Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1857)

 















 



Στην Κύπρο τα μοναδικά Αεροπορικά Rafale

Ξεκίνησε η τετραμερής άσκηση «Ευνομία» με την Αθήνα να δεσμεύει για τις ανάγκες διενέργειάς της, δύο περιοχές νοτιοανατολικά της Καρπάθου αναφέρει το 5Apostagma.gr. Θα είναι η πρώτη αποστολή των ελληνικών Rafale στην Ανατολική Μεσόγειο κι ενώ η Μοίρα τους είναι έτοιμη να λάβει την τελική επιχειρησιακή αξιολόγηση. Ελληνικά F-16 θα πετάξουν στο πλαίσιο της άσκησης στην Κύπρο. Το ΓΕΕΘΑ στην σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Από την Δευτέρα 11 έως την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 και στο πλαίσιο σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, θα διεξαχθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Τετραμερής Αεροναυτική Άσκηση μεταξύ Ελλάδος, Κυπριακής Δημοκρατίας, Γαλλίας και Ιταλίας, με την επωνυμία «EUNOMIA 4-23», στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Άσκηση ξεκίνησε το 2020 ως τετραμερής πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της ασταθούς κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και αναφέρεται στη συλλογική πρόθεση και δέσμευση των τεσσάρων Χωρών στην εφαρμογή και στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS), στην προαγωγή και διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή, καθώς και στην συνεισφορά τους στην διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην «EUNOMIA 4-23» με προσωπικό και μέσα όλων των Κλάδων

Η «EUNOMIA 4-23» αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ε.Δ. των συμμετεχουσών ναυτικών και αεροπορικών μονάδων, καθώς και στην ανάπτυξη της ικανότητάς τους να διεξάγουν και να συντονίζουν αεροναυτικές επιχειρήσεις στα διεθνή ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου». Σε αντίστοιχο πλαίσιο κινήθηκε και το ΓΕΣ της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο. Η τετραμερής συνεργασία καταδεικνύει τη συλλογική πρόθεση και δέσμευση για εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας και του Εθιμικού Διεθνούς Δικαίου, αποσκοπώντας στη διατήρηση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Σκοπός της άσκησης είναι η βελτίωση της αμοιβαίας κατανόησης και επιχειρησιακής διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών αεροναυτικών δυνάμεων.

Η άσκηση «EΥNOMIA 4-2023» συντονίζεται από τη Γαλλία και θα διεξαχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο, από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2023. Κατά τη διάρκεια της άσκησης θα πραγματοποιηθούν ναυτικά και αεροπορικά γυμνάσια και θα εξεταστούν αντικείμενα Θαλάσσιας Απαγόρευσης, Έρευνας και Διάσωσης. Επιπλέον, για πρώτη φορά, στην «EUNOMIA 4-2023» θα εξεταστεί το τακτικό σκέλος επιχειρήσεων εκκένωσης αμάχων, καθώς και άσκηση κυβερνοπολέμου». 
 
Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 




Μέχρι πού θα πάει η κατάσταση με τους «Λαθρό»;

Παίζει "βρώμικα" ο Ερντογάν! Στέλνει άνω των 500 μεταναστών την ημέρα στα νησιά μας εκβιάζοντας την χώρα μας, σύμφωνα με δημοσίευμα του 5Apostagma.gr. Την ίδια ώρα συμβαίνουν απίστευτα περιστατικά με παράνομους μετανάστες και στην Ευρώπη που αυξάνονται αλματωδώς-Η νέα υπερδομή της Σάμου ήδη γέμισε ασφυκτικά-Οι παρανομίες αυξάνονται στην χώρα, απόρροια μιας στρεβλής καταστάσεως, ενώ πυκνά συχνά η ελληνική κοινωνία γίνεται μάρτυρας μουσουλμανικών εθίμων, που υλοποιούνται με μορφή επίδειξης σε δημόσιους δρόμους

Δεν κάνουν παραβιάσεις τα τουρκικά μαχητικά στα νησιά μας εδώ και μεγάλο διάστημα, αλλά οι Τούρκοι στέλνουν συνεχώς όπως όλα δείχνουν, παράνομους μετανάστες, σε μια κίνηση που αφορά ξεκάθαρα εκβιασμό της χώρας μας σε ολόκληρη την ατζέντα των ελληνοτουρκικών διαφορών. Σύμφωνα με το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του ΕΣΚΕΕΣ, στις 7/9 σπάσαμε το φράγμα των 500 στα νησιά μέσα σε μια ημέρα. Το δελτίο αφορά τους καταγεγραμμένους. Ο πραγματικός αριθμός αυτών που μπουκάρουν σε νησιά και Έβρο ημερησίως είναι τριπλάσιος. Η χώρα μας βρίσκεται ουσιαστικά υπό καθεστώς μεταναστευτικής εισβολής καθώς παρουσιάζεται αύξηση κατά 167% στους εισερχόμενους παράνομους αλλοδαπούς μέσα σε ένα χρόνο όπως και 263% αύξηση στις βάρκες που τους «αποβιβάζουν» στα νησιά!

"Η νέα δομή της Σάμου, η οποία πλέον έχει γεμίσει ασφυκτικά, αφού με δυνατότητα φιλοξενίας 2.040 ατόμων πλέον έφθασε να φιλοξενεί 2.454 άτομα σύμφωνα με την τελευταία αποτύπωση της εθνικής εικόνας στις 8 Σεπτεμβρίου. Στην Χίο η δομή με χωρητικότητα τα 1.014 άτομα έφθασε να φιλοξενεί 657 διαμένοντες, ενώ σε Λέσβο, διαμένουν 3.611 πρόσφυγες και μετανάστες με δυνατότητα χωρητικότητας τα 8.000 άτομα. Συνολικά στα νησιά διαμένουν 9.750 παράνομοι μετανάστες, ενώ μόνο την Πέμπτη εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια μέσα σε 24 ώρες 504 άτομα".

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου Μανώλης Ανδρουλάκης, ανέφερε "πως μέχρι τώρα όλοι οι συνάδελφοι του «έβαλαν πλάτη» για να βγει η σεζόν και να αντιμετωπιστούν οι αντίξοες συνθήκες του καλοκαιριού (φωτιά, μεταναστευτικό κ.α.) όμως πλέον η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο". Οι παρανομίες αυξάνονται στην χώρα, απόρροια μιας στρεβλής καταστάσεως, ενώ πυκνά συχνά η ελληνική κοινωνία γίνεται μάρτυρας μουσουλμανικών εθίμων. Δεν υπάρχει κανένας πόλεμος ούτε στο Πακιστάν, ούτε στο Μπαγκλαντές, για να δικαιολογεί τις καραβιές των χιλιάδων μεταναστών προς την Ευρώπη, και διαμέσου Ελλάδος. 
 
Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 


 


Για τους υπαίτιους των Μνημονίων κανείς δεν μιλάει..;
 
Αποτελεί απορίας άξιον το πως έφτασε η Ελλάδα να βρίσκεται στο καναβάτσο, λεηλατημένη, φτωχή, διεθνώς αδύναμη, με έναν Λαό να παραμιλάει στον ύπνο του από τους Μνημονιακούς εφιάλτες, χωρίς να έχουν ακόμη λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη οι πρωταίτιοι αυτής της τραγωδίας. Οι πάντες γνωρίζουν το “Μυστικό”, που είναι κοινό μυστικό. Ο κύριος ένοχος, που μας έβαλε στην Τρόϊκα, που μας απομυζά και την τελευταία ρανίδα του αίματός μας επί ΠΑΣΟΚ, είναι ο πρώην Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Κι΄ όμως, αυτός ο κύριος – με μικρό Κ – παραμένει ανενόχλητος, χωρίς να τον αγγίξει κανένας από τα κόμματα της Βουλής. Ο μόνος που τον τιμώρησε είναι ο Ελληνικός Λαός, που τον καταψήφισε και δεν εξέλεξε το κόμμα του σε βουλευτικές εκλογές και βολεύτηκε πάλι επιστρέφοντας στο κόμμα του πατέρα του εκλεγείς, ως υποψήφιος υποχρεωτικά βουλευτής..
Μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Γιώργος Κασιμάτης, αναφορικά με τις πιέσεις των δανειστών , τη νομιμότητα αυτών και τις συνθήκες διαβίωσης του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια, υπήρξε καταπέλτης τόσο για τους δανειστές όσο και για τους όρους του Μνημονίου, που αποδέχτηκε ο Γ. Παπανδρέου. Μιλά για υποδούλωση, εκμετάλλευση και εμπορευματοποίηση του πλούτου της χώρας στο όνομα του χρέους . Επισημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει τα όπλα στα χέρια της προκειμένου να αντιδράσει προτάσσοντας την προσφυγή στα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Δικαστήρια. Γιατί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που διατυμπάνιζαν πως είναι αντιμνημονιακοί δεν προσέφυγαν τότε, ικανοποιώντας το λαϊκό αίσθημα, αλλά μας υπέταξαν στην αποπληρωμή του χρέους για 99 χρόνια;
Στην Ελλάδα για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά εφαρμόζεται παράνομα μία δανειακή σύμβαση για την οποία η χώρα μας έχει παραιτηθεί από κάθε είδους ασυλία της δημόσιας και ιδιωτικής της περιουσίας όπως και της εδαφικής της κυριαρχίας. Αν αυτό δεν αποτελεί εσχάτη προδοσία υπεύθυνου ανδρός, τότε τι είναι;.
Όσο δίδεται χρόνος στην Τρόϊκα, που βαπτίστηκε “Θεσμοί” για παραπλάνηση των Ελλήνων, τόσο χειρότερο για τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων. Άλλωστε, αν λάβουμε υπόψη μας και τα προφητικά λόγια των Οσίου Παϊσίου και Πατροκοσμά. Το “χρέος δεν θα αποπληρωθεί γιατί θα το προλάβουν τα γεγονότα...”. Ποιά γεγονότα; Αυτό είναι άλλη ιστορία, που ήδη εξυφαίνεται με βάσει τον προφητικό λόγο των Αγίων… 
 
Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 




Ο Τούρκος πρόεδρος εργάζεται για το μέλλον της Τουρκίας

Το αραβικό πρακτορείο , αναφέρει το 5Apostagmma.gr, κάνει μια πολύ καλή αποκάλυψη για τα σχέδια Ερντογάν, σχετικά με τα Στενά του Βοσπόρου και τα Δαρδανέλια τα οποία ο Σουλτάνος θέλει να τα ελέγχει παρακάμπτοντας σε ορισμένες περιπτώσεις και την συνθήκη του Μοντρέ. “Η Τουρκία θέλει το κείμενο στην σύνοδο του ΝΑΤΟ 11-12 Ιουλίου να αναφέρεται σε κρίσιμες πλωτές οδούς που συνδέουν τη Μαύρη Θάλασσα με το Αιγαίο ως «Τουρκικά Στενά» και όχι ως «Στενά».

Η Σύμβαση του Μοντρέ του 1936, η οποία ρυθμίζει τη θαλάσσια κυκλοφορία μέσω των στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων και της Θάλασσας του Μαρμαρά που βρίσκεται ανάμεσά τους, τα αναφέρει απλώς ως «Στενά». Ειδικοί αναλυτές και γνώστες των συνθηκών τονίζουν ότι ο όρος «Τουρκικά Στενά» θα έχει de facto νομικές επιπτώσεις που θα έδιναν στην Τουρκία μεγαλύτερο έλεγχο από ό,τι απολαμβάνει επί του παρόντος κάτω από την συνθήκη του Μοντρέ και με τρόπους που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τα δυτικά συμφέροντα. Με λίγα και απλά λόγια ο Ερντογάν αναζητά δύο πράγματα εναγωνίως:

Α. Να ξεπεράσει την συνθήκη της Λωζάνης με την οποία καθορίζονται τα ελληνικά και τουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα.

Β. Την συνθήκη του Μοντρέ, η οποία καθορίζει τον έλεγχο των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων.

Ο λόγος είναι καταφανής και αφορά στην μεν πρώτη περίπτωση, πιθανή δράση της Τουρκίας στο Αιγαίο κατά ελληνικών νήσων, μικρονήσων και Βραχονησίδων. Στην δεύτερη περίπτωση, στον πλήρη έλεγχο των Στενών του Βοσπόρου, με στόχο να τα ανοίγει ή να τα κλείνει ανάλογα με τα συμφέροντα του.

Θα πουν κάποιοι ότι ο Ερντογάν δεν θα ζήσει 200 χρόνια για να επιχειρήσει να ελέγχει αυτά που θέλει. Ισχύει, ο Τούρκος πρόεδρος εργάζεται για τις μελλοντικές γενιές με στόχο την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, και αυτό δεν θα κουραστούμε να το λέμε, διότι η Άγκυρα δεν μπορεί να μεγαλώσει αφού με την Λωζάνη αναφέρεται ρητά η απάλειψη του όρου αυτού, με όλα όσα συνεπάγονται νομικά και στρατιωτικά. H Ελλάδα να μην αποστεί από τις «κόκκινες γραμμές» της Λωζάνης.

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια