Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (Φ. 1857)

 

Στην 87η ΔΕΘ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

 

 

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται από την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Εκθεσης, στην οποία η Περιφέρεια μετέχει με περίπτερο,

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, το πρωί σήμερα Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, παρέστη στην τελετή εγκαινίων του περιπτέρου της Βουλγαρίας -τιμώμενης χώρας στην 87η ΔΕΘ-, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και τριών υπουργών της εν λόγω χώρας.

Τόσο το πρωί, όσο και το απόγευμα σήμερα, ο Π. Νίκας επισκέφθηκε άλλα περίπτερα -Περιφερειών, Επιμελητηρίων, οργανισμών κ.α.- στον χώρο της ΔΕΘ όπου είχε συναντήσεις.

 

Υδροφόρες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην πλημμυρόπληκτη Περιφέρεια Θεσσαλίας

 

Τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ζήτησε από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, με τον οποίον επικοινώνησε χθες Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους προκειμένου να εξευρεθούν υδροφόρα οχήματα.

Οπως εξήγησε ο υφυπουργός λόγω των πρόσφατων εκτεταμένων πλημμυρών σε πολλές περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας απαιτείται να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες υδροδότησης των πλημμυρόπλητων πολιτών και γι’ αυτό η κυβέρνηση απευθύνεται, μεταξύ άλλων, και στις Περιφέρειες της χώρας.

Από την πλευρά του ο περιφερειάχης Π. Νίκας, κινητοποίησε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και παρείχε στον υφυπουργό τα στοιχεία που ζήτησε.

Επιπλέον, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα -όταν πλέον αναμένεται να έχουν διαπιστωθεί οι συνέπειες των πλημμυρών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και να έχει αποκρυσταλλωθεί η κατάσταση όπως και οι ανάγκες που υπάρχουν- θα γίνει σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προκειμένου να εξεταστούν οι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να συνδράμει την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

Υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας σήμερα στην Κόρινθο την εργολαβική σύμβαση για τη διαμόρφωση σε περιβαλλοντικό πάρκο τμήματος της ανενεργού μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής

 

 

Το συμφωνητικό με τον ανάδοχο του έργου διαμόρφωσης σε περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πάρκο τμήματος του χώρου εκατέρωθεν της ανενεργής μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής -από την Κόρινθο ώς το Βέλο-, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στην Κόρινθο, στα γραφεία Π.Ε. Κορινθίας.

“Οι εργασίες ξεκινούν άμεσα” τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας σε δηλώσεις του, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια επιδιώκει να αναμορφώσει συνολικά και ουσιαστικά τον πιο πάνω χώρο, αναβαθμίζοντάς τον σε περιβαλλοντικό πάρκο έτσι ώστε παράλληλα να αναβαθμιστεί και η ποιότητα ζωής των κατοίκων στις πιο πάνω περιοχές.

Το προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ αυτό έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, έχει ως στόχο δε την αναβάθμιση του χώρου πέριξ της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο ως το Βέλο, με την μεταμόρφωσή του σε ένα δίκτυο πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων και λοιπών δράσεων που θα διαμορφωθούν καταλλήλως με τα απαιτούμενα έργα υποδομής.

Στην υπογραφή σήμερα του συμφωνητικού από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα παρών ήταν, μεταξύ άλλων, και ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο οποίος από την πλευρά του δεσμεύθηκε για την καλύτερη δυνατή συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου, το οποίο στη συγκεκριμένη φάση του υλοποιείται αποκλειστικά σε περιοχή του Δήμου Κορινθίων, ενώ το τμήμα που θα διαμορφωθεί σε αυτή τη φάση ξεκινά από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Κορίνθου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πιο πάνω χώρος, περιμετρικά της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής -σε συνολικό μήκος περί τα 18 χιλιόμετρα-, έχει παραχωρηθεί κατά χρήση από την ΓΑΙΑΟΣΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το τμήμα που θα διαμορφωθεί ξεκινά από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Κορίνθου.

Στην υπογραφή του συμφωνητικού από τον περιφερειάρχη και τον ανάδοχο παρόντες ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης και ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Τάσος Γκιολής, καθώς και η εντεταλμένη για θέματα Πολιτισμού περιφερειακή σύμβουλος Αθηνά Κόρκα.

 

 

Προμήθεια και εγκατάσταση στην Αρχαία Νεμέα προτομής του Στ. Μίλλερ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

 

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, σήμερα Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας, στην Κόρινθο, το συμφωνητικό για την προμήθεια και εγκατάσταση, στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας, της προτομής του φιλέλληνα Αμερικανού αρχαιολόγου Στέφανου Μίλλερ ο οποίος αποκάλυψε και ανέδειξε τον ιστορικό αυτό χώρο.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει το έργο αυτό στο πλαίσιο σχετικής προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει με το υπουργείο Πολιτισμού.

 

 

Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΕΜΠ για ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της ρύπανσης από τον κύκλο εργασιών των πυρηνελαιουργείων

 


Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε σήμερα, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Ερευνας).

Αντικείμενο της εν λόγω προγραμματικής σύμβασης αποτελεί η έρευνα εκ μέρους του ΕΜΠ για την ανάπτυξη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης της ρύπανσης που προκαλείται από τον κύκλο εργασιών των πυρηνελαιουργείων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια