Header Ads

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1857)

 Εθνική Ελλάδας: Η βαθμολογία του ομίλου μετά τη νίκη επί του Γιβραλτάρ

 

 

Ενημερώθηκε στις 10 Σεπ 2023 - 23:50 Πώς διαμορφώθηκαν τα δεδομένα για την Εθνική ομάδα στον όμιλό της μετά τη νίκη επί του Γιβραλτάρ

Η Εθνική Ελλάδας πέρασε με «άριστα» την… υποχρέωση, επικρατώντας με το ευρύ 5-0 του Γιβραλτάρ, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από την βαριά ήττα στην Ολλανδία.

Με αυτόν τον τρόπο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε τους 9 βαθμούς ύστερα από πέντε παιχνίδια, με τα… μαντάτα από το Δουβλίνο πάντως να μην είναι ευχάριστα.

Η Ολλανδία επικράτησε της Ιρλανδίας με 2-1, παραμένοντας ισόβαθμη με την Ελλάδα, έχοντας ένα ματς λιγότερο. Φυσικά, οι «οράνιε» έχουν το πάνω χέρι λόγω της ευρείας νίκης τους στο μεταξύ μας παιχνίδι.

Όσον αφορά την πρόκριση, οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα πάρουν το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2024 στη Γερμανία, ενώ θυμίζουμε ότι η Eθνική έχει και το μαξιλαράκι του Nations League, εφόσον δεν τα καταφέρει από τα προκριματικά.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

Κυριακή (10/9)

Ιρλανδία – Ολλανδία 1-2

Ελλάδα – Γιβραλτάρ 5-0

Επόμενη αγωνιστική (13/10)

Ολλανδία – Γαλλία

Ιρλανδία – Ελλάδα

Εθνική Ελλάδας – Η βαθμολογία του ομίλου

 

 

Εθνική Ελλάδας: Ζητείται θαύμα για την απευθείας πρόκριση στο Εuro 2024 – Οι πιθανοί αντίπαλοι στα μπαράζ του Nations League

 

Το νικηφόρο πέρασμα της Ολλανδίας από την Ιρλανδία αναγκάζει την Ελλάδα να κοιτάζει σιγά-σιγά το «μονοπάτι» της στα μπαράζ του Nations League

 

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Από τη στιγμή που η Εθνική Ελλάδας έπεσε σε όμιλο… φωτιά με αντιπάλους τις Γαλλία και Ολλανδία, αλλά και την Ιρλανδία, η απευθείας πρόκριση στα τελικά του EURO 2024 μέσω αυτής της διαδικασίας κρίθηκε ως εξαιρετικά δύσκολη, κάτι που φυσικά επιβεβαιώνεται.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έβγαλε την υποχρέωση κόντρα στο Γιβραλτάρ με show, φτάνοντας τους 9 βαθμούς ύστερα από πέντε παιχνίδια στον όμιλο.

Παρέα με την «γαλανόλευκη» είναι η Ολλανδία, η οποία επικράτησε με ανατροπή της Ιρλανδίας με 2-1 στο Δουβλίνο, ενώ έχει και ματς λιγότερο. Φυσικά, η ομάδα του Κούμαν διατηρεί το πάνω χέρι για την πρόκριση, με την κατάσταση έπειτα από την βαριά με 3-0 στο Philips Stadium, να έχει δυσκολέψει δραματικά.

Να σημειωθεί πως τα αρχικά κριτήρια κατάταξης αφορούν τα αποτελέσματα μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων, τη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια και την καλύτερη επίθεση σε αυτά τα ματς.

Κατά συνέπεια, το σενάριο να νικήσει η Εθνική μας τους Ολλανδούς στην OPAP Arena με ένα σκορ της τάξης του 4-0 φαντάζει ουσιαστικά… απίθανο. Επομένως, χρειάζεται καλύτερη συγκομιδή από τους Ολλανδούς στα εναπομείναντα ματς, ενώ υπάρχει και το «μαξιλαράκι» του Nations League.

H δεύτερη ευκαιρία μέσω Nations League

Στα γήπεδα της Γερμανίας θα πάνε οι 10 πρώτοι των 10 προκριματικών ομίλων και οι δέκα χώρες, που θα καταλάβουν τη 2η θέση. Η Γερμανία ως διοργανώτρια είναι ήδη «εκεί» και μένουν τρεις κενές θέσεις για να συμπληρωθεί το παζλ.

Αυτές οι τρεις θέσεις, λοιπόν, θα προκύψουν μέσα από τα τρία μονοπάτια των μπαράζ στο Nations League! Στο ένα μονοπάτι είμαστε ήδη εμείς και περιμένουμε άλλες τρεις χώρες, είτε νικήτριες ομίλων είτε όχι.

Στο League C, στο οποίο βρισκόταν η Ελλάδα, οι υπόλοιπες νικήτριες είναι η Τουρκία, το Καζακστάν και η Γεωργία, κάτι που σημαίνει πως αν ούτε αυτές οι χώρες εξασφαλίσουν εισιτήριο μέσω προκριματικών, τότε θα είναι οι τέσσερις εθνικές ομάδες που θα διεκδικήσουν μία θέση στο Euro 2024 μέσω του Final Four της League C.

Αυτή τη στιγμή οι Τούρκοι βρίσκονται στην κορυφή του τετάρτου ομίλου στο +3 από Κροατία και Αρμενία (με δύο παιχνίδια παραπάνω) και έτσι είναι πιθανό να προκριθούν απευθείας. Εφόσον συμβεί αυτό, τότε η χώρα μας θα παίξει με το Λουξεμβούργο στα ημιτελικά.

Αντίθετα, αν αποκλειστούμε και εμείς και οι Τούρκοι, τότε θα συναντηθούμε στον ημιτελικό των μπαράζ του Nations League! Το παιχνίδι θα γίνει στην OPAP Arena, στις 21 Μαρτίου 2024 και θα είναι νοκ-άουτ!

Από ‘κεί και πέρα, ο νικητής θα αντιμετωπίσει στον τελικό (η έδρα θα καθοριστεί σε κλήρωση) τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία-Καζακστάν, στις 26 Μαρτίου 2024.

Το Καζακστάν είναι 4ο στον όμιλό του, σε απόσταση μόλις ενός βαθμού από Δανία και Σλοβενία, ενώ η Γεωργία είναι στην 4η θέση στο -2 από την δεύτερη Ισπανία, έχοντας ματς παραπάνω.

Εν κατακλείδι, οποιαδήποτε ομάδα από τις τέσσερις των playoffs από το League C προκριθεί από τα προκριματικά στην τελική φάση, τη θέση τους θα παίρνουν οι ομάδες, που είναι από κάτω Αυτές είναι το Λουξεμβούργο, το Αζερμπαϊτζάν, το Κόσοβο και η Βουλγαρία.

 Sportime

 

 

Έγραψε ιστορία η απίθανη Γερμανία – Στην κορυφή του κόσμου για πρώτη φορά δια χειρός Σρέντερ!

 


Ενημερώθηκε στις 10 Σεπ 2023 - 17:50 Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντένις Σρέντερ η Γερμανία φόρεσε για πρώτη φορά στην ιστορία το «στέμμα» της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, καθώς επικράτησε της Σερβίας με 83-77

Η Γερμανία είναι η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια! Στον πρώτο τελικό της ιστορίας της σε Mundobasket επικράτησε της Σερβίας με 83-77 στον τελικό στη Μανίλα, με τον Ντένις Σρέντερ να κλέβει την παράσταση.

Ο πλέι μέικερ των Τορόντο Ράπτορς με 28 πόντους έπαιξε τον πλέον καθοριστικό ρόλο ώστε να στεφθούν παγκόσμιοι πρωταθλητές τα «πάντσερ», ενώ για τους Σέρβους δεν αρκούσε ο εκπληκτικός Αλέξα Αβράμοβιτς με 21 πόντους.

Έτσι, η ομάδα του Γκόρντον Χέμρπερτ έφτασε στην κορυφή του κόσμου αήττητη, έχοντας κατακτήσει παράλληλα το χάλκινο μετάλλιο το 2002. Από την άλλη, οι «πλάβι» μετρούν πλέον δύο ασημένια μετάλλια, έπειτα από τον χαμένο τελικό του 2014.

Το φιλμ του αγώνα

Ο μεγάλος τελικός ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ από το ξεκίνημα, με την πρώτη περίοδο να λήγει υπέρ των Σέρβων, οι οποίοι ωστόσο είχαν την ατυχία να χάσουν τον Όγκνιεν Ντόμπριτς, ο οποίος τραυματίστηκε 2’20” μετά την έναρξη.

Το σκηνικό της αναμέτρησης δεν άλλαξε ιδιαίτερα στη δεύτερη περίοδο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια έπειτα από ένα 20άλεπτο με 12 αλλαγές στο προβάδισμα και 7 φορές ισόπαλο σκορ!

Από ‘κει και πέρα, το τρίτο δεκάλεπτο έμελλε να είναι εκείνο στο οποίο η «Νασιονάλμανσαφτ» χάρη στην άμυνα από… σεμινάριο έφτασε να προηγηθεί ακόμα με 12 πόντους διαφορά (69-57).

Στην τελευταία περίοδο, ο Αβράμοβιτς ηγήθηκε στην… αντεπίθεση των Σέρβων και χάρη σε 10 πόντους του μέσα σε 5 λεπτά έφερε την ομάδα του στο -4 (73-69).

Οι Γερμανοί πήραν ξανά τον ρυθμό φτάνοντας στο +9 (78-69) αλλά ο γκαρντ της Παρτιζάν ήταν αποφασισμένος να πάρει το παιχνίδι μόνος του και με 6 σερί πόντους η διαφορά με 1 λεπτό να απομένει ήταν στο τρίποντο (78-75).

Το φινάλε του τελικού εξελίχθηκε σε θρίλερ, με τον Ντένις Σρέντερ να βάζει την υπογραφή του, τη στιγμή που ο Μάρκο Γκούντουριτς φόρεσε τον… μανδύα του μοιραίου με πάσα στο πουθενά στην τελευταία ουσιαστικά επίθεση της Σερβίας.

 


ΠΑΣ Κόρινθος 1963 / Korinthos FC 1963

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ

 


Πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος αγιασμός της ομάδας μας στο ΔΑΚ Κορίνθου.

Ο αγιασμός τελέστηκε πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα με την ομάδα της Καλαμάτας.

Να έχουμε μια υγιή ποδοσφαιρική χρονιά και να πραγματοποιήσουμε όλους μας τους στόχους!

Στηρίζουμε το όνειρο !

 

ΠΑΣ Κόρινθος 1963 / Korinthos FC 1963

 

 

Σε ένα πολύ δυνατό ματς ο ΠΑΣ ήταν στο 1-1 με την Καλαμάτα μέχρι τα τελευταία λεπτά όπου και δέχτηκε 2 γκολ και ηττήθηκε με σκορ 1-3 .

Ένα παιχνίδι που είχε πολύ ωραίο ρυθμό και ακολούθησε μετά τον ετήσιο Αγιασμό που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Η Καλαμάτα προηγήθηκε αλλά ο ΠΑΣ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Παπούλη στο 44' , για να κλείσει έτσι το ημίχρονο.

Οι 11 που ξεκίνησαν για τον ΠΑΣ:

1) Διάσσινος 2) Αργυρόπουλος 3) Παπαχρήστος 4) Καλούσης 5) Νικολάου 6) Μερκούρης 7) Χαλάτσης Παπανικολάου9) Γεωργίου10) Δερμιτζάκης 11) Παπούλης

Αλλαγές :

Κούτσικος ,Κουιμελής, Χατζής Συρεγγέλας , Κορωνιώτης , Κουτσουμπέλας , Πέτρου.

Στηρίζουμε το όνειρο !

 

Ο ΠΑΣ Κόρινθος δίπλα στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω της απώλειας των συνανθρώπων μας στην περιοχή της Θεσσαλίας, η ΕΠΟ ματαίωσε την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, που ήταν προγραμματισμένη για την προσεχή Κυριακή!

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης το Δ/Σ του ΠΑΣ Κόρινθος αποδέχτηκε την πρόταση του Δ/Σ της ΠΑΕ Καλαμάτας, για την διεξαγωγή φιλικού αγώνα, το Σάββατο 9/9, 17:30 στο ΔΑΚ Κορίνθου.

Το Δ/Σ συνήλθε με μοναδικό θέμα την ενίσχυση των πληγέντων συνανθρώπων μας και αποφάσισε, σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων τις εξής δυο δράσεις την ημέρα διεξαγωγής του πρώτου εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας:

-Προσφορά από τους οπαδούς ειδών πρώτης ανάγκης (ρούχα, παπούτσια, κουβέρτες, κλπ)

-Συλλογή παιδικών παιχνιδιών για τα παιδιά των πληγέντων οικογενειών

Με την ευκαιρία του φιλικού αγώνα θα εγκαινιαστεί και ο νέος χλοοτάπητας του γηπέδου!

Θα προηγηθεί ο ετήσιος αγιασμός!

Ενημερώνουμε το φίλαθλο κοινό, ότι μετά από συντονισμένες προσπάθειες του σωματείου μας και της ΕΠΣ Κορινθίας, εξασφαλίστηκε η αθλητική visa του Αργεντινού ποδοσφαιριστή Ροχάνο, ο οποίος είναι και επίσημα μέλος του ρόστερ μας!

Στηρίζουμε το όνειρο !

 

Αυτή την Κυριακή ο ΠΑΣ Κόρινθος υποδέχεται τον Παμβουπρασιακό Α.Ο. Βάρδας , για την 2η Αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής Κατηγορίας

 

 

Μετά την αναβολή της 1ης Αγωνιστικής λόγω των τραγικών συμβάντων στη Θεσσαλία, η ομάδα μας θα παίξει ουσιαστικά τον πρώτο της αγώνα στο ΔΑΚ Κορίνθου και ζητά την στήριξη όλων σας!

Πριν τον αγώνα θα γίνει βράβευση του παλαίμαχου, διεθνή Ρουμάνου ποδοσφαιριστή ,της Κορίνθου , Ντανούτ Λούπου, ο οποίος αγωνίστηκε στην ομάδα μας την περίοδο 1991 -1993 .

Η παρουσία όλων σας θα εμψυχώσει την ομάδα μας!!!

Στηρίζουμε το όνειρο !

Δεν υπάρχουν σχόλια