Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1858)















 

 

 

Να αξιοποιηθεί η Εφεδρεία και αναθεωρηθεί η στράτευση…

    

 Τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής που μας ταρακούνησαν  από  το περασμένο Σάββατο της 7 Οκτωβρίου 2023 με έκαναν να επιδοθώ στη μελέτη της σχετικής δημοσιογραφικής κάλυψης από πολλές πηγές. Μου έκανε εντύπωση η επιτυχής  Επιστράτευση 300.000 εφέδρων οπλιτών και αξιωματικών του Ισραήλ μέσα σε δύο ημέρες. Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε ο μεγάλος αριθμός εθελοντών Εβραίων που σπεύδουν με κάθε μέσο να προσέλθουν από όλα τα μέρη του πλανήτη στην Πατρίδα τους έτοιμοι να αγωνιστούν για την τιμή των όπλων.

    Αυτό το ενδιαφέρον μου έφερε στη μνήμη μου την επιστράτευση του 1974 που ενήργησε η τότε Κυβέρνηση Ανδρουτσόπουλου, που μέσα στην πρώτη ημέρα βρέθηκα με τους Εφέδρους Αξιωματικούς και οπλίτες στη διοίκηση Μοίρας Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών κάπου στην Ελλάδα. Μια επιστράτευση όπου όλοι οι έφεδροι ήθελαν να καταταγούν και δεν έφευγαν τα υπόλοιπα των αποστολών συμπληρώσεως της Μονάδας. Μια επιστράτευση που σπιλώθηκε από τους κονδηλοφόρους που δεν είχαν ιδέα τι ψέματα έλεγαν. Τόσο υψηλό ήταν το φρόνιμα των Ελλήνων Κομάντος!

    Παρακολουθώ λοιπόν τι γράφουν οι σημερινοί «ξερόλες» για τα γεγονότα που καλύπτουν τα γεγονότα μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων και μου έρχονται στο νου κάποιες σκέψεις που έχουν σχέση με την ανάγκη αξιοποίησης της Ελληνικής Εφεδρείας. Είναι γνωστό ότι εδώ και δυο περίπου δεκαετίες υπάρχει δημογραφικό πρόβλημα στην επάνδρωση των Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Σαν να μην έφτανε αυτή η πτώση του δείκτη γεννήσεων έναντι των Θανάτων, ήλθαν κατά καιρούς οι πολιτικοί που ευθύνονται για την ύπαρξη και διαιώνιση του Ελληνικού Έθνους και μείωσαν τη στρατιωτική θητεία από 24 μήνες που ήταν παλαιότερα σε εννέα μήνες για λόγου ψηφοθηρικούς.

    Η Πατρίδα μας βιώνει προβληματικές συνθήκες με γείτονες, ακόμη και την λαίμαργη Τουρκία, να εποφθαλμιούν την ακεραιότητά της. Για κακή μας συγκυρία υπήρξε εποχή πριν μερικά χρόνια που επιλήσμονες πρωθυπουργοί καταχρέωσαν την Ελλάδα, μας έφεραν τα εξοντωτικά Μνημόνια, ξεπούλησαν ή υποβάθμισαν την βαριά Βιομηχανία Οπλικών Συστημάτων και πυρομαχικών και έκαναν προβληματικές τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Η σημερινή Κυβέρνηση Μητσοτάκη είδε την κατάντια και τον κίνδυνο και προσπαθεί να κάνει διορθωτικές ρυθμίσεις προς την σωστή κατεύθυνση.

    Το λέμε χωρίς περιστροφές και Έξω από τα δόντια: Η Εθνική μας άμυνα έχει ανάγκη από άμεση ενίσχυση σε όλους του τομείς και οπωσδήποτε απαιτείται η αξιοποίηση της Εφεδρείας και η αναθεώρηση του χρόνου θητείας των Ελληνοπαίδων. Θα πρότεινα να αντιμετωπιστεί το θέμα της στράτευσης και της Εφεδρείας στα πρότυπα του Ισραήλ. Μικρή χώρα είμαστε με μεγάλη ιστορία!..

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

Το θεωρώ καλή συγκυρία που ανήκουμε στη Δύση…

 

Μου ετέθη σε συντροφιά φίλων σε ερώτημα η αμφισβήτηση της απόφασης της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας περί «υποστήριξης του δικαιώματος του Ισραήλ να επιτεθεί κατά της Παλαιστίνης» με τη δικαιολογία πως σκοτώνεται άμαχος πληθυσμός στη Γάζα. Ήταν πολύ επικριτικός ο φίλος μας πάνω σαυτό το θέμα και αναρωτήθηκε, αν είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας και της Δύσης. Του απάντησα όπως τα βλέπω προσωπικά τα πράγματα:

    Όπως είδα στις 7 Οκτωβρίου τα χαράματα επιτέθηκε αιφνιδιαστικά η τρομοκρατική οργάνωση που λέγεται Χαμάς σε παραμεθόρια χωριά του Ισραήλ, αλλά και εναντίον άλλων πόλεων με 2500 ρουκέτες και πυραύλους αρχικά με εκατοντάδες Ισραηλίτες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε οι ρουκέτες έχουν ξεπεράσεις τις 5.000 και συνεχίζονται με τους νεκρούς να έχουν φτάσεις τους 1300 με πολλαπλάσιο αριθμό τραυματιών και ανυπολόγιστες καταστροφές.

    Αν αυτήν την ενέργεια θα την είχαν κάνει εναντίον της Πατρίδας μας και αν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν θα αποφάσιζε αντίποινα κατά της Χαμάς κάτω από τις ίδιες συνθήκες, έστω και με παράπλευρες απώλειες, θα τον θεωρούσα ανάξιο να ηγείται της χώρας μου. Όσο για τη θέση μας στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. αισθάνομαι, ως Έλληνας πολίτης ευγνωμοσύνη για την επιλογή του «Να ανήκουμε στη Δύση». Το γεγονός ότι επί 72 χρόνια η Ελλάδα διάγει βίο κάτω από συνθήκες Ελευθερίας, ενώ σε όλον τον κόσμο γίνονται αιματηροί πόλεμοι, μου αρκεί.

    Επί πρόσθετα στο θέμα της υποστήριξης του Ισραήλ, δεν θα μπορούσε να συμβεί το αντίθετο. Κατανοώ τους Παλαιστίνιους πολίτες, αλλά μέμφομαι τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες που οδήγησαν τον Λαό τους κάτω από την ομηρία Οργανώσεων που δεν ενδιαφέρονται για την ευημερία του, αλλά εξυπηρετούν ίδια συμφέροντα και καθοδηγούνται από  τους πάτρωνές τους, τύπου Ιράν και Τουρκίας. Φυσικά στα υπέρ της απόφασης της Ελληνικής Κυβέρνησης θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι συμφωνίες αμυντικής διμερούς ή πολλαπλής  συμμαχίας που έχει συνάψει η χώρα μας με το Ισραήλ και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Η Ελλάδα δεν είναι Τουρκία του Ερντογάν που παίζει διπλό παιχνίδι και νομίζει πως κοροϊδεύει τους πάντες με το να προσπαθεί να αποδείξει πως «τα έχει καλά και με το Χωροφύλαξ και με τον Αστυφύλαξ». Είναι μία χώρα ευνομούμενη, δημοκρατική και τιμά την υπογραφή της σε διεθνείς συμφωνίες. Καταλήγω στην άποψη πως έπραξε πολύ σωστά ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης στην προκειμένη περίπτωση…Ο Ερωτών; «Ου με πείσεις κ΄αν με πείσεις…»                                

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ

 

 


Η Μέση Ανατολή βρωμάει μπαρούτι;;;

 

Αυτά τα γεγονότα που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή μετά την ομοβροντία 2500 πυραύλων στο έδαφος του Ισραήλ από την Παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς με τις ανυπολόγιστες καταστροφές και τον θάνατο 1300 θυμάτων, που τους βρήκε ο χαμός στον ύπνο του δικαίου μας βάζουν σε ανησυχία. Τα πολεμικά επεισόδια που ακολούθησαν χειροτέρεψαν όπως ήταν αναμενόμενο την όλη κατάσταση. Ένα τόσο αποτρόπαιο κτύπημα και μάλιστα την ώρα που διαφαινόταν πως κάτι πάει να γίνει προς ομαλοποίηση των διμερών και πολλαπλών σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ της Παλαιστίνης και της Σαουδικής Αραβίας, πέτυχε τον σκοπό του. Κάποιοι τρίτοι δεν επιθυμούν την εξεύρεση λύσης.

Όλα δείχνουν πως το εγχείρημα δεν αφορά μόνο τη διαμάχη Ισραήλ και Παλαιστίνης, αλλά υποκινείται και από άλλες δυνάμεις που επιχορηγούν, εκπαιδεύουν, εξοπλίζουν και σχεδιάζουν τις επιχειρήσεις των οργανώσεων Χαμάς της Παλαιστίνης και Χεζ Μπολάχ του Λιβάνου, ενώ συμπαρίστανται σ΄αυτές, ως σύμμαχοι, απέναντι στη Δύση και στον υπόλοιπο Αραβικό κόσμο που επιζητεί την Ειρήνη στην πολύπαθη Μέση Ανατολή. Όλα δείχνουν πως το πρόβλημα της διαμάχης θα είχε επιλυθεί μετά από 75 χρόνια, αν δεν υπήρχε ο δάκτυλος των δήθεν απελευθερωτών. Αυτών που για δικά τους συμφέροντα ντύνουν στρατιώτες και εξοπλίζουν μικρά παιδιά των 15 χρονών και μαζί με γυναικόπαιδα τα χρησιμοποιούν ως ασπίδα στις μάχες.

Αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι απόψεις συμβαίνουν γεγονότα στην εν λόγω περιοχή που στην στρατιωτική ορολογία λέγονται « Μεγάλη προπαρασκευή Πολέμου» με ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Για την ώρα έχουν συσσωρευτεί στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου και στον Περσικό Κόλπο 2 Αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ με συνοδά πολεμικά πλοία διαφόρων διαστάσεων και αποστολών. Παράλληλα Μοίρες πολεμικών Αεροσκαφών διαφόρων τύπων έχουν μετασταθμεύσει από τις χώρες τους σε Μεσογειακές και άλλες βάσεις, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στον Περσικό Κόλπο όπου απέναντι από τον 5ο Αμερικανικό Στόλο κατέφτασε πρόσφατα Στολίσκος 6 πολεμικών σκαφών από την Κίνα έτοιμος να εμπλακεί, με άλλες τοπικές χώρες, αν δεχθεί επίθεση το Ιράν.

Θα μπορούσαμε με λίγα λόγια να πούμε ότι η όλη κατάσταση στη Μ. Ανατολή βρωμάει μπαρούτι, που καθόλου παράξενο να μετουσιωθεί σε Μεγάλο Πόλεμο. Εδώ μιλάμε για Αρμαγεδδώνα  με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανθρωπότητα. Είναι γραπτό μας άραγε να ζήσουμε κι αυτή τη δοκιμασία του Πανάγαθου Θεού, ο οποίος σύμφωνα με τις γραφές εφαρμόζει τη «Θεία Δικαιοσύνη» όταν το ποίμνιό του ξεφεύγει από  τον δρόμο του; 

 

  Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 


Μέχρι πού θα πάει ο διχασμός του ΣΥΡΙΖΑ; 

  

Νίκος Φίλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης έχει σχέδιο να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ «Δημοκρατικό κόμμα Μπάιντεν».  Το σχέδιο αυτό εκπονήθηκε από βασικούς συνεργάτες του και οικονομικούς παράγοντες που είναι και δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ - Συκοφάντησε Αχτσιόγλου, Τσακαλώτο ως υπονομευτές του Τσίπρα - Εξαπάτησε τον κόσμο, έγραψε χθες το «Πρώτο θέμα».

    Τα Νέα πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης μετά τη «φετφά» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε χαρακτηριστικά το βράδυ της Τρίτης στο Κόντρα, για να βρεθεί εκτός κόμματος. «Πώς είναι δυνατόν να αποκρύπτεις τις πολιτικές απόψεις που έγραφες πριν από λίγα χρόνια στις ΗΠΑ; Άλλαξες ή λες τα ίδια όπως έκανες στο ΣΕΒ;» αναρωτήθηκε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το σχέδιο που εκτυλίσσεται εκ μέρους του Κασσελάκη είναι η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε Δημοκρατικό Κόμμα Μπάιντεν. Αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάψει να είναι κόμμα της Αριστεράς, θα αφήσει ένα πολιτικό κενό, θα σπρώξει ψηφοφόρους προς το ΚΚΕ» επέμεινε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα «με επικεφαλής τον Τσίπρα κέρδισε ως κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

    Κατά τον Νίκο Φιλη «το σχέδιο αυτό εκπονήθηκε από βασικούς συνεργάτες του και οικονομικούς παράγοντες - και δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι τον έφεραν εδώ, δεν ξέρω αν ο Τσίπρας το γνώριζε αλλά το ανέχτηκε στην πορεία. Βλέπετε και συνεργάτες βασικούς (σ.σ. του κ. Κασσελάκη) που έχουν οικονομική σχέση με μεγαλοπαράγοντες στην Ελλάδα. Ο ίδιος έχει πει ότι έχει κάνει καριέρα στις ΗΠΑ με τη βοήθεια εφοπλιστών»

    Παράλληλα σημείωσε ότι «καταψηφίστηκαν πρόσωπα μερικά όπως η Αχτσιόγλου και ο Τσακαλώτος που συκοφαντηθηκαν από τον Κασσελάκη ως υπονομευτές του Τσίπρα και δεν τους υποστήριξε κανείς από την πλευρά του Τσίπρα. Μετά βγήκε ένα κείμενο του Καρτερού για να πει ότι δεν ισχύει. Όταν φτάνεις να υπάρχει υπονόμευση στη γενιά που κατόρθωσε να δημιουργήσει την κυβερνητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ τότε αρχίζουν τα μεγάλα προβλήματα. Ήταν ψέμα αυτό και έγινε επίτηδες και έπρεπε να υπάρχει άμεση διάψευση και δεν υπήρξε»

    «Εξαπατήθηκε ο κόσμος, είπε ανάλογα πράγματα στο ΣΕΒ συνέχισε ο Νίκος Φίλης και «κάρφωσε» τον Στέφανο Κασσελάκη: «σήμερα γίνεται μια σφαγή στην Παλαιστίνη και πού είναι ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης; Στην Αμερική και διαγράφει στελέχη του, είναι εικόνα αυτή, αναρωτήθηκε και μαζί με αυτόν και πολλά άλλα κομματικά στελέχη και μέλη του κόμματος…. Μέχρι πού θα πάει ο διχασμός του ΣΥΡΙΖΑ, που κάποτε ήταν στην Εξουσία; 

 

  Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια