Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1856)

 
















 

Οι Πολύτεκνοι στην προτεραιότητα της Κυβέρνησης

    

 Οι Τροϊκανοί από την πρώτη στιγμή που πάτησαν πόδι στην Ελλάδα μετά την αποδοχή των όρων, που έθεσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σκόπευσαν εκ συστήματος και έδωσαν εντολές λήψεως βαρύτατων μέτρων οικονομικής αφαίμαξης των Ελλήνων πολιτών. Μεταξύ τούτων οι πολύτεκνοι -  τρίτεκνοι και άνω ήταν στο στόχαστρο. Οι Ελληνικές Κυβερνήσεις που επήλθαν εκουσίως ή ακουσίως ακολούθησαν την «γραμμή» που δόθηκε από το Διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τρόϊκας σε βάρος των Πολυτέκνων. Δεν παρουσίασαν αντίσταση στις απαιτήσεις της Τρόϊκας, εκεί που μας είχαν πάει με το δισθεόρατο χρέος οι αθεόφοβοι, που έπαιρναν δάνεια με σκοπό το… «Τσοβόλα δώστα όλα».

     Η αποδοχή χωρίς έντονη αντίσταση στις εντολές ισοδυναμούσε τότε με  Εθνικό ΄Εγκλημα, το οποίο βιώνουμε σήμερα, ως «Ανεξάρτητο» υποτίθεται ΕΘΝΟΣ.  Ναι, και δεν κάνουμε πίσω στη χρήση της λέξεως “ΕΘΝΟΣ”.  Σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποίαν όλοι οι δημογραφικοί δείκτες επισήμαιναν τότε τους κινδύνους από τη γήρανση του Ελληνικού πληθυσμού, δεν ήταν επιτρεπτό να σχεδιάζονται και να ψηφίζονται στη βουλή εξοντωτικά οικονομικά μέτρα.

     Αντί να αυξάνονται οι επιχορηγήσεις και τα οικογενειακά επιδόματα στους πολύτεκνους να έρχονται Ελληνικές Κυβερνήσεις, που κατασπαταλούν το Δημόσιο Ταμείο με τις παροχές σε γεννήσεις Λαθρομεταναστών ή σε νοσηλεία και διατροφή τούτων δωρεάν, να μειώνουν τα έσοδα Πολύτεκνης Ελληνικής Οικογένειας. Αρκεί να δείτε πόσα παιδιά έχουν οι μουσουλμάνοι στο Ανοικτό Κέντρο κράτησης της Κορίνθου. Ήλθαν πριν από πέντε περίπου χρόνια με 1-2 παιδιά και σήμερα έχουν σχεδόν όλοι πάνω από πέντε παιδιά.

     Καλά θα κάνουν οι σημερινοί βουλευτές, αυτοί που βρίσκονται στην Ελληνική Βουλή να πάψουν να δέχονται χωρίς εθνική σκοπιμότητα έξωθεν εντολές και να απαιτήσουν, χωρίς κομματικές ταμπέλες,  με Ερωτήσεις και επερωτήσεις να σκύψει η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη και θέσει με μεγαλύτερη ζέση το θέμα του Δημογραφικού προβλήματος και την Πολύτεκνη οικογένεια σε πρώτη προτεραιότητα.

     Περιμένουμε από τις προγραμματικές υποσχέσεις  του Πρωθυπουργού μεθαύριο στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης να δούμε έμπρακτο το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για την Πολύτεκνη Οικογένεια. Αυτό απαιτεί η εξυγίανση της μειωτικής πτώσης των δεικτών του δημογραφικού προβλήματος και η στήριξη της Πολύτεκνης Οικογένειας. Αποτελεί άλλωστε και παρακαταθήκη η πολιτική τακτική του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πατρός του σημερινού Πρωθυπουργού, ο οποίος είχε θεσπίσει κίνητρα για τους Πολύτεκνους. Μην το ξεχνάμε…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 


 

70 χρόνια Ειρήνης και Διεθνείς Αμυντικές Συμφωνίες …

 

Το έχω πει και το ξαναλέω. Στα αρχικά στάδια έκδοσης της Φ.τ.Κ. είχαμε εκφράσει κάποιες επιφυλάξεις για το κράτος του Ισραήλ, που ήταν σύμφωνες με τα ιδεολογικά μας πιστεύω και την κρατούσα τότε κατάσταση της Ελλάδος. Μιλάω για τη δεκαετία του 1980. Οφείλω να ομολογήσω πως από τότε δεν έχουν αλλάξει τα ιδεολογικά μου πιστεύω που αφορούν την Πατρίδα μας Ελλάδα, την ιστορία της και τη Θρησκεία μας, τον Χριστιανισμό του Τριαδικού Θεού. Βεβαίως μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα πολλά έχουν αλλάξει, ενώ άλλα έχουν παραμείνει αναλλοίωτα. Εμείς οι Έλληνες θα πρέπει, παρά τις όποιες ατέλειες και τις αδικίες μερικές φορές, να είμαστε ευγνώμονες. Την ώρα που οι περιφερειακοί πόλεμοι δεν έχουν σταματημό δεν είναι λίγο πράγμα εμείς να έχουμε διαρκή Ειρήνη επί 70 και πλέον χρόνια.

Μέσα σ΄αυτά τα χρόνια έγινε κοσμογονία, τα γεγονότα υπήρξαν καταλυτικά και θα ήταν έξω από την πραγματικότητα, αν θα εξακολουθούσα να είμαι αρτηριοσκληρωτικός στις αρχικές μου απόψεις είτε αυτές ανάγονταν στις θηριωδίες των, είτε στη θεωρεία του περιούσιου Λαού των Ελλήνων, των τριτοκοσμικών και του αντιεβραϊσμού. Μα θα μου πεις, εσύ τα λες αυτά; Ναι φίλοι μου. Η Χριστιανική μου παιδεία και συνείδηση, αλλά και ο εκδημοκρατισμός μου επέβαλαν να δίνω το δικαίωμα στον κάθε συνάνθρωπο να έχει τις δικές του απόψεις και ιδέες. Συγχώρησα μέσα μου ακόμα και τους προσωπικούς μου εχθρούς. Βρήκα την ψυχική μου γαλήνη και ισορροπία.

Ειδικά αυτά τα τελευταία χρόνια, που έβλεπα με ευχάριστη διάθεση το δίδυμο της Κυβέρνησης της Ν.Δ., Μητσοτάκη και Δένδια, να κάνουν θαύματα στη σύναψη συμφωνιών αμοιβαίας κάλυψης στους τομείς Άμυνας και συνεκπαίδευσης, επικροτώ αυτή την κυβερνητική Στρατηγική, που δεν έχει προηγούμενο. Οι συμφωνίες Ελλάδας με ΗΠΑ, με Μ. Βρετανία, με Γαλλία, με Αίγυπτο, με Ισραήλ, με Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με Κύπρο και αλλού έχουν δημιουργήσει μέσα μου το αίσθημα  Ασφάλειας.

Η Ελληνοτουρκική Κρίση νομίζω πως ήταν θέλημα Θεού να γυρίσει μπούμερανγκ κατά της αναθεωρητικής Τουρκίας του Ερντογάν. Μπορείτε να φανταστείτε να μην είχε εργαστεί αυτά τα τρία χρόνια η κυβέρνηση της Ν.Δ. σε αυτούς τους απίθανους  διπλωματικούς ρυθμούς ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα ενός πολέμου με την Ισλαμική Τουρκία; Πού θα ήταν η Ελληνική Θράκη, το υπόλοιπο της Κύπρου και τα νησιά του Αιγαίου; Και μόνο που το σκέπτομαι, ευχαριστώ τον Θεό που τουλάχιστον μέχρι σήμερα, παρά την αποστασία μας, όλα είναι υπέρ της Ελλάδας…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια