Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1857)

 

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Γ. Γκιώνης: "ΟΧΙ τοξικότητα και μικροπολιτικές και στην αλληλεγγύη”

 

Πριν λίγα λεπτά έφτασε η αντιπροσωπεία του Δήμου μας στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, τον Βόλο, τον Παλαμά και τις Σοφάδες για την παράδοση έξι (6) συρόμενων νταλικών γεμάτες από διακόσιες (200) παλέτες πόσιμου νερού, οι οποίες αναχώρησαν από τον Ισθμό στις 09.40 το πρωί. Την αποστολή συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Διοικητικού – Οικονομικού κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου Tasos Sakellariou, ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης Spyros Ratis και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων κ. Άρης Κωνσταντής Σκουλικαρίτης Άρης Κωνσταντής.

Στην πρωτοβουλία συμμετείχε ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, η Δ.Ε.Υ.Α. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων με τη συνδρομή των δύο (2) εργοστασίων εμφιάλωσης νερού Λουτρακίου “ΥΔΡΙΑ Φυσικό Μεταλλικό Νερό Λουτράκι" και “N.U. AQUA – PEPSICO HELLAS, EONIO Λουτράκι” και την αμέριστη συμβολή μελών του Συλλόγου Προστασίας του Δάσους «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ».

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης, από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους Δημάρχους των περιοχών της Θεσσαλίας που επλήγησαν σκληρά από τις καταστροφικές πλημμύρες, το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου, και ανταποκρίθηκε άμεσα στην ανάγκη των συνανθρώπων μας για καθαρό πόσιμο νερό, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης και υποστήριξης.

Το διάστημα που μεσολάβησε και δεδομένων των δυσκολίων πρόσβασης στα σημεία, ο κ. Γκιώνης ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τους Δημάρχους των περιοχών προκειμένου η “ανθρωπιστική αποστολή” να στηθεί σωστά και οργανωμένα και να φθάσει με επιτυχία στους δημότες των Δήμων που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη.

Ήδη, από εχθές το απόγευμα δύο ακόμη συρόμενες νταλίκες με εβδομήντα δύο (72) παλέτες πόσιμου νερού στον Δήμο Σοφάδων. Κατόπιν αυτού, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Σκάρλος επικοινώνησε με τον κ. Γκιώνη και ευχαρίστησε θερμά τον Δήμο και τους δημότες μας για την αποστολή βοήθειας.

Στην αντίπερα όχθη, επικεφαλής και μέλη κάποιων παρατάξεων είναι εκείνοι που, αυτή τη δύσκολη για ολόκληρη την Ελλάδα περίοδο, αντί να σιωπήσουν και να συνδράμουν έμπρακτα, κάνουν μικροπολιτική και κατηγορούν τον Δήμο και τον Δήμαρχο για ολιγωρία ή ακόμη και για ανεπάρκεια. Για να γίνει λοιπόν σαφές, όταν κάποιος επιθυμεί διακαώς να διοικήσει τον Δήμο, θα πρέπει να διακατέχεται και από έμπρακτα συναισθήματα ενσυναίσθησης, αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και όχι να εκμεταλλευόμαστε την αλληλεγγύη για προεκλογικά παιχνίδια και μικροπολιτικές.

«Η αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας»

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιωργος Γκιωνης, ύστερα από άμεση προσωπική τηλεφωνική επικοινωνία με τους Δημάρχους των περιοχών της Θεσσαλίας που επλήγησαν σκληρά από τις καταστροφικές πλημμύρες, το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου, εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους συνανθρώπους μας στον Βόλο, την Καρδίτσα και τις άλλες περιοχές.

Ανταποκρινόμενος στην ανάγκη των συμπολιτών μας για καθαρό πόσιμο νερό, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης και υποστήριξης. ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης διασφάλισε την αποστολή αυτού του πολύτιμου πόρου, που αποτελεί και σύμβολο της πόλης του Λουτρακίου, κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες αρχές, το πρωί του Σαββάτου.

Ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης δήλωσε: «Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πάντοτε ότι, όταν οι φυσικές καταστροφές πλήττουν έναν τόπο, είμαστε όλοι μαζί. Η αλληλεγγύη μας είναι η δύναμή μας και μέσα από αυτήν την πράξη στέλνουμε ένα μήνυμα ενότητας και αγάπης προς όλους τους συνανθρώπους μας.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου ευχαριστήρια προς τους εκπροσώπους των δύο εταιριών εμφιάλωσης νερού “ΥΔΡΙΑ Φυσικό Μεταλλικό Νερό Λουτρακίου” Φυσικό Μεταλλικό Νερό Λουτράκι "υδρία" και “N.U. AQUA – PEPSICO HELLAS, EONIO Λουτράκι” που ανταποκρίθηκαν άμεσα και γενναιόδωρα στο αίτημα μας, καθώς αναδεικνύουν τη δύναμη της συνεργασίας μεταξύ της τοπικής μας κοινότητας και των επιχειρήσεων που λειτουργούν στην περιοχή.

Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων είναι εδώ για να βοηθήσει με κάθε πρόσφορα μέσο και ελπίζω ότι αυτή η πρωτοβουλία μας θα αποτελέσει μια ανακούφιση σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

 

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ -  ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Τα παιδικά & εφηβικά τμήματα της χορωδίας «Ο ΑΥΛΟΣ» ξεκινούν – Κάντε την εγγραφή σας!

 

07 Σεπτεμβρίου 2023

Τα πρωτοβρόχια άρχισαν, τα σχολεία ξεκινούν και οι παιδικές φωνές της χορωδίας «Ο ΑΥΛΟΣ» θα αρχίσουν να ηχούν πολύ σύντομα. Με δύο τμήματα, ένα παιδικό κι ένα εφηβικό, η χορωδία των νέων μας στελεχώνεται ξανά για το νέο έτος. 

Μπορείτε να εγγράψετε το παιδί σας πανεύκολα, καλώντας στο 6974735761. Ο ίδιος αριθμός ισχύει σε περίπτωση που θέλετε να πάρετε περαιτέρω πληροφορίες.

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα Σάββατο και θα λαμβάνουν χώρα στη Σχολή μας, την οποία θα βρείτε στον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Ξυλοκάστρου.

Ώρες Μαθημάτων

11:00 – 12:00 – παιδικό τμήμα

12:00 – 13:00 – εφηβικό τμήμα

 

 

Δήμος Νεμέας: Αιτήσεις για τους παραγωγούς που έχουν υποστεί ζημιές από τις βροχές


Οι τελευταίες βροχές, πρέπει να έχουν προκαλέσει ζημιές και σε καλλιέργειες στην περιοχή της Νεμέας Κορινθίας.

Ο δήμος Νεμέας, με ανακοίνωσή του, καλεί τους παραγωγούς που έχουν υποστεί ζημιά απ’ το καιρικό φαινόμενο, να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να προωθούνται μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου 2023.

Τα αμπελοτεμάχια που έχουν ήδη δηλωθεί για τον καύσωνα της 15ης Ιουλίου 2023, τώρα δεν πρέπει να δηλωθούν.

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Μιχάλης Κλεπετσάνης: «Απαράδεκτη η καταψήφιση του κονδυλίου για τα σχολεία»

Πρόεδρος Α΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής δήμου Κορινθίων 

 «Απαράδεκτη η καταψήφιση του κονδυλίου για τα σχολεία» 



Για την κάθε μορφή εξουσίας η αντιπολίτευση είναι όχι απλώς απαραίτητη αλλά «εκ τωνων ουκ άνευ»! Ο ρόλος της πρέπει να είναι ακριβώς η παρέμβαση για την αποφυγήτυχόν αυθαιρεσιών της συμπολίτευσης για το καλό όλων των δημοτών! Όμως η καταψήφιση ενός αιτήματος για την παροχή κονδυλίου περι βελτίωση των συνθηκώντου σχολικού περιβάλλοντος είναι απλώς αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση!! Τοσχολείο και τα παιδιά μας και όσοι τα υπηρετούν είτε διδάσκοντες είτε θεσμικοίπαράγοντες πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα σύσσωμης της Δημαρχιακής εξουσίας συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Διότι όσοι ασχολούνται με τα παιδιά που είναιτο μέλλον όλων μας επιτελούν έργο ΠΝΟΗΣ!!!! Και η καταψήφιση αυτής της πρότασης από ανθρώπους πουν λογικά θα πρέπει να νοιάζονται εξίσου, είναιεπιεικώς απαράδεκτη!!

Π.Λαζόπουλος: Δεν τους ενδιαφέρει η τύχη του λιμενικού ταμείου



ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 

Η αλήθεια δεν ζει στις σκιές ούτε καλύπτεται με ανακρίβειες και μισόλογα . Η αλήθεια πάντα αποκαλύπτεται και βγαίνει στο φως ! Αναφέρομαι στην καταψήφιση της επιχορήγησης του Λιμενικού ταμείου από τον κ. Σταυρέλη και των περί αυτού δημοτικών συμβούλων , συγκεκριμένα : 1) Από την αρχή που ανέλαβα την προεδρία του ΔΛΤ διαπίστωσα την δυσχερή  οικονομική θέση που έχει περιέλθει απόρροια πολλών παραγόντων (δραστική μείωση εσόδων , αύξηση εξόδων κτλ) . Έδωσα εντολή στον λογιστή του ταμείου να κάνει Χρηματοοικονομική ανάλυση βιωσιμότητας , την οποία απέστειλα σε όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου . Εν τάχει αναφέρει ότι ,με τις παρούσες συνθήκες , λίαν συντόμως σε 1,5 με 2 χρόνια θα μηδενιστεί το αποθεματικό του !!!Σαν λύση προτείνει την αύξηση των εσόδων τα οποία βραχυπρόθεσμα είναι δύσκολο ή επιχορήγηση από τον Δήμο . Από ότι φαίνεται οι ανωτέρω αναφερθέντες δεν μπήκαν στον κόπο να την διαβάσουν ή ακόμα χειρότερα δεν τους ενδιαφέρει, αφήνοντας στην τύχη του το ΔΛΤ .

2)Δεν έλαβαν υπόψη ότι ακόμη και να υπερψήφιζαν την επιχορήγηση αυτή δεν θα έφτανε στα χέρια της παρούσας διοίκησης λόγω των προβλεπόμενων χρονοβόρων διαδικασιών .

Στέρησαν από την επόμενη διοίκηση την ένταξη του ποσού στον προϋπολογισμό του δήμου για το 2024.

Ακόμα και όταν ζήτησα να υπερψηφίσουν τουλάχιστον την αλλαγή του άρθρου της συστατικής πράξης του ΔΛΤ επιτρέποντας και διευκολύνοντας έτσι μελλοντικά την επιχορήγηση , αρνήθηκαν εμμένοντας στις μικροκομματικές τους σκοπιμότητες . Συγχαρητήρια τα καταφέρατε να αποστερήσετε από τον δήμο ένα χρήσιμο εργαλείο !!

 

 ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ η υποκριτική στάση του κ.Σταυρέλη!

«Ζητά και τα ρέστα για τις απουσίες του! Καταψήφισε 4 σημαντικά για την εξέλιξη του δήμου θέματα!»

Αποκαλύπτεται η στάση και  ο ρόλος της παράταξης του κυρίου Σταυρέλη ένα μήνα πριν από τις εκλογές. Πιστός στην τακτική που υιοθέτησε προ μηνών περι απουσίας σε δυο συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου και παρουσία στην τρίτη, με προφανή την σκοπιμότητα κωλυσιεργίας της λειτουργίας του δήμου,  έρχεται υποκριτικά να ζητήσει «τα ρέστα» από την παράταξη του δημάρχου.

Ο κ.Σταυρέλης χθες παρέστη με την παράταξή του στο δημοτικό συμβούλιο και αφού είχαν προηγηθεί δυο προσκλήσεις και δυο συνεδριάσεις άκαρπες. Η παρουσία του αυτή στιγματίζεται από 4 ηχηρά όχι σε θέματα που οι δημότες αναμένουν πολύ καιρό, και το υποκριτικό είναι πως με δήλωσή του δημόσια το πρωί, πανηγυρίζει γι αυτήν την εξέλιξη!

Αναφέρει πως αυτά τα θέματα θα αποφασιστούν από το νέο δήμαρχο!

Αλήθεια κ.Σταυρέλη, ποια είναι τα θέματα τα οποία δεν μπορούσαν τώρα να λυθούν και πρέπει να αποφασιστούν από το νέο δημοτικό συμβούλιο;

Ας τα δούμε ένα – ένα:

1.     Επεκτάσεις δικτύου φωτισμού. Πρόκειται για εκκρεμή αιτήματα δημοτών από το 2020 και το 2021. Ήδη οι καθυστερήσεις εκ της οικονομικής υπηρεσίας ήταν μεγάλες – προς τούτο έγινε και η αλλαγή της προϊσταμένης από τον κ. Δήμαρχο - ο κ.Σταυρέλης έρχεται να επιμηκύνει την ταλαιπωρία των συνδημοτών μας για καθαρά προεκλογικούς σκοπούς. Εύγε!

2.     Κονδύλι ύψους 30 χιλιάδων ευρώ στην πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή. Προφανώς ο κ.Σταυρέλης θεωρεί ήσσονος σημασίας την ορθή λειτουργία δημοτικών και νηπιαγωγείων και ΘΑ επανέλθει μετά τις εκλογές για να εγκρίνει χρήματα. Οι όποιες δυσλειτουργίες προκύψουν στην έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων θα έχουν την υπογραφή του. Να είναι περήφανος!

3.     Τοποθέτηση τεντών στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη. Ο κ.Σταυρέλης και η παράταξή του «θυμήθηκαν» τώρα να διαχωρίσουν την θέση τους και ενώ γνωρίζουν το ιστορικό, τις ενέργειες και τις διαδικασίες που αφορούν το έργο της πλατείας. Το αστείο είναι πως , έαν ήταν δημοτική αρχή το ίδιο θα έπρατταν και το γνωρίζουν καλά! Ο προεκλογικός πυρετός ωστόσο έχει θολώσει την κρίση τους και προχωρούν σε ενέργειες σε βάρος του δήμου και των πολιτών. Ας συνεχίσουν! Οι πολίτες βλέπουν! Εμείς θα βρούμε λύση εκτός δημοτικού συμβουλίου.

4.     Επιχορήγηση δημοτικού λιμενικού ταμείου.  Η άρνηση της παράταξης του κ.Σταυρέλη αποκαλύπτει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την προεκλογική τακτική που έχει υιοθετήσει φρενάροντας όποιες ενέργειες θεωρεί ότι μπορούν να έχουν «εκλογικό όφελος» για την δημοτική αρχή. Η δημοτική αρχή λειτουργεί από την αρχή με ευθύνη, σύνεση και συνέπεια και δεν έχει ανάγκη από τέτοια τεχνάσματα. Αυτά, είναι χαρακτηριστικό της παράταξης του κ.Σταυρέλη.

Τέλος, ο κ. Σταυρέλης μιλά για «κορυφαία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου» και στηλιτεύει την απουσία μελών της δημοτικής αρχής.

Αλήθεια κ. Σταυρέλη οι προηγούμενες δυο συνεδριάσεις στις οποίες συνειδητά απουσιάζατε, καθώς επίσης και του προηγούμενου μήνα, και του αμέσως προηγούμενου, δεν ήταν κορυφαίες; Δεν είναι η κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κορυφαία;

Κάντε την αυτοκριτική σας και μην πανηγυρίζετε επειδή καταφέρατε για ακόμα μια φορά να κωλυσιεργήσετε την λειτουργία του δήμου. Η «δύναμη» που αισθάνεστε πως έχετε είναι πρόσκαιρη και αποκαλύπτει το «φέρεσθε» του ανδρός!

«Αν θέλεις να δεις τον χαρακτήρα κάποιου», λένε, «δως του εξουσία»!

Και ο δικός σας αποκαλύφθηκε από την πρόσκαιρη εξουσία της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.

«Έναν τέτοιον δήμαρχο θέλουν;» Οι Κορίνθιοι πρέπει  να αναρωτηθούν.

Η δημοτική μας αρχή συνεχίζει με στάση ευθύνης και συνέπειας έναντι των πολιτών και των θεσμών. Και αυτή είναι η σύγκρισή την οποίαν στο τέλος θα κάνουν οι συμπολίτες μας.

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο δεν έχουμε την πλειοψηφία αλλά θα την αποκτήσουμε με την ψήφο των πολιτών και στην επόμενη θητεία μας το δημοτικό συμβούλιο θα λειτουργήσει κανονικά!

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Οι Κορίνθιοι αθλητές την Εθνικής  Ομάδας Γου Σου Κουνγκ, στον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο


Τους 10 Κορίνθιους αθλητές της Εθνικής  Ομάδας Γου Σου Κουνγκ Φου η οποία συμμετείχε  με 54 συνολικά στο 9ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραδοσιακού Γου Σου Κουνγκ Φου, υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 στο γραφείο του. 

 Πρόκειται για αθλητές του συλλόγου "Πηγή του Νεαρού Δάσους Κορίνθου", διαφόρων ηλικιών και κατηγοριών οι οποίοι ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών 6 φορές κατακτώντας 1 Ασημένιο και 5 Χάλκινα μετάλλια στο Πεκίνο.

 «Ο Δήμος Κορινθίων σας συγχαίρει για την παρουσία και την επιτυχία σας, είμαστε περήφανοι που «ταξιδέψατε» και διαφημίσατε το δήμο μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας επιτυγχάνοντας μάλιστα και διακρίσεις, ο δήμος και ο δήμαρχος είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες, είναι πάντα αρωγός και υποστηρικτής των συλλόγων , πολιτιστικών και αθλητικών, που πραγματικά επιτελούν σημαντικό έργο» ανέφερε ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος για να δεχτεί τις ευχαριστίες από τον δάσκαλο Χρήστο Παναγόπουλο . «Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες στο Δήμο Κορινθίων που στήριξε την αποστολή μας και πίστεψε σε εμάς για να αντιπροσωπεύσουμε τη χώρα μας και την πόλη της Κορίνθου Παγκόσμια. Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η πολύτιμη αρωγή και εμείς υποσχόμαστε να την αξιοποιούμε στο έπακρο για να συμβάλουμε στα Αθλητικά αλλά και στα Πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας» ανέφερε ο κ.Παναγόπουλος.

 


Οι αθλητές που διακρίθηκαν στην Κίνα είναι:

Με ασημένιο μετάλλιο:

Χρήστος Παναγοπουλος (Shaolinquan, 4η θέση ανάμεσα σε 13 αθλητές, 11 χωρών)

Με χάλκινο μετάλλιο:

Έλενα Κοκολέση (Shaolinquan, 7η θέση ανάμεσα σε 19 αθλήτριες, 13 χωρών)

Τσικρίκας Κωνσταντίνος (Shaolinquan, 13η θέση ανάμεσα στους 31 αθλητές, 22 χωρών)

Λυδία Μπρεζετού (Other Single/Soft Weapons, 14η θέση ανάμεσα στις 19 αθλήτριες, 12 χωρών)

Ελισάβετ Παπαδοπούλου (Other Double Weapons, 4η θέση ανάμεσα στις 6 αθλήτριες, 5 χωρών)

Μαρία Κωνσταντίνου (Straight Sword, 4η θέση ανάμεσα στις 5 αθλήτριες, 5 χωρών)

Αξιόλογη παρουσία είχαν επίσης οι αθλητές:

Γιώργος Μπρεζετός

Ελένη Άννα Γεωργά

Κυριακή Παναγοπούλου

Δήμητρα Ταμπάκη

Οι αθλητές προσέφεραν στον δήμαρχο ένα συμβολικό δώρα, φερμένο από την Κίνα.

 

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Κόρινθος 11.9.23

Σεβόμενοι τους συμπολίτες μας στην Θεσσαλία οι οποίοι συνεχίζουν να δοκιμάζονται από τα φυσικά φαινόμενα, μεταφέρουμε τα προγραμματισμένα για αύριο Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023, εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, για την επόμενη Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023  στις 20:00 το βράδυ, Κύπρου και Ερμού γωνία.

 

 Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Συνάντηση του Δημάρχου  με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για τη διατήρηση της ασφάλειας και της τάξης στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου 2023, συνάντηση με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, κ. Χαράλαμπο Τετράδη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Διοικήτρια του Α.Τ. Λουτρακίου, κα. Μάρθα Μυστακίδου, καθώς και εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου "Ξένιος Ζευς". Συγκεκριμένα, παρέστησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Ιωάννης Κόντης, ο Αντιπρόεδρος κ. Χατζόπουλος Κωνσταντίνος, ο Γραμματέας κ. Γεώργιος Οικονόμου, καθώς και ο κ. Αγγιστριώτης Ζαχαρίας, υπεύθυνος εκδηλώσεων. Επιπλέον, παρευρέθηκε ο Αντιπρόεδρος του "Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου", κ. Ιωάννης Αλεξανδρής.

Αφορμή της συνάντησης, τα πρόσφατα περιστατικά συλλήψεων επιχειρηματιών στην πόλη του Λουτρακίου λόγω ηχορύπανσης, μετά από καταγγελίες που έγιναν από πολίτες. Στη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν τρόποι για περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ Φορέων, Αρχών και επιχειρηματιών πάντα μέσα στο πλαίσιο του Νόμου, με απώτερο σκοπό το συνολικό όφελος της πόλης του Λουτρακίου.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ τα έργα υποδομής και αναβάθμισης  ποιότητας ζωής στην Αγία Άννα – Νεάπολη - Καλλιθέα

Αυτοψία του Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου το πρωί

 


 Τα έργα που εκτελούνται στην περιοχή της Αγίας Άννας επισκέφθηκε νωρίτερα το πρωί ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πούρο.

Στην περιοχή εκτελούνται έργα ομβρίων, ο αγωγός βρίσκεται σε τελική φάση ολοκλήρωσης, έργα κατασκευής νέας πλατείας, επίσης το έργο βρίσκεται σε τελική φάση, ενώ ο δήμος και η τεχνική υπηρεσία έχουν προχωρήσει σε μια σειρά διανοίξεων δρόμων πολύ σημαντικών

 Η Αγία Άννα – Νεάπολη - Καλλιθέα είναι μια περιοχή η οποία  οικιστικά παρουσιάζει «έκρηξη» τα τελευταία χρόνια, οι νέες οικοδομικές άδειες αυξάνονται καθημερινά, με την επιλογή των πολιτών να εκπορεύεται ουσιαστικά από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας σειράς έργων υποδομής και ποιότητας ζωής τα οποία καθιστούν την περιοχή επιλέξιμη για την δημιουργία νέας κατοικίας και ζωής!

 Η δημοτική αρχή συνεχίζει να υλοποιεί τον σχεδιασμό της σε κάθε γωνιά του δήμου Κορινθίων με στόχο την αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής , την δημιουργία προϋποθέσεων και συνθηκών που επιτρέπουν στους πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς και να απολαμβάνουν την διαμονή τους σε σύγχρονο και ευχάριστο περιβάλλον!

 





 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια