Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ.1861)

 

 



Φλέγεται η Μέση Ανατολή – Να περιμένουμε προεκτάσεις;

 
Βρέθηκα σε μεγάλο δίλλημα αυτή την εβδομάδα στην επιλογή του πρωτοσέλιδου άρθρου της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ μεταξύ δύο επίκαιρων θεμάτων. Το ένα ήταν τα αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών στον Δήμο Κορινθίων και Βέλου – Βόχας και το άλλο η αιφνιδιαστική επίθεση της Παλαιστινιακής Οργάνωσης Χαμάς κατά του Ισραήλ. Επέλεξα το δεύτερο γιατί έχει μεγαλύτερη βαρύτητα έναντι του τοπικού και βασικά ανώδυνου. Με την δεύτερη περίπτωση θα επανέλθουμε στην επόμενη έκδοση, αφού πούμε με λίγα λόγια πως θύματα υπήρξαν μιας ευρύτερης συνωμοσίας οι δύο Δήμαρχοι της Κεντροδεξιάς και το ιδεολογικό θυμικό των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας. Θα τα πούμε έξω από τα δόντια.

Όπως γνωρίζετε το κράτος του Ισραήλ τα ξημερώματα του προηγούμενου Σαββάτου υπέστη μία βάναυση αιφνιδιαστική επίθεση με 2,500 ρουκέτες αρχικά, που συνοδεύτηκε με επίθεση σε παραμεθόρια χωριά του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Λωρίδας της Γάζας. Αυτές οι ρουκέτες και πύραυλοι ξεπέρασαν μέχρι σήμερα τις 5000 από την λεγόμενη Τρομοκρατική Παλαιστινιακή Οργάνωση Χαμάς, που κατευθύνεται από την Περσία. Η επίθεση είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων Ισραηλιτών και πολλαπλών τραυματιών, ενώ υπήρξαν συμπτώματα απαγωγής ομήρων και ανελέητων σφαγών.

Όπως ήταν φυσικό ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Νεντανιάχου δεν ασχολήθηκε με την έρευνα πως διέφυγαν οι προπαρασκευές της Χαμάς από τις Μυστικές Υπηρεσίες της Μοσάντ, της καλύτερης στον κόσμο. Έδωσε προτεραιότητα στον επείγον των Αντιποίνων και στη μαζικότητα – Ενότητα του Ισραηλινού Λαού. Αμέσως μετά την επίθεση της Χαμάς οργανώθηκαν από τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις Εκκαθαριστικές Επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας καυτά των ενόπλων της Χαμάς. Μέχρι σήμερα είδαμε ένα θανάσιμο σφυροκόπημα στη Γάζα: Δεκάδες μαχητικά της IAF έπληξαν πάνω από 200 στόχους της Χαμάς, ενώ ξεπερνούν τους 1.200 οι νεκροί στο Ισραήλ. Η νόμιμη επιχείρηση αντιποίνων του Ισραήλ, αφού αποτελεί αποτέλεσμα Αυτοάμυνας της χώρας συνεχίζεται και είναι ανελέητη οπωσδήποτε με θύμα και τον άμαχο πληθυσμό της Παλαιστίνης.

Ο Αντιστράτηγος ε.α Ιωάννης Μπαλτζώης μίλησε στο militaire channel και είπε ότι ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση απίστευτης αγριότητας. Ζούμε «την 11η Σεπτεμβρίου του Ισραήλ»;, Το «Περλ Χάρμπορ» του; Την επανάληψη του Γιομ Κιπούρ. «Αυτά που είδαμε από την Χαμάς δεν τα έκανε ούτε το ISIS»

Επισημαίνεται ότι αυτή η κατάσταση που εκτυλίσσεται αυτές τις ημέρες στη Μέση Ανατολή επιβεβαιώνει την Προφητεία των Πατρός Κοσμά του Αιτωλού και Παϊσίου, όπως και την Αποκάλυψη του Ιωάννου περί επερχόμενου Γ΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Οι Προσευχές των Μοναχών και των καλών ανθρώπων είθε να εισακουστούν, ώστε να μη ζήσουμε την καταδίκη της Θείας Δικαιοσύνης, που μιλάει για τη διπλή Πασχαλιά του 2024… 
 
Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια