Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1859)

 

Την έδρα της αντιδημαρχίας Πολιτισμού στην Αρχαία Κόρινθο ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος

 


Την προσοχή, την φροντίδα, τα έργα και την αξιοποίηση που της οφείλουμε όλοι επανέλαβε ο δήμαρχος Κορινθίων βρισκόμενος χθες το βράδυ στην Αρχαία Κόρινθο, μιλώντας σε ένα πολυπληθές κοινό, ντόπιων αλλά και τουριστών στους οποίους απευθύνθηκε στα αγγλικά ζητώντας για λίγα λεπτά την προσοχή τους ώστε να ακούσουν και να ενημερωθούν για όσα η δημοτική αρχή έχει ήδη κάνει για την πολιτιστική πρωτεύουσα του δήμου Κορινθίων αλλά και για εκείνα που έχει ήδη δρομολογήσει και υλοποιούνται στην 2η θητεία.

Τον δήμαρχο προλόγισε η τοπική Πρόεδρος κ. Νέζη  ενώ θερμό ήταν το χειροκρότημα όλων όταν ο Βασίλης Νανόπουλος κάλεσε κοντά του τους υποψηφίους δημοτικούς και  τοπικούς συμβούλους.

Ο Δήμαρχος ευθύς εξαρχής ανακοίνωσε την μεταφορά της έδρας της αντιδημαρχίας Πολιτισμού στην Αρχαία Κόρινθο!

Με κάθετο και σαφή τόνο ενημέρωσε τους κατοίκους πως το ζήτημα που τους απασχολεί για πολλά χρόνια, το νέο δημοτικό σχολείο θα ολοκληρωθεί στην θέση που έχει ξεκινήσει και όχι όπως η παράταξη του κ.Σταυρέλη τάζει για διαφορετική θέση όπου θα χρειαστεί επανεκκίνηση διαδικασιών και χρόνο που κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει.

Τα προβλήματα που καθυστέρησαν την ανέγερση αφορούσαν νέα αρχαιολογικά ευρήματα που επέβαλλαν αλλαγή μελετών και νέες εγκρίσεις από την αρχαιολογία , ο κορονοϊός και βέβαια η εκτόξευση των τιμών και του κόστους ολοκλήρωσης του έργου λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. «Η δημοτική μας αρχή έχει λύσει όλα τα ζητήματα που προέκυψαν, τα αντιμετωπίσαμε με σοβαρότητα και ικανότητα και το σχολείο, σας διαβεβαιώ, θα γίνει στην θέση που είναι σήμερα. Θα είναι ένα σχολείο κόσμημα, ένα σχολείο «μουσείο», ανοιχτό και επισκέψιμο!

Η επιτυχής διεκδίκηση του δημάρχου στο Υπουργείο και η έγκριση από το ΚΑΣ νέου θεάτρου στο χώρο του ΞΕΝΙΑ είναι μια ακόμα παρέμβαση για την Αρχαία Κόρινθο αυτής της δημοτικής αρχής. Το θέατρο εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό ανάπτυξης, ανάδειξης και διαχείρισης της Αρχαίας Κορίνθου, ένα σχέδιο που βρίσκεται σε τελικό στάδιο μελετών και χρηματοδότησης και εκπονήθηκε σε συνεργασία του Υπουργείου, του δήμου Κορινθίων, της Αμερικανικής Σχολής και της εφορείας Αρχαιοτήτων.

Με το φυλλάδιο απολογισμού και νέου σχεδιασμού ανα χείρας ο δήμαρχος, φυλλάδιο που μοιράστηκε σε όλο το χωριό, παρέθεσε τα έργα και τις ημέρες της θητείας ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να κρίνουν, να συγκρίνουν και να αποφασίσουν ορθά.

Τέλος, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανανεωμένη παράταξη της Συμμαχίας Πολιτών, τους ανθρώπους που μπορούν όχι μόνο να εκφράσουν το μέλλον του δήμου Κορινθίων αλλά και να το οικοδομήσουν.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους πολίτες.

 

 

Ο Άσσος στηρίζει Βασίλη Νανόπουλο

 

Κατάμεστος ο χώρος που πραγματοποίησε χθες βράδυ την συνάντησή του με τους κατοίκους του Άσσου, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Μια περιοχή η οποία δοκιμάστηκε από την λειψυδρία και είδε στο πρόσωπο του δημάρχου λύσεις, σχεδιασμό έργων και ουσιαστική παρουσία ήταν χθες εκεί για  να ακούσει τον δήμαρχο, να συνομιλήσει μαζί του, απο κοινού να χαράξει την πορεία των επόμενων 5 ετών. 

Ο Βασίλης Νανόπουλος έδωσε στους κατοίκους του Άσσου, όπως κάνει σε κάθε περιοχή, το φυλλάδιο απολογισμού και σχεδιασμού. Ένα έντυπο όπου όλοι μπορούν να δουν τι έκανε η δημοτική αρχή στα 4 αυτά πρώτα χρόνια θητείας, παρά τις δυσκολίες της απλής αναλογικής και την διετή υγειονομική κρίση. 

Περιλαμβάνονται δε και όσα σχεδιάζονται ώστε οι πολίτες με σαφήνεια να μπορούν να κρίνουν την αποτελεσματικότητα αλλά και την προοπτική.

 Η αθρόα συμμετοχή στο κάλεσμα του δημάρχου, η ζωηρή συζήτηση και τα λόγια εμπιστοσύνης έδειξαν και απ έδειξαν πως εκείνες οι λίγες φωνές που παλεύουν να πείσουν πως τίποτα δεν έγινε ακόμα και σε τοπικό επίπεδο, δεν εισακούγονται τουναντίον απομονώνονται.

 Ο Δήμαρχος και η ανανεωμένη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ συνεχίζουν στον δρόμο της αλλαγής και της προοπτικής, συνεχίζουν μαζί με την κοινωνία, όπως έκαναν εξ αρχής.

 


Ξεκίνησε τις συναντήσεις με τους κατοίκους στα χωριά ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος


Τις συναντήσεις με τους κατοίκους των κοινοτήτων ξεκίνησε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, μια ημέρα μετά τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ και την συγκλονιστική παρουσία του κόσμου.

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από στελέχη και υποψηφίους της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ βρέθηκε στο Αγιονόρι, τις Κλένιες και το Στεφάνι. Συνάντησε τους κατοίκους και έχοντας στο πλευρό του τους τοπικούς προέδρους κ.κ Μενέλαο Σκούρτη, Τάκη Μπακλώρη και Γιώργο Ζούζα, συζήτησαν για τα ζητήματα του χωριού, για όσα έγιναν από το 2019 και για όσα σχεδιάζονται στην επόμενη θητεία.

Μάλιστα, ο δήμαρχος έδωσε στους κατοίκους φυλλάδιο στο οποίο αναφέρονται ακριβώς όσα έγιναν αλλά και εκείνα που σχεδιάζονται ώστε στην πράξη να μπορέσουν να διαπιστώσουν την παραγωγή έργου και βεβαίως αναλόγως να κρίνουν και να αποφασίσουν για τα επόμενα 5 χρόνια.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ως δημοτική αρχή έκανε πράξη την δέσμευση της «Δήμος για όλους», δέσμευση την οποίαν ανανεώνει σε αυτές τις εκλογές θεωρώντας κάθε σπιθαμή του δήμου Κορινθίων, κάθε χωριό, κοινότητα και οικισμό, σημαντικό, με ανάγκες αλλά και δυνατότητες.

Οι κάτοικοι αναγνωρίζουν στον δήμαρχο ευθύτητα, ειλικρίνεια και αλήθεια. Λέγονται όσα έγιναν και όσα μπορούν να γίνουν και όχι όσα θεωρητικά θα μπορούσε να πει κάποιος. Αναγνωρίζουν την παρουσία του στα χωριά τους μέσω της υλοποίησης του σχεδιασμού που είχαν την ευθύνη να πράξουν οι τοπικοί πρόεδροι και το έπραξαν με αίσθημα ευθύνης και αγάπης προς τον τόπο τους.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι η παράταξη των δεσμεύσεων που υλοποιούνται, η παράταξη της συνέπειας.

Οι συναντήσεις με τους κατοίκους συνεχίζονται διότι  μόνο έτσι, με το να αφουγκράζεσαι την κοινωνία μπορείς να είσαι καλός, χρήσιμος και αποτελεσματικός δήμαρχος για όλους. Και ο Δήμαρχος Κορινθίων έχει αποδείξει πως ακούει, συνεχίζει να το κάνει προκειμένου στην επόμενη 5ετία να γίνουν όσα, σε συνεργασία με το χωριό και τους τοπικούς προέδρους έχουν ενταχθεί στον σχεδιασμό.

Οι περιοδείες συνεχίζονται την Παρασκευή στον Άσσο.

 

Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Το Ιωάννειο Δημοτικό Σχολείο απέκτησε χρώμα και τα σχολεία μας νέο αθλητικό εξοπλισμό!

 

 

19 Σεπτεμβρίου 2023

Η καινούργια σχολική χρονιά ξεκίνησε και ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης υποδέχθηκε τους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές «ανανεωμένος», καθώς πραγματοποίησε βελτιωτικές εργασίες στο Πρώτο Δημοτικό Σχολείο και εξόπλισε περαιτέρω τις λοιπές σχολικές μονάδες του Δήμου με αθλητικό υλικό.

Πρώτο Δημοτικό Σχολείο – Προτεραιότητα στο χρώμα!

Ανάμεσα στις πιο σημαντικές ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο της έναρξης της νέας σεζόν, συγκαταλέγονται οι καλλωπιστικές επεμβάσεις που έγιναν στο Πρώτο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου (Ιωάννειο).

Σε συνέχεια της ενεργειακής αναβάθμισης και συντήρησης των σχολικών κτηρίων, όπως αυτές πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, σειρά είχε ο καλλωπισμός του σχολείου, με τον ελαιοχρωματισμό της πρόσοψης, του γηπέδου και του μικρού θεάτρου που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με περίσσια προσωπική εργασία, σε συνεργασία με τον Δήμο μας, συνέβαλαν για να αποκτήσει και πάλι χρώμα το κτήριο.

 

 

 


 

 

 

    




 






 

 


 

 


 


 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια