Header Ads

Ραγδαία αύξηση στις μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία (Φ. 1863)

 

 Γεμίζουν οι δομές στην Ελλάδα με Μουσουλμανικό στοιχείο, το οποίο θα το βρούμε μπροστά μας πολύ σύντομα όπως αυτό συμβαίνει σήμερα στη Γαλλία, στη Γερμανία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Μας έρχονται κατά δεκάδες χιλιάδες ετησίως και παραμένουν στην χώρα μας απρόσκλητοι με τις ευλογίες των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς διαμαρτυρία για μειωμένες αποχωρήσεις και δίκαιη κατανομή στις υπόλοιπες χώρες…

 


 Πηγή: Newsroom

Από τις 33 δομές που έχει πλέον η χώρα, ορισμένες από αυτές βρίσκονται στα νησιά, κυρίως του Βορείου Αιγαίου. Ηραγδαία αύξηση στις μεταναστευτικές ροές τους προηγούμενους μήνες είχαν ως αποτέλεσμα μία σημαντική πίεση στις δομές φιλοξενίας στα νησιά θέτοντας τις ελληνικές αρχές σε επιφυλακή καθώς εάν αυτές «ξεχειλίσουν», θα ξεχειλίσει και η οργή στις τοπικές κοινωνίες.
Πλέον η διαχείριση της κατάστασης αρχίζει να γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη, αφού βάσει των διαθέσιμων στοιχείων οι ροές για τον Σεπτέμβριο του 2023 παρουσίασαν αύξηση 433% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2022. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι δομές να έχουν φτάσει στα όριά τους. Από τις 33 δομές που έχει πλέον η χώρα, ορισμένες από αυτές βρίσκονται στα νησιά, κυρίως του Βορείου Αιγαίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, στα μέσα του Οκτωβρίου, στη ΒΙ.ΑΛ. Της Χίου που βάσει απόφασης του Σ.τ.Ε. πρέπει να έχει ανώτερη χωρητικότητα τα 1.014 άτομα, διαμένουν 1.024 άτομα ενώ συνολικά στο νησί 1.034 πρόσφυγες και μετανάστες. Το μεγαλύτερο φορτίο σηκώνει η Λέσβος με περίπου 4.600 άτομα, ακολουθεί η Σάμος με 4.050 (επίσημη δυναμικότητα 3.000), η Κως με 3.400 (επίσημη δυναμικότητα 2.140), η Λέρος με 2.600 άτομα (επίσημη δυναμικότητα 2.140).




ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ
Ραγδαία αύξηση στις μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία

 Γεμίζουν οι δομές στην Ελλάδα με Μουσουλμανικό στοιχείο, το οποίο θα το βρούμε μπροστά μας πολύ σύντομα όπως αυτό συμβαίνει σήμερα στη Γαλλία, στη Γερμανία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Μας έρχονται κατά δεκάδες χιλιάδες ετησίως και παραμένουν στην χώρα μας απρόσκλητοι με τις ευλογίες των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς διαμαρτυρία για μειωμένες αποχωρήσεις και δίκαιη κατανομή στις υπόλοιπες χώρες .

Δεν υπάρχουν σχόλια