Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (Φ. 1862)

 

Συγχαρητήρια του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα προς τους νικητές των χθεσινών επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών στην Περιφέρεια

 


Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επικοινώνησε με τον Δημήτρη Πτωχό τον οποίον συνεχάρη για την ανάδειξή του -στις χθεσινές επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές-, ως νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Επιπλέον, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι θα ενημερώσει πλήρως τον νέο περιφερειάρχη σχετικά με όλα τα ζητήματα της Περιφέρειας, παρέχοντας και όποια συνδρομή ενδεχομένως του ζητηθεί.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας απέστειλε συγχαρητήριες επιστολές προς τους 7 δημάρχους που εξελέγησαν χθες, Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στους ισάριθμους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου στους οποίους έγινε επαναληπτική ψηφοφορία για την ανάδειξη των δημοτικών Αρχών.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης συνεχάρη με τις εν λόγω επιστολές τους εκλεγέντες χθες δημάρχους Αργους – Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζο, Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανό (στην Αργολίδα), Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο (στην Κορινθία), Ελαφονήσου Αγγελο Τσιριγωτάκη, Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλο (στη Λακωνία) και Δυτικής Μάνης Γιώργο Χιουρέα, Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα (στη Μεσσηνία).

 

Συζητείται την ερχόμενη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2024

 

Υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, η τελική σύσκεψη με αντικείμενο το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2024.

Το σχέδιο του τεχνικού προγράμματος του 2024, το οποίο αναμένεται να έχει δημοσιοποιηθεί μέχρι μεθαύριο Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, θα συζητηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου θα τεθεί προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο -που θα συνεδριάσει στις 4 το απόγευμα, στο κτήριο της ΟΕΒΕΑ, στην Τρίπολη.

 

 

Τελική σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2024

 

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη, στην οποία οριστικοποιήθηκε το σχέδιο τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2024.

Στη σημερινή, τελική σύσκεψη, μετείχαν στελέχη από τις Διευθύνσεις Τεχνικών Εργων και Οικονομικού – Διοικητικού όλων των Π.Ε. καθώς επίσης και οι 5 χωρικοί αντιπεριφερειάρχες.

Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2024, που θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, αφορά σε έργα οι πιστώσεις για τα οποία προέρχονται από τρεις πηγές χρηματοδότησης -και συγκεκριμένα:

– Από τους ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι), η πίστωση των οποίων σε κάθε μία από τις 5 Π.Ε. ανέρχεται σε 920.000 ευρώ

– Από το 20% των ΚΑΠ, με συνολική πίστωση περί τα 2 εκ ευρώ

– Από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας (που προέρχονται από παράβολα, τέλη και πρόστιμα), η πίστωση των οποίων είναι διαφορετική σε κάθε Π.Ε.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στο τεχνικό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται και η συμμετοχή σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα, ιδιαίτερα του παρελθόντος, όπως το ΤΕΟ (Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας) και του ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων).

Τα βασικά χαρακτηριστικά του προτεινόμενου τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2024 αφορούν στη χρηματοδότηση, α) δημοπρατημένων έργων που πρέπει να ολοκληρωθούν, β) του αγροτικού εξηλεκτρισμού (με περίπου 100.000 ευρώ ανά Π.Ε.), γ) έργων που αφορούν σε πολιτιστικές υποδομές (λ.χ. συντήρηση μνημείων που βρίσκονται σε κίνδυνο), δ) της ενίσχυσης των δομών κοινωνικής αρωγής.

 

Ποιοι εκλέγονται περιφερειακοί σύμβουλοι στην Πελοπόννησο

 

Στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο 27 έδρες λαμβάνει ο συνδυασμός του Δημήτρη Πτωχού, 11 του Πέτρου Τατούλη, 3 του Μανώλη Μάκαρη, 2 του Δημήτρη Κουτσούλη και 2 του Νίκου Κουτουμάνου.

Κορινθία

7 έδρες ο Δ. Πτωχός, 3 ο Π. Τατούλης, 1 ο Μ. Μάκαρης και 1 ο Ν. Κουτουμάνος.

Ο Δημήτρης Πτωχός και ο συνδυασμός «Πελοπόννησος Μπροστά» εκλέγει τους:

  • Γκιολής Αναστάσιος
  • Ζαχαριάς Σπυρίδων
  • Κόρκα – Κώνστα Αθηνά
  • Μουρίκης Σωτήριος
  • Μέλλος Χρυσοβαλάντης
  • Λέγγας Μάρκος
  • Χασικίδης Γεώργιος

Ο Πέτρος Τατούλης και ο συνδυασμός «Νέα Πελοπόννησος» εκλέγει τους:

  • Παπαγγελόπουλος Άγγελος
  • Πετρίτσης Γεώργιος
  • Ροτζιώκος Ιωάννης

Ο Μανώλης Μάκαρης και ο συνδυασμός «Νέα Πελοπόννησος» εκλέγει τον:

  • Σιατος Ιωαννης

Ο Νίκος Κουτουμάνος και ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου» εκλέγει τον:

  • Κελλάρης Ιωάννης

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 

ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ &  

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π. Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 

ΤΜΗΜΑ: ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 

Ταχ. Δ/νση : Γ. Παπανδρέου 24-26,  

20 131 Κόρινθος 

ΠΛΗΡΟΦ. : Ειρήνη Μπουλτά 

ΤΗΛ. : 2741 363 305 

Ε-MAIL : e.boulta@pekorinthias.gr 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

    

 ΠΡΟΣ: Πίνακας Διανομής 

Θέμα: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Κορινθίας σας επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τη Υ.Α. 2985/303884/10-10-2023, δικαιούχοι της συνδεδεμένης ενίσχυσης κορινθιακής σταφίδας είναι οι ενεργοί γεωργοί , οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο αμπελουργικό μητρώο με καταχωρισμένες και επικαιροποιημένες εκτάσεις κορινθιακής σταφίδας (Υ.Α. 2454/235853/20-9-2019).  

Σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις οι νέες μεταποιητικές επιχειρήσεις , προκειμένου να συμμετάσχουν στο καθεστώς υποχρεούνται μέχρι τις 26-10-2023 να καταθέσουν την αίτηση έγκρισης με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στο Υ.Π.Α.Α.Τ. 

Σας αποστέλλουμε συνημμένα την υπ. Αριθμ. Υ.Α. 2985/303884/10-10-2023. , για ενημέρωση των αμπελοπαραγωγών της Π.Ε. Κορινθίας. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στο γραφείο Αμπελουργίας (Γ.  Παπανδρέου 24-26, Κόρινθος, Γρ. 5/2Ος Όροφος, τηλ. 2741363 305, 308) και στα κατά τόπους Γραφεία της Υπηρεσίας μας (ΓΑΟ ΝΕΜΕΑΣ και στα τηλ. 2746022824 & 2746022279, ΓΑΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ και στο τηλ. 2743022038 & ΓΑΟ ΚΙΑΤΟΥ και στο τηλ. 2742022066).  

 Μ. Ε. Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ε. ΝΙΚΑ 

 O ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΑΟΚ

Διανομή μέσω 'ΙΡΙΔΑ' με UID: 65279ff3ec7923460acc167c στις 12/10/23 12:15 

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΥΤΑΦΗΣ 

Π.Δ. 

• Γραφεία αγροτικής οικονομίας ΓΑΟ ( μέσω E-mail).  

• Δήμους -Έδρες τους ΠΕ Κορινθίας (με παράκληση να αναρτηθεί η συνημμένη ανακοίνωση στις Τ.Κ.) • ΑΣΕ Κορινθίας -Έδρες τους(με παράκληση να αναρτηθεί η συνημμένη ανακοίνωση στους Συν/σμούς δικαιοδοσίας τους). 

• Οινοποιητικό Συν/μο Νεμέας. 

• Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας (με την παράκληση να δοθεί η συνημμένη ανακοίνωση στα Μ.Μ.Ε.). 

• Δ/νση πληροφορικής Π.Ε. Κορινθίας με την παράκληση να αναρτηθεί η συνημμένη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου . 

• ΚΥΔ ΠΕ Κορινθίας 

 

Διανομή μέσω 'ΙΡΙΔΑ' με UID: 65279ff3ec7923460acc167c στις 12/10/23 12:15 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια