Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ.1862)

 

 

Υπάρχει παρασκήνιο στις δημοτικές εκλογές;

Αυτό που συνέβη στις Δημοτικές εκλογές της Κορινθίας δεν έχει προηγούμενο. Σε  μια χρονική περίοδο κατά την οποία το κυβερνών κόμμα έχει δύο υφυπουργούς και μία βουλευτή στους τέσσερις βουλευτές, με δικό του επιτυχημένο Περιφερειάρχη, τον Π. Νίκα, που θα έκανε περίπατο από την πρώτη Κυριακή, με πέντε στους έξι Δήμους με δικούς του Δημάρχους, με τον Δήμο Κορινθίων να έχει προίκα δεκάδων εκατομμυρίων σε υπό εκτέλεση έργα και άλλων στον Δήμο Βέλου – Βόχας, με οπαδούς και μέλη πιστά μέχρι χθες στην Κεντροδεξιά παράταξη, «έπαιξε» τα δικά του «παιχνίδια»; Ένα είναι βέβαιο. Το κόμμα κατέληξε λαβωμένο με πεσμένο το ηθικό μελών και οπαδών του.

Οι ψηφοφόροι της Παράταξης στην περιοχή μας βίωσαν δύσκολες στιγμές. Ημέρες πριν από τις εκλογές οι πιστοί στο καταστατικό και την κομματική ιδεολογία ψηφοφόροι δεν πίστευαν στα μάτια τους. Μας καταγγέλθηκε από πολλές επώνυμες πλευρές ότι αναζητούσαν την παρουσία των πολιτικών που ανέδειξαν βουλευτές, την Νομαρχιακή Επιτροπή  (ΔΕΕΠ/ΝΔ) Κορινθίας και τις κομματικές Δημοτικές Οργανώσεις και ήταν όλοι άφαντοι -για να μην πω αντίθετοι- στη διατήρηση της μέχρι τότε Αυτοδιοικητικής κατάστασης στου Δήμους.

Κομματικά στελέχη της Ν.Δ. όχι μόνον εναντιώθηκαν στη διατήρηση της υφιστάμενης Δημοτικής Αρχής στον Δήμο Κορινθίων, αλλά ενίσχυσαν τον βασικό αντίπαλο υποψήφιο Δήμαρχο που πρόσκειται σε άλλο κόμμα, με αποτέλεσμα να ζημιώσουν την Ν.Δ. και το όνομα Μητσοτάκη.

Μεγάλη συνευθύνη με τους παραπάνω για την απώλεια δύο Δήμων στην Κορινθία έχουν και οι κομματικά ιδιώνυμοι Αυτοδιοικητικοί που ομαδικά αποχώρησαν μετά το χρίσμα στον Δ. Πτωχό από τις τάξεις της Συμμαχίας Πολιτών Κορινθίων, χωρίς κανείς να τους εναντιωθεί ή να ενημερώσει την κοινή γνώμη ότι είναι εκτός κόμματος. Το αποτέλεσμα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών απέδειξε ότι ναι μεν κάποια «παιχνίδια» πιάνουν τόπο, αλλά εγκυμονούν κίνδυνοι για το μέλλον. Οι Κορίνθιοι και οι Βοχαϊτες της παράταξης πληγώθηκαν, ενώ κλονίστηκε και η ιδεολογία τους. Οι ψηφοφόροι καλούνται να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα και να διαπιστώσουν εάν κρύβεται ή όχι κάτι οργανωμένο πίσω από αυτά.

Θα ήταν παράλειψη βεβαίως, εάν δεν αναφερόμουν στον νικητή Δήμαρχο από 1.1.2024, Νίκο Σταυρέλη, ο οποίος είναι έμπειρος, εργάστηκε μεθοδικά έχοντας άπλετο χρόνο στη διάθεσή του και εκμεταλλεύτηκε τα δώρα που του δόθηκαν. Είναι βέβαιο πως θα είναι ένας πολύ καλός Δήμαρχος.

Κλείνω με την επισήμανση ότι οι Δήμοι αποτελούν τις επίσημες πηγές αιματοδότησης ψήφων της Περιφέρειας, που θα μπορούσε ν΄αλλάξει χρώμα μόλις για 3 εκατοστιαίες μονάδες στην Β΄φάση των Αυτοδιοικητικών Εκλογών. Το κόμμα της Ν.Δ. βγήκε λαβωμένο από τις αστοχίες και τον καιροσκοπισμό κάποιων μελών και οπαδών του. Εύχομαι να μην επαληθευτούν οι αντίπαλοί του από το δώρο που τους έκαναν οι ταγοί της ιδεολογίας που χάνεται χωρίς επιπτώσεις… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια