάνω απ’ όλα κεντρικό σχεδιασμό από την πολιτεία.

Στην διάρκεια του τριήμερου “Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας 2023” -που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Οινοποιών ΠΟΠ Νεμέας και ο Δήμος Νεμέας, με την στήριξη και της Περιφέρειας Πελοποννήσου- ολοκληρώνεται μεθαύριο Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου- έχουν προγραμματιστεί πολιτιστικές και οινικές εκδηλώσεις, ενώ τα οινοποιεία της περιοχής ανοίγουν τις πύλες τους για να υποδεχθούν τους οινόφιλους.

Μεταξύ άλλων, θα λάβουν χώρα συναυλίες, παράλληλες εκδηλώσεις, καθώς και γευστικές δοκιμές κρασιών στα οινοποιεία που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

 

Θα διεξαχθεί η ειδική των Γερανείων, στο πλαίσιο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 -αυστηρή η επιτήρηση από την ΕΛ.ΑΣ. και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας

 

Αίρεται η ισχύς της πρόσφατης απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας που εκδόθηκε από τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας -με την οποία επεκτάθηκε η απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας σε δασικές περιοχές του νομού όταν στον χάρτη της ΓΓΠΠ προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3).

Η σημερινή απόφαση -που έλαβε, Πέμπτη 31 Αυγούστου, το ΣΟΠΠ της Π.Ε. Κορινθίας, σε έκτακτη συνεδρίασή του, με τη συμμετοχή και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, μέσω τηλεδιάσκεψης-, αφορά αποκλειστικά στους χώρους κίνησης των αγωνιστικών και λοιπών οχημάτων υποστήριξης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Ειδικότερα, η νέα αυτή απόφαση αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στην διευκόλυνση διεξαγωγής των ειδικών διαδρομών της φετινής διοργάνωσης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στην περιοχή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Στην ίδια απόφαση σημειώνεται ότι στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχει πλήρης ετοιμότητα και απόλυτη επίβλεψη του χώρου διεξαγωγής του αγώνα από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αποτροπή οποιουδήποτε ενδεχομένου.

 

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα εντάχθηκε στο ΠΠΕ 2021 – 2025 η βελτίωση του γηπέδου του Συνοικισμού, στην Κόρινθο

 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε την ένταξη στο ΠΠΑ 2021 – 2025 της Περιφέρειας Πελοποννήσου -στον άξονα προτεραιότητας “Υποδομές στον τομέα του αθλητισμού”- του έργου βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων στο γήπεδο του Συνοικισμού, στην Κόρινθο.

Το εν λόγω έργο, η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη του οποίου ανέρχεται σε 360.000 ευρώ, αφορά στην βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του πιο πάνω γηπέδου το οποίο συγκεντρώνει, ως χώρος άθλησης, πλήθος ομάδων της Κορίνθου και της ευρύτερης περιοχής, αποτελώντας έτσι μια βασική αθλητική υποδομή η οποία όμως σήμερα αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα λόγω έντονης φθοράς και κατά τόπους καταστροφής του παλαιού συνθετικού χλοοτάπητα.

Στο πλαίσιο του πιο πάνω έργου προβλέπονται, μεταξύ άλλων, εργασίες αποξήλωσης και απομάκρυνσης του παλαιού φθαρμένου συνθετικού χλοοτάπητα, εγκατάσταση δικτύων αποστράγγισης και καταιονισμού, εργασίες ανακαίνισης των αποδυτηρίων και των κοινόχρηστων χώρων, τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων σε μέρος των κερκίδων, καθώς και προμήθεια, μεταφορά και εγκατάσταση νέου υβριδικού χλοοτάπητα, προδιαγραφών FIFA Quality ή FIFA Quality Pro σε ολόκληρη την επιφάνεια των 7.500 τ.μ.

 

 

Συνεδριάζει το ΣΟΠΠ της Π.Ε. Κορινθίας για την ειδική των Γερανείων, στο πλαίσιο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

 

 

Συνεδρίασε την Πέμπτη 31 Αυγούστου, στην Κόρινθο, το ΣΟΠΠ της Π.Ε. Κορινθίας, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης διευκρίνισε, ειδικότερα, ότι το εν λόγω όργανο θα συνεδριάσει καθώς προέκυψε ζήτημα όσον αφορά στην διεξαγωγή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023, ως προς τις ειδικές που έχουν προγραμματιστεί το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου στην περιοχή των Γερανείων, στο Λουτράκι.

Το πρόβλημα αφορά στην απόφαση που έχει εκδοθεί από την Π.Ε. Κορινθίας -με ισχύ έως και τις 10 του ερχόμενου μήνα- με την οποία επεκτάθηκε η απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας σε δασικές περιοχές του νομού όταν στον χάρτη της ΓΓΠΠ προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3).

Για το θέμα αυτό έγινε και σήμερα Τετάρτη 30 Αυγούστου σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, ενώ στην αυριανή συνεδρίαση του ΣΟΠΠ της Π.Ε. Κορινθίας θα συζητήσει την έκδοση τροποποιητικής απόφασης από τον περιφερειάρχη ώστε να δοθεί η σχετική άδεια για την διεξαγωγή των ειδικών -απόφαση που θα αφορά αποκλειστικά στο πιο πάνω διήμερο και μόνο στις ώρες του αγώνα.

Εξυπακούεται ότι στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχει πλήρης ετοιμότητα και απόλυτη επίβλεψη από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αποτροπή οποιουδήποτε ενδεχομένου.


Προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Δήμο Σικυωνίων

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε σήμερα, Τετάρτη 30 Αυγούστου, προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σικυωνίων.

Αντικείμενο της εν λόγω σύμβασης αποτελεί το προϋπολογισμού 70.000 ευρώ έργο συντήρησης του οδικού δικτύου στην περιοχή της Καστανιάς.

 

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, “πάγια θέση της Περιφέρειας η στήριξη των ΚΤΕΛ”

“Η στήριξη των ΚΤΕΛ αποτελεί πάγια θέση της Περιφέρειας που τα έχει συνδράμει επανειλημμένα, ενώ καλύπτει και την δαπάνη για τη μελέτη που έχει ζητήσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ως προς τον προσδιορισμό των άγονων δρομολογίων για τα οποία τα ΚΤΕΛ θα πρέπει να τύχουν επιδότησης”.

Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε δηλώσεις του στην Τρίπολη, σήμερα Τετάρτη 30 Αυγούστου.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η Περιφέρεια δεν είχε κληθεί -και επομένως δεν συμμετείχε- σε σύσκεψη εκπροσώπων των ΚΤΕΛ που έλαβε χώρα χθες Τρίτη στην Τρίπολη

 

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδράμει το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Το φετινό 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου θα συνδράμει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, διαθέτοντας προς τούτο πίστωση 8.680 ευρώ, συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ.

Αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, σε σύσκεψη που έγινε στην Τρίπολη, χθες Τρίτη 29 Αυγούστου, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, στην οποία συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού.

Οπως είναι γνωστό το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας με την κύρια εκδήλωση να πραγματοποιείται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ωστόσο μεγάλο μέρος του προγράμματος διαχέεται σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων η Πάτρα, η Αμαλιάδα, το Αργος, η Τρίπολη, το Ναύπλιο, η Σπάρτη, τα Φιλιατρά, το Γύθειο, το Ξυλόκαστρο, η Ακράτα και η Δημητσάνα.

 

Υπογράφει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας αύριο Τετάρτη στην Κόρινθο τη σύμβαση με τον ανάδοχο της διαμόρφωσης σε περιβαλλοντικό πάρκο τμήματος της ανενεργού μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής

 


 Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπογράφει αύριο Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στην Κόρινθο, στα γραφεία Π.Ε. Κορινθίας, την σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου διαμόρφωσης σε περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πάρκο τμήματος του χώρου εκατέρωθεν της ανενεργής μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο ώς το Βέλο.

Οπως είναι γνωστό, ο πιο πάνω χώρος περιμετρικά της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής -σε συνολικό μήκος περί τα 18 χιλιόμετρα- έχει παραχωρηθεί κατά χρήση από την ΓΑΙΑΟΣΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το τμήμα που θα διαμορφωθεί ξεκινά από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Κορίνθου.

Το προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ αυτό έργο, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, έχει ως στόχο την αναβάθμιση του χώρου πέριξ της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο ως το Βέλο, με την μεταμόρφωσή του σε ένα δίκτυο πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων και λοιπών δράσεων που θα διαμορφωθούν καταλλήλως με τα απαιτούμενα έργα υποδομής.θα γίνει με την διαδικασία μελέτη – κατασκευή.

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιδιώκει να αναμορφώσει συνολικά και ουσιαστικά τον πιο πάνω χώρο, αναβαθμίζοντάς τον σε περιβαλλοντικό πάρκο” σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια