Header Ads

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ορεινή Κορινθία (Φ. 1860)




Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε, την περασμένη Δευτέρα, την ορεινή Κορινθία για να δει από κοντά τις καταστροφές που έχουν προκληθεί στις καλλιέργειες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή.



Συγκεκριμένα επισκέφθηκε περιοχή με αμπελοκαλλιέργειες έξω από το Κρυονέρι. Συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Χρίστο Δήμα, τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρεντζο και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό, μπήκε μέσα στα κτήματα, είδε από κοντά τις ζημιές και συζήτησε με παραγωγούς.



Στην συνέχεια μετέβη σε κοντινό σημείο όπου ήταν συγκεντρωμένοι παραγωγοί και μίλησε μαζί τους, δεσμευμένος ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει ακόμα μια φορά οικονομικά τον ΕΛΓΑ προκειμένου να μπορέσει να καλύψει τις καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Μεταξύ άλλων τόνισε πως «δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την ταχύτατη εκταμίευση των σχετικών αποζημιώσεων»



Ο Χρίστος Δήμας ανέφερε: "Η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στους παραγωγούς που δοκιμάστηκαν για μία ακόμα χρονιά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν επειδή η κυβέρνηση στηρίζει τον ΕΛΓΑ πέρα και πάνω απο τις δικές του οικονομικές δυνατότητες".



Ο Δημήτρης Πτωχός τόνισε την ανάγκη για γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις.



Παρωντες επίσης ο υφυπουργός Νίκος Ταγαρας, η βουλευτής Μαριλένα Σουκουλη, ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κρυονερίου Κωνσταντίνος Ραφτόπουλος και ο υποψήφιος Δήμαρχος Σικυωνίων Δημήτρης Πιστευος.




Συνάντηση σήμερα με τον Υφυπουργό Διεθνών Πολιτιστικών Σχέσεων της Σαουδικής Αραβίας Fahad Bin Abdulrahman AlKanaan
  • Συμφωνήσαμε να εμβαθύνουμε και να διευρύνουμε τις πολιτιστικές μας σχέσεις.
  • Κοινή πρόθεση και των δυο χωρών είναι η ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών, κυρίως σε θέματα του σύγχρονου Πολιτισμού.
  • Η εξωστρέφεια, την οποία στοχεύουμε να πετύχουμε μέσω της πολιτιστικής διπλωματίας, μπορεί να αποδώσει σημαντικά οφέλη (πολιτιστικά, οικονομικά, κοινωνικά) στη χώρα μας


Δεν υπάρχουν σχόλια