Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ (Φ.1864)

Τοποθετήση της Μαριλένας Σούκουλη-Βιλιάλη στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επί του ψηφισθέντος νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού, για την ενίσχυση της «Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, η βουλευτής του νομού μας, Μαριλένα Σούκουλη- Βιλιάλη,  τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επί του ψηφισθέντος νομοσχεδίου του  Υπουργείου Τουρισμού, για την ενίσχυση της «Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης». Η βουλευτής κατ’  αρχήν τόνισε την θεσμική και πολιτική υποχρέωση της κυβέρνησης απέναντι στους πολίτες, που την  εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, να συνεχίσει την σταθερή ανοδική πορεία της χώρας και την  ανάπτυξη της οικονομίας, προκειμένου η υπεραξία της να διαχυθεί δίκαια προς όλους τους πολίτες  και ιδιαίτερα τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Γιατί ισχυρή οικονομία σημαίνει καλύτερη Παιδεία, καλύτερο Ε.Σ.Υ., ισχυρότερη άμυνα και αποτελεσματικότερη κοινωνική πολιτική.
Εν συνεχεία, τοποθετήθηκε επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού και τις διατάξεις, που  εισάγει για την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, δηλαδή για την ενίσχυση του  κεντρικού στρατηγικού στόχου της τουριστικής πολιτικής και την αποτελεσματικότερη προσαρμογή  του τουριστικού προϊόντος στα νέα δεδομένα της τουριστικής βιομηχανίας.
Η βουλευτής, Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, αναφέρθηκε την Σύσταση του Περιφερειακού  Συμβουλίου Τουρισμού, που προβλέπει το αρ. 3 του νόμου, και στην επιτυχή λειτουργία του, η οποία  αποτελεί βασική προϋπόθεση για τον στρατηγικό στόχο της γεωγραφικής διασποράς του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας. Η βουλευτής τόνισε ότι με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί η ποιοτική  διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, που θα οδηγήσει σε διάχυση των παραγόμενων ωφελειών της τουριστικής ανάπτυξης και σε περιοχές, που δε συμμετέχουν έως τώρα σε αυτήν την  αναπτυξιακή διαδικασία ενώ διαθέτουν τουριστικό περιεχόμενο να προσελκύσουν εγχώριους και  ξένους επισκέπτες, όπως η Νεμέα.
Η βουλευτής Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, αναφέρθηκε επίσης στο άρθρο 4 του νόμου, και δη στην διάταξη για την δημιουργία του Εθνικού Συμβουλίου Οινοτουρισμού, δηλαδή στην προσπάθεια ανάπτυξης μιας εναλλακτικής μορφής τουρισμού, που υπολείπεται στην Ελλάδα, ενώ μπορεί να αποτελέσει μια σταθερή πηγή εισροής εσόδων στο τουριστικό ισοζύγιο.
Η βουλευτής τόνισε τα πλεονεκτήματα της Νεμέας, μιας περιοχής με δυνατή επωνυμία στο  οινοπαραγωγικό οικοσύστημα, με μοναδικό πολιτισμικό αποτύπωμα, με πλούσιο γαστρονομικό  ενδιαφέρον και με απαράμιλλο φυσικό κάλλος. Η βουλευτής τόνισε επίσης ότι ο οίνος και ιδίως το αγιωργίτικο, αποτελεί την συγκολλητική αναπτυξιακή ουσία, προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή στρατηγική διασύνδεση μεταξύ διαφορετικών αλλά αλληλοσυνδεόμενων κλάδων εφαρμοσμένης πολιτικής με τον Τουρισμό, όπως είναι το αγροτικό προϊόν και η μεταποίηση.
Τέλος, η βουλευτής Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη τόνισε ότι η Νεμέα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την καλλιέργεια πολιτικών βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και ότι το κενό που υπάρχει μεταξύ αναπτυξιακών δυνατοτήτων και του παραγόμενου οικονομικού αποτελέσματος, θα καλύψει το Συμβούλιο Οινοτουρισμού, προσελκύοντας έτσι επενδύσεις που θα ενισχύσουν την τοπική αγορά και θα αυξήσουν το τοπικό εισόδημα.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια