Header Ads

Πολιτικό και Παραπολιτικό Περισκόπιο (Φ. 1862)

 



Σύμφωνα με πληροφορίες από το 5Apostagma.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει ενιαία φωνή για ένα τόσο σημαντικό θέμα για την περιφερειακή και ευρωπαϊκή ασφάλεια όπως είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Παράλληλα υπογράμμισε το δικαίωμα που έχει το Ισραήλ στην αυτοάμυνα, προσθέτοντας παράλληλα πως θα πρέπει να προστατευθούν οι άμαχοι και η απάντηση να είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ασφάλεια και υπογράμμισε και πάλι την ανάγκη συντονισμού των υπηρεσιών ασφαλείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και επεσήμανε την ανησυχία της Ελλάδας για τις συνέπειες που θα είχε η επέκταση της κρίσης σε περιφερειακό επίπεδο. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε για την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο Ισραήλ καθώς και για την επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου. Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά πως οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή καθιστούν ακόμη περισσότερο επιτακτική την στρατηγική συνεργασία της Ε.Ε. με την Αίγυπτο.. Επικροτύμε την ανωτέρω πολιτική θέση του Πρωθυπουργού!...





«Μπορούμε να νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία με συμμαχίες προγραμματικές», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης στο OPEN και συνέχισε: «Στόχος να μας είναι να γίνουμε κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να κάνω συμβιβασμούς για την καρέκλα.

Τις επόμενες μέρες θα καταθέσουμε αίτημα με βάση το πόρισμα του ευρωπαίου εισαγγελέα να συσταθεί προανακριτική για τα Τέμπη. Καλώ τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα να το υπερψηφίσουν». Κατάλαβαν οι επίορκοι που εργάστηκαν για το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές, που οδηγούν τα πολιτικά πράγματα της χώρας; 

 



H Tουρκία πρέπει να επιλέξει εάν είναι με την πλευρά της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των αξιών τους ή με τη Ρωσία, το Ιράν, τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, στην ομιλία του στο « 2ο Συνέδριο Ανατολικής Μεσογείου & Νοτιοανατολικής Ευρώπης» που διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στις Βρυξέλλες. Ειδικότερα, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι «το περασμένο Σάββατο ξυπνήσαμε όλοι με τη συγκλονιστική είδηση μιας βίαιης τρομοκρατικής επίθεσης με πολλαπλά μέτωπα που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον του κράτους του Ισραήλ και αθώων πολιτών. Από την πρώτη στιγμή, ομόφωνα και τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ αναγνωρίσαμε το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του, καταγγείλαμε την τρομοκρατική επίθεση και είπαμε δυνατά ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον τρόμο». «Η Τουρκία πρέπει να επιλέξει σε ποια πλευρά της ιστορίας θέλει να είναι: μαζί μας -με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, τις αξίες μας, το ήθος της Δύσης- ή με τη Μόσχα, την Τεχεράνη, τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ» υπογράμμισε επισημαίνοντας ότι «η απάντηση πρέπει να είναι ξεκάθαρη».





Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις λένε ότι με βάση «πληροφορίες πληροφοριών, ένας αποτυχημένος πύραυλος της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ (PIJ) προκάλεσε τη φονική έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας». Σε ανακοίνωσή του, ο Ισραηλινός Στρατός αναφέρει ότι «από μια ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων του Ισραηλινού Στρατού, πραγματοποιήθηκε φραγμός ρουκετών εχθρού προς το Ισραήλ, ο οποίος πέρασε στην περιοχή του νοσοκομείου, όταν χτυπήθηκε». Το ερώτημα που αναφύεται είναι: Μπορεί να συμβεί αυτό που ισχυρίζονται οι Ισραηλινοί; Η απάντηση είναι ΝΑΙ…




ΑΤΥΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


 Το ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε τη δυναμική του και τη σταθερά ανοδική του πορεία και στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και πρόσωπα με διαδρομή στην παράταξη εκλέχτηκαν δήμαρχοι σε παραπάνω από 100 δήμους.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι τρεις μεγάλοι δήμοι (Αθήνα-Θεσ/νικη-Πειραιάς) θα διοικούνται από πρόσωπα της παράταξης με πολυσυλλεκτικούς αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς που αντιστοιχήθηκαν στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Υπενθυμίζουμε ότι η υποψηφιότητα Μώραλη στηρίζεται διαχρονικά από το ΠΑΣΟΚ από το 2014.

Στο λεκανοπέδιο Αττικής ξεχωρίζουμε τις περιπτώσεις μεγάλων δήμων όπως η Αγ. Παρασκευή, Ν. Ηράκλειο, Πεύκη, Νέα Ιωνία, Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρα, Ίλιον, Βύρωνας, Ηλιούπολη, Καλλιθέα, Μέγαρα, Παλλήνη κλπ.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης σημειώνουμε τις επιτυχίες στους δήμους Καλαμαριάς, Νεάπολης-Συκεών, Θέρμης, Θερμαϊκού.

Αλλά και μεγάλες πόλεις όπως Σέρρες, Καβάλα, Ιωάννινα, Κόρινθος, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Πύργος, Μυτιλήνη, Ρέθυμνο, Χανιά, Χερσόνησος, Ηγουμενίτσα, Ναύπλιο κλπ. Στην περιφέρεια Θεσσαλίας αποδοκιμάστηκε η πρακτική των εκβιασμών από Υπουργούς της Κυβέρνησης, οι οποίοι προεκλογικά έφτασαν στο σημείο να εξαρτούν την πορεία των αποζημιώσεων των Θεσσαλών αγροτών από το αποτέλεσμα της κάλπης.

Στην περιφέρεια Κρήτης από τον πρώτο γύρο ο Σταύρος Αρναουτάκης εκλέχτηκε με μεγάλα ποσοστά ενώ σε αρκετές ακόμη περιφέρειες το ΠΑΣΟΚ κατεγράφη δεύτερη δύναμη.



Δεν υπάρχουν σχόλια