Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ (Φ. 1856)

Χρίστος Δήμας: Η γιορτή του μπάσκετ στον προαύλιο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου



Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι έννοιες με κοινό παρονομαστή την ψυχική ανάταση του ανθρώπου. Έννοιες που συνδέονται στενά από την αρχαιότητα.

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί του 3Χ3 Master Series ΟΠΑΠ για πρώτη φορά στον προαύλιο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου. Ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός που έλαβε χώρα με φόντο το Καλλιμάρμαρο.

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας:

"Η γιορτή του μπάσκετ στον προαύλιο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου, στην καρδιά του πολιτιστικού κέντρου της Αθήνας.

Από σήμερα γίνονται οι τελικοί του 3×3 Master Series ΟΠΑΠ, όπου οι καλύτερες ομάδες των τουρνουά που έγιναν όλη τη σεζόν σε όλη την Ελλάδα αγωνίζονται για την πρωτιά.

Συγχαρητήρια στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την άψογη διοργάνωση του και σε όλους τους διοργανωτές και συμμετέχοντες."

 

 

 Συνεργασία Υπουργείου Πολιτισμού και Microsoft για την Αρχαία Ολυμπία



Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες την Αρχαία Ολυμπία, τον τόπο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες και καθιερώθηκε ως το σημαντικότερο θρησκευτικό και αθλητικό κέντρο της αρχαιότητας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, δεν υφίσταται αρχαιολογικός χώρος σ’ ολόκληρο τον κόσμο με τόσο στενή αναφορά προς τη σημερινή πραγματικότητα όσο σ' αυτόν της Ολυμπίας. Το αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας, όπου τελούνταν οι Ολυμπιακοί αγώνες στην αρχαιότητα και ο μνημειακών διαστάσεων ναός του Δία, ο μεγαλύτερος της Πελοποννήσου, είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα του χώρου.

Όπως αναφέρει ο Χρίστος Δήμας:

" Στην Αρχαία Ολυμπία η συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και της Microsoft στο έργο "Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος" δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο να "επισκεφθούν" μέσα από τη ψηφιακή απεικόνιση το χώρο όπως ήταν στην αρχαιότητα ,πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια, με μια συναρπαστική εμπειρία μέσω διαδραστικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και να βιώσουν την ιστορία και τις αξίες που πρεσβεύει χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας.

Η ψηφιακή διατήρηση της Αρχαίας Ολυμπίας επιτρέπει στον επισκέπτη να περπατήσει στους δρόμους του αρχαιολογικού χώρου σε μια από τις πιο σημαντικές περιόδους της ιστορίας - που ζωντανεύει με έναν ρεαλιστικό, συναρπαστικό τρόπο που μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατός. Αυτή η νέα μορφή ψηφιακής αρχειοθέτησης θα συνεχίσει να προσφέρει μια «πύλη» σε μια άλλη εποχή, βοηθώντας μας να κατανοήσουμε τι έχει επιτύχει η ανθρωπότητα στο παρελθόν και υπενθυμίζοντάς μας τι μπορούμε να καταφέρουμε σήμερα."






Δεν υπάρχουν σχόλια