Header Ads

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ (Φ. 1860)

 


 Του δασκάλου Κώστα Τσάτσαρη

 

Έφτασε και ημέρα της εξουσίας της κάλπης !


Ο λαός στην εξουσία, όπως έλεγε κάποιος πολιτικός, στο κοντινό παρελθόν. Έτσι φαίνεται ότι γίνεται. Κυβερνά ο λαός, όσο είναι κλειστή η κάλπη, γιατί ότων ανοίγει η εξουσία αυτόματα με τα αποτελέσματα περνά στα χέρια των Δημοτικών Αρχών.

Αλλά και την ημέρα της εξυοσίας του ο λαός, θα τα καταφέρει να κυβερνήσει αππό μόνος του; Ή θα παρασυρθεί από τις πολιτικές σειρήνες, σε άλλες αποφάσεις και όχιστις δικές του; Αφήνουν τον ψηφοφόρο να αποφασίσει μόνος του ποιόν κατά τη γνώμη του προτιμά;

Επεμβαίνουν και μας προτείνουν τα διάφορα κόμματα τον ικανό, τον άξιο, τον κατάλληλο κατά τη γνώμη του να διοικήσει το Δήμο! Εμείς δεν ξέρουμε, δε γνωρίζουμε καλύτερα του συντοπίτες μας και ποιοι είναι ικανότεροι να διοικήσουν;

Ούτε μια μέρα δεν μας αφήνουν την εξουσία, να αποφασίσουμε από μόνοι μας, τους ανθρώπους τις διπλανής μας ππόρτας, που θέλουμε να μας διοικήσουν. Και καλά για τις πανελλαδικές εκλογές των βουλευτών μας. Για τις Δημοτικές όμως; Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχουμε; Ε, λοιπόν αφήστε μας κύριοι πολιτικοί να αποφασίσουμε με τοπικά κριτίρια!

Επεμβαίνετε με τους Τοπικούς Πολιτικούς παράγοντες και μας υποδεικνύετε ποιόν κατά τη γνώμη σας να ψηφίσουμε ως καλύτερον για την τοποκή Αυτοδιοίκηση. Τα τοπικά προβλήματα κάθε Δήμου και ποιοι είναι ικανοί να τα λύσουν τα γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον οι τοπικοί παράγοντες.

Αυτοί από μόνοι τους, με τους δημότες τους πρέπει να αποφασίζουν για την πορεία τους. Δημότη ψηφοφόρε πρόσεχε…

Πλησιάζει η μέρα της δικής σου εξουσίας!

Κοίταξε και σκέψου να την εκμεταλλευτείς σωστά. Σκέψου καλά το δικό σου τοπικό συμφέρον και μην επηρεάζεσαι από άλλους εύκολα. Ποιος κατά τη δικής σου γνώμη μπορεί να σε εκπροσωπήσει σωστά και καλύτερα στη Διοίκηση του Δημοσίου. Δώσε με την ψήφο σου τη δική σου απάντηση.

Μόνο έτσι θα εκλεγούν οι ικανοί τοποκοί παράγοντες  και οι πιο ικανοί και οι κατάλληλοι να διοικήσουν και να λύσουν τα τοπικά προβλήμα τα που γνωρίζυον καλύτερα από κάθε άλλον. Σκέψου λοιπόν το συμφέρον σου δημότη και αποφασίσει σωστά.

Μάθε και εσύ να εξουσιάζει έστω και για μια μέρα, που είναι κλειστές οι ΚΑΛΠΕΣ!...

Κώστας Τσάτσαρης

Δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια