Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ (Φ.1861)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την προηγούμενη εβδομάδα ψηφίστηκε στην Ελληνική Βουλή ο νέος νόμος για την αναμόρφωση του  συστήματος διακυβέρνησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄και Β΄βαθμού. Η κυρία Μαρία-Ελένη Σούκουλη -Βιλιάλη, βουλευτής του νομού Κορινθίας, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας, τοποθετήθηκε για τον νέο νόμο.

Η κυρία Σούκουλη, τόνισε ότι η ψήφιση του προαναφερθέντος νόμου ήταν επιτακτική ανάγκη για την επούλωση των πληγών της απλής αναλογικής, του αποτυχημένου νόμου που εισήγαγε η αξιωματική αντιπολίτευση, και ταλάνισε την λειτουργία των Ο.Τ.Α. και ότι ο νέος νόμος καλείται να επιλύσει χρόνια κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα προς την κατεύθυνση της πολυεπίπεδης και ενιαίας διοικητικής λειτουργίας της χώρας μας.

Η βουλευτής επισήμανε τις σημαντικότερες ρυθμίσεις, που φέρνει ο νέος νόμος και  κινούνται στην κατεύθυνση της καλύτερης διακυβέρνησης, της ανά τακτά διαστήματα δημοκρατικής λογοδοσίας, αλλά και της μετρήσιμης αποδοτικότητας του παραγόμενου έργου. «Η ενιαία διοικητική λειτουργία του κράτους αποσκοπεί στην καλύτερη και χρηστή εκμετάλλευση των διαθέσιμων πόρων, στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, στον ωφελιμότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό και στην παροχή χρήσιμων αγαθών και υπηρεσιών για τους πολίτες ιδιαίτερα στην καθημερινότητα τους», τόνισε η κ. Σούκουλη-Βιλιάλη.

Και συνέχισε «Οι νέες προκλήσεις, οι τεχνολογικές εξελίξεις, οι γεωπολιτικές και οικονομικές ανακατατάξεις, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν οδήγησαν στην ανάγκη αναμόρφωσης της λειτουργίας  των Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού, καθώς αυτοί βρίσκονται πιο κοντά στον πολίτη από οποιαδήποτε άλλη κρατική βαθμίδα και από αυτούς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η υλοποίηση του στρατηγικού στόχου του πολυεπίπεδου μετασχηματισμού της χώρας μας σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια