Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1856)

 

Υπέγραψε την 1η σύμβαση με την Motor Oil ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος

Ηλεκτρικά οχήματα για την καθαριότητα και την αστική συγκοινωνία ξεκινούν σε λίγες εβδομάδες

  

Την 1η σύμβαση με το Βαρδινογιάννειο ίδρυμα υπέγραψε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλο το απόγευμα της Πέμπτης, σύμβαση ύψους 1εκατομμυρίου ευρώ και πλέον. Η σύμβαση αφορά στην προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων τα οποία θα εξυπηρετήσουν άμεσα, ξεκινούν τις επόμενες εβδομάδες, τον τομέα της καθαριότητας και τον τομέα της αστικής συγκοινωνίας.

«Είναι μια σύμβαση τεράστιας σημασίας, μια σημαντική πρώτη κίνηση» τόνισε ο δήμαρχος Κορινθίων ανακοινώνοντας την εξέλιξη στους εκπροσώπους των ΜΜΕ τι μεσημέρι, «μια σύμβαση η οποία αποτελεί το πρώτο βήμα υλοποίησης του συμφωνητικού που έχει συνάψει ο δήμος με το Βαρδινογιάννειο και αφορά- μεταξύ άλλων-  έργα αφαλάτωσης και έργα αθλητισμού. Το όφελος θα το δουν οι Κορίνθιοι στις επόμενες εβδομάδες»

Ο Δήμος παραλαμβάνει σε λίγες ημέρες για τον τομέα καθαριότητας το πρώτο δορυφορικό μίνι απορριμματοφόρο το οποίο θα εξυπηρετεί το κέντρο ενώ θα ακολουθήσουν και μια σειρά άλλων οχημάτων καθαριότητας. Στο κομμάτι της αστικής συγκοινωνίας, ηλεκτρικά λεωφορεία θα συνδέσουν το κέντρο της πόλης με χώρους παρκινγκ, σημεία ενδιαφέροντας και σταθμούς μετακίνησης δημιουργώντας παράλληλα θέσεις στάθμευσης στο κέντρο.

 

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα δωρεάν μέτρησης οστικής πυκνότητας από το ΚΕΠ Υγείας του δήμου Κορινθίων


Ο Δήμος Κορινθίων στα πλαίσια εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας,  διοργάνωσε πρόγραμμα « δωρεάν εξετάσεων μέτρησης οστικής πυκνότητας», με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν από εξειδικευμένο προσωπικό του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ» του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου μας και έλαβε χώρα  σε ολόκληρη την περιφέρεια του Δήμου Κορινθίων, συμπεριλαμβανομένων και των είκοσι δύο (22) κοινοτήτων του Δήμου μας.  Βασικός στόχος του προγράμματος η εξυπηρέτηση όλων των πολιτών, ακόμη και των πιο απόμακρων χωριών, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα, δίχως ταλαιπωρία και περαιτέρω μετακινήσεις.

Η υλοποίηση του προγράμματος «δωρεάν εξετάσεις μέτρησης οστικής πυκνότητας», το οποίο ξεκίνησε την 17-07-2023 και  ολοκληρώθηκε την 11-08-2023 σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία. Οι πολίτες μας, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά και αγκάλιασαν με ενθουσιασμό και μεγάλο ενδιαφέρον το πρόγραμμα.   Συνολικά εξετάστηκαν επτακόσια τριάντα ένα άτομα (731), εκ των οποίων επτακόσιες δέκα τρεις (713) γυναίκες και δέκα οχτώ (18) άνδρες. Σύμφωνα με τις μετρήσεις 262 άτομα βρέθηκαν σε φυσιολογική κατάσταση, 342 με οστεοπενία και 127 με οστεοπόρωση.

Τη δράση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Κορινθίων κος Βασίλειος Νανόπουλος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και τους φορείς που συντέλεσαν για την υλοποίηση του ως άνω προγράμματος, μεταξύ άλλων τόνισε ότι:  «Το πρόγραμμα Δωρεάν εξετάσεις μέτρησης οστικής πυκνότητας για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, το οποίο ξεκίνησε την 17-07-2023 και πραγματοποιήθηκε σε όλες τις κοινότητες του Δήμου, ολοκληρώθηκε την 11/8/2023 με μεγάλη επιτυχία, αφού ανταποκρίθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού. Το ΚΕΠ  Υγείας είναι η νέα δομή της Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορινθίων, η οποία αποτελεί σημαντικό εργαλείο βοήθειας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, δίνοντας τους τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε δωρεάν εξετάσεις πρόληψης από ασθένειες, πριν εκδηλώσουν την νόσο. Με αυτό τον τρόπο προλαμβάνονται νοσήματα για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Θέλω επίσης να επισημάνω την άριστη συνεργασία μας με το Εθνικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα στελέχη του για το δημιουργικό τους  έργο».

 

 

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Καλώς ήρθατε στον Λιμένα Μαυρολίμνης "Κωνσταντίνος Σκούφος"

 

 

Στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του λιμένα της Μαυρολίμνης στο Ναυτικό Όμιλο παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης - Giorgos Gkionis παρουσία του Προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Κίμωνα Σούτσου, του Προέδρου Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου - Περαχώρας Κώστας Δήμου, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και πλήθος κόσμου.

Ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου, Κίμωνας Σούτσος, λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του, παρουσίασε βίντεο με φωτογραφίες του χθες από την Μαυρολίμνη, οι οποίες είχαν επενδυθεί μουσικά με μελωδίες του Μάνου Χατζηδάκι, συγκινώντας τους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συνδρομή του αείμνηστου Κωνσταντίνου Σκούφου, ο οποίος το 1995, είπε "Μην στεναχωριέστε. Θα βάλω εγώ τα χρήματα για να γίνει το λιμάνι και θα τα εισπράξω άτοκα, όσα χρόνια και αν περάσουν". Τελικά, ένα μεγάλο ποσό, δεν το εισέπραξε. Το χάρισε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του έργου όλα αυτά τα χρόνια, με το θέμα να φτάνει μέχρι τη Βουλή.

"Τότε, ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Κώστα Δήμου, έδωσαν λύση στο θέμα της παραχώρησης του λιμανιού. Μέσα από τις απαραίτητες διαδικασίες, νόμους και αποφάσεις και αναγνωρίζοντας ότι ο Ναυτικός Όμιλος Μαυρολίμνης με δικές του δαπάνες κατασκεύασε συντηρεί και βελτιώνει το πιο όμορφο και ασφαλές λιμάνι στον Κορινθιακό, ενέκριναν τα αιτήματά μας:

Για την παραχώρηση των χώρων προς εξυπηρέτηση των αναγκών του Ομίλου

Να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις ελλιμενισμού των σκαφών των μελών του Ομίλου

Να ονομαστεί "Λιμένας Μαυρολίμνης Κωνσταντίνος Σκούφος", κάτι που επετεύχθη με ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, επί ημερών του τέως προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πισίων, Δημήτρη Λάμπρου"

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, ο οποίος εξήρε το έργο του Συλλόγου, πρότεινε κάθε χρόνο να γίνεται μια γιορτή στο Λιμάνι της Μαυρολίμνης προς τιμήν του Κωνσταντίνου Σκούφου, ενώ δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που η παράταξή του κερδίσει την εκλογική μάχη της 8ης Οκτωβρίου, θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε να φτιαχτεί επιτέλους ο δρόμος Σχίνου - Αλεποχωρίου.

Ευχαριστούμε θερμά το Loutraki365.gr για τις φωτογραφίες και το ρεπορτάζ

 

 

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Ανακοίνωση Εγγραφής: Προσχολική εκπαίδευση & Δημιουργική απασχόληση

 


 

Παρακαλούνται όλοι οι ωφελούμενοι της δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2023–2024, να προσέλθουν στα γραφεία του ΝΠΔΔ ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ, Λ. Φραντζή 2 Ξυλόκαστρο τηλ. 27433 60212 και να απευθυνθούν στην κ. Αντωνία Ράλλη.

Η πρόσκληση ισχύει από τη 1 μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου 2023 και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσκομίζουν την «αξία τοποθέτησης» (voucher), προκειμένου να εγγράψουν τα τέκνα τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλέσετε στα παρακάτω τηλέφωνα:

- ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, τηλ. 27433 60212

- ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, τηλ. 27433 60434 & 27430 28311

- ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, τηλ. 27430 32804

 

Δήμος Βέλου Βόχας

Τοποθετούνται οι εξέδρες στο Δημοτικό Γήπεδο του Δήμου Βέλου Βόχας στο Ζευγολατιό

 


 

Μετά την αντικατάσταση του τάπητα στο δημοτικό γήπεδο του δήμου Βέλου Βόχας στο Ζευγολατιό σειρά παίρνει η τοποθέτηση των κερκίδων 510 θέσεων.

 

 

Δίνουμε χρώμα στα σχολεία του δήμου μας!

 

Σε απάντηση δημοσιευμάτων και σχολίων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με την χρωματική παρέμβαση στο 2ο δημοτικό σχολείο Κορίνθου ο δήμος Κορινθίων ενημερώνει τους δημότες του πως επιχειρεί μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων και σε συνεργασία πάντα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δώσει χρώμα στα σχολεία του!  Παραθέτουμε χαρακτηριστικές εικόνες από παρεμβάσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί, μεταξύ αυτών και η παρέμβαση  στο 2ο δημοτικό σχολείο για την οποίαν επελέγησαν τα χρώματα της ίριδας. Παρεμβάσεις έχουν γίνει, μεταξύ άλλων, στο 1ο Λύκειο Κορίνθου, στο Γυμνάσιο στο Κεραμιδάκι, στο Γυμνάσιο Χιλιομοδίου, στο Νηπιαγωγείο της Αλμυρής, στο δημοτικό σχολείο Σοφικού, σε παιδικούς σταθμούς της πόλης και των Δ.Δ

Οι διαφορετικές απόψεις, είναι σεβαστές και αποδεκτές, όχι όμως ο αφορισμός, όχι οι ακρότητες. 

Τέλος, ο κ.Δήμαρχος δεν έχει προβεί σε κανενός είδους δήλωση, όπως δημοσιεύματα και σχόλια αναφέρουν, οι απαντήσεις έχουν δοθεί από τον πρόεδρο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

 

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Δίπλα στο πλευρό των Εργαζομένων του Ιδιωτικού Τομέα στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο ο Δήμαρχος  Γιώργος Γκιώνης

 

 

Στο 1o Εκλογικό Συνέδριο της νεοσύστατης Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε.), στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, παρουσία 200 συνέδρων παρέστη και απεύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης - Giorgos Gkionis, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο Γιώργος Γκιώνης ήταν ο πρώτος Δήμαρχος που ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Ομοσπονδίας, διευκολύνοντάς την ώστε το συνέδριο να πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι.

Κατά τον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του συνεδρίου και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, καθώς επίσης, στην προσπάθεια που καταβάλλει η δημοτική Αρχή να προωθήσει τα δικαιώματά των εργαζομένων που συμβάλλουν καθημερινά στην ευημερία και την ομαλή λειτουργία του τομέα.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: "Εμείς, ως δημοτική Αρχή έχουμε αποδείξει πως εκτιμάμε βαθύτατα τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζετε στην οικονομική ζωή και την ευημερία του τόπου.

Είστε εκείνοι που διασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών και του εμπορίου, και παρέχετε αναντικατάστατες υπηρεσίες σε όλη την κοινότητα.

Αναγνωρίζουμε πως οι προκλήσεις που αντιμετωπίζετε καθημερινά είναι πολλές: με αυξημένους ρυθμούς εργασίας, απαιτήσεις για αυξημένη αποτελεσματικότητα και οικονομικές πιέσεις.

Είμαστε εδώ να ακούσουμε τις ανησυχίες σας, να συνεργαστούμε μαζί σας και να προωθήσουμε τα δικαιώματά σας".

Ευχαριστούμε θερμά το loutrakiblog.gr για το ρεπορτάζ και το φωτογραφικό υλικό

 




 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια