Header Ads

Αποχαιρετισμός στον Φάνη Οικονόμου Αξιωματικόν ε.α. (Φ. 1863)

 


Αγαπητέ μου Συμμαθητή της Τάξεως 1957 της Σ.Σ. Ευελπίδων, φίλε, συμπολίτη μου και συμπαίκτη στην ποδοσφαιρική ομάδα της Σχολής, Φάνη Οικονόμου, οι Πατέρες της Εκκλησίας έχουν πει γι΄αυτές τις στιγμές του θανάτου ότι η ψυχή του ανθρώπου αποχωρίζεται από το φθαρτό σώμα και βρίσκεται αοράτως ανάμεσά μας.

Μέχρι χθες είχαμε μείνει τρεις από του 10 συμμαθητές μας Κορίνθιους Αξιωματικούς ε.α. στη ζωή. Εσύ, φίλε Φάνη, ο Κώστας Ραυτόπουλος από το Κιάτο κι εγώ.

Ήταν ξαφνικό το άγγελμα του θανάτου σου που μου μετέδωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου της τάξεώς μας Γιάννης Μυτιληναίος.

Αισθάνομαι την φιλική υποχρέωση να σου πω δυο λόγια στην ψυχή σου που αιωρείται ανάμεσά μας.

Θυμήθηκα την πρώτη μας γνωριμία όταν σαν νεαρά παιδιά γεμάτα νιάτα και ζωή συναντηθήκαμε πριν από 70 χρόνια στο Πεδίο του Άρεως ως πρωτοετείς Ευέλπιδες.

Εκεί ό, που σφυρηλατήθηκε η συναδελφική μας φιλία στα θρανία και στα γήπεδα ό,που παίζαμε και οι δύο στην ομάδα ποδοσφαίρου της Σχολής στα Πρωταθλήματα των Παραγωγικών Σχολών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και τα μετέπειτα χρόνια.

Δεν ξέχασα αγαπητέ φίλε Φάνη ποτέ το προσωπικό οικογενειακό σου δράμα. Το πώς έμεινες ορφανός από μικρό παιδί από μάνα και πατέρα γιατί τους είχαν σφάξει οι Ελασίτες της κατοχής. Ήταν για εμένα μια οδυνηρή εμπειρία.

Φίλε, μου είχες εκμυστηρευτεί για την αγάπη σου με τη σύζυγό σου και χαιρόμουν για την προσήλωσή σου σ΄αυτήν.

Τα χρόνια πέρασαν και ο Πανάγαθος Θεός της Αγάπης μας αξίωσε να φτάσουμε στην προχωρημένη ηλικία των 90 ετών.

Εύχομαι εκεί που πάει η ψυχή σου να βρει τους γονείς σου και τους συμμαθητές μας που έχουν προηγηθεί στο τελευταίο τους ταξίδι.

Εκφράζω την λύπη μου που έφυγες από κοντά μας και τα συλλυπητήριά μου στην αγαπημένη σου σύζυγο και τα τρία σου παιδιά να βρουν την εξ Ύψους παρηγορίαν.

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου. Υπήρξες ένας καλός, πολύ καλός σύζυγος, Πατέρας, Πατριώτης, Συνάδελφος και Έλληνας Χριστιανός.

Καλό σου ταξίδι στον αόρατο κόσμο του Ουρανού…

Βαγγέλης Δ. Κόκκινος

Κόρινθος, 12.10.2023


Δεν υπάρχουν σχόλια