Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ.1857)

 

 

Η Οικολογική Καταστροφή μήπως αποτελεί μήνυμα Θείας Δικαιοσύνης;

 
Η Ελλάδα και η ανθρωπότητα γενικά βιώνει τους βιβλικούς έσχατους καιρούς.

Το κτύπημα της θεομηνίας DANIEL, όπως τον ονόμασαν οι μετεωρολόγοι, στην Ελλάδα επικεντρώθηκε στην Θεσσαλία, την Μαγνησία, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. Ειδικά στον κάμπο της Θεσσαλίας δεν έμεινε τίποτα όρθιο στη θέση του μετά τις βροχές του διημέρου 8 και 9 του Σεπτεμβρίου 2023. Χάθηκαν 17 ανθρώπινες ζωές, πνίγηκαν χιλιάδες ζώα, καταστράφηκαν ολόκληροι οικισμοί με την υποδομή τους, ενώ την ίδια τύχη είχαν οι καλλιέργειες και στα λασπόνερα υπάρχουν ακόμη άγνωστα θύματα της θεομηνίας.

Η έννοια που λέγεται στη θρησκευτική Γραμματεί «Σεισμοί., λιμοί, καταποντισμοί και κατακλυσμοί», βρίσκεται αυτούς τους τελευταίους χρόνους στο επίκεντρο των παρατηρητών της παγκόσμιας ιστορικής διαδρομής του Πλανήτη Γη και της ανθρωπότητας γενικά. Τα κτυπήματα δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αφού πόλεμοι βρίσκονται επί των ημερών μας εν εξελίξει, όπως αυτοί στη Συρία, την Αφρική, την Ουκρανία και αλλαχού. Πρόσφατοι ήταν οι σεισμοί στην γειτονική Τουρκία με τις δεκάδες χιλιάδες νεκρού και τις καταστροφές, ενώ μόλις αυτές τις ημέρες στη Λιβύη θρηνούν 150 τουλάχιστον νεκρούς από τις βροχοπτώσεις του DANIEL. Ήταν μοιραία κτυπήματα, τα οποία θα πρέπει να μας προβληματίσουν όλους.
Μέσα σ΄αυτόν τον χαλασμό ξεχωρίσαμε δύο χειροπιαστά γεγονότα, τα οποία μου δίνουν μια κάποια ελπίδα. Χάρη στην αποφασιστική ενέργεια της Ελληνικής Κυβέρνησης να κινητοποιήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, τις Υπηρεσίες όπως την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις εθελοντικές Ομάδες ο αριθμός των θυμάτων ήταν πολύ μικρός. Διασώθηκαν στα λασπόνερα και στα ερείπια των καταστροφών περίπου 3.000 από τις Ε.Δ. και 4.000 από την Π.Υ. Οι εικόνες που είδαμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ήταν συγκλονιστικές. Συγκινεί η ηλικιωμένη, που πάτησε στο σώμα του πεζοναύτη των Ειδικών Δυνάμεων που ξαπλώθηκε για να απεγκλωβιστεί από τα λασπόνερα, που είπε: «μου έλεγε να μη φοβάμαι».

Όπως γνωρίζουμε, η επέμβαση του Θεού στην ιστορία της ανθρωπότητας αποτελούσε συνεχιζόμενη επί αιώνες θεία αποκάλυψη, η οποία ολοκληρώθηκε με τη σάρκωση του θείου Λόγου. Σκοπός της προ Χριστού θείας αποκαλύψεως ήταν να μάθει ο πεπτωκώς άνθρωπος από που έρχεται και που πηγαίνει· να μάθει την καταγωγή του και από που έχουν την αρχή τους και για τι προορίζονται όλα όσα τον περιστοιχίζουν. Μήπως αυτά τα κτυπήματα πρέπει να τα εκλάβουμε, ως επιτίμιο και την οικολογική καταστροφή ὡς σημείο τον έσχατων καιρών; Μήπως η Θεία Δικαιοσύνη μας ζητάει να μετανοήσουμε και να επανέλθουμε στον δρόμο του Θείου Νόμου; «Στώμεν καλώς…»… 
 
Ο « ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια