Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1858)

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

 «Είμαστε δίπλα σας, καλή δύναμη!»

Αναχώρησε η 1η αποστολή βοήθειας του δήμου Κορινθίων  για την Θεσσαλία

 

 

Με το μήνυμα «Είμαστε δίπλα σας, καλή δύναμη» αναχώρησε εχθές το απόγευμα η 1η αποστολή βοήθειας από το δήμο Κορινθίων, τους συλλόγους που υποστήριξαν και τους δεκάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συνεισφοράς, για τους συμπατριώτες μας στην Θεσσαλία που δοκιμάζονται από τα πλημμυρικά  φαινόμενα. 

 


 

Το θεατράκι του δημαρχείου γέμισε ασφυκτικά με την  αλληλεγγύη, την εν συναίσθηση, την συμπαράσταση των Κορινθίων , αποδεικνύοντας πως αυτός είναι ο ουσιαστικός πολιτισμός! 

 

 

 

3 φορτηγά αυτοκίνητα παρέλαβαν τα  είδη που συγκεντρώθηκαν από το Σάββατο μέχρι και χθες Τετάρτη, από το δημαρχείο που ήταν  ο κύριος χώρος συγκέντρωσης αλλά και από δημοτικά διαμερίσματα όπως η Αρχαία, ο Σολομός, ο Άγιος Βασίλειος που συγκέντρωσαν τοπικά ότι μπορούσαν, και ήταν πολλά αυτά που μπορούσαν! 

 

 

  

Την διαδικασία επέβλεψαν από κοντά ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρίνα Ραντίτσα.

Για την παράδοση των ειδών έχει γίνει συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς ώστε να διανεμηθούν και να δοθούν σε εκείνους που έχουν ανάγκη ό,τι είδος έχουν ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και η Αντιδήμαρχος Μαρίνα Ραντίτσα ευχαριστούν θερμά όλους τους πολίτες που έσπευσαν να προσφέρουν από το υστέρημά τους καθώς επίσης και τους συλλόγους που βοήθησαν στην πρωτοβουλία, τον Ερυθρό Σταυρό Κορίνθου ,τον Σύλλογο Εφέδρων Πελοποννήσου, , την Εθελοντική ομάδα Δασοπροστασίας Σολυγείας, Το Ελληνικό Επιστημονικό Κέντρο Εκπαίδευσης Καινοτόμων Προγραμμάτων Ασφάλειας – Άμυνας – Κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ε.Ε.Κ.Ε.Α.Α Κ.Κ Π.Π ΚΟΙΝΣΕΠ και τον ΠΑΣ Κόρινθος.

Τέλος, ευχαριστούνε θερμά την εταιρία Korinthia lines του κ.Θεοφάνη Κανέλλου για την δωρεάν μεταφορά των ειδών στην Θεσσαλία.

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Παραδόθηκε το συμβόλαιο δωρεάς από τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο στον Ταξίαρχο Μπάμπη Τετράδη

-           Το νέο αστυνομικό μέγαρο θα κατασκευαστεί στον κόσμο Εξαμιλίων, μια θέση – κλειδί για την παγίωση του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή.


 

Μια ακόμα δέσμευση γίνεται πράξη από τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο. Ο Δήμαρχος παρέδωσε το πρωί της Πέμπτης στον αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας Χαράλαμπο Τετράδη, το συμβόλαιο δωρεάς του δήμου Κορινθίων για το οικόπεδο που θα ανεγερθεί το νέο αστυνομικό μέγαρο, στον κόμβο των Εξαμιλίων. 

 

 

 

Υποστήριξα παρά τις αντιθέσεις που υπήρχαν τότε και εντός δημοτικού συμβουλίου το αίτημα του υπουργείου προστασίας του πολίτη για παραχώρηση οικοπέδου του δήμου ώστε να κατασκευαστεί νέο αστυνομικό μέγαρο το οποίο με σύγχρονο, ασφαλή και με όλες τις προϋποθέσεις για το δύσκολο έργο που επιτελούν οι αστυνομικοί, θα στεγάσει την Α.Δ Κορινθίας, αίτημα της οποίας ήταν το νέο κτίριο για πολλά χρόνια. Παρέδωσα και είμαι ευτυχής το συμβόλαιο δωρεάς ώστε πλέον το υπουργείο να ξεκινήσει την υλοποίηση του κτιρίου» δήλωσε ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος.

Ο Αστυνομικής Διευθυντής Κορινθίας Χαράλαμπος Τετράδης παρέλαβε με συγκίνηση το συμβόλαιο από τον δήμαρχος σημειώνοντας πως «Αποτελεί μέγιστη τιμή για εμένα που ως Διευθυντής Αστυνομίας ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πράξη.»

Παρόντες στην παράδοση του συμβολαίου ο Πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Κορινθίας κ. Χρήστος Βλαχοπάνος και ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Παρτσινέβελος.

Την παραχώρηση του οικοπέδου των 14 στρεμμάτων στον κόμβο των Εξαμιλίων, μια θέση – κλειδί για την παγίωση του αισθήματος ασφάλειας στην παρακείμενη περιοχή των Εξαμιλίων που δυστυχώς καταγράφει υψηλό δείκτη παραβατικότητας, είχε εισηγηθεί (2 Μαρτίου 2022) ως μείζον θέμα, στο δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Νανόπουλος. Παρά τις ενστάσεις μερίδας συμβούλων το σώμα είχε υπερψηφίσει, κάνοντας το πρώτο και ουσιαστικό βήμα στην λύση ενός τεράστιου ζητήματος για τους αστυνομικούς, τον δήμο, τους πολίτες.

Με ειδική διάταξη  του, το Υπουργείο  Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 3 Απριλίου 2023 (νόμος 5039/2023 , άρθρο 135) καθόρισε τις  χρήσεις γης και τους όρους  δόμησης, προϋποθέσεις απαραίτητες  για την  μεταβίβαση του ακινήτου από το δήμο Κορινθίων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ανοικοδόμηση των νέων εγκαταστάσεων.

 

 ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

Ο Δήμος Νεμέας είναι πλέον μέλος της Πολιτιστικής Διαδρομής του Συμβουλίου της Ευρώπης “Iter Vitis”.

 

Στις 17 Αυγούστου 2023 η Νεμέα, εντάχθηκε ως σταθμός στην Πολιτιστική Διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης Iter Vitis  Les Chemins de la vigne (https://www.coe.int/en/web/cultural-routes/the-iter-vitis-route ) σε συνέχεια των συντονισμένων ενεργειών του Δημάρχου Νεμέας, της Δικηγόρου Ελένης Χρυσικοπούλου, της προέδρου της Διαδρομής  κας. Emanuela Panke και της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία και αποτελεί το  σημείο επαφής για το Πρόγραμμα Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Ο πολιτισμός της οινοποιίας και των οινοκαλλιεργητικών τοποθεσιών αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ευρωπαϊκής και μεσογειακής  κουλτούρας. Σκοπός της διαδρομής Iter Vitis είναι η ανάδειξη, αξιοποίηση και προβολή των σχετικών σημείων ενδιαφέροντος.

Το πρόγραμμα προωθεί τη χαρτογράφηση και διατήρηση των ιστορικών αμπελώνων και του πολιτισμού που συνδέεται με αυτά, την έρευνα, καταγραφή και την πραγματοποίηση περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων για την προστασία της βιοποικιλότητας, καθώς και την ανάπτυξη βιώσιμων μορφών πολιτιστικού τουρισμού.

Με τη συμμετοχή του στο Δίκτυο αυτό το οποίο έχει αναγνωριστεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο Δήμος προσβλέπει στην ευρωπαϊκή και διεθνή προβολή της μακράς παράδοσης οινοπαραγωγής της περιοχής μας, στην ανάδειξη του έργου του αμπελουργού και στη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής πολιτιστικής οινοποιητικής ταυτότητας συνδέοντας όλα τα ιστορικά μνημεία όπως ο Άγιος Γεώργιος, το Φλιάσιο πεδίο κ.α με τους αμπελώνες που τα περιτριγυρίζουν.

Μέσω της ανάπτυξης του οινοτουρισμού και την ανάδειξη των αμπελώνων η συνεργασία με το Δίκτυο δύναται να δημιουργήσει οικονομικές ευκαιρίες για τους τοπικούς πληθυσμούς και την τοπική παραγωγή.

Το Μνημόνιο συνεργασίας θα υπογραφεί στις 15 Σεπτέμβρη 2023 από την κ. Χρυσικοπούλου Ελένη ,η οποία έλαβε ομόφωνη εξουσιοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο,  καθώς συμμετείχε στις εργασίες θεσμοθέτησης του δικτύου από το Συμβούλιο της Ευρώπης, σε εκδήλωση ,που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ,παρουσία της Προέδρου Κας Emanuella Panke.

 

 

 Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Επιτυχής η ολοκλήρωση της διανομής προϊόντων ΤΕΒΑ

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διανομή προϊόντων Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Τα προϊόντα μοιράστηκαν σε 257 δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα και η διανομή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, σε Ξυλόκαστρο και Δερβένι, αντίστοιχα.

Είναι γεγονός ότι ο πόλεμος στην Ευρώπη, η κλιματική κρίση που έχει επιφέρει μια σειρά από αλυσιδωτές αλλαγές στην παραγωγή και άλλα δυσάρεστα ζητήματα της επικαιρότητας, έχουν υποβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο πολλών συνανθρώπων μας. Η συνεχής στήριξή τους αποτελεί για εμάς προτεραιότητα.

 

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Ξεκινά η ανασκαφή στο Αρχαίο Στάδιο Ισθμίας

 Ξεκινά η ανασκαφή στο Αρχαίο Στάδιο Ισθμίας - PROTINEWS

 

Στην εκδήλωση για την επίσημη αναγγελία της έναρξης των ενεργειών για την «Ανασκαφή του Αρχαίου Σταδίου της Ισθμίας» παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης , την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, στον Αρχαιολογικό Χώρο του Αρχαίου Σταδίου Ισθμίας.

Την εκδήλωση «Αρχαίο Στάδιο της Ισθμίας: Ανάδυση στο Φως» διοργάνωσε η Ένωση Φίλων Διώρυγας Κορίνθου «Ο ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ» με τη στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας και το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας κ. Σωτηρης Περρας, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας κ. Παναγιώτα Κασίμη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Απόστολος Παπαφωτίου και αρκετοί φίλοι της Ένωσης.

Ο κ. Γκιώνης δήλωσε πως: «Με σεβασμό στην ιστορία του τόπου μας, o Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Οι φίλοι της Διώρυγας» και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, χαιρετίζουμε την έναρξη των εργασιών εκσκαφής του Αρχαίου Σταδίου Ίσθμιας με στόχο την αναβίωση των αγώνων των Ισθμίων. Η αποκατάσταση του Αρχαίου Σταδίου και η ανασύσταση των Ισθμιακών Αγώνων θα αποτελέσει ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός που θα συμβάλλει στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και την προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους και της ευγενούς άμιλλάς».

Γραφείο Τύπου

 

 

 Ξεκινά η ολική ανάπλαση πεζοδρομίων στην Κόρινθο και το Open mall – Συνεχίζονται τα έργα στους 2 βρεφονηπιακούς σταθμούς Αθικίων και Αι Γιώργη

 

 

Η μεθοδικότητα, η συνέπεια και ο σωστός σχεδιασμός της δημοτικής αρχής αποδείχθηκαν για ακόμα μια φορά αφήνοντας μετέωρες και κενές περιεχομένου τις αναφορές περι απώλειας έργων και κονδυλίων.

ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ!

 Με αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής η οποία συνεδρίασε σήμερα το πρωί στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου,

Εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2022-2027 οι δυο νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί που κατασκευάζονται σε Αθίκια και Άγιο Γεώργιο και βεβαίως καμία απώλεια χρημάτων ή έργων όπως διθυραμβικά μεταφέρουν στην κοινωνία σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν καταγράφεται

Ανατέθηκε και ξεκινά η ολική ανάπλαση των πεζοδρομίων της πόλης της Κορίνθου, ένα έργο προϋπολογισμού 2,8 εκ ευρώ το οποίο θα αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών, την αναγκαιότητα όλοι την γνωρίζουμε, η δημοτική αρχή με σωστό και συνεπή σχεδιασμό προχωρά στην υλοποίηση του. Το έργο θα εκτελέσει η ΑΙΡΚΑΜ ΑΤΕ.

Εγκρίθηκε  η διακήρυξη του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Κορίνθου (open mall), έργο που αναμένεται να αλλάξει την φυσιογνωμία της αγοράς και την οικονομία της πόλης. Το έργο της Κορίνθου όπως και μιας σειράς άλλων πόλεων είχε καθυστερήσει λόγω διαδικασιών του αρμόδιου Υπουργείου.

Τέλος , η οικονομική επιτροπή ενέκρινε την προμήθεια τροφών για αδέσποτα ζώα συντροφιάς, προϋπολογισμού μελέτης 59.520.00 ευρώ.

 

 

Δήμος Βέλου Βόχας

Συγκέντρωση ανθρωπιστική βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας στην Θεσσαλία

 

Ο Δήμος Βέλου Βόχας το ΝΠΔΔ ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄ και το ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ του Δήμου , στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης, αναλαμβάνουν πρωτοβουλία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας στην Θεσσαλία.

Η υποδοχή και η συγκέντρωση βοήθειας θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στα 3 ΚΑΠΗ του Δήμου μας Ζευγολατιό 8.00 - 13.00

Βέλο 8.00 - 13.00

Βραχάτι 8.00-13.00 & 6.00 μ.μ - 8.00 μ.μ

Εμφιαλωμένο νερό

Τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλατα, κονσέρβες, βρεφικές κρέμες, δημητριακά, κρουασάν, ισοτονικά ποτά κ.ά.)

Κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους

Είδη προσωπικής και ατομικής υγιεινής (πάνες, χαρτί υγείας κλπ.)

φακούς

Αδιάβροχα

Η λίστα ειδών ανανεώνεται και τροποποιείται αναλόγως των αναγκών.

 

Δήμος Σικυωνίων

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων

Την περασμένη Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των νέων του Δήμου μας, που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο και θα αποτελέσουν το #Δημοτικό_Συμβούλιο_Νέων_Σικυωνίων. Η συνάντηση έγινε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, παρουσία του Δημάρχου Σπύρου Σταματόπουλου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκου Σκαρμούτσου και του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Κωνσταντίνου Συριάνου.

Την συνάντηση χαιρέτησε ο #Δήμαρχος, ο οποίος ευχαρίστησε τους νέους και τις νέες για τη συμμετοχή τους, επικροτώντας τους που αναλαμβάνουν δράση και συμμετέχουν ενεργά στα κοινά του Δήμου Σικυωνίων. Παράλληλα, υπογράμμισε, ότι πολλάκις έχει τοποθετηθεί και από τον έτερο θεσμικό του ρόλο ως πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Παιδείας της ΚΕΔΕ, για την αναγκαιότητα ενεργότερης εμπλοκής των νέων στην πολιτική και στην τοπική #αυτοδιοίκηση.

Στη συνάντηση η όποια πραγματοποιήθηκε με υβριδικό τρόπο, δηλαδή και δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά συμμετείχαν και μέλη από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης, τα οποία έκαναν μια παρουσίαση του θεσμού, των δράσεων και των προοπτικών που προκύπτουν μέσα από τα Δημοτικά Συμβούλια Νέων.

Το μητρώο εγγραφής του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Σικυωνίων απαριθμεί ήδη 25 μέλη και μέσα στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες, ήτοι οι εκλογές ανάδειξης προεδρείου του συμβουλίου και επιτροπών από τα μέλη του μητρώου. Τα εγγεγραμμένα άτομο στο σύνολό τους, θα απαρτίζουν την Γενική Συνέλευση Νέων.

Θυμίζουμε πως για όποιον νέο ενδιαφέρεται να εγγραφεί στο μητρώο μπορεί να συμπληρώσει την φόρμα εγγραφής πατώντας το ακόλουθο link:

https://rb.gy/aqewe

 

 


 

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Ο Δήμος μας γίνεται για ακόμη μια φορά φωτεινός προορισμός αθλητικών διοργανώσεων!

Στο πλαίσιο της σπουδαίας διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σκοποβολής (Handgun I.P.S.C.) που διεξάγεται στην Κόρινθο από 18- 30 Σεπτεμβρίου και την όποια έχει αναλάβει η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος, 1.600 περίπου αθλητές, σημαντικός αριθμός κριτών και συνοδών διαμένουν στα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων καθώς και της Κορινθίας.

Η διεξαγωγή της διοργάνωσης θα αποφέρει αναμφισβήτητα ένα σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα στην περιοχή μας καθώς υπολογίζετται να προσεγγίσει 25.000 διανυκτερεύσεις από 61 Χώρες παγκοσμίως, και θα συμβάλλει στη θετική προβολή του προορισμού μας, η οποία είναι τεράστια.

Ενημερωτικά να αναφέρουμε ότι τον Δεκέμβριο 2022, είχε πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση εργασίας στα γραφεία του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου με εκπρόσωπους της Οργανωτικής Επιτροπής της Διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Δυναμικής Σκοποβολής και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με αντικείμενο την υποστήριξη και την συμβολή του L.T.O και της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με πολύτιμους αρωγούς και υποστηρικτές την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Κορινθίων και τον Δήμο Λουτρακίου –Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου πλαισιώνει σε επίπεδο προβολής τη διοργάνωση με σκοπό να συνδράμει στην μεγιστοποίηση του αντίκτυπου για τις τοπικές επιχειρήσεις αλλά και για τον προορισμό συνολικά.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης δήλωσε πως: «Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία των αθλητών και των αποστολών που συμμετέχουν σε μια τόσο μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων συνεχίζει να ενισχύει τον ρόλο του ως αθλοτουριστικός προορισμός. Η προσέλκυση ενός μεγάλου αριθμού επισκεπτών στον τόπο μας επιφέρει αισθητά οικονομικά οφέλη στην εντόπια οικονομία και την προβολή του Δήμου μας στο εξωτερικό».

 


 

 

 




 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια