Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1858)

 

 















 

 

Πέντε Έλληνες νεκροί στη Λιβύη σε τροχαίο με ερωτηματικά…

 

    Η Ελληνική Αποστολή της Ελλάδας παροχής βοήθειας στη Λιβύη στις περιοχές  με περίπου 11.500 θύματα που έπληξε θανάσιμα ο θεομηνία DANIEL, σημαδεύτηκε με ένα τροχαίο ατύχημα. Το Τροχαίο είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 5 ατόμων της αποστολής και 17 τραυματίες εκ των οποίων οι 5 είναι σε επικίνδυνη κατάσταση. Οι σωροί των νεκρών και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν ήδη στην Ελλάδα και δέχονται την ανάλογη υγειονομική υποστήριξη.

    Οι πρώτες εκτιμήσεις της ΕΥΠ, που ενεπλάκη στις έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος δείχνουν ότι οι πέντε Έλληνες σκοτώθηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε στο λεωφορείο μετά τη σύγκρουση του λεωφορείου με το μεγάλου κυβισμού όχημα, το οποίο κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση. Φαίνεται ότι το ρεζερβουάρ του φορτηγού εξερράγη και επειδή περιείχε μεγάλη ποσότητα καυσίμων και σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση του οδοστρώματος, προκλήθηκε ακαριαία ανάφλεξη, η οποία δεν επέτρεψε σε όλους τους Έλληνες να βγουν από το λεωφορείο. Όσον αφορά στη διαδρομή που ακολούθησε η ελληνική αποστολή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος δρόμος επελέγη γιατί ο κεντρικός είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες.

Κάτι μας λέγει πως οι αρμόδιες Ελληνικές Αρχές, αποδείχθηκαν φειδωλές στην έκδοση ενημερωτικών δελτίων τύπου. Τούτο αποδίδεται στην εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στην φίλη χώρα, αλλά και στις εκτεταμένες καταστροφές που επέφεραν στην χώρα οι κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις του DANIEL.

    Κάτι δεν κολλάει και δεν μας φαίνεται νορμάλ όμως στις μέχρι τώρα πληροφορίες. Αυτή η ολιγοήμερη σιωπή δίνει την ένδειξη ότι η υπόθεση διερευνάται από τη Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ελλάδας. Από γνώση πως μεθοδεύονται και ποίες είναι οι συνταγές εφαρμογής «Μαύρων επιχειρήσεων» των Μυστικών Υπηρεσιών τίποτα δεν αποκλείεται. Όταν ένα μεγάλο όχημα κινείται προς το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούεται με ολόκληρο λεωφορείο, ενώ γίνεται ταυτόχρονα έκρηξη του ντεπόζιτου βενζίνης, μπορούμε να μιλάμε και για εσκεμμένη  σύγκρουση.

    Το θέμα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης και αναμένονται διευκρινήσεις. Αρκεί να βγει η αλήθεια στην επιφάνεια και να μην τη φάει το σκοτάδι της διπλωματικής σκοπιμότητας. Την «Αλήθεια και ας πονάει», όπως έλεγε και ο αείμνηστος δάσκαλος της δημοσιογραφίας, Χρήστος Πασαλάρης…  

 

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 


 

Ο Δήμος Κορινθίων σε καλή πορεία ευημερίας!...  

Όταν πριν από τρεις περίπου μήνες έγιναν ο βουλευτικές εκλογές ο προεκλογικός θόρυβος των δύο πρώτων κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι δηλώσεις και παραδηλώσεις κομματικών στελεχών παρουσίαζαν μία κατάσταση λες και ήταν στα πρόθυρα να επανέλθουν στην εξουσία. Ήλθαν τα τελικά αποτελέσματα και ήταν μια άνευ προηγουμένου ψυχρολουσία. Σκέτο ηλεκτρικό σοκ. Το Κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκε. Χωρίς την προηγούμενη ένεση με το μπόλιασμα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα είχε κατέβει βαθμολογικά εκεί από όπου άρχισε στο 4%. Βάρεσε διάλυση που συνεχίζεται με κινήσεις πανικού και ύστατες προσπάθειες επιβίωσης ακόμη και εκλέγοντας ιδιότυπες ηγεσίες συγκριτικά με τον Α. Τσίπρα.

Το άλλοτε πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ του ιδρυτή του Α. Παπανδρέου με ένα χλιαρό 12% και Πρόεδρο τον Ν. Ανδρουλάκη έβγαλε μετά τις βουλευτικές διθυραμβικές κορώνες για μεταστροφή και επιτυχία την ώρα που η αθόρυβη αλλά νοικοκυρεμένη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη γινόταν, παρά τα ατυχήματα, τις πανδημίες και την μωροφιλοδοξία της Τουρκίας, γινόταν και πάλι εξουσία για να ολοκληρώσει το θετικό της έργο. Όλα δείχνουν πως δύσκολα θα γυρίσει η πλάστιγγα προς την πλευρά των δύο κατ΄ επίφαση κομμάτων εξουσίας.

Σήμερα. Αυτές τις ημέρες πάμε για τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, πάμε για τις δημοτικές εκλογές κάτω από άλλες συνθήκες. Θα διεξαχθούν οι εκλογές με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής πράγμα που εγγυάται ο συνδυασμός νίκης να βγει ενισχυμένος σε Δημοτικούς Συμβούλους. Εδώ να μου επιτρέψετε να παρουσιάσω κάποιες θέσεις από την εκτίμηση της παρούσας κατάστασης για τον Δήμο Κορινθίων, όσον αφορά τον Συνδυασμό της Κεντροδεξιάς παράταξης, της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ. Προχθές το βράδυ έγιναν τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου και αποτέλεσαν μεγάλη έκπληξη.

Είδα στην εκδήλωση μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, που προέρχονταν από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι για να είναι κοντά στον Συνδυασμό του Δημάρχου υπάρχει κάποια βασική αιτία. Το ερεύνησα το θέμα και διαπίστωσα ότι όλοι αυτοί που μετακινήθηκαν δεν ήταν τυχαίοι άνθρωποι. Αν και δεν δόθηκε επίσημα κομματικό χρίσμα στον Συνδυασμό δεν παύει ο Δήμαρχος να ανήκει στην Κεντροδεξιά Παράταξη. Πρόκειται για σκεπτόμενους καταξιωμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχοντας το μέτρο σύγκρισης των κομμάτων εξουσίας βλέπουν στο βάθος τη σχέση Κυβέρνησης Δήμου Κορινθίων, ως έχει σήμερα και ευελπιστούν πως αυτή η σχέση αποτελεί ευοίωνη περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας και επιχορήγησης χρηματοδότησης έργων που θα ανεβάσουν στα ύψη της ευημερία του τόπου. Δεν είναι οι μετακινήσεις τυχοδιωκτικού χαρακτήρα, αλλά ενδιαφέροντος για το καλό του ιστορικού μας Δήμου. Δεν το βλέπετε κι εσείς;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 


 

Από την επίσεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

 

Ευρισκόμενος στην Αμερική ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάης, παρακάθησε σε γεύμα με μέλη της ελληνικής κοινότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες και εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, στην οικία του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, στη Νέα Υόρκη.

Στον χαιρετισμό του, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος σε διάφορα θέματα. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, οιαδήποτε λύση εκτός αυτών των παραμέτρων,που καθορίζει ο ΟΗΕ στο Κυπριακό οιαδήποτε ιδέα ή συζήτηση για λύση δύο κρατών είναι απλώς μη αποδεκτή. Αυτό είναι κάτι που είχα την ευκαιρία να επικοινωνήσω και πάλι σήμερα στον Πρόεδρο Ερντογάν».

Αναφορικά με τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «η χώρα είναι ανθεκτική, η οικονομία πάει καλά. Θα ανακάμψουμε από αυτή τη φυσική καταστροφή, με κάποια βοήθεια από τους Ευρωπαίους φίλους μας αλλά και από τους Έλληνες, από το εσωτερικό αλλά και από το εξωτερικό. Δεν θα ξαναχτίσουμε απλώς ό,τι καταστράφηκε από τα νερά, αλλά θα διασφαλίσουμε ότι θα το ξαναχτίσουμε καλύτερο, γιατί αυτό που βιώσαμε αυτό το καλοκαίρι ήταν η πραγματικότητα της κλιματικής κρίσης, που μάς επηρεάζει όλους. Αποτελεί υποχρέωσή μας να διασφαλίσουμε ότι θα βρούμε μία ανθεκτική απάντηση σε φαινόμενα που θα συμβαίνουν με μεγαλύτερη συχνότητα. Αυτό είναι γεγονός και πρέπει να ανταποκριθούμε».

Σε ό,τι αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε επενδυτικό επίπεδο, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι «είχα δεσμευθεί, πριν από την προεκλογική εκστρατεία, ότι θα ανακτούσαμε την επενδυτική βαθμίδα εντός τριών μηνών και τα καταφέραμε. Ίσως είναι το τελευταίο βήμα σε αυτή τη μακρά και επίπονη διαδικασία, ώστε να αφήσουμε πίσω μας μία πολύ επώδυνη δεκαετία.

Η οικονομία πράγματι τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά. Αναπτυσσόμαστε με πολύ υψηλότερους ρυθμούς από την υπόλοιπη Ευρωζώνη. Όχι μόνο δεν θα υπάρξει ύφεση στην Ελλάδα, αλλά πιστεύουμε ότι θα αναπτυχθούμε περισσότερο από 2% εφέτος. Συνεχίζουμε να προσελκύουμε σημαντικές ξένες επενδύσεις, ενισχύουμε διαρκώς το ελληνικό brand σε διάφορους τομείς και διασφαλίζουμε ότι η Ελλάδα έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος από το τυπικό της μέγεθος, είτε πρόκειται για θέματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση είτε πρόκειται για την ευρύτερη περιοχή μας».

Για τον πρώτο νόμο που ψηφίσθηκε μετά τις εκλογές, που διασφαλίζει τη άρση όλων των εμποδίων για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι «αν είστε εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, μπορείτε να ψηφίζετε από εδώ ή όπου κι αν βρίσκεστε στις επόμενες εκλογές… 

 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

Η αλήθεια για το παρελθόν και το παρόν…

Τις τελευταίες δεκαετίες, από τότε που η Πολιτική στην Ελλάδα αποδείχθηκε κάλπικη αρχίζοντας από τη Μεταπολίτευση του 1974, κατά την οποίαν εκχυδαϊστηκε ο πολιτικός κόσμος με περγαμηνές “Αντιστασιακού” με αναλογία Σοβιετικών Εκλογικών Αποτελεσμάτων, δηλαδή 90% του πληθυσμού της χώρας Αντιστασιακοί.  Υπήρξε εποχή που χάθηκε η αίγλη των Υπερήφανων Ελλήνων Πρωθυπουργών. Δεν συγκινούνταν με τίποτα το ανθελληνικό για να μην πούμε ότι διαγκωνίζονται να αποδείξουν πως είναι Άθεοι, Απάτριδες και μισούν τον Ελληνικό Λαό, ο οποίος τους κρίνει και κατακρίνει πάντα μετεκλογικά.

Ενθυμούμαι ότι στον πρώτο χρόνο ανάληψης της εξουσίας πήγε στην Τουρκία ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας  και η όλη δραστηριότητά του ήταν να αγνοήσει τον Γραμματέα της ΕΠΟ στην εξέδρα των Επισήμων στον φιλικό αγώνα μεταξύ Τουρκίας Ελλάδας, να φορέσει εμφανέστατα την Τουρκική σημαία – Κασκόλ της Τουρκίας και να ακούσει χωρίς σχόλιο , αποχώρηση ή διαμαρτυρία, την ώρα που ο Τουρκικός όχλος του Σταδίου γιουχάιζε την ανάκρουση του Ελληνικού Εθνικού Ύμνου. Ο ομόλογός του Νταβούτογλου αντίθεα είχε κρυμμένη την Ελληνική σημαία – Κασκόλ στο σακάκι του και διάπλατα την τουρκική δεξιά και αριστερά στο στήθος. Ήταν η πρώτη εντύπωση ότι Αυτός, δεν είναι Έλληνας….

Μεταξύ των άλλων πήγε να συζητήσει για το μεταναστευτικό, χωρίς να δηλώσει αυτά που γνώριζε όλος ο κόσμος.  Δεν έδειξε να γνωρίζει ότι η όλη υπόθεση ξεκινάει από την Κυβέρνηση της Τουρκίας, η οποία περιθάλπει, χρηματοδοτεί, εκδίδει πλαστά διαβατήρια και τα χορηγεί στους λαθρομετανάστες, τους οποίους διακινεί στο Αιγαίο η Στρατοχωροφυλακή και οι Λιμενικές Υπηρεσίες. Κάτι δηλαδή, που ήταν γνωστό αλλά δεν αναγνωρίζονταν και επίσημα. Τις ίδιες ημέρες η τουρκική εφημερίδα Milliyet ομολόγησε, σύμφωνα με άρθρο του Δημοσιογράφου – Τουρκολόγου Νίκου Χειλαδάκη, ότι ουσιαστικά στην Τουρκία παράγονται τα διαβατήρια, «Türkiye' de üretilmiş bir pasaport daha», με τα οποία οι άνθρωποι του Ισλαμικού Χαλιφάτου, οι φανατικοί και έτοιμοι για όλα Τζιχαντιστές, έρχονται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για να εκτελέσουν τις τρομοκρατικές τους επιθέσεις.

Αν πραγματικά θέλουν και μπορούν να εργαστούν κατά της Λαθρομετανάστευσης και εισβολής στην Ελλάδα, οι εκάστοτε Πρωθυπουργοίνα  να κάνουν  σημαία το αίτημα λήψεως μέτρων ανάλογα με το εμπάργκο της δύσης στη Ρωσία για το Ουκρανικό ζήτημα. Αντ΄αυτού η Ελλάδα έχει δεχθεί εκατομμύρια λαθρομεταναστών επί Τσίπρα, που ευτυχώς μείωσε την ροή η Κυβέρνηση Μητσοτάη, χωρις όμως να την μηδενίσει.  Και όλα αυτά την ώρα που ο Ερντογάν είναι με το ένα πόδι στην ΕΕ  παίρνοντας  δώρο από αυτήν  δις ευρώ ζητώντας και τα ρέστα…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια