Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1860)

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ




 Η Σολυγεία έχει δήμαρχο τον Βασίλη Νανόπουλο!

 

 

Πρωτοφανής για τα δεδομένα της Σολυγείας η συγκέντρωση των πολιτών και η θερμότατη υποδοχή και ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου το βράδυ της Κυριακής!
Χαμόγελα, χειροκροτήματα, παλμός, χειραψίες θερμές και κουβέντες εμπιστοσύνης. Οι Σολύγειοι άλλωστε είναι άνθρωποι αυθεντικοί. Ντόμπροι. Μιλούν την γλώσσα της αλήθειας και γι αυτό, εκτιμούν, σέβονται και ανανεώνουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου. Γιατί είναι και ο δήμαρχος Κορινθίων άνθρωπος της αλήθειας, της συνέπειας, της ευθύνης!
Γιατί το 2019 ως υποψήφιος δήμαρχος δεσμεύτηκε. Ως δήμαρχος τη θητεία 2019-2023 έπραξε!
Στο λόγο του ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος ήταν συγκινημένος, η υποδοχή και η αποδοχή ήταν πραγματικά εντυπωσιακές. Ήταν ειλικρινής και ευθύς, αναφέρθηκε σε όσα έγιναν στο Σοφικό, σε όσα σχεδιάστηκαν, σε όσα είναι ήδη προς εκτέλεση, η αναφορά στο έργο της πλατείας και τις ενστάσεις που δυστυχώς κατέθετε έως την τελευταία στιγμή Σοφικίτης δικηγόρος ήταν μια αλήθεια που έπρεπε να ακουστεί.
Ξεκάθαρος επίσης στον λόγο του, όπως είναι πάντα, έστειλε από τη Σολυγεία μήνυμα με συγκεκριμένους αποδέκτες. «ήμουν , είμαι και θα είμαι δήμαρχος των πολιτών και όχι των συμφερόντων» αποκαλύπτοντας πως φίλοι επιχειρηματίες υποψηφίου δημιουργώντας κατασκευαστική εταιρία μπλοκάρουν με ενστάσεις έργα του δήμου Κορινθίων ευελπιστώντας σε μια ενδεχόμενη νίκη να πάρουν όλα τα έργα του δήμου Κορινθίων. «Με εμένα ως δήμαρχο και τους συνεργάτες μου ως συμβούλους, αυτό δεν θα συμβεί ΠΟΤΕ! Μπορούν να πουν και οι άλλοι υποψήφιοι το ίδιο;» αναρωτήθηκε ο δήμαρχος προκαλώντας του πολιτικούς αντιπάλους να πάρουν ξεκάθαρη θέση!
Η συνάντηση στο Σοφικό ήταν πραγματική γιορτή! Ο Δήμαρχος παρουσίασε όλους τους υποψήφιους σε κεντρικό και τοπικό ψηφοδέλτιο καλώντας τους σοφικίτες να στηρίξουν τους νέους ανθρώπους. «Το ήθος και η αξιοπρέπεια δεν έχασαν ποτέ» είπε η Παναγιώτα Μπάκουλη ορίζοντας σε μια μόνο φράση την τεράστια διαφορά του δημάρχου και της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ με τους αντιπάλους. «Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε το μεγάλο έργοπ ου έγινε σε μια δύσκολη τετραετία, είμαστε σταθερά δίπλα στον δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο γιατί εμείς δεν είμαστε γυρολόγοι! Με συνέπεια στεκόμαστε δίπλα του γιατί είναι και εκείνος συνεπής απέναντί μας» ανέφερε η κ. Νικολέττα Γιάννου.
«Οι συμπολίτες μας δέχονται με αγάπη στα σπίτια τους. Συζητάμε, ακούμε. Δεν εκφοβίζουμε, δεν εκβιάζουμε εμείς, δεν μηδενίζουμε κανένα, αυτή είναι η διαφορά μας» σημείωσε ο υποψήφιος Νίκος Καρβούνης.
Ο Γιάννης Σιάχρας ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την επιλογή του να επιλέξει και να βάλει στην 1η γραμμή νέους ανθρώπους « Οι Σοφικίτες θα αποδείξουν πως οι ψήφοι υποχρέωση τελείωσαν» κατέληξε!
«Η δύναμή σας είναι η δύναμη του δημάρχου στις 8 Οκτωβρίου. Πάμε δυνατά για τη νίκη» ανέφερε η υποψήφια Παναγιώτα Σιάχρα
Η Μαριάννα Ζόλα μίλησε για τον «δήμαρχο της καρδιά μας» και για όλα τα έργα που έκανε σε όλο το χωριό στην διάρκεια της θητείας του.
Ο Γιώργος Φερετζάνης, αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ παρίστατο στην συνάντηση του δημάρχου και τους πολίτες και δημόσια δήλωσε την πίστη και την στήριξή του στον δήμαρχο Κορινθίων. « Το χωριό έχει ανάγκη από δραστήριους ανθρώπους, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις επιλογές μας και θεωρώ ότι σήμερα έχετε μπροστά σας τους σωστούς υποψηφίους!
Ο Γρηγόρης Ρωτίδης με μια ομιλία καρδιάς σημείωσε μεταξύ άλλων: «Πάμε λοιπόν όλοι μαζί να τιμήσουμε με την ψήφο μας αυτόν που τίμησε και τιμά όσο κανείς το Σοφικό!»
Ο Δήμαρχος προηγουμένως είχε επισκεφθεί το Αγγελόκαστρο. Στα μάτια των κατοίκων διέκρινε την εμπιστοσύνη και την στήριξη. «Είμαι στο πλάι του γιατί είναι δουλευτάρης! Και έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμα» είπε συγκινημένος ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Γκεζερλής λαμβάνοντας θερμό χειροκρότημα και επευφημίες. Λίγο νωρίτερα ο δήμαρχος είχε εξάρει την στάση του Γιάννη Γκεζερλή και του Τίμου Πιέτρη, συνεργαζόμενες παρατάξεις, που αταλάντευτα έμειναν στο πλάι του εν αντιθέσει με άλλους συμβούλους που ενώ εκμεταλλευτήκαν την θέση και το αξίωμα αποστάτησαν λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές.
Στον Κόρφο απ όπου ξεκίνησε η περιοδεία του Δημάρχου την Κυριακή ο κόσμος συζήτησε για αρκετή ώρα με τον δήμαρχο. Το νερό ύδρευσης ήταν ένα από τα θέματα που τέθηκαν. Αναλυτικά ο Βασίλης Νανόπουλος αναφέρθηκε στις ενέργειες της δημοτικής αρχής και στο συγκεκριμένο αλλά και σε όλα αφού ο στόχος των συναντήσεων του δημάρχου με τους πολίτες δεν είναι τα κραυγαλέα δελτία τύπου και οι επαγγελματικές φωτογραφίες για να φανούν οι συγκεντρώσεις πολυπληθείς , αλλά στόχος είναι η ουσιαστική επικοινωνία, η ουσιαστική συζήτηση και ενημέρωση ώστε στις 8 Οκτωβρίου, ο Κορίνθιος δημότης να κρίνει και να ψηφίσει σωστά για το καλό και την συνέχεια του τόπου του.
Σε μια εκλογική αναμέτρηση που δυστυχώς το μέγεθος των υποσχέσεων έχει ξεπεράσει όχι μόνο το εφικτό αλλά και το παράλογο, ο Δήμαρχος Κορινθίων και η παράταξη συνεχίζουν με σύνεση, συνέπεια , εποικοδομητικές συζητήσεις, αλήθεια και σεβασμό προς τους πολίτες !

 

Η ανταποδοτική ανακύκλωση στην Πελοπόννησο ξεκινά από τον δήμο Κορινθίων!

 

Τοποθετήθηκαν 5 πολύκεντρα παρουσία του προέδρου του ΦΟΔΣΑ και του δημάρχου Κορινθίων.

 Γωνιές ανακύκλωσης για Μέταλλο, Χαρτί, Γυαλί, Πλαστικό διαθέτει από σήμερα ο δήμος Κορινθίων, μια προσπάθεια που ξεκίνησε με την διεκδίκηση του έργου τον περασμένο χρόνο, την έγκριση και υλοποίηση του σήμερα ως ο πρώτος δήμος της Πελοποννήσου που παρουσίασε πληρότητα και ετοιμότητα.
Τα πολυκέντρα ανακύκλωσης, τοποθετήθηκαν σε 5 σημεία του δήμου Κορινθίων και σε πλήρη αξιοποίηση τους μπορούν να δώσουν 6 τόνους ανακυκλώσιμα υλικά ημερησίως!
Η επίδειξη λειτουργίας έγινε στο πολυκέντρο που τοποθετήθηκε επί της Εθνικής Αντιστάσεως, έξω από το 2ο δημοτικό σχολείο Κορίνθου ως ένα ουσιαστικό μήνυμα αφού, τα παιδιά είναι η βάση για την δημιουργία συνείδησης ανακύκλωσης στις επόμενες αλλά και τις τωρινές γενιές, παρουσία του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ, ο φορέας έχει την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος, και του δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου ο οποίος μίλησε για μια προσπάθεια που ξεκίνησε από την δημοτική αρχή για να υπηρετήσει τον στόχο της μείωσης του όγκου των απορριμμάτων που σήμερα διατίθεται προς ολοκληρωμένη διαχείριση στους σταθμούς της Πελοποννήσου.
«Ευχαριστώ τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ κ.Αργειτάκο , την εταιρία TEXAN η οποία κάνει την εγκατάσταση αλλά και τον Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Παύλο Ραβάνη , πριν χρόνια είχαμε κάνει την 1η συζήτηση για την ανταποδοτική ανακύκλωση και χαίρομαι πολύ που σήμερα είναι εδώ για να ξεκινήσουμε την πιλοτική εφαρμογή από το δήμο Κορινθίων. Χαίρομαι επίσης που είναι εδώ και μικροί μαθητές διότι πιστεύουμε πολύ στην συμμετοχή των νέων στην ανταποδοτική ανακύκλωση. Τα 5 σημεία που σήμερα τοποθετούνται μας επιτρέπουν να ανακυκλώνουμε υλικά και να υπάρχει ανταπόδοση και σε είδος και σε χρήμα. Αυτό σημαίνει ότι περιορίζουμε τον όγκο των σκουπιδιών που ο δήμος πρέπει να διαχειριστεί και ταυτόχρονα τα παιδιά μπορούν να πάνε εκδρομή δωρεάν γιατί θα έχουν χρήματα ενώ προστατεύουμε και το περιβάλλον. Όλα αυτά δείχνουν την ευαισθησία, τον σχεδιασμό και την μέριμνα του δήμου Κορινθίων για το περιβάλλον και την προστασία του , είναι μια από τις δράσεις που υλοποιούμε, παράλληλα με την κομποστοποίηση που ξεκινά σύντομα , το εργοστάσιο σας δίνω την είδηση θα ξεκινήσει σύντομα παρά τις δικαστικές διαμάχες που είχαμε, η κατασκευή για να τακτοποιηθεί το θέμα. Στόχος είναι ο δήμος μας να είναι πρότυπο στην διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών και των απορριμμάτων.
Χαίρομαι ιδιαίτερα σήμερα που η προσπάθεια που ξεκινήσαμε καιρό πρίν και απο σήμερα τα κέντρα είναι σε χρήση , στα σημεία υπάρχει ειδικευμένο προσωπικό το οποίο θα εξηγεί την χρήση του κέντρου» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.
Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου Σταύρος Αργειτάκος συνεχάρη τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο για την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, πληρότητα που έδωσε στο δήμο Κορινθίων την δυνατότητα να είναι ο δήμος – πιλότος της εφαρμογής της ανταποδοτικής ανακύκλωσης. «Επάξια ξεκινούμε από εδώ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Αργειτάκος λέγοντας πως η συμβολή της δημοτικής αρχής στην επιτυχία του προγράμματος είναι καθοριστική!
Κάθε πολύκεντρο διαθέτει σύστημα επεξεργασίας των υλικών (συμπίεση για τα πλαστικά και μεταλλικά και θρυμματισμός για τα γυάλινα), ώστε να ελαχιστοποιούνται οι όγκοι των υλικών που θα ανακυκλώνονται χωριστά στην πηγή και να μειώνεται το ενεργειακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της μεταφοράς των ανακυκλούμενων υλικών.
Επίσης, διαθέτει εξοπλισμό που πραγματοποιεί αυτόματα την παραλαβή, αναγνώριση, αρχική επεξεργασία και αποθήκευση σε κάδους των πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων υλικών, αντίστοιχα.
Την παρουσίαση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, μαθητές από το 2ο δημοτικό σχολείο Κορίνθου, εκπρόσωπος της Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, ο Πρόεδρος της Β Βάθμιας Σχολικής επιτροπής δήμου Κορινθίων, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Κορινθίων,
Η ανταποδοτική ανακύκλωση περιλαμβάνει κίνητρο κέρδους για τον πολίτη, για κάθε συσκευασία (από αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, πλαστικό και γυαλί) που τοποθετούν στα μηχανήματα των Πολυκέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, κερδίζουν χρήματα με τη μορφή εκπτωτικών κουπονιών για αγορές σε συνεργαζόμενα supermarket, αυξάνοντας έτσι την αγοραστική τους δύναμη ενώ για κάθε μία επιστρεφόμενη συσκευασία, ο καταναλωτής αποκομίζει 0,03€. Δηλαδή για κάθε 33 συσκευασίες που ανακυκλώνει κερδίζει 1€.
Τα σημεία που μπορούν να βρουν οι πολίτες τα πολύκεντρα ανακύκλωσης είναι:
• Επί της πλατείας Ελ. Βενιζέλου (Φλοίσβος), στο λιμάνι Κορίνθου.
• Επί των οδών Γ. Παπανδρέου & Κολοκοτρώνη, στην πόλη της Κορίνθου, έξω από το 2ο Δημοτικό σχολείο.
• Επί της της πλατείας Ηλιόπουλου, στην περιοχή συνοικισμός, στην πόλη της Κορίνθου.
• Επί την Π.Ε.Ο Κορίνθου-Πατρών, στον οικισμό Λέχαιο, έξω από το Γυμνάσιο Λεχαίου.
• Επί της οδού Εθνικής Αντίστασης και μεταξύ των οδών Κολιάτσου & Αδειμάντου, στην πόλη της Κορίνθου

 

 

 Ξεκίνησε ο δρόμος Σπαθοβούνι – Μαψός – Σωτήριο το έργο για τους αγρότες των δυο χωριών

 

 

Ακόμα μια δέσμευση της δημοτικής αρχής γίνεται πράξη! Ο αγροτικός δρόμος που συνδέει Μαψό και Σπαθοβούνι είναι σε εξέλιξη, ένα έργο τεράστιας σημασίας για τα δυο χωριά και τους αγρότες τους, έργο  προϋπολογισμού ενός  εκ ευρώ.

 

Το έργο διεκδίκησε , εξασφάλισε και υλοποιεί η δημοτική αρχή μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αποσκοπώντας στην βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις των κατοίκων των περιοχών που εντάσσονται τα 3 συνολικά  έργα . Περιλαμβάνονται ακόμα οι  αγροτικές οδοποιίες, Αμόνι-Καλογερολίμανο και σύνδεση με την Επαρχιακή Οδό Κορίνθου-Επιδαύρου» και Άγιος  Ιωάννης με την κοινότητα Χιλιομοδίου»

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμαρχο γιατί ότι μας είπε το έκανε. Ο δρόμος αυτός είναι σωτήριος για τους αγρότες των δυο χωριών και αν δεν είχε γίνει η προσφυγή από την παράταξη του κΣταυρέλη ο δρόμος θα είχε παραδοθεί πριν από 5 μήνες» αναφέρει ο πρόεδρος Παναγιώτης Λίτσας.

Ο φάκελος των έργων κατατέθηκε τον Μάρτιο του 2022. Τον Άυγουστο του ίδιου χρόνου ο δήμος, έχοντας πληρότητα και αρτιότητα μελετών, έλαβε έγκριση χρηματοδότησης ύψους 3 εκ ευρώ. Τον Φεβρουάριο του 2023 η παράταξη του Νίκου Σταυρέλη προσέφυγε κατά της απόφασης της οικονομικής επιτροπής του δήμου Κορινθίων .

Η προσφυγή απορρίφθηκε ωστόσο η έναρξη του έργου καθυστέρησε.

Η δημοτική αρχή απαρέγκλιτα εργαζόμενη στην κατεύθυνσης υλοποίησης έργων σε όφελος των πολιτών, ξεπέρασε τα εμπόδια και προχώρησε στην έναρξη εργασιών.

«Το έργο έχει ολοκληρωμένη μελέτη με ευρωπαϊκές προδιάγραφες. Η διαπλάτυνση έχει ολοκληρωθεί στο 50% του μήκους και γίνεται η τελική διαμόρφωση για την στρώση από 3 Α και άσφαλτο. Ταυτόχρονα γίνονται εργασίες στο υπόλοιπο 50% του μήκους. Θεωρώ πως εντός διμήνου ο δρόμος θα παραδοθεί πλήρως στις δυο κοινότητες» ανέφερε ο εργολάβος κ.Μήλιος.

«Είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει στα χωριά μας τα τελευταία 12 χρόνια. Δείτε κατά μήκος του δρόμου, παντού υπάρχουν κτήματα. Ο δρόμος εξυπηρετεί όλους τους παραγωγούς και βέβαια δίνει και αξία στα κτήματα μας» αναφέρει ο αγρότης και κάτοικος της περιοχής Δημήτρης Γεώργαρης.

 

«Κάνουμε το καθήκον μας και τίποτα παραπάνω. Οι δρόμοι αυτοί είναι για τους αγρότες σημαντικοί ώστε να φτάνουν στα κτήματα τους με ασφάλεια και να μπορούν να παράγουν. Ως δήμος προετοιμάσαμε  τις μελέτες, εξασφαλίσαμε τα χρήματα και παρά τα εμπόδια που επιχείρησαν να μας βάλουν υλοποιούμε το έργο. Ως δήμαρχος έχω σκοπό να βοηθήσω το δήμο μου και τους ανθρώπους του, αυτό κάνω από την πρώτη ημέρα» δήλωσε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος

Το έργο περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση  υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 3,06 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Κουταλά του Δήμου Κορινθίων, που εξυπηρετεί την πρόσβαση στις αγροτικές περιοχές των οικισμών Σπαθοβουνίου και Μαψού. Επίσης πλευρικά της οδού προβλέπεται κατασκευή αποστραγγιστικών τάφρων για τη συλλογή και απαγωγή των όμβριων υδάτων.

Παρουσιάζει στην εκτέλεσή του αρκετές δυσκολίες οι οποίες όμως αντιμετωπίζονται. Αυτές οι δυσκολίες , όπως είχε δηλώσει ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος σε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ μετά τις προσφυγές Σταυρέλη , ήταν ο λόγος των μικρών εκπτώσεων και όχι άλλου είδους στοχεύσεις όπως είχε υπονοήσει η παράταξη του.

 

Σε εξέλιξη είναι και το δεύτερο έργο αγροτικής οδοποιίας στον Άγιο Ιωάννη όπου επίσης προβλέπεται  ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού και  πλευρικά , κατασκευή αποστραγγιστικών τάφρων για τα όμβρια ύδατα.

Αναμένεται την επόμενη εβδομάδα  η έναρξη και του τρίτου στο κομμάτι Αμόνι – Καλογερολίμανο με ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 5,24 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Σοφικού του Δήμου Κορινθίων, που εξυπηρετεί την πρόσβαση σε αγροτοδασικές εκτάσεις νότια του οικισμού “Αμόνι” και κατασκευή αποστραγγιστικών τάφρων για συλλογή και απαγωγή των όμβριων υδάτων. Ο δρόμος αυτός θα αποτελέσει και οδό διαφυγής των κατοίκων του Αμονίου σε περίπτωση πυρκαγιάς και συντομεύει κατά πολύ την πρόσβαση στο Καλογερολίμανο.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ο Σολομός αποκτά γήπεδο 5χ5.Υπέγραψα  χθες με το Βασίλη Κουρούπη στο συμβολαιογραφείο της κας Κουτάτζη το συμβόλαιο δωρεάς του οικοπέδου για το γήπεδο 5χ5 του Σολομού. Η δαπάνη κατασκευής είναι  εγγεγραμμένη στον προϋπολογισμό του Δήμου και οι εργασίες ξεκινούν άμεσα. Εκ μέρους του Δήμου Κορινθίων ευχαριστώ θερμά τον δωρητή Βασίλη Κουρούπη για τη δωρεά.


7 Πάρκα τσέπης δημιουργεί ο δήμος Κορινθίων

Βασίλης Νανόπουλος: Σε 3 εβδομάδες τα παραδίδουμε σε χρήση των Κορινθίων

 

Ξεκίνησαν και παραδίδονται σε 3 εβδομάδες από σήμερα τα 7 πάρκα τσέπης που στόχευσε,σχεδίασε, ενέταξε και υλοποιεί ο δήμος Κορινθίων σε ωφέλεια των πολιτών του. Πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει την καθημερινότητα των πολιτών και προσφέρει σημεία ξεκούρασης  βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων, εξυπηρετώντας συγκεκριμένες χρήσεις (ελεύθερος χρόνος, ξεκούραση, παιχνίδι για τα παιδιά, αθλητισμός, μικρά πολιτιστικά δρώμενα), υπακούοντας στις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Τα σημεία δημιουργίας είναι:

1. Πάρκο επί της οδού Λ. Αθηνών (έναντι Νοσοκομείου Κορίνθου)

2. Πάρκο επί των οδών Κροκιδά και Σίνα

3. Πάρκο επί των οδών Κ. Παλαμά και Πατρών

4. Πάρκο οδού Πελλήνης

5. Πάρκο επί των οδών Λ. Αθηνών και Σμύρνης στον Συνοικισμό

6. Πάρκο οδού Σοφοκλέους στα Αγγιανιώτικα

7. Πάρκο επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως (1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου)

 Τα Πάρκα τσέπης εξαιτίας του μικρού τους μεγέθους, τα 7 Πάρκα Τσέπης θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο, ως ένας μηχανισμός βελτίωσης του μικροκλίματος της γειτονιάς.

 Οι παρεμβάσεις θα περιλαμβάνουν:

- Φυτεύσεις καλλωπιστικών δένδρων και θάμνων

- Αστικό Εξοπλισμό:

· Παγκάκια

· Συστοιχίες κάδων απορριμμάτων & ανακυκλώσιμων υλικών

- Φωτιστικά τεχνολογίας LED

- Χαμηλά φωτιστικά δαπέδου

- Επίστρωση εδάφους με βιοκλιματικά υλικά

- Σταθμούς παρακολούθησης της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα

- «Έξυπνα» κιόσκια Αμεα

 Τα πάρκα τσέπης παρ ότι ξεκινούν τώρα ως έργο, διαφημίζονται από τέως αντιδήμαρχο και νυν στέλεχος αντίπαλης παράταξης, ως έργο του, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και παραπλανώντας τους πολίτες. Ακόμα και η προετοιμασία του που ήταν μακρά, έγινε με την εποπτεία και τις ενέργειες του Γενικού Γραμματέα κ.Νεκτάριου Σπηλιόπουλου και όχι του τέως αντιδημάρχου ο οποίος οικειοποιείται χάριν εκλογών και ανάγκης παρουσίασης έργου. 

 

 

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Για 5η χρονιά υποδεχόμαστε στον Δήμο μας μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση, ένα αθλητικό - καλλιτεχνικό event, την κορυφαία “γιορτή της Γυμναστικής” που μας δίνει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου.

Από τις 29 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2024, υποδεχόμαστε στο Λουτράκι 2.000 περίπου αθλητές, φορείς και προπονητές από την Ελλάδα και 10 χώρες του εξωτερικού.

Ως Δημοτική Αρχή, έχουμε εργαστεί σκληρά και τα έχουμε καταφέρει!

Υποστηρίζουμε εμπράκτως αθλητικά γεγονότα, αξιοποιούμε διαρκώς τις ευκαιρίες, αναβαθμίζουμε τις αθλητικές μας υποδομές, θεσμοθετούμε διοργανώσεις υψηλού επιπέδου, συνεργαζόμαστε με ομοσπονδίες, φορείς και συλλόγους,

εμπλουτίζουμε το καλεντάρι των αθλητικών διοργανώσεων, προσελκύουμε χιλιάδες αθλητές, συνοδούς και θεατές, και αναλαμβάνουμε δράσεις για να πάμε τον τόπο μας ακόμη πιο ψηλά, να διεκδικήσουμε και να προσελκύσουμε ακόμη μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις δίνοντας μια νέα προοπτική στον τόπο μας.

 

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων» υπέγραψε, ο Γιώργος Γκιώνης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε παρουσία του Αντιδημάρχου Διοικητικού – Οικονομικού Αναστάσιου Σακελλαρίου, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων & Πολεοδομίας Σωτήρη Πέρρα, του Αν. Διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Υπηρεσιών Δόμησης του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Δημήτρη Μακρίδη.

Η Πράξη αποτελείται από τέσσερα κύρια Υποέργα που αφορούν σε ολοκληρωμένες δράσεις βελτίωσης της ασφάλειας του οδικού δικτύου στα σημεία Κυρα-Βρύση, Αγίους Θεοδώρους και Περαχώρα. Οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν ανά περιοχή είναι:

ΚΟΜΒΟΣ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ επί της Ε.Ο. Ισθμού – Αρχ. Επιδαύρου, με την κατασκευή πεζοδρομίου από τη μια πλευρά της οδού και τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στον υφιστάμενο κόμβο, που θα διευκολύνουν στην ομαλή διευθέτηση της κυκλοφορίας.

ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗ – τμήμα κοινοτικής οδού Ελ. Βενιζέλου, που διέρχεται έμπροσθεν των σχολικών μονάδων «Γυμνάσιο Ισθμίων» και «νέο Δημοτικό Σχολείο Ισθμίων» – με τη δημιουργία μιας λωρίδας κίνησης για τα οχήματα (πλάτους 3,50μ), που θα χρησιμοποιείται και για τις δύο κινήσεις των οχημάτων εναλλάξ, με διευθέτηση της κίνησης από φωτεινούς σηματοδότες. Το υπόλοιπο πλάτος της οδού θα δοθεί στο πεζοδρόμιο, για ασφαλή χρήση από όλες τις ομάδες των χρηστών. Μπροστά από το σχολείο, προτείνεται η δημιουργία νησίδας που θα επιτρέπει την είσοδο και έξοδο από το χώρο προς μια μόνο κατεύθυνση και η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη για τη διευκόλυνση της κίνησης εξόδου από το χώρο.

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ – τμήμα της Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Αθηνών, με την επέκταση και η δημιουργία νέων πεζοδρομίων. Σε περιπτώσεις που το πλάτος οδοστρώματος σε κάθετους στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου δρόμους είναι αυξημένο (>9.5μ), προτείνεται η δημιουργία τριγωνικής νησίδας, η οποία θα διαχωρίζει τις κινήσεις των οχημάτων στον κόμβο (ελάχιστο πλάτος νησίδας 1.5μ.).

ΠΕΡΑΧΩΡΑ – τμήμα της δημοτικής οδού που συνδέει το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας με το Γυμνάσιο Περαχώρας και το Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας, με τη μετατροπή του τμήματος σε οδό ήπιας κυκλοφορίας με ειδική δαπεδόστρωση και φωτισμό.

Το έργο προϋπολογισμού 2.800.00,00€ εντάσσεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Οικονομικών (με ΑΔΑ: 6ΣΩΣ46ΜΤΛ6-ΦΘΡ), στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης δήλωσε: «Με βαθιά γνώση των ζητημάτων αυτού του τόπου και με γνώμονα την οδική ασφάλεια των κατοίκων, των μαθητών στα σχολεία και των επισκεπτών στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο, διεκδικούμε αποτελεσματικά πόρους και χρηματοδοτικά εργαλεία για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας και να οδηγήσουμε τον Δήμο μας στο μέλλον».

Γραφείο Τύπου


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 

Άνοιξε η πλατφόρμα για την "Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και  μειονεκτικών περιοχών" έτους 2023 

 

Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων ενημερώνει τους δημότες ότι ξεκίνησε  η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση "Εισοδηματικής Ενίσχυσης Οικογενειών  Ορεινών & Μειονεκτικών Περιοχών" έτους 2023.  

Η ψηφιακή πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα παραμείνει στη διάθεση των  δικαιούχων έως τις 30 Οκτωβρίου 2023, ημέρα Δευτέρα.  

Δικαιούχοι: 

Οικογένειες (σύζυγοι με ή χωρίς ανήλικα τέκνα) συμπεριλαμβανομένων των μονογονεϊκών  (ένας εκ των συζύγων και τουλάχιστον 1 παιδί) όπου ένα τουλάχιστον μέλος τους έχει την  ιδιότητα: 

i. του Έλληνα πολίτη  

ii. πολίτη της Ε.Ε. 

iii. πολίτη κράτους που ανήκει στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία,  Λιχτενστάιν) και  

iv. της Ελβετικής Συνομοσπονδίας,  

που κατοικούν μόνιμα σε ορεινή ή/και μειονεκτική περιοχή για τουλάχιστον 2 χρόνια πριν  την υποβολή της αίτησης και το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό  των 4.700€

Οι περιοχές που εντάσσονται στον κατάλογο των ορεινών περιοχών για τον Δήμο Λουτρακίου  - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, είναι: η Περαχώρα, ο Ασπρόκαμπος και τα Πίσια, με βάση  τον "ΠΙΝΑΚΑ ΟΡΕΙΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ" της οδηγίας 81/645/ΕΟΚ όπως αυτή ισχύει  μετά την τροποποίησή της από την Απόφαση 83/339/ΕΟΚ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τις  οδηγίες 85/148/ΕΟΚ, 89/588/ΕΟΚ, 93/66/ΕΟΚ και την απόφαση 94/516/ΕΚ της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής.

Χορηγούμενο ποσό εισοδηματικής ενίσχυσης: 

Α) Εξακόσια ευρώ (600) ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων  δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ και 

Β) Τριακόσια ευρώ (300) ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων  κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ενός (3.000,01) ευρώ και του ποσού των  4.700 ευρώ 

Οι πολίτες μπορούν ηλεκτρονικά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας  https://oreina.epidomata.gov.gr/ να ολοκληρώσουν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, τη  διαδικασία υποβολής του αιτήματός τους, με τους προσωπικούς κωδικούς TAXISNET. Στη  συνέχεια, μέσω της διαλειτουργικότητας και με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα θα  πραγματοποιούνται αυτόματοι έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων του αιτούντος, ενώ στο  τέλος της διαδικασίας με email ή με sms θα αποστέλλεται στον ενδιαφερόμενο η σχετική  ειδοποίηση. 

Στο πλαίσιο της ψηφιακής εφαρμογής, οι πολίτες των οποίων η αίτηση για το 2022 εγκρίθηκε, θα κληθούν - μέσω αυτοματοποιημένων ειδοποιήσεων με email και sms - να  προβούν, εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, είτε με την είσοδό τους στην  ηλεκτρονική διεύθυνση της εφαρμογής, είτε μέσω ΚΕΠ, να συμπληρώσουν και να  επικαιροποιήσουν, στην εκκρεμή αίτηση έτους 2023, τα επιπλέον αναγκαία στοιχεία για τις  αυτόματες διασταυρώσεις (ΤΚ, κ.λπ.) και στη συνέχεια να τα αποθηκεύσουν ώστε να  εκτελεστούν οι απαραίτητοι αυτόματοι έλεγχοι. 

Μετά την ηλεκτρονική διασταύρωση των δεδομένων από την ΑΑΔΕ, ενδέχεται - εφόσον  απαιτηθεί - να κληθούν να συμπληρώσουν επιπλέον στοιχεία στην αίτηση, στοιχεία τα οποία  είναι απαραίτητα για τη διενέργεια των αυτοματοποιημένων ηλεκτρονικών ελέγχων. Στη  συνέχεια, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προβούν στην οριστικοποίηση της αίτησής τους  ώστε να θεωρηθεί εν ισχύ για το έτος 2023. 

Οι πολίτες των οποίων η αίτηση του 2022 απορρίφθηκε, πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση  για το έτος 2023 προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις  χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης. 

Η διεύθυνση της ψηφιακής πλατφόρμας είναι: https://oreina.epidomata.gov.gr/ 

Πληροφορίες σχετικά με την εισοδηματική ενίσχυση είναι διαθέσιμες στους συνδέσμους  https://opeka.gr/oikogeneies/oreines-kai-meionektikes-perioches/plirofories/ και  https://opeka.gr/oikogeneies/oreines-kai-meionektikes-perioches/erotiseis-apantiseis 

 

Νέα ενημέρωση ΕΛΓΑ για ζημιές σε υλικά κάλυψης αμπελοκαλλιεργειών

03 Οκτωβρίου 2023

 Έπειτα από σημερινή ενημέρωση του ΕΛΓΑ, πληροφορούμε τους παραγωγούς που τα πλαστικά υλικά κάλυψης στις αμπελοκαλλιέργειές τους (αμπελόπανα, σταφιδόπανα) υπέστησαν ζημιές από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις ότι μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υποβάλουν Αρχική Δήλωση Ζημιάς Παγίου Κεφαλαίου στις αντίστοιχες αναγγελίες Κ.Ο.Ε.

Προσοχή στο παρακάτω!

Παρακαλείσθε να μην απομακρύνετε τα παραπάνω υλικά από τους αμπελώνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις από τους ιθύνοντες γεωπόνους.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια