Header Ads

Τα έργα και Ημέρες του Αντιπεριφεριάρχη ΕΣΠΑ και Προβλημάτων Αναστάσιου Γκιολή (Φ. 1857)

 


    Είχαμε υποσχεθεί στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας ότι θα μελετήσουμε τα αρχεία της Φωνής μας και θα ασχοληθούμε με τα έργα και τις ημέρες, ει δυνατόν, του πρώην Αντιπεριφεριάρχη Πελοποννήσου, Αρμόδιου για την Κορινθία, στο Νομό μας, Αναστασίου Γκιολή. Το κάναμε και χωρίς να είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν και άλλα σοβαρά έργα απομονώσαμε τα εξής:

    Συνεργάστηκε αξαιρετικά με τοπικά και άλλα Κυβερνητικά στελέχη όπως π.χ. με τον Υφυπουργοό Χρίστο Δήμα και άλλους πολιτικούς. Από τη συνεργασία του αυτή βγήκαν μεγάλες χρηματοδοτήσεις έργων υποδομής όπως η αξιοποίηση του Ισθμού της Κορίνθου, του Αρχαίου Διόλκου και του Αρχαίου Λιμένα Κεχρεών.

Σημαντική ήταν επίσης η ανέγερση Γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου ό,που θα μπορούν να φιλοξενούνται  50 Απόμαχοι της ζωής συμπολίτες μας, η ανέγερση στον Απόστολο Παύλο κτιρίου με αίθουσα για γεύματα Αγάπης προύπολογισμού 900.000 ευρώ, η αναβάθμιση του οδικού δικτύου στο Νομό μας άνω του 30%, οι δύο οδικοί κόμβοι στην είσοδο  του Λουτρακίου, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Λουτρόπλης με πρόγραμμα ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 5. 000.000 ευρώ, η Αναβάθμιση του Αστεροσκοπείο Κρυονερίου προϋπ 4.500.000€ , η ανάπλαση του  οδικού δίκτυο Ξυλοκάστρου Ρίζα Τρίκαλα 7.700.000€ και Οδοποιίες Δ.Δ.Φενεού προϋπ 2.200.000€, ενώ ξεκινά άμεσα το κομμάτι Σιβίστα  Φράγμα Δόξα, η Οδοποιία και προστασία της ακτογραμμής από τις διαβρώσεις της θάλασσας στον Δήμο Βέλου – Βόχας κ.α.

     Σε όλα σχεδόν αυτά τα έργα υποδομής ήταν σημαντική η μελέτη, σχεδίαση και χρηματοδότησή τους, αλλά και η έναρξη εργασιών που άλλα μεν ολοκληρώθηκαν ήδη ή συνεχίστηκαν από τους επόμενους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Αθηνά Κόρκα και Χάρη Βυτινιώτη με τους οποίους συνεργάζεται αρμονικά μέχρι και σήμερα ο κ. Γκιολής. Συνέβαλε στην υπογραφή σύμβασης για δημιουργία 2 κόμβων δυτικά της εισόδου της πόλης Κορίνθου και ενός κομβου στους Αγίους Θεοδώρους που ξεκινά τον  Σεπτέμβριο ο εργολάβος προϋπ 4.000.000€. και τον Σεπτέμβριο θα γνωρίζουμε τον ανάδοχο για την αξιοποίηση της παλαιας ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΠΟ ΚΟΡΙΝΘΟ ΕΩΣ ΛΕΧΑΙΟ προϋπ:5.000.000€

Δεν μας διαφεύγει της προσοχής η ρήση «Η αρχή είναι το ήμιση του παντός» και ο Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιολής, ο πρώτος σε σταυρούς στην ιεραρχία των σημερινών Περιφερειακών συμβούλων Πελοποννήσου έκανε καλή αρχή αναλαμβάνοντας καθήκοντα «Νομάρχη» πριν από τέσσερα χρόνια. Εκτός από την αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας είναι γεγονός ότι ακόμη και η προσπάθειά του να καθαρίσει το οδικό δίκτυο και τις ρεματιές με τη ανάληψη των καθηκόντων του διέσωσε τον δασικό μας πλούτο από πυρκαγιές. Ήταν ελάχιστες μέχρι καθόλου οι πυρκαγιές φέτος στα σημεία που πέρασαν τα συνεργεία καθαριότητας και αποψίλωσης. Δεν είναι λίγο αυτό. Αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον, αλλά και βεβαιότητα ότι και σ΄αυτές τις εκλογές ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αναστάσιος Γκιολής θα διατηρήσει τη φήμη του…

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια