Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1859)

 

 

















 Κάτι δεν πάει καλά με τον ΣΥΡΙΖΑ…

     Αποτελεί μεγάλη εκτροπή από το κανονικό και θυμίζει εξωτερικές παρεμβάσεις στα εσωτερικά πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας άσχετα, αν οι ψηφοφόροι που εψήφισαν τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι Έλληνες πολίτες,. Η ομοβροντία συντονισμένης προβολής του υποψηφίου που μας ήλθε από το πουθενά δείχνει πως είναι τηλεκατευθυνόμενος για κάποιον λόγο και αιτία που θα δούμε στο μέλλον. Ελπίδα να μην δούμε έναν ακόμη «Σωτήρα» τύπου Τσίπρα, που χρέωσε την Ελλάδα στο ταμείο της Τρόικα και υποθήκευσε τα περιουσιακά στοιχεία της Πατρίδας μας επί 99 χρόνια. Με απλά λόγια, η δήθεν έξοδος από το Μνημόνιο του Τσίπρα συνεπάγεται απώλειες τριών συντάξεων για κάθε συνταξιούχο σε ετήσια βάση και ενός μισθού για κάθε μισθωτό. Μας επέβαλε τότε ισόβιο μνημόνιο και λιτότητα διαρκείας, κάτι που δεν έχουν συνειδητοποιήσει οι πολίτες.

     «Είναι πρωτοφανές αυτό που συνέβη. Νομίζω θα διδάσκεται στις σχολές Πολιτικών Επιστημών το πώς έρχεται κάποιος και παίρνει ένα κόμμα, με το οποίο δεν έχει καμία σχέση και χωρίς αυτοί που τον ψηφίζουν να γνωρίζουν στην πραγματικότητα τις θέσεις του. Αυτό επεσήμανε ο Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα στο κόμμα και το φαινόμενο Κασσελάκη. «Πρόκειται για μία επιταγή εν λευκώ η οποία οφείλεται στη βαθιά κρίση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είχε συνειδητοποιήσει ούτε ο κ. Τσίπρας όταν έφευγε, ούτε οι υποψήφιοι διάδοχοί του. Πήγαν με την πεπατημένη και έκαναν σημαντικά λάθη, παρόμοια με εκείνα που έκανε ο κ. Τσίπρας και έχασε στις εθνικές εκλογές από τον κ. Μητσοτάκη» εξήγησε.  «Ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει. Είναι ένα νέο κόμμα», σημείωσε ακόμη ο κ. Κούλογλου.

     Αυτή η παραδοξότητα του πολιτικού σκηνικού έχει ξεσηκώσει όλα, μα όλα τα Διεθνή και Ελλαδικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία – μηδέ της δικής μας μικρής εφημερίδας εξαιρούμενης -  τον έχουν στις πρώτες ειδήσεις. Εδώ μου έρχεται στου νου αυθόρμητα το λεγόμενο «Μας βρήκαν μικρούς και μας δουλεύουν ψιλό γαζί». Δεν μας αφήνουν εδώ και δυο αιώνες να αναπνεύσουμε χωρίς παρεμβολές σε κάθε προσπάθεια ανόρθωσης της Παιδείας, της Οικονομίας, της προόδου και της ευημερίας. Κάθε φορά που κάποιος πατριώτης ή δοτός, πραγματικός Σωτήρας, κάτι πάει να κάνει για το καλό όλων μας, έρχεται κάποιος ουρανοκατέβατος από το «Σύστημα» και γκρεμίζει τα καλώς πεπραγμένα… Γι αυτό μας κρατούν ημιμαθείς μακράν από κάθε τι το Ελληνικό…   

 

Ο "ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ"

 

 


 

Κοντά στον ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ…

     Η Ποδοσφαιρική Ομάδα της Κορίνθου ΠΑΣ Κόρινθος, και τα κατά καιρούς ονόματά της, αρχής γενομένης από τον Παγκορινθιακό, ο οποίος ήταν το  πρωτογενές γέννημα της συγχώνευσης δύο εξ ίσου ιστορικών Ομάδων της πόλεώς μας, του Αχιλλέα και του Ολυμπιακού αρχικά και αργότερα και του Άρη, έχει μία βαριά ιστορική διαδρομή. Μεγαλούργησε σε όλες τις Εθνικές Κατηγορίες, ενώ σημαντική ήταν η πορεία της στη Β΄ Εθνική σε περιόδους που το ποδόσφαιρο ήταν το πιο δημοφιλές και πιο καθαρό άθλημα.

     Στα πρώτα βήματα της Ομάδας στα μεγάλα σαλόνια του Ποδοσφαίρου, συμμετείχαν στη διοίκηση και πρωτοστάτησαν γνωστά ονόματα παραγόντων του Ποδοσφαίρου και της πόλεώς μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον αείμνηστο Τάκη Κοτσώνη, τον Ηλία Λαρσινό, τον  Χρήστο Μακρή, τον Δημήτρη Βακάλογλου, τον Βασίλη Διακουμόπουλο, τον Χρίστο Δρίτσα, τον Χρήστο Καραντάνη και πολλούς άλλους . 

     Αισθάνομαι ευτυχής, που όταν ήμουν διοικητικό στέλεχος της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ως παλαίμαχος ποδοσφαιριστήςτου Αχιλλέα Κορίνθου,  υπήρξα ο  εισηγητής προς την Μεγάλη Εταιρεία να αναλάβει την όμαδα, πράγμα που έγινε και ζήσαμε όλοι εμείς οι φίλαθλοι το μεγαλείο της Αθλητικής δόξας της «Μπάρτσα». Οι δόξες, όμως,  έγιναν μακρινό όνειρο από τότε που ο Όμιλος της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ – Βαρδινογιάννη, αποφάσισε να παραδώσει το πακέτο των μετοχών σε Κορίνθιους παράγοντες. Το γιατί δεν είναι του παρόντος, αλλά δεν θα αποφύγουμε την ανάγκη να αναφέρουμε τη λέξη «Αγνωμοσύνη». Η ομάδα έγινε έκτοτε ασανσέρ μεταξύ των Κατηγοριών Β΄, Γ΄ Εθνικής και Ερασιτεχνικού της ΕΠΣ Κορινθίας, όπως συνέβαινε μέχρι «χθες», που ανέλαβε την ομάδα ο Πρόεδρος Μεγαλοδικηγόρος συμπολίτης μας εκ Βέλου, Αλέξης Κούγιας.

     Αυτά τα σκαμπανεβάσματα του ΠΑΣ Κόρινθος έκαναν τους παράγοντες και τους φιλάθλους, που κάποτε λάτρευαν την Ομάδα, να απομακρυνθούν από τα γήπεδα και το φάντασμα της ¨Μπάρτσα¨. Σήμερα ο κ. Κούγιας  με ένα Δ.Σ. συμπολιτών μας, ηγείται μιας ύστατης  προσπάθειας να πάρει η ομάδα μας τη θέση που της αρμόζει σύμφωνα και με το ιστορικό της παρελθόν. Χρέος όλων των αγνών φιλάθλων της  Κορινθίας είναι να σταθούμε στο πλευρό της νέας διοίκησης έχοντας υπόψη μας προς αποφυγή πράξεις αγνωμοσύνης του παρελθόντος που οδήγησαν επί δεκαετίες  την ομάδα στο «Ψυγείο».

     Οι πρώτες δύο αγωνιστικές 2 στα 2 νίκες, αν και είναι νωρίς να βγουν ασφαλείς προβλέψεις, είναι ενδεικτικές των δυνατοτήτων της ομάδας. Ο  Πρόεδρος και οι συνεργάτες του έχουν δημιουργήσει την κατάλληλη υποδομή για να γίνει το «Όνειρο των φιλάθλων της Κορινθίας πραγματικότητα». Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία… Έτσι δεν είναι;;;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια