Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1864)

 

 















 

Εξαφανίστηκαν τα κινήματα Ειρήνης...

Εξαφανίστηκαν από προσώπου γης τα κινήματα Ειρήνης; Όταν πριν μερικά χρόνια ήταν σε εξέλιξη οι πόλεμοι στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ στη Λιβύη και αλλού οι κάθε είδους Σύλλογοι ήταν παρόντες. Έφερναν στη δημοσιότητα τις αντιρρήσεις τους για τους σκοτωμούς από τους “δολοφόνους των Λαών”. Συμπτωματικά οι “δολοφόνοι” ήταν πάντα τα κράτη της Δύσης, το ΝΑΤΟ. Έκαναν παραστάσεις, διαδήλωναν στους δρόμους της Αθήνας και άλλες πόλεις με πλακάτ συνθηματολογούντα.

Όπως θα ενθυμείστε και πάλι συμπτωματικά οι περισσότεροι Σύλλογοι και τα κινήματα Ειρήνης ήταν στα χέρια της Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ. Βγήκαν στους δρόμους υπερασπιζόντουσαν, όπως έλεγαν, την Ειρήνη και διαδήλωναν κατά του Πολέμου. Ακολουθούσαν, τουλάχιστον θεωρητικά, την επιθυμία της παγκόσμιας Κοινότητας για Ειρήνη, ηρεμία και ασφάλεια. Και ποιός δεν ήθελε αυτά τα αγαθά τα οποία αποτελούν πάγιο αίτημα της ανθρώπινης φύσης; Οι πάντες και πανταχού λογικοί άνθρωποι αυτό δεν επιθυμούν;

Είμαστε όμως όλοι μάρτυρες μιας αλλαγής που δεν τιμάει τους δήθεν Ειρηνοποιούς του κόσμου. Είδαμε να ξεινάει ένας πόλεμος πριν περίπου δύο χρόνια μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και δεν ακούσαμε τίποτα. Καμία διαδήλωση. Καμιά φωνή για την καταστροφή μιάς ελεύθερης χώρας των 45 εκατομμυρίων κατοίκων. Χάθηκαν όλα τα Σωματεία Ειρήνης και δεν έβγαλαν τις κλισέ κορώνες τους κατά του Ρωσοτουρκικού πολέμου.Είναι βλέπετε η Ρωσία που κήρυξε τον πόλεμο στη γειτονική της χώρα.

Μας ξάφνιασε όλους, αλλά κυρίως το κράτος τοιυ Ισραήλ, η νυκτερινή επιδρομή από την Χαμάς κατά του κράτους των Εβραίων με περίπου 1300 θύματα. Οι νεκρόι ήταν κυρίως άμαχος πληθυσμός με γυναικόπαιδα ενώ απήγαγαν αποχωρούντες οι λεγόμενοι “απελευθερωτές” σε ομηρία πάνω από εκατό Ισραηλινούς. Τους βρήκαν στον ύπνο του δικαίου τα χαράματα στα κρεβάτια τους. Ήταν μια καλοστημένη πολεμική επιχείρηση εισβολής σε ξένη χώρα χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά αιματηρή..

Κάθε Κυβέρνηση που δέχεται μια επίθεση νομιμοποιείται να ενεργήσει ανταποδοτικά σε αντίποινα. Αυτό κάνει αυτές τις ημέρες η Κυβέρνηση του Βενζαμίν Νετανιάχου του Ισραήλ. Επιχειρεί με σκληρά αντίποινα στα πλαίσσια της αυτοάμυνας κατά της Τρομοκρατικής Χαμάς. Και ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, έρχονται τα πάνω κάτω. Ακούσαμε να μιλάνε ο Ερντογάν της Τουρκίας και άλλες μουσουλμανικές χώρες για τις επιχειρήσεις που ακολούθησαν ονομάζοντας την Χαμάς Απελευθερωτική οργάνωση και κατά της Δύσης και όχι Τρομοκρατική.

Η αντιστροφή των πραγμάτων, αλλά και η μεροληψία των Ειρηνιστών είναι φανερή...  

 

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


ΕΤΣΙ τα έβλεπαν


Ηγέτες για το έπος του «40»

Δηλώσεις του Χίτλερ, του Τσόρτσιλ, του Ρούσβελτ,  του Στάλιν και άλλων για το ελληνικό Έπος του '40

Η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος στον κόσμο που γιορτάζει την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και όχι την λήξη του.  Οι ηγέτες της εποχής όχι μόνο δεν αμφισβήτησαν το ελληνικό κουράγιο και σθένος αλλά το εξύμνησαν,  μιλώντας για την χώρα μας κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του Β΄ Π. Π.

Ο ηγέτης τηςΓερμανίας δήλωσε: «Η ιστορική δικαιοσύνη με αναγκάζει να παραδεχτώ πως από όλους τους εχθρούς που μας αντιστάθηκαν, ο Έλληνας στρατιώτης πολέμησε με το περισσότερο κουράγιο από όλους τους άλλους.» 

    Είναι γνωστό πως ο Χίτλερ δεν ήταν σύμφωνος με την εισβολή του Μουσολίνι στην Ελλάδα 1940, η οποία προσανατολιζόταν να παραμείνει ουδέτερη.

Ουίνστον Τσώρτσιλ, Μεγάλη Βρετανία:  Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσώρτσιλ είχε πει πως «εάν δεν υπήρχε το ηθικό και το κουράγιο των Ελλήνων δεν ξέρουμε ποια θα ήταν η έκβαση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου». Επίσης:

«Από εδώ και πέρα δεν θα λέμε πως οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά πως οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.»

Περιττό να τονίσουμε πως η τελευταία φράση έμεινε στην ιστορία, περιγράφοντας άψογα τον ελληνικό ηρωισμό.

Ιωσήφ Στάλιν  Όσον αφορά τον Σοβιετικό ηγέτη Στάλιν, λέγεται πως είπε για την χώρα μας:

«Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό, η αντίσταση του οποίου καθόρισε τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο... Πολεμήσατε άοπλοι και νικήσατε, μικροί εναντίον μεγάλων... Μας δώσατε χρόνο να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας.»

Αρχηγός του Επιτελείου του Χίτλερ:  Τα λόγια του Στάλιν φαίνεται να συμβαδίζουν και με τα λόγια του αρχηγού του επιτελείου του Χίτλερ, ο οποίος ανέφερε:  «Οι Έλληνες καθυστέρησαν δύο ή περισσότερους κρίσιμους μήνες την γερμανική επίθεση κατά της Ρωσίας. Εάν δεν υπήρχε αυτή η μεγάλη καθυστέρηση, η έκβαση του πολέμου θα ήταν διαφορετική.»

Φραγκλίνος Ρούζβελτ, ΗΠΑ.Τέλος, ο Αμερικανός πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούζβελτ λέγεται πως δήλωσε:  «Όταν ολόκληρος ο κόσμος είχε χάσει κάθε ελπίδα, ο ελληνικός λαός τόλμησε να αμφισβητήσει την κυριαρχία του αήττητου γερμανικού τέρατος και αντιστάθηκε εναντίον του με το περήφανο πνεύμα της ελευθερίας.»

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

Οι ορδές των «Λαθρό» καλά κρατούν…

   Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που προέρχονται από την Τουρκία αναφορικά με την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού Αφγανών και Πακιστανών, αλλά και Αφρικανών, ενώ αναμένονται όσον ούπω και Παλαιστίνιοι. Συγκεντρώνονται γύρω από τα παράλια του Αιγαίου και την Αδριανούπολη γιατί έχουν κατά νου να περάσουν στα νησιά και τον π. Έβρο. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η ελληνική Κυβέρνηση έχει προβεί σε διαβήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την Τουρκία για το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό θέμα, γιατί διαπίστωσε χαλάρωση των μέτρων επιτήρησης των περασμάτων λαθρομεταναστών απ’ την απέναντι πλευρά!

   Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συγκριτικά με την προκάτοχό της έχει πάρει αρκετά  μέτρα φύλαξης της ελληνικής πλευράς των συνόρων, αλλά  η Τουρκία του Ερντογάν έχει βρει τον τρόπο να επιτυγχάνει τριπλό σκοπό. Αφού «τα πιάνει» με δις ευρώ τον χρόνο για να σταματήσει τις ορδές, εμπορεύεται τη δυστυχία των μεταναστών και χρησιμοποιεί τις μάζες κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης,

   Οι λαθραίοι μετανάστες περνούν τα σύνορα χωρίς κανένα πρόβλημα στην έλλειψη μέτρων από την πλευρά της Τουρκίας. Την ίδια στιγμή τα γεγονότα δείχνουν και είναι «βέβαιο» ότι  ή Ελληνική Κυβέρνηση επωμίζεται να διαφυλάξει μόνη της τα ελληνικά σύνορα, που είναι και σύνορα της Ευρώπης. Η Τουρκία εφαρμόζει κατά γράμμα το σχέδιο της αποεθνοποίησης της χώρας μας στέλνοντας μουσουλμάνους και όχι Χριστιανούς.

    Αναγνωρίζεται επίσης, πως τα χερσαία σύνορα του Έβρου από τότε που ανήλθε στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία κάνοντας πέρα το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει καταφέρει να μειώσει τις ορδές των «Λαθρό». Η δράση των διακινητών λαθρομεταναστών με τα  Κυκλώματα Βούλγαρων, Σκοπιανών, Αλβανών και άλλων εθνικοτήτων διακινητών, καταφέρνουν με διάφορους τρόπους να μεταφέρουν παράνομα τους παρείσακτους που περνούν καθημερινά, προς το εσωτερικό της χώρας.

   Ενθυμούμαι επίσης, πως επί Κυβέρνησης Τσίπρα το κακό είχε παραγίνει με την τακτική των ανοικτών θυρών. Έχει επιβεβαιωθεί προκαλεί πρόσθετη ανησυχία η πληροφορία για τις 500.000 Ασιάτες που μετακινήθηκαν από Ιράν, Ιράκ στην Τουρκία και αφού κατευθύνθηκαν προς την περιοχή της Αδριανούπολης, πέρασαν τον Έβρο, αφού η Κυβέρνηση ξήλωσε προηγουμένως  τον φράκτη της Νέας Δημοκρατίας, που είχε πετύχει τότε το απόλυτο μηδέν εισροής λαθρομεταναστών.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πως όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης μηδέ της Αξιωματικής εξαιρουμένης. Αδιαφορούν ή εκφράζονται για το θεαθείναι αρνητικά στην εθελόδουλη ενέργεια εισροής χιλιάδων λαθρομεταναστών σε μηνιαία και καθημερινή βάση. Είδατε κάποια δυναμική αντίδραση; Ζήτησε κάποιο κόμμα να καταγγείλουμε τις συμφωνίες Μάαστριχτ ή Δουβλίνου; Ασφαλώς όχι…  

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 


Προληπτική ενημέρωση πολιτών σε θέματα ΠΣΕΑ

Ένας φίλος από τη Σαμούτανη Βραχατίου μου υπενθύμισε κάποιες ενέργειες που έκανα πριν από λίγα χρόνια όταν ήμουν Πρόεδρος στον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο "Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" Βραχατίου. Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί γενικά στον Πλανήτη μας μου επιβάλλουν να αφιερώσω αυτό το άρθρο γνώμης πάνω στο εν λόγω θέμα. Ως Αξιωματικός ε.α. των Ειδικών Δυνάμεων -Αλεξιπτωτιστών και συμμέτοχος στην ίδρυση του Κέντρου Ανορθοδόξου Πολέμου της Ρεντίνας Θεσσαλονίκης, έχω κάποιες απόψεις τις οποίες θεωρώ υποχρέωση να τις μοιράζομαι μεταξύ των συνανθρώπων μου

Είχα λοιπόν θεωρήσει σκόπιμο τότε να εισηγηθώ στο  Δ.Σ.του Συλλόγου μας να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα ενημέρωσης των μελών του Συλλόγου σε θέματα "Επιβίωσης σε χαλεπούς καιρούς", το οποίο πραγματοποιήθηκε.  Πάνω σ΄αυτά τα προγράμματα, λοιπόν, ο φίλος μου είπε:: " Όταν κάναμε στον Σύλλογο μαθήματα ενημέρωσης στις Α΄Βοήθειες και Επιβίωσης σε χαλεπούς καιρούς, αναρωτιόμουν. Και τι μας ενδιαφέρουν εμάς όλα αυτά τα θέματα. Τώρα που ακούω τι συμβαίνει στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή θυμήθηκα τα λόγια σου στον πρώτο πρόλογο μαθημάτων.

Μας είχες πει ότι: Θεωρείς σκόπιμο οι πολίτες να έχουν γνώσεις γύρο από την επιβίωση σε δύσκολους καιρούς γιατί κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί και πότε. Τώρα συνειδητοποιώ πόση αξία είχαν οι σημειώσεις που δίδαξες και μας είχες δώσει. Αχρείαστες να είναι, αλλά καλό είναι να τις έχουμε υπόψη μας".. Αυτά μου είπε ο φίλος  και μου έδωσε με αυτή την υπενθύμιση να κάνω μερικές σκέψεις.

Στην Κορινθία υπάρχει το  Τμήμα Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης (Π.Σ.Ε.Α.).  Αρμοδιότητες του Τμήματος Π.Σ.Ε.Α. είναι ο σχεδιασμός, η οργάνωση, η κινητοποίηση και η δράση σε περίπτωση πολέμου ή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης σε καιρό ειρήνης, Η ΠΣΕΑ κάθε χρόνο για λόγους εκπαίδευσης - λένε - κτυπάει τις συρείνες που είναι στην πόλη της Κορίνθου Κανείς μα κανείς δεν έχει πει σε ποιές ενέργειες οφείλουν να προβούν οι πολίτες, αν υπάρχουν εντοπισμένα καταφύγεια στην πόλη, ποιά είναι, μέτρα προφύλαξης και άλλες λεπτομερείς ενέργειες. Η άγνοια αναγκαίων ενεργειών σημαίνει σύγχυση, ανασφάλεια και απώλειες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Μήπως ήλθε η ώρα, εν όψει και της έκθρυθμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή, οι Δήμοι και η Νομαρχία να βάλουν μπροστά την πρακτική ενημέρωση των πολιτών  πάνω στα υπόψη θέματα για παν ενδεχόμενο; Οι καιροί ου μενετοί...  

Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια