Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ (Φ.1863)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 21-10-2013, η βουλευτής του νόμου μας, Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, διοργάνωσε συνάντηση με παραγωγικούς φορείς σε κεντρικό ξενοδοχείο της Νεμέας, προκειμένου να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις/προτάσεις επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού, για την «Ενίσχυση της Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης» .

 




Στην συνάντηση μετείχαν ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Κώστας Φρούσιος και παραγωγικοί φορείς, όπως ο Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας, ο Πρόεδρος και μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Νεμέας, επιχειρηματίες της περιοχής, οινοποιοί, αμπελουργοί, ξενοδόχοι κ.α.

Η κ. Μαριλένα Σούκουλη- Βιλιάλη, ανέπτυξε τον σκοπό του νομοσχεδίου και το αντικείμενο του και αναφέρθηκε εκτενώς στην Σύσταση Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού και του Εθνικού Συμβουλίου Οινοτουρισμού, του οποίου σκοπός είναι η ενημέρωση του Υπουργού Τουρισμού για ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης του οινοτουρισμού, η μέριμνα για την προώθηση και προβολή των αμπελιών, επισκέψιμων οινοποιείων και μονάδων παραγωγής, για την ανάπτυξη συνεργειών και για την διαμόρφωση σχετικών προτάσεων προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου (άρθρα 3, 4 του σ/ν).

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων με τους φορείς, ώστε μέσα από την συζήτηση, τον αφουγκρασμό των προβληματισμών τους και τις προτάσεις τους, να κατορθώσει η Νεμέα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη αυτής της εναλλακτικής μορφής τουρισμού, και να καθορισθούν τα βήματα συνεργασίας τους προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οι φορείς (Δήμαρχος και Σ.Ο.Ν.), με πρωτοβουλία της βουλευτή, κ. Μαριλένας Σούκουλη-Βιλιάλη, εκλήθησαν και παρευρέθηκαν στην β΄συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, την Δευτέρα 23-10-2023, όπου και έθεσαν υπ’ όψιν της Υπουργού κ. Κεφαλογιάννη , της Υφυπουργού κ. Ράπτη, του Προέδρου της Επιτροπής κ. Μπουκώρου, του Εισηγητή του σ/ν κ. Κόνσολα και των λοιπών βουλευτών - μελών της Επιτροπής,  τις προτάσεις τους για την Ενίσχυση της Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης και την Ανάπτυξη του Οινοτουρισμού της Νεμέας.

Η κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, τόνισε κατά την διάρκεια των συναντήσεων, ότι πρωταρχικό μέλημα είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της Νεμέας, η προβολή του οινοτουρισμού και των επισκέψιμων οινοποιιών, η ενίσχυση της εκπαίδευσης και συνείδησης σε θέματα οίνου και αμπέλου, με απώτερο σκοπό να καταστεί η Νεμέα πανευρωπαϊκής εμβέλειας προορισμός οινοτουρισμού.

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, δηλαδή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας, η βουλευτής του Νομού μας, Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, επισκέφθηκε τον μαγευτικό Αρχαιολογικό Χώρο της  Αρχαίας Κορίνθου.

 


 

Η βουλευτής απόλαυσε  την κα Μαρία Σκλήρη  και τον κο Δημήτρη Ρομαντζούκ, οι οποίοι  προσπάθησαν να μυήσουν τους επισκέπτες στα μυστικά της αγγειογραφίας,  και τον κο Φραντζέσκο Γιάννη που  παρουσίασε διάφορες τεχνικές αγγειοπλαστικής. Κατά κύριο λόγο δόθηκε η ευκαιρία στον κόσμο  να έρθει σε επαφή με την μοναδική ιστορική μας ταυτότητα και τον αρχαίο πολιτισμό.

Τέλος, η Βουλευτής μας, συνεχάρη όσους συνέβαλλαν σε μία τόσο επιτυχημένη διοργάνωση μιας πρωτοβουλίας - θεσμού πλέον, που επιτρέπει στον κόσμο να εμπλουτίσει τις εμπειρικές γνώσεις για την πολιτισμική μας κληρονομιά.

  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η βουλευτής του Νομού μας, Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, συμμετείχε στον εορτή της Ελληνικής Αστυνομίας, ανήμερα του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Αρτεμίου, προστάτη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρευρέθηκε στην Δοξολογία, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου, Κορίνθου, όπως και στην κατάθεση στεφάνου.

 

 

Η βουλευτής, ευχήθηκε στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας «Χρόνια Πολλά» και τόνισε ότι  αξίζει κάθε τιμή και σεβασμός στους Έλληνες Αστυνομικούς, διότι  οι γυναίκες και οι άντρες του καθήκοντος φροντίζουν καθημερινά με αυταπάρνηση για την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια